Herenset uit drie stukken

Herenset uit drie stukken

Functies en voordelen

De manier van leven van een grote stad laat natuurlijk zijn stempel op de kledingstijl. In de loop van de tijd heeft ons dagelijks leven opgehouden met wereldwijde economische ups en downs, zoals de crisis van de jaren negentig, defaults en andere problemen. In de modewereld kwam ook relatieve stabiliteit. En in de herengarderobe nam het driedelige pak definitief zijn plaats in.

Het kostuum is formaliteit, elegantie, status en ten slotte gemak omdat je er, gekleed in, onmogelijk in de problemen kunt raken en er ongepast uit kunt zien, tenzij er natuurlijk een paddenstoel of visreis is.

Klassiek is altijd relevant, daarom, als u een duur herenpak koopt, kunt u zich geen zorgen maken over het verspilde geld. In tegenstelling tot de alom gepubliceerde slogan "Image - nothing", is de dresscode niet geannuleerd en is er een enorm verschil in het moeten solliciteren naar een baan bij een serieus bedrijf in kleding die past bij de casual stijl of in een strikte reeks.

Bovendien zal het vest, dat deel uitmaakt van het ensemble, de man slank en presentabel maken. Een speciale chic is een pak op maat, omdat het ideaal op de figuur zit, de gebreken verbergt en de eigenaar een respectabele meester van het leven maakt.

Modieuze stijlen en modellen

Afhankelijk van het maatwerk kunnen de kostuums in verschillende categorieën worden verdeeld.

Engels driedelig pak

Het populairst is altijd de traditionele versie van het kostuum, dat zijn afstamming volgt vanaf de oevers van Misty Albion en dat bestaat uit een single-breasted jas, een broek en een vest van monochrome kleuren, meestal zwart, grijs of donkerblauw. En als de grijze kleur als enigszins democratisch wordt beschouwd, dan is donkerblauw ideaal voor het maken van de strengste strik.

De belangrijke rol die wordt gespeeld door het aantal knoppen. Opgemerkt moet worden dat de jas niet meer dan vier, en het vest kan worden geopend voor buitenstaanders met een maximum van twee knoppen.

Het vest kan twee opties zijn - gesloten of open. Het gesloten model heeft een kleine primetime-uitsparing, slechts een licht openende stropdas. Een open vest impliceert een diepe snee aan de voorkant, revers die de nek omsluiten creëren de illusie van een volwaardig vest. In feite blijft de rug onbedekt.

Het jack van het Engelse pak is voorzien van schoudervullingen die het silhouet in perfecte staat ondersteunen. De stijl onderscheidt zich door een ietwat versmalde snit en hoge taille, die de drager duidelijk versmalt. Aan de achterkant is een sleuf voorzien om te voorkomen dat er strikte lijnen worden doorbroken. Broek heeft een hoge pasvorm.

Italiaans kostuum

In tegenstelling tot wat veel mensen denken over de Italianen, als warme, emotionele en veel gebarende mannen, verkiezen ze kostuums strikt, niet schreeuwend, gemaakt in de geest van minimalisme. Als de broek recht is, zijn er geen gleuven als de jas één rij knopen heeft met iets verhoogde smalle schouders. Onlangs hebben designers enkele afwijkingen toegestaan ​​van de gevestigde tradities en kun je modellen met dubbele rij knopen vinden, maar de silhouetlijnen zijn nog steeds perfect vlak.

Wat de Italianen zelf niet konden veranderen, is de stofkeuze. Materiaal voor het afstemmen van pakken verschilt qua verfijning, rijkdom van de factuur, hoge kwaliteit en hoge prijs.

Dankzij de vasthouden aan rechte functies en het ontbreken van excessen, past het Italiaanse kostuum zowel bij slanke mannen als bij mensen met overgewicht, omdat de snit gemakkelijk figuurgebreken zal verbergen.

Amerikaans kostuum

Het Amerikaanse driedelige pak past bij die mannen die vooral troost bieden. De gratis cut, die de reden was voor de bijnaam "tas" die aan het model is bevestigd, heeft een onmiskenbaar voordeel in de vorm van het vermogen om bewegingen niet te hinderen en tegelijkertijd zakelijk ogenschijnlijk zakelijk te lijken. De jas verwerpt in principe de aanwezigheid van schoudervullingen, is qua silhouet democratisch, heeft geen duidelijke voorschriften over het aantal knoppen en voor extra gemak is er een spie aan de achterkant. Broeken zijn ontworpen in dezelfde stijl, los en enigszins verzameld aan de riem.

Europees kostuum

Het werd verspreid in de jaren tachtig van de vorige eeuw en wordt aanbevolen voor uitzonderlijk lange mannen. Het jack is licht getailleerd, heeft een langwerpige snit die het figuur visueel in evenwicht houdt.

Duits kostuum

Kenmerkend is de stof, die de eigenschap heeft om het originele uiterlijk te behouden en niet te kreuken. De snit is vrij, de mouwen hinderen de beweging niet. Over het algemeen lijkt het op de Amerikaanse versie ten koste van wat bagginess, maar wat de Duitse kwaliteit en praktische bruikbaarheid niet wegneemt, is het in de aanwezigheid van niet-knopen op de mouwen en handmatig omlijnde lussen.

Frans kostuum

Top van gratie en elegantie. Een kort jasje met afgeronde schouders, dat naar beneden toe smaller wordt, zal goed zijn voor korte mannen met asthenische lichaamsbouw.

Alle beschreven kostuums kunnen ook in drie categorieën worden onderverdeeld: klassiek, passend en zakelijk.

Klassiek pak

Ongetwijfeld hoort de palm in dit segment bij de Engelse trojka, maar het Italiaanse kostuum, in strikte termen ontworpen, is niet uit de hand gelopen. Hoewel elk model het recht heeft om een ​​klassieker te worden genoemd, als het eigenschappen als strengheid van lijnen en kleuren combineert, minimaliseert het details.

Slank pak

Dit omvat de Engelse versie, evenals Frans en Europees. Het klassieke type wordt gekenmerkt door een verblindend wit overhemd in het ensemble en monochrome kleuren van de stof.

Pak

De naam spreekt voor zich, deze categorie wordt vertegenwoordigd door alle genoemde modellen, met uitzondering van de smoking en jurkjas.

kleuren

Het basiskleurenschema van de drie kleuren wordt weergegeven door zwart, grijs en donkerblauw. In principe zorgt de officiële situatie voor de variabiliteit van de blauwe kleur, maar als de case erg verantwoordelijk is, dan is het de donkerblauwe tint die het best gaat met de taak om een ​​strikt beeld te creëren, vooral in combinatie met een sneeuwwit of blauwachtig shirt. Recentelijk worden ontwerpers steeds vaker aangeraden aandacht te schenken aan het roze of lila shirt. Soms kunnen in de kleuren van de drievoudige strepen strepen aanwezig zijn.

Grijze kleur is democratischer en daarom bevorderlijk voor communicatie. Succesvolle zakenmensen houden rekening met deze functie bij het plannen van onderhandelingen wanneer er behoefte is om de gesprekspartner zo dicht mogelijk bij de hand te houden. Als je kiest voor grijze tinten, kun je beter de voorkeur geven aan steenkool, omdat het altijd in de trend is en geassocieerd met rijkdom.

Zwart pak is het meest geschikt in een plechtige sfeer, maar ook in werkdagen zal ook de eigenaar in een gunstig daglicht stellen.

Wat de pastelkleuren betreft, ze zijn onaanvaardbaar in een zakelijke omgeving, zelfs in het zomerseizoen, maar een enigszins zichtbare cel of strip kan elegantie toevoegen aan het beeld.

materialen

Volgens de gevestigde traditie worden kostuums voornamelijk van wollen stoffen genaaid, omdat een van de voordelen van wol is dat het niet kreukt. Ook is de wollen stof ademend, zodat u zich zowel in de zomer als in de winter comfortabel in een pak kunt voelen.

Voor speciale slijtageweerstand en om het materiaal tegen misvorming te beschermen, worden de rimpels, de lycra of de zijde toegevoegd aan de wol. Zijde draden dragen bij aan het snel herstel van de vorm, behoud van het oorspronkelijke uiterlijk.

Als het er goed en degelijk uitziet, is het raadzaam om op het klassieke tweed-pak te letten. Aanvankelijk kreeg de tweed een begin in het leven als een betrouwbaar, duurzaam materiaal dat de Engelse heren beschermt tegen de onvoorspelbare kneepjes van het lokale klimaat en later bewonderaars won op het vasteland. Probeer, terwijl je in het Verenigd Koninkrijk bent, de winkel te vragen om een ​​tweed-pak te laten zien, je krijgt zeker een traditioneel model aangeboden, met warmtegeleidende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met een verkorte jas. Ook, volgens de traditie, is een tweed broek noodzakelijkerwijs uitgerust met bretels.

Hoe te kiezen

Als u een pak kiest, moet u er rekening mee houden dat de revers van de halsband nauwsluitend in het lichaam moet passen. In geen enkel geval mogen de hangers naar beneden hangen, rimpels en rimpels zijn onaanvaardbaar op de rug. De optimale mouwlengte is tot aan het polsbeen, waardoor je de mouw van het shirt één centimeter kunt zien.

Volgens de regels is de middelste knop op het jack gelijk met de navel. De ulnaire zoom van de mouw eindigt in lijn met het begin van de spline en heeft vier tot vijf knoppen.

De jas van het klassieke driedelige pak sluit de billen, terwijl de gleuf niet naar de zijkanten divergeert.

Wat te dragen

Traditioneel wordt het kostuum gedragen met een onberispelijk wit shirt, hoewel afwijking van de norm is toegestaan ​​in de richting van andere lichte kleuren. Volgens gevestigde canons is de onderste knop op het jack niet vastgemaakt.

Pak perfect met klassieke herenschoenen.

Van de accessoires zou een stropdas, een riem en een polshorloge niet overbodig zijn. Het belangrijkste is om de regel te volgen dat accessoires de indruk moeten wekken dat hun kosten hoger zijn dan de prijs van het kostuum. Je kunt een kleine "peppercorn" toevoegen in de vorm van een ingewikkelde borstsjaal.

Nieuws van het merk

Onder de opmerkelijke ontwerpers die hun blik op het mannenpak hebben gericht, houdt de Italiaanse Brioni een handpalm vast. Om zijn collecties te maken, gebruikt hij een zeer fijne wol. In zijn producten pronkt de laatste James Bond Daniel Craig, en geeft ze ook de voorkeur aan de Russische president Vladimir Vladimirovich Poetin.

De kostuums van de Amerikaanse ontwerper William Fioravanti, aanhangers van de strengste stijl, behoren tot de duurste ter wereld. Het visitekaartje is een diepe halslijn en toont een overhemd en stropdas. De kosten van een pak kunnen oplopen tot twintigduizend dollar.

Een andere Italiaanse ontwerper, Enzo D'Orsi, heeft een speciale lijn van kostuums gemaakt van de wol van fijne schapen schapen uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Ontwerper Alexander Amosu onderscheidde zich door een kostuum te maken dat versierd was met gespen van 18 - karaats goud.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses