Make-up in de techniek van "bakken"

Bake-up make-up

Zorg voor uiterlijk verliest de relevantie niet bij vrouwen van alle leeftijden en segmenten van de samenleving. Een van de meest acute problemen is een onvolmaakte huid. Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan hulpmiddelen en technieken om dit probleem aan te pakken. In dit artikel zullen we praten over de beste methode, die, op zijn minst tijdelijk, zal helpen dit probleem op te lossen - "bakken".

Maak kennis met de functies

"Bakken" beeldhouwt het gezicht, benadrukt of benadrukt eigenschappen, maar zonder gebruik te maken van flikkerend gereedschap. Het verbergt zelfs gebreken zoals vergrote poriën, ontstoken puistjes of littekens. Maar het belangrijkste kenmerk ligt in de mogelijkheid om zakken en donkere kringen op de tere huid onder de ogen te maskeren. Make-up die met deze techniek wordt aangebracht, gaat zonder problemen minimaal 24 uur mee. En het gezicht zal er zo saai mogelijk uitzien. De methode heeft contra-indicaties - het kan niet worden gebruikt voor een droge huid of acne.

Een beetje geschiedenis

"Bakken" is geen innovatie, de dichte verhullingstechniek was bekend in het oude Egypte, waar heersers en aristocraten het gebruikten, samen met de nadruk op de ogen, om op te vallen tussen gewone mensen, bijvoorbeeld, de beroemde Cleopatra gebruikte krokodilafval voor het bleken van het gezicht. Even later begonnen Egyptische vrouwen uit de hogere lagen van de samenleving poeder op de huid te zetten van zee-parelmoerschalen die in het kleinste poeder waren gebroken, vermengd met geraspt krijt.

In het Elizabethaanse tijdperk werd de techniek nieuw leven ingeblazen dankzij de koningin van Engeland, Elizabeth de Eerste, die de bleke, gelijkmatige toon van haar gezicht bijna het belangrijkste teken van aristocratie verklaarde. In die tijd gebruikten vrouwen loodwit, talk en rauw eiwit om make-up te maken, wat natuurlijk onveilig was en onherstelbare schade veroorzaakte aan de gezondheid van vrouwen. In het Victoriaanse tijdperk was de schilderkunst al uit de mode, want koningin Victoria verklaarde make-up het voorrecht van vrouwen met gemakkelijke deugd.

Aan het begin van de twintigste eeuw was er opnieuw een toename in de populariteit van 'bakken' in bepaalde kringen - professionele visagisten en travestieten gebruikten de techniek. Tegenwoordig is deze techniek vooral bekend geworden dankzij Kim Kardashian en haar stylist Mario Dedivanovich, die zelfs verschillende masterclasses heeft gehad over de technologie van "bakken".

Wat is er nodig?

Eerst moet je alle producten klaarmaken die je nodig hebt voor deze make-uptechniek. En voordat u rechtstreeks doorgaat naar de toepassing, moet u ook de huid reinigen en hydrateren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de tere huid van de oogleden. Voor dit soort make-up hebt u verschillende essentiële cosmeticaproducten nodig: basis (lichtgewicht foundation geschikt), concealer, droog poeder, natte spons en zachte brede borstel.

Houd er rekening mee dat het poeder voor "bakken" gewoon kruimelig en doorschijnend (transculent) moet zijn, hoewel je na het proces van "bakken" ook regelmatig poeder kunt aanbrengen. Hieronder vindt u een budgetlijst met voorbeeldige make-upproducten die kunnen worden gebruikt bij 'bakken':

 • Healthy Mix Serum Gel Foundation door Bourjois zorgt voor een lichte, doorschijnende en natuurlijke coating, bovendien zorgt voor extra vocht. Kosten binnen 450-500 roebel.
 • Catrice Concealer "Liquid Camouflage" - verberg in het ideale geval donkere kringen onder de ogen, evenals andere defecten op de huid. Prijs 280 roebel.
 • Coty Airspun "Loose Face-poeder" - alsof het speciaal is gemaakt voor "bakken", heeft een uitgesproken bevestigingseffect. De kosten van 1000-1150 roebel voor een pot van 65 gram.
 • Spons van Catrice Make Up Blending-spons. De prijs is ongeveer 300 roebel.
 • Brede en zachte borstel van Bourjois Parijs. De prijs is ongeveer 280 roebel.

De geheimen van "bakken"

"Bakken" wordt vanuit het Engels vertaald als "roosteren", dat wil zeggen, je brengt make-up aan en vervolgens, met behulp van transculent (doorschijnend) poeder, fixeert (bak) het.

Om het perfecte resultaat te krijgen, adviseren deskundigen u concealer te gebruiken en poeder een paar tonen lichter dan uw natuurlijke huidtint, en poeder aan te brengen zonder te wachten tot de concealer en de vloeibare basis drogen - het poeder moet "passen" bij de rest van de make-up.

Dit type make-up impliceert een absoluut dichte bedekking van het gezicht, waardoor huidademhaling wordt voorkomen, daarom is frequent gebruik van de techniek gecontra-indiceerd. Het kan alleen worden gebruikt voor bijzonder belangrijke gebeurtenissen of, bijvoorbeeld, een lange fotoshoot, maar in geen geval voor dagelijkse "kantoor" -make-up.

Lessen van professionals

Thuis gebruiken van technologie is niet zo eenvoudig, hoewel met enige oefening en vaardigheid iedereen het kan beheersen. Bovendien kost het aanbrengen ervan tijd, dus je moet ongeveer 30 minuten nodig hebben om zonder haast een geweldige make-up te maken. Verschillende make-upmeesters gebruiken verschillende methoden van "bakken". Hieronder kijken we naar de twee populairste soorten.

Dus de eerste methode:

 1. Reinig en hydrateer je gezicht.
 2. Breng concealer aan in een dikke laag op de onderste oogleden., evenals alle meest problematische of donkere delen van het gezicht en wrijf met een natte spons. Laat het drogen (ongeveer 5-7 minuten).
 3. Breng een vloeibare concealer aan met een tweede laag over het hele gezicht. en meng opnieuw met een natte spons.
 4. Zonder op het drogen te wachten, bedek je gezicht royaal met kruimelig poeder.
 5. Markeer je jukbeenderen en whisky met bronzer en poeder je gezicht opnieuw..
 6. Borstel na 5 minuten het overtollige poeder weg met een grote en brede borstel..

Methode nummer 2:

 1. Ook, net als in de eerste versie - reinig en hydrateer de huid, met bijzondere aandacht voor de onderste oogleden..
 2. Bedek probleemgebieden met een dikke laag concealer en spons het met een spons.gedompeld in fixerende make-up vloeistof.
 3. Breng een lichte foundation aan op het gezicht waar je concealer niet hebt aangebracht..
 4. Gebruik een markeerstift in het midden van het voorhoofd, de achterkant van de neus en de kin.
 5. Op jukbeenderen, en ook op een haarlijn breng poeder van donkere kleur aan.
 6. Dompel natte spons onder in doorschijnend poeder en druk op de zones die u wilt bakken., let speciaal op de zones bedekt door de concealer.
 7. Schud na 10 minuten het overtollige poeder af met een zachte borstel..

tips

Het is beter om de spons te bevochtigen met een speciale fixeerspray voor make-up, bijvoorbeeld Superstay 24 door Maybelline New YorkDit zorgt voor extra make-upbestendigheid. Het is beter om een ​​foundation (foundation), concealer en poeder te kiezen die minstens één tint lichter is dan de natuurlijke tint van je huid - dit geeft extra frisheid en uitstraling aan het gezicht.

Een onmisbare voorwaarde voor succesvol "bakken" is om het poeder onmiddellijk op de foundation en de concealer aan te brengen, waardoor het niet uitdroogt op de huid (droge poederdeeltjes moeten de tijd hebben om te "paren" met de natte basis om het "bakeffect" te krijgen, dat wil zeggen de make-up fixeren). Voor de huid met reeds opkomende rimpels, is er een afzonderlijke technologie voor het aanbrengen van "bakken":

 • De huid moet worden geschrobd en intensief gehydrateerd..
 • Breng voor het aanbrengen van concealer en tonale foundation de vloeibare primer lichtjes in rimpels.
 • Breng concealer aan op de huid onder de ogen..
 • Bedek het gezicht met een lichte basis en daarover, plaats de concealer terug op alle probleemgebieden.en ook als een markeerstift.
 • Breng transculent (doorschijnend) poeder aan met een natte spons.van boven naar beneden bewegen.
 • Na het verstrijken van 5-7 minuten, nog steeds, van boven naar beneden bewegen, schudt het overtollige poeder van het gezicht.

In ieder geval, als u van tijd tot tijd toevlucht moet nemen tot deze make-uptechnologie, vergeet dan niet om regelmatig extra verzorging en hydratatie van de huid te verzorgen - verwen met gezichtsmaskers en gebruik thermische waterstralen,wat vroegtijdige droging en verwelking van de huid zal voorkomen.

In de volgende video - een les over het bakken en contouren maken van het gezicht.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses