Make-up voor een fotoshoot

Make-up voor een fotoshoot

Professionele make-up voor een fotosessie - de sleutel tot succesfotografie. Het elimineert de uitputtende verwerking van foto's met behulp van grafische editors en zorgt ervoor dat frames foutloos zijn. Deze make-up heeft een aantal functies.

Functies make-up voor fotografie

Ongeacht de plaats van schieten, moet het gekozen thema, afbeelding, kleding, accessoires, make-up passend en aantrekkelijk zijn. Professionele make-up is een kunst, een harmonie van fantasie en natuurlijkheid. Ervaren make-upartiesten noemen dit een make-up voor foto's waarin de accenten vakkundig zijn geplaatst - en tegelijkertijd is het beeld niet zonder individualiteit.

Tegenwoordig wordt make-up voor een fotosessie niet alleen door vrouwen gekozen. Het is lang geleden de norm geworden om het te bestellen voor kinderfotoshoots - vanaf de kleuterschool (en zelfs kleuterklas). Als meisjes kalm reageren op een dergelijk fenomeen, veroorzaakt de mannelijke make-up voor fotoshoots veel tegenstrijdige meningen. Het is echter radicaal anders dan het vrouwelijke en lijkt helemaal niet op het beeld van een muzikale idool. Dit is alleen een hulpmiddel voor het verkrijgen van aantrekkelijke foto's waarin een man er in het beste licht uitziet.

De kenmerken van de make-up voor fotografie omvatten:

  • Professionele aanpak. Dit is niet alleen een standaard cosmetische procedure. Make-up is het werk van een make-up artiest die precies ziet waar de correctie nodig is en in welk volume. Dit is de onberispelijkheid van elke lijn en streek.
  • Natuurlijkheid als basis van het beeld. Het succes van de foto hangt af van de juiste toepassing van cosmetica. De make-up voor de foto is behoorlijk verzadigd, maar veroorzaakt geen congestie en het effect van het masker. Het hele arsenaal aan cosmetica kan worden gebruikt, maar het gezicht moet er natuurlijk uitzien.
  • Geen sculptuur. De camera kan de congestie van make-up vangen, die op het eerste gezicht mooi en gepast lijkt. Van deze foto's ziet er vaak een heel ander persoon uit.
  • Naleving van de beoogde afbeelding. De keuze van cosmetica kan niet willekeurig of universeel zijn. Wat belangrijk is, is niet een aparte zorgvuldige uitwerking van tinten (lippenstift, oogschaduw, poeder), maar de harmonie van het kleurenpalet van make-up, kleding, kapsel en gekozen karakter.
  • Een nobel palet van cosmetische tinten. Zure en giftige tonen zijn onaanvaardbaar: zelfs lichte make-up heeft ze niet nodig. Een dergelijke nadruk zal de stijl vereenvoudigen en de afbeelding smaakloos maken. Zelfs een pakkende en creatieve make-up kan met een fatsoenlijke reeks kleuren worden gemaakt zonder erover te schreeuwen.
  • Gebruik van de "juiste" cosmetica. Zelfs als fotografie zelden wordt uitgevoerd, moeten cosmetica geschikt zijn voor de leeftijd, huidtype en zich aanpassen aan de kleurtoon. De beste make-upproducten zullen worden gemarkeerd met HD, voor maximale natuurlijkheid met een dichte applicatielaag.

De make-up voor de fotoshoot van vandaag is niet alleen maar een streepje van de afbeelding. In zijn betekenis is het vergelijkbaar met een bruiloftsmake-up, zelfs wanneer kleine onvolkomenheden onaanvaardbaar zijn. Het helpt om te gaan met het creëren van de juiste stemming en draagt ​​bij aan het perfecte gedrag van de fotografie.

Make-up is afhankelijk van het gekozen thema van fotografie. Het kan zijn:

• natuurlijk (natuurlijk);

• helder;

• ongebruikelijk (gezichtskunst);

• creatief.

Elke soort is onderworpen aan een specifiek geval. Het "seizoen" van de fotoshoot beïnvloedt ook het kleurenpalet en de intensiteit van de toepassing. Zachte en warme tonen maken het beeld bijvoorbeeld warm, zodat ze geschikt zijn in de zomer. Winterfotografie heeft koude tonen van het kleurenpalet nodig.

Geslacht en leeftijd zijn ook belangrijk:

  • vrouw - is niet beperkt in de keuze van schoonheidsartillerie en kan zowel zachtaardig als creatief zijn;
  • baby - exclusief tonnen cosmetica, benadrukt de charme van de leeftijd;
  • mannelijk - laat minimale interventie toe, met focus op een schone huid.

Een van de huidige regels van de fotoshoot (straat, studio) is de keuze voor de matte textuur van cosmetica. Glans make-up kan het uiterlijk verpesten, waardoor de persoon een zooitje krijgt. In dit geval zal de prachtige make-up op de foto die u wilt maken niet werken.

Populaire plaatsen

Tegenwoordig is de keuze aan plaatsen voor een fotoshoot gevarieerd. Fotograferen kan in de natuur, thuis, in de studio en zelfs op het strand. De keuze hangt af van de verbeeldingskracht en mogelijkheden van de fotograaf, evenals de wensen van de klant.

Natuurfotosessies zijn een van de meest populaire opties. Niets benadrukt de schoonheid van het moment als het groene gebladerte van bomen, wilde bloemen, herfstpark, kleurrijke bladeren, het strand of witte sneeuw. Als de fotograaf een professional in zijn vakgebied is, ziet de achtergrond van de foto eruit alsof deze op de beste plekken ter wereld is gemaakt.

Het is gepaste verzadigde make-up met uitgesproken gelaatstrekken, zodat ze niet verloren gaan op de algemene achtergrond.

Met thuisfotografie kunt u de beste momenten van een gelukkig gezinsleven vastleggen. Dit is geen minimalistische stijl met alledaagse make-up, zoals het lijkt: het is een hele wereld die kan worden aangetoond in emoties en gevoelens. Deze make-up maakt een heel arsenaal aan cosmetica mogelijk - met een gepaste keuze aan tinten ten gunste van natuurlijkheid.

Fotosessie in de studio - een soort spel. Dit is het geval wanneer de make-up in intensiteit verschillend kan zijn. We mogen echter niet vergeten dat studiolicht de verzadiging van echte make-up kan verminderen. Als het schieten plaatsvindt in de studio, moet de intensiteit van de make-up groter zijn. Daglicht (natuurlijk) licht is zachter, dus make-up kan milder en natuurlijker zijn.

houdende

Kapsel - een belangrijk schietpunt. Zonder het ziet de make-up er niet mooi uit. Een fotosessie is een speciale gelegenheid, dus gewoon je haar los laten is geen optie. Het is nodig om ze volume te geven, onhandelbare krullen te verdraaien. Zelfs de gebruikelijke stijl van een zakenvrouw accepteert geen eenvoud bij het fotograferen. Leggen is vereist, of het nu een bescheiden romantische of luxueuze avondlook is.

outfits

De nodige kleding wordt geselecteerd rekening houdend met het gekozen thema en helpt om de sfeer van fotografie beter te doordringen. Dankzij haar wordt het beeld relevant en volledig.

De kledingkeuze moet grondig worden behandeld, anders komt het beeld niet overeen met het thema, de achtergrond en de belichting.

ideeën

Het thema van fotoshoots is zeer divers. Ervaren fotografen kunnen de meest ongewone ideeën aanbieden met kostuums en interieur die bij elke voorkeur passen.

De meest relevante en interessante onderwerpen van schieten zijn:

• zeefantasieën (het beeld van een zeemeermin, jongeren, kapitein, sirenes);

• donkere schetsen (vampiers, Halloween-producties, spoken);

• zakelijke fotografie (geweldig voor portfolio);

• familievakanties (bij de kerstboom, kersttaferelen, verjaardag, openluchtrecreatie);

• bloemmotieven (belichting met grote en volumineuze kleuren);

• beeld van amazon (stijl verleidster, vaak op het strand);

• fotosessies in afwachting van de baby (zachte en ontroerende momenten);

• romantische en bruiloftsproducties (liefdesverhalen op foto's);

• eerste baby-schietende baby's (in gebruikelijke of gekostumeerde kleding - doopfeesten, een afbeelding van een bloem, ballerina, kitten en andere);

• modelportfolio'so (voordelige perspectieven van modellen voor de geplande werkzaamheden);

• poppenbeelden (kinderopnamen met vergrote interieurartikelen, grote haarborstels, spiegels, strikken, waarbij het kind de rol speelt van Barbiepop, Winx);

• sportprestaties in de sportschool of op straat (Demonstratie van schoonheid en fit lichaam).

Een fotosessie kan uit twee of drie thema's bestaan ​​en ook worden uitgevoerd in een specifiek overeengekomen kleurenbereik (blauw, roze, grijs). In dit geval weerklinkt kleding, make-up en meubels in kleur.

Voor zwangere vrouwen

Wachten op een kind is een speciaal onderwerp. Als je tijdens deze periode niet allergisch lijkt voor cosmetica, kun je de schaduwen, mascara en lippenstift betalen. Shades kiezen beter voor natuurlijk. Dit zijn lichte, beige kleuren, chocolade, bruin, grijs en rokerig. Het is beter om een ​​zwarte schaduwkleur te weigeren: het vereenvoudigt een afbeelding en voegt een schaduw toe. Gebruik geen rode pigmenten: ze maken de ogen ziek, gezwollen en betraand.

Over het algemeen is make-up intenser dan elke dag, maar niet zo helder als 's avonds:

• met een bruin potlood, langs de lijn van de groei van wimpers een dunne lijn doorbrengen;

• over de lijn en gedurende de hele eeuw verdelen de schaduwen op de toon donkerder dan de natuurlijke kleur van de huid, het uitvoeren van bevedering;

• vanuit het midden van het bovenste ooglid, Schaduwen accentueren de buitenste hoek helderder en verbinden vloeiend de tinten;

• donkere toon voltooit het schaduwspel: het wordt aangebracht met een dunne borstel, met de nadruk op de buitenste hoek en lichtjes in de schaduw;

• als u het effect van grote ogen wilt vergroten, Je kunt een zwart potlood gebruiken, waardoor de helderheid van de buitenhoek toeneemt;

• de binnenkanthoek verwijdert de rode ondertoon witte schaduwen gebruiken met verplichte schaduw;

de laatste hand is mascara.

Amazon make-up

Het beeld van een verleidelijke schoonheid - een favoriet thema van het schone geslacht. Omdat deze stijl natuurlijk licht impliceert, maakt het werk gebruik van een ombra met zachte bevedering:

• na het aanbrengen van de basis op het bovenste beweegbare, evenals op het onderste ooglid en de binnenste hoek lichte schaduwen aanbrengen en schaduw geven;

• donkere schaduwen worden toegevoegd aan het onderste ooglid, zachtjes combineren van twee tonen;

een donkerdere kleur accentueert de buitenste hoek van het oog en voeg diepte toe door een vouw over het bovenste ooglid te tekenen met een schaduw;

de donkere toon wordt gecombineerd met de andere twee, vouw indien nodig de vouw in met een borstel;

• de wenkbrauwen benadrukken lichtjes de schaduw die op de kwast overblijft, zonder te vergeten om ze te kammen met een speciale borstel;

• langs de groei van de wimpers van het bovenste ooglid teken een lijn met een potlood en vergeet de buitenste hoek niet, dan verbindt u de lijn licht met de donkere schaduw;

Het blijft over om de ogen goed te maken met mascara: drie lagen op de bovenste wimpers, een of twee - op de onderste;

• wimpers zijn gekamd, kleverigheid elimineren.

Om de afbeelding sensueler te maken, Je kunt make-up lippen roze of koraal lipstick.

Voor familieopnamen

De make-up van mama moet niet alleen externe, maar ook interne schoonheid overbrengen. Het is een uitgerust, gezond en gelukkig uiterlijk. Het heeft de nadruk op de gezondheid van de huid.

Als de leeftijd van het kind (kinderen) klein is, volstaat het om de huid te poederen. Meisjes kunnen wimpers maken en lichtschaduw ogen met tinten van natuurlijke tinten.

Jongens en mannen hebben geen extra "decor" nodig: kruimelig poeder is meer dan genoeg. Natuurlijk, als de huid moet worden aangepast, dan moet je het doen. Anders zal het voorkomen van een onverzorgde huid tegen de achtergrond van een mooie moeder duidelijk zijn.

Stapsgewijze handleiding en regels

Als je de diensten van een professionele visagist niet kunt gebruiken, kun je thuis alles doen. In dit geval is de basis een stapsgewijze Masterclass en volgen strikt alle aanbevelingen. Meestal is de instructie van stylisten niet zo gecompliceerd als op het eerste gezicht lijkt. Het belangrijkste is om het principe "hoe meer, hoe beter" te verwerpen. Opmaakinstructies zullen het beste resultaat verrassen dan als je probeert te experimenteren met een lesprofessional.

De basisregels voor make-up zijn:

• verplicht gebruik van de database;

• gelijkmatige en zuivere toon van het gezicht;

• geen vet;

• competente plaatsing van accenten;

• belangrijkste focus - ogen;

• gebrek aan rivaliteit van ogen, wenkbrauwen en lippen;

• aanbrengen van de toon niet alleen op het gezicht, maar ook op het decollete.

opleiding

Het is geen geheim dat het succes van make-up grotendeels afhangt van de puurheid van de huid van het gezicht. Nooit make-up ziet er niet mooi uit, als de tint van het gezicht is ontstoken, zijn er irritaties op de huid, donkere kringen rond de ogen of ouderdomsvlekken.Dit interfereert met het accent en dwingt de fotograaf ook om de huid langdurig te "opruimen" met een grafische editor.

Het maakt niet uit of de kleur of zwart-wit frames zijn gepland: de huid moet glad, schoon en mooi zijn. We moeten van tevoren voor haar gezondheid zorgen. Behandel, indien nodig, probleemgebieden van het gezicht.

Make-up mag niets bederven: als u een fotosessie bestelt, moet u niet alleen denken aan de gezondheid en schoonheid van het gezicht. Het is belangrijk dat het uitzicht rustte. Daarom is het de moeite waard om van tevoren voor de slaapmodus te zorgen, en ook niet om je nagels in orde te brengen: zulke kleinigheden kunnen de perfecte foto onmiddellijk vernietigen.

Voordat u foto's maakt, moet u bovendien niet veel vloeistof drinken, zodat uw gezicht niet opgezwollen lijkt. Eet geen pittig voedsel om geen acne te veroorzaken. En wees niet ijverig met het gebruik van scrubs: een sterke irritatie van de huid verbergt geen make-up.

Hoe doe je het zelf?

Voordat je make-up aanbrengt, moet je de huid reinigen, wassen met koud water: het verkleint de poriën en vertraagt ​​de productie van talg. Dan heb je een tonicum nodig. Om de toon van het gezicht gelijk te maken met een basis van twee tinten: donker zet de eerste laag, maskeer de algemene achtergrond.

De lichte schaduw speelt de rol van een corrector en helpt als er geen concealer is. Hiermee verbergt u volledig acne en donkere kringen rond de ogen. Lagen mogen niet te dicht zijn, anders zal de crème verstopt raken en kunnen rimpels verschijnen in al het moois op de foto, waardoor gezichtsuitdrukkingen worden benadrukt.

Na de fundering wordt los poeder op het gezicht aangebracht en niet vergeten om een ​​vloeiende overgang van het gezicht naar het decollete-gebied te maken. De schaduw van poeder moet identiek zijn aan de teint.

Zodat het gezicht op de foto niet bleek lijkt, ze een beetje blozen en verder gaan met het maken van de ogen.

Ogen en wenkbrauwen

Ogen - een spiegel van de ziel, dit is de basis van make-up. Ze moeten opvallen tegen de achtergrond van een vlekkeloze huid. Om ze de hoofdfocus te maken, moet je voorzichtig tekenen. Make-upartiesten raden aan de basis te gebruiken voordat de schaduwen worden aangebracht: de cosmetica rolt dus niet in de plooien van de oogleden en de make-up wordt lang genoeg vastgehouden zonder te worden gecorrigeerd.

Make-upartiesten worden geadviseerd geen eyeliner te gebruiken: het voegt een paar jaar te oud en verandert de vorm van de ogen, waardoor ze hun natuurlijke schoonheid worden onthouden. Nadat je met de schaduwen langs de wimpergroei van het bewegende ooglid hebt gewerkt, teken je een lijn met een zwart of bruin potlood. Dit geeft een expressieve uitstraling. Als je het open wilt maken en de grootte van je ogen wilt vergroten, kun je de buitenste hoek markeren met een potlood, langs de wimpergroei lopen met witte schaduwen, en dan je wimpers maken met mascara en niet vergeten ze te verdraaien met een krultang.

Wenkbrauwen moeten iets lichter zijn dan de ogen. Idealiter hebben brunettes een iets lichtere toon van hun haar en hebben blondines een toon van twee tonen. De vorm van de wenkbrauwen benadrukken met een potlood, dan schaduw met een borstel, het verwijderen van een scherpe lijn.

lippen

De belangrijkste regel van benadrukken is geen rivaliteit. Lippen moeten sensueel en natuurlijk zijn. De vette glans en parelmoer zijn uitgesloten: dergelijke cosmetica zullen hoogtepunten op de foto creëren.

Als je wilt dat je lippen er vol maar natuurlijk uitzien, kun je een interessante techniek gebruiken: heldere lippenstift wordt op het midden aangebracht - en met een borstel strekt het zich uit tot de contouren. Dit zorgt voor een visueel reliëf en onderbreekt de nadruk op de ogen niet.

Als de kleur van de lippen gelijkmatig is, is het raadzaam om de contouren te omcirkelen met een potlood met een vergelijkbare tint, anders zal de foto niet gelijk zijn aan de contouren.

Make-up maken voor een fotosessie - in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses