Beschermende mannenpak

Beschermende mannenpak

Een aantal beroepen houden verband met het dagelijkse risico vanwege specifieke arbeidsomstandigheden - met chemie of in moeilijke omstandigheden. Hier is het belangrijk om te voldoen aan de eisen van individuele veiligheid, en professionele beschermende pakken helpen om risico's te verminderen en een persoon te beschermen tegen gevaarlijke factoren.

Functies en doel

Een beschermende pak kan nodig zijn in het werken met chemicaliën (desinfectie, desinfectie, enz.), Onder omstandigheden van mogelijke straling, en wanneer u het open lichaamsgebied moet verminderen, isoleer een persoon van de externe omgeving (vuurkostuums, elektriciens). Soms is het nodig om iemand uit te kiezen, om het onder verschillende omstandigheden waar te nemen.

Aan dergelijke kleding zijn hoge eisen gesteld aan duurzaamheid. Het is gemaakt rekening houdend met wetenschappelijke ontwikkelingen, aangevuld met impregnaties, het bestaat uit resistente vezels die niet reageren met chemische reagentia, vaak worden ze gecombineerd met versterkte filamenten.

Geschikt voor bescherming, afhankelijk van het doel, zijn verschillende taken - om het menselijk lichaam te isoleren of de lucht (omgeving) te filteren, zonder gevaarlijke reagentia en stoffen te missen.

Geschikt voor bescherming, afhankelijk van het doel, zijn verschillende taken - om het menselijk lichaam te isoleren of de lucht (omgeving) te filteren, zonder gevaarlijke reagentia en stoffen te missen.

Beschermingsklassen

Omdat het doel van beschermende pakken anders is, worden ze volgens de wetten (GOST 12.4.011-89) ingedeeld volgens klassen en moeten ze de huid van een persoon zoveel mogelijk bedekken. Afhankelijk van de uitrusting is er een beschermend pak (broek en jas), beschermende overalls en een licht beschermend pak. Deze sets bevatten vaak schoenen, een helm en wanten.

Beschermingsklassen kunnen niet alleen afhankelijk zijn van doorlaatbaarheid en contact, ze worden toegewezen afhankelijk van de temperatuur "weerstand", evenals van de werkomstandigheden.

  • 1 beschermingsklasse - het minimaal aanbevolen niveau
  • Klasse 2 maakt het mogelijk om onder normale omstandigheden te werken
  • Klasse 3 beschermt bij het werken in moeilijke omstandigheden.

Soorten beveiliging

Van verhoogde temperaturen

Dergelijke beschermende pakken zijn gekozen voor medewerkers van de brandweer, MOE. Bescherming tegen oververhitting en externe warmte wordt geboden door het gelaagde pak, speciale stoffen en impregnatie van het oppervlak. Het is noodzakelijk om warmte-reflecterende materie te gebruiken, in de reeks TOK-200 wordt het gebruikt als de buitenste laag van kleding, in andere - binnen de lagen. De stoffen worden echter lichtgewicht gebruikt om snel en manoeuvreerbaar werk te garanderen, zoals in de BOP-1. Dergelijke materialen bieden bescherming tegen zuren, logen, stof en andere gevaren.

Vuurpakken hebben een speciaal ontwerp: betere bescherming van hoofd en nek, armen en benen. Gezichtsbescherming en zichtbaarheid worden geboden door een vuurvast transparant scherm.

Chemische bescherming

Bij de ondernemingen van de chemische, olieproducerende en verwerkende industrie zijn er speciale soorten voor het werk in geval van een ongeluk, het vullen van reagentia en gevaarlijke stoffen. Ze dienden als een prototype voor de OZK (beschermende uitrusting voor armen) - een relatief lichtgewicht pak van gegummeerd isolatiemateriaal met handschoenen, laarzen en een gasmasker. Als de troepen camouflagekleurige pakken gebruiken en de stijl kiezen volgens hun behoeften - een jumpsuit of een regenjas, kiezen bedrijven vaak voor een universele en lichte overalls van felle kleuren (geel of rood).

De SPACEL 3000 overalls zijn een voorbeeld van een lichtgewicht chemische stof die bestand is tegen verschillende stoffen.Het wordt gedragen over werkkleding, maar het biedt geen bescherming op de lange termijn. Maar voor een lange werk meer geschikt METHANOL, KIH. Deze modellen zijn luchtdicht, bestand tegen stoffen in de lucht, evenals vloeibare, bijtende en giftige dampen. Strakke pasvorm biedt manchetten met elastische banden en ademhalingsbescherming - gasmaskers.

Angara

Beschermende kleding tegen lage temperaturen - de meest noodzakelijke kleding in een ruw, koud klimaat. De hangar is gemaakt van natuurlijke en synthetische materialen (katoen, thermofiber, polyether en andere), waardoor de combinatie warm blijft. Dit pak houdt geen vocht vast, wordt niet opgeblazen. Donkere niet-vlekkende kleur is praktisch, houdt rekening met de brede details van het werk, is merkbaar op de sneeuwlaag. Voor de veiligheid tijdens de warme tijd van de dag worden reflecterende strepen op het pak aangebracht.

Wind- en waterbescherming

Medewerkers van de vloot, vissersvaartuigen, andere zeelieden en vissers hebben ook een overall nodig die hen beschermt tegen spatten en hoge luchtvochtigheid, indringende wind en koeling. Medewerkers van bedrijven met waterlichamen hebben dit formulier ook nodig. Regenjassen helpen bij een korte regenbui, maar ze hebben een regenjasontwerp met een capuchon, en het is niet geschikt voor alle werken en belemmert ook beweging bij hoge vochtigheid als er geen regen valt. Voor dergelijke gevallen zijn geschikte universele camouflagekleding VZR en KMF, ze zijn gemaakt van duurzame vezels (nylon, polyester, polyester). De pakken bestaan ​​uit een jas en een broek, met verstelbare manchetten en een onderkant van jacks.

De sluiting van de bovenkant bestaat uit een bliksem en een beschermend niveau. Membraanpakken kunnen ook gecamoufleerd en monotoon zijn, ze zijn gemaakt van isolatie (van membraandoek, met getapete naden), dit is een verbeterde bescherming tegen wind en regen. VKBO-pakken (all-season-set basisuniformen) zijn een levendige weergave van dergelijke membraamvarianten, die zijn ontworpen voor een breed temperatuurbereik - van 0 tot 20 ° С en een lang verblijf bij zware regenval. Duurzaam, praktisch en non-marking, op de manchetten en het trekkoord - een populaire keuze aan professionals!

Forward biedt kleding aan voor atleten: het houdt warmte vast en beschermt tegen regen en wind tijdens workouts buiten, waardoor je vrij en actief kunt bewegen. De kostuums zijn helder, licht, mooi en comfortabel. Ze zijn gemaakt met rip-stop banen en de ontwikkeling van een textielverwerkend bedrijf en impregneren en lijmen naden.

Het bedrijf Tyvek biedt waterdichte pakken van nylon en PVC. Ze kunnen werknemers beschermen tegen blootstelling aan chemicaliën, zuren, in de lucht gesproeid worden, dit maakt pakken onmisbaar in de chemische industrie.

Poseidon is ontworpen om buitenshuis te werken in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid: mouwen met een binnenmanchet, een windscherm op de jas, een uitwendig materiaal met PVC, verzegelde, gelijmde naden en een warmte-isolerende voering.

KZS net

Een camouflagebeschermingspak wordt over kleding gedragen. Het bestaat uit een broek en een jas met een grote capuchon. Het kan worden gebruikt door zowel jagers als militairen, het is licht en wordt geleverd met vuurvaste impregnatie. Het pak wordt gebruikt voor camouflage.

bestraling

Wanneer u in besmette gebieden werkt, zijn speciale voorwaarden vereist. Ter bescherming wordt een speciale rubberen stof gebruikt, die als een barrière werkt en het effect op het lichaam vermindert.

De gemakkelijkste optie is het L-1 lichtgewicht beschermende pak, dat de Korund-2-set vervangt.

Het is gemaakt van een zachtere en meer elastische stof. Armen zijn beter instelbaar en passen steviger op het lichaam. Het pak wordt aangevuld met een gasmasker, het zit bovenop seizoensgebonden kleding en is bestand tegen druppels van -40 ° C tot + 40 ° C.

biologisch

Deze kostuums worden gebruikt door gezondheidswerkers. Ze zijn opmerkelijk vanwege hun lichtheid, extra bescherming van de ademhalingsorganen en speciale dichtheid van materialen om een ​​persoon te isoleren en huidcontact met infectie te voorkomen. KVIM (een kostuum van een besmettelijke ziekte arts) en het Quartz anti-pest kostuum zijn algemeen bekend.Pakken worden over kleding gedragen, ze beschermen handen, gezicht, nek en voorzien gasmaskers van verwisselbare dozen voor het werken in verschillende omstandigheden.

De kit KVIM heeft verwisselbare handschoenen voor eenvoudig werk en voor precisiewerkmanipulaties. "Kwarts" wordt gebruikt om te werken in laboratoria met gevaarlijke en slecht begrepen virussen en bacteriën. Het heeft hogere eisen voor isolatie en filtratie van buitenlucht.

Van algemene industriële vervuiling

Voor vies en stoffig werk zijn kostuums van hoge kwaliteit ook nodig: ze beschermen kleding en lichaam tegen vuil, zijn gemakkelijk te wassen en zijn ontworpen voor langdurig gebruik.

Meestal zijn ze gemaakt van propyleen en vormen ze rechte silhouetten.

Vaak is het een lichte overalls met een capuchon. Ze worden aangevuld met handschoenen, overschoenen en maskers.

Van elektrische boog

Bescherming tegen elektrische ontlading levert pakken op van BANWEAR-materiaal (katoen + nylon). Dergelijke pakken hebben hun seizoensgevoeligheid (zomer-winter), verschillende verwerking afhankelijk van de beschermingsklasse. Dergelijke kleding is vereist voor lassers, elektriciens, elektriciens, testingenieurs. Pakken (broeken of half-overalls en een jas) verminderen het risico op werk en kunnen werknemers redden.

Met vlamvertragende impregnatie

Brandvertragende impregnering wordt vaak gebruikt in beschermende pakken. De basis is behandeld katoen, moleskin, vlamwerende en als impregnatie - vlamvertragers. Ze kunnen direct voor gebruik op kleding worden aangebracht.

Voor motorrijder

Kenmerken rijden op een motorfiets voor een lange tijd gemaakt fietsers zeer kwetsbaar. Als amateurs vaak nalaten een beschermend pak te kopen, begrijpen professionele raceatleten dat een goed pak levens kan redden.

Traditioneel materiaal wordt huid genoemd, het wordt niet opgeblazen, het creëert minimale wrijving met lucht.

Moderne materialen - nylon, aramide vezels hebben dezelfde voordelen en vormen nog steeds een flexibel, duurzaam frame dat kan beschermen tegen schokken.

Kostuumontwerp houdt rekening met veelvoorkomende soorten verwondingen, biedt bescherming (baleinen, airbags, enz.).

Dergelijke motor-overalls helpen schokken te verzachten en zorgen voor een goede warmte-uitwisseling. Draag ze op ondergoed of kleding.

Hoe een korter te dragen

Werken in een beschermende kleding was comfortabel, je moet eenvoudige regels volgen. Kostuums moeten over linnen worden gedragen, van -10 ° C tot 15 ° C - over seizoensuniformen, een gewatteerde jas helpt om op te warmen onder de -10 ° C. Wat betreft helmen en kappen, de aanbeveling voor de winterperiode - zorg ervoor dat u een bivakmuts gebruikt. Beschermende laarzen op sokken of voetkussens. Het wordt aanbevolen om kostuums te houden en ze in de schaduw te dragen, zodat ze niet oververhit raken. Maximale prestaties worden bereikt in een gelijk tempo van het werk.

U moet vóór het werk veranderen in een beschermend uniform, medewerkers doen het in een speciaal team. De werkingsmodus in een reeks houdt rekening met de temperatuur en andere omstandigheden die in de instructies zijn gespecificeerd. Bij bewolkt weer kan de werktijd langer zijn en neemt de voorbereidende training toe.

Om de juiste beschermende pakken te kiezen, moet u rekening houden met het klimaat en de specifieke kenmerken van het werk, alle factoren die werknemers kunnen tegenkomen bij het uitvoeren van hun taken. En alleen bewezen winkels die met fabrikanten samenwerken, kunnen de kwaliteit van het beschermende pak garanderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses