Make-up voor tieners

Make-up voor tieners

Op zoek naar schoonheid is de droom van elk meisje. Sinds de adolescentie in de loop van een hele arsenaal aan cosmetica. Vaak lijkt het type make-up van jonge mensen afstotelijk. Bij het aanbrengen van make-up is het de moeite waard om te overwegen dat make-up voor tieners een apart onderwerp is dat speciale aandacht verdient.

kenmerken

Er is niets slechts om volwassen te willen zijn. Een kwaliteitsvolle make-up impliceert echter niet alleen het benadrukken van gezichtseigenschappen: het is belangrijk om gebreken te kunnen verbergen.

Tiener make-up kan niet helder en flitsende zijn: vandaag weet elke meid dat het lelijk is en ziet er belachelijk uit. Zonder de nodige vaardigheden en regels voor het toepassen van cosmetica, kan het resultaat echter niet perfect zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen dat cosmetica wordt geselecteerd op basis van leeftijd. Als u het arsenaal van de cosmetica van mijn moeder gebruikt, kunt u de gezondheid van de huid schaden, allergieën veroorzaken, irritatie van ederma of jeuk veroorzaken.

De eerste regel van make-up is natuurlijkheid. Make-up moet onzichtbaar en gemakkelijk zijn. Het is een schattige, natuurlijke uitstraling die een betere indruk zal maken.

De tweede regel van make-up - gezichtsverzorging. Door veranderingen in hormonale niveaus (tegen de achtergrond van rijping van het lichaam), wordt de huid in deze periode vaak geconfronteerd met een verslechtering van hun toestand. Als een meisje zichzelf als een volwassene beschouwt, moet je beginnen met een grondige huidverzorging. Anders kun je de schoonheid en de gezondheid van de dermis verliezen en een gijzelaar worden van je eigen complexen.

Als u de conditie van de huid negeert en cosmetica op de onbehandelde en zieke huid aanbrengt, zal niet alleen de gezondheid, maar ook het uiterlijk eronder lijden.

Huid in de adolescentie is bijzonder kwetsbaar. Als u de eerste cosmetica kiest, moet u de voorkeur geven aan minerale producten van hoge kwaliteit. Het is wenselijk dat de medicijnen hypoallergeen zijn en geschikt zijn voor de zeer gevoelige, gevoelige huid. Regel nummer drie - de keuze van cosmetica van hoge kwaliteit met een kalmerende en helende werking.

De vierde regel is het ouderdomsaccent. Professionele stylisten benadrukken dat het doel van de make-up van tieners is om de charme van de jeugd te benadrukken. Het is in geen geval toegestaan ​​gelaatskenmerken te groven met alle beschikbare artillerie.

De eerste make-uptas: accessoires en cosmetica

Hoogwaardige make-up omvat het gebruik van speciaal gereedschap. Ze zouden niet veel moeten zijn: het belangrijkste is dat ze correct worden toegepast:

 • grote ronde borstel - voor poeder;
 • kleine borstel - voor blozen;
 • twee kleine (platte en volumetrische) - voor het verdoezelen van schaduwen;
 • wimperkruller;
 • kleine borstel - voor het strekken van lippenstift.

De noodzakelijke make-up voor een tiener bestaat uit:

 • bactericide concealer;
 • losse poeder;
 • basis in de schaduw;
 • de schaduwen;
 • mascara donker grijs of bruin;
 • lippenstift;
 • transparante lipgloss.

Jonge mensen worden niet aanbevolen om een ​​potlood of eyeliner te gebruiken: dit kan de gezichtskenmerken slechter maken, leeftijd toevoegen. Als u het potlood niet wilt opgeven, moet u een hulpmiddel aanschaffen dat overeenkomt met de haarkleur. En de taak zal zijn om ervoor te zorgen dat het potlood op het gezicht niet kan worden gezien: het moet voorzichtig worden gearceerd om het effect van natuurlijkheid te creëren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat elke relevante make-up geen reden is om het hele bestaande arsenaal aan cosmetica te demonstreren. Wees niet gelijk aan volwassen vrouwen, make-up die schreeuwt met alle zure verf.

Wat de reden voor make-up ook is (dag, avond, elke dag, zomer, school), de echte kunst van de stylist is om make-up toe te passen alsof deze niet op het gezicht ligt.Het is noodzakelijk om de perfecte huid te benadrukken en de schoonheid van de ogen te tonen.

Kleur oplossingen

De keuze voor een tint poeder, blos moet streven in de richting van natuurlijke kleuren, zo dicht mogelijk bij de natuurlijke huidskleur. Toegestane tinten met de toevoeging van perzik en roze subtone (afhankelijk van het huidtype). De concealer moet halftoon lichter zijn dan de natuurlijke huidskleur.

Schaduwen kunnen twee of vier tinten hebben. Dit zorgt voor een natuurlijk effect bij schaduwen. Je moet geen zure, roze of blauwe tinten kopen: koude kleuren zien er lelijk uit, roze en roodachtig, je ogen zien er ziek en opgezwollen uit. Experimenten met agressieve tonen zijn onaanvaardbaar: het is onmogelijk om de natuurlijke schoonheid te vernietigen.

De kleur van de lipstick is ideaal transparant. In de adolescentie worden de lippen van het meisje gekenmerkt door natuurlijke helderheid. Je kunt een transparante glans kopen. En als je een klein accent wilt, dan moet je kijken naar koraal, koffie, nude en lichte terracotta tinten. Het is beter om af te zien van parelmoer: dit effect vereist een schone huid en witheid van tanden.

Een ongewenst effect van hoge glans: dit type lippenstift past niet bij tieners.

Oogschaduw en wenkbrauwpotlood - een apart onderwerp. Het lijkt voor tieners dat te lichte en brede wenkbrauwen een schoonheidsnorm zijn. Sterker nog, ze moeten niet opvallen, het is smakeloos en ziet er onbeschoft uit.

We mogen een zee van accenten niet toelaten: in dit geval zijn ze geen accenten meer, ze creëren van het meisje het beeld van een zigeuner. Op elke leeftijd is het belangrijk om de gezondheid van de huid en de expressiviteit van het uiterlijk te benadrukken. We moeten hun natuurlijke schoonheid tonen.

Daarom moet de perfecte kleur van de wenkbrauwen een tint lichter zijn dan de haarkleur.

Aanbevelingen van specialisten

Stylisten die in de modewereld werken, adviseren dat adolescenten cosmetica tegelijk gaan gebruiken als een zorgzame serie voor hun huid. Breng geen make-up aan op de onbehandelde huid. Daarnaast is het nodig make-up 's avonds te verwijderen: het is onaanvaardbaar om met make-up in het gezicht te slapen.

Onder de tips zijn er enkele onbetwistbare regels:

 • met pijnlijke en gewonde huid, make-up ziet er deplorabel uit;
 • voor het aanbrengen van cosmetica is het belangrijk om de dermis te hydrateren en voor te bereiden;
 • selecteer tinten van cosmetische producten moeten in overeenstemming zijn met de kleur van de ogen, huid en haar, en ook rekening houdend met het specifieke geval (voor lessen, verjaardag, disco);
 • je kunt geen dichte maskerende agent gebruiken: het zal een maskereffect creëren en de laesies van de uitslag benadrukken;
 • dramatische toon in make-up moet worden geminimaliseerd (minder donkere kleuren die een negatief effect veroorzaken);
 • Je moet iemands stijl nooit kopiëren, een bepaalde persoon imiteren: het is belangrijk om jezelf te blijven, dit zal je toelaten om individueel te zijn;
 • het is niet nodig om elke dag mascara te gebruiken: dit kan het aantal wimpers doen afnemen.

Een van de vreselijke trends bij schoolmeisjes is het effect van "eendenlippen". Je moet één ding begrijpen: mooi natuurlijk zijn. Zelfs als je lippen op elkaar hebt gezet, is het niet nodig om cosmetica en een vorm op dezelfde manier weer te geven.

Mooie tienermake-up is zelfexpressie, schijnbare eenvoud, maar een uitgebreide afbeelding.

Wat en wanneer is gepast?

Elke leeftijd heeft zijn beperkingen. Wat goed is voor 16 en 17 jaar oud is helemaal niet geschikt om 12 uur. Om het gezicht niet te overbelasten met een overmaat aan cosmetica, moet u op de leeftijd van het meisje letten:

 • 12 jaar oud - Nadruk op de gezondheid van de huid, subtiele schaduwen en een transparante glans in plaats van lippenstift. Een alternatieve variant is geschikt als wimper-mascara (transparante mascara-gel met vitamine A, E).
 • 13 jaar oud - huidverzorgingscomponenten, concealer verbinden om huidonvolkomenheden, genezende mascara en perzikkleurige doorschijnende lipstick te verbergen.
 • 14 jaar oud - licht mineraal poeder wordt toegevoegd aan de concealer (om de imperfecties van de dermis te corrigeren). De make-up maakt lichte variaties mogelijk van schaduwen van schaduwen, roze lippenstift met lichte textuur en uiterlijk van mascara voor wimpers (1 laag).
 • 15 jaar - tijd voor het optreden van een lichte foundation, eyeliner en wenkbrauwen. De mascara wordt nog steeds in een minimale hoeveelheid gebruikt, zorgvuldig kammen van de wimpers en voorkomen dat ze blijven steken. Lippenstift wordt een beetje rijker.
 • 16 jaar oud - Honing werk met eyeliner en wenkbrauwen, de natuurlijke kleur van de schaduwen met een vloeiende overgang van kleuren, een minimum aan lippenstift. Make-up 16-jarige meid laat je de nadruk leggen op de expressiviteit van de look.
 • 17 jaar oud - selectie van make-up tinten voor een specifieke stijl. De tijd beraadslaagde experimenten. De concealer, poeder, concealer, bruin potlood of gel voor wenkbrauwen, eenvoudige textuur van lippenstift is toegestaan.

Naar school

In de meeste gevallen wordt het doel van dagelijkse make-up geassocieerd met de school:

 • alledaags. Schoolmake-up van meisjes is onderworpen aan strikte kledingvoorschriften, zoals volwassen vrouwen die op kantoor werken. Heldere kleuren zijn niet toegestaan ​​- het is ongepast. Er kunnen geen shooters en gewichten zijn: dit is overdag een make-up, die licht is en de nadruk legt op de frisheid van het gezicht. De focus ligt op de gezondheid van de huid.
 • Op 1 september. Een speciale dag staat enige plechtigheid toe. Zorg ervoor dat u de blush markeert, een frisse, ontspannen gelaatsuitdrukking vertoont. Versterk een goede indruk beter haar.
 • Op de laatste bel. 9 en 11 klasse - overgangstijd. De dagen van afscheid van de school zijn een beetje triest, maar vooral plechtig. In deze gevallen is enige vrijheid van make-up toegestaan. Je kunt de focus van het oog verbeteren, een meer verzadigde kleur van de schaduwen kiezen.

Daarnaast zijn er andere gevallen voor het gebruik van cosmetica voor adolescenten:

 • Cirkel, extracurriculaire gebeurtenis. Traditionele bescheidenheid, een minimum aan briljantie en matiging van schaduwen. Gebruik indien mogelijk zonder potlood. Dit is het geval wanneer klasse niet belangrijk is (6, 7, 9, etc.): het is belangrijk om een ​​goede indruk op anderen te maken.
 • Voor een verjaardag. De reden om de stijl te diversifiëren en de smaak te benadrukken. Je kunt een roze lipsticktint toevoegen, een donkerdere bruine tint van de schaduwen en een beetje een glinstering voor de ogen.
 • Naar de disco. Levendige experimenten binnen de rede. Matte lippenstift naakte tonen, zwarte mascara en een kleine selectie van de wenkbrauwlijn zijn toegestaan. Als je 16-17 jaar oud bent, kun je het beeld accentueren met een dunne strook eyeliner zonder het effect van 'kattenogen'.
 • Stage make-up. De intensiteit is afhankelijk van het specifieke karakter. In sommige gevallen vereist make-up een stevige make-up met tonale middelen, concealer, eyeliner en verschillende lagen mascara (voor het effect van grote ogen).

Hoe te doen?

Make-up prachtig zelf is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht. Door stap voor stap alle stappen van de instructie te voltooien, kunt u gemakkelijk de eenvoudige trucs van tienermake-up onder de knie krijgen.

De basis is de standaardtechniek. Als dit niet betekent dat tonale middelen worden gebruikt (de huid is schoon en niet nodig), wordt deze stap overgeslagen.

 • Uitscheidingszuiverheid van de huid. Voordat u cosmetica aanbrengt, is het belangrijk om de huid te wassen en af ​​te spoelen met koud water: dit verkleint de poriën.
 • Een gedroogde schil-sized foundation wordt aangebracht op de gedroogde huid, verspreid over het T-vormige gebied, neus, voorhoofd, kin en wangen.
 • Gebruik een groot penseel voor bevedering. De laag moet dun en onmerkbaar worden.
 • Verberg de gebreken van de huid, gebruik concealer om donkere kringen rond de ogen te verwijderen, zichtbare acne of ontstekingen.
 • De laatste aanraking van een vlekkeloze huid is een lichte laag mineraal poeder, die wordt aangebracht door poederdons.
 • Met de hulp van een bruin potlood maken de wenkbrauwen een klein beetje helderder, schetsen ze de vorm en brengen ze in de schaduw. Er mogen geen zichtbare contourlijnen zijn: alles is zo natuurlijk mogelijk.
 • Op een mobiel ooglid plaatsen schaduwen van een lichte schaduw. Geef met behulp van de schaduwen van een donkere toon een buitenste hoek. Lichte tint passeert het onderste ooglid (nauwelijks merkbaar).
 • Om de grootte van de ogen visueel te vergroten, wordt langs de wimperlijn een dunne, bijna onzichtbare staaf met witte tinten aangebracht.Hetzelfde kan worden gedaan aan de onderkant.
 • Als ze op een of andere manier zonder potlood zitten, tekenen ze een zachte, doffe lijn langs de wimpergroei.
 • Gebruik de mascara en schilder de bovenste wimpers in één laag. De onderkant kan niet aanraken, maar als je echt wilt, kun je ze amper rechtzetten met inkt. Het is belangrijk dat de wimpers er natuurlijk uitzien, dus na het aanbrengen van mascara moeten ze worden gekamd.
 • Lipstick is geselecteerd in lipton. Op deze leeftijd kunnen er geen potloodstrepen zijn. Het volstaat om een ​​beetje pigment in het midden van de lippen te steken en met een borstel de lippenstift naar de randen te strekken. Om te voorkomen dat je lippen er droog uitzien, kun je erboven gaan met een transparante glans. Het overschot moet echter nat zijn met een papieren servet.

Make-up voor tieners houdt reguliere zorg in, niet alleen voor de huid, maar ook accessoires. Borstels moeten worden gewassen met babyzeep, ze moeten altijd schoon zijn, om geen acne of ontsteking te veroorzaken.

Zie de onderstaande video voor meer informatie over tienermake-up.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses