Make-up en kapsel

Make-up en kapsel

Een meisje zijn is een hele kunst. Natuurlijk, hoe kan het ook anders? Immers, niet alleen huishoudelijke en werkverantwoordelijkheden liggen op de schouders van vrouwen, maar ook de hoofdtaak: bloeien en aantrekkelijk zijn. Onze stemming is direct afhankelijk van hoe we ons voelen. Merkte u op dat wij in avondkleding, met prachtige styling en make-up, floreren? Schoonheid is geen opoffering, het is gewoon een duidelijke inspanning. Sta vroeg op, maak styling, mooie make-up, lach naar jezelf en met de gedachte dat je onweerstaanbaar bent en je gang gaat - dit is de perfecte dagelijkse routine.

Laten we begrijpen wat de soorten kapsels, make-up en hoe alles op de juiste manier te combineren zijn. Laten we eerst eens kijken, en met wat het juister is om te beginnen met het maken van de afbeelding: kapsel of make-up. Salonmeesters doen eerst hun haar en gaan dan pas verder met make-up. Weet je waarom deze reeks?

Het is simpel: het is een feit dat bij het maken van kapsels meesters skins, lakken, glitters gebruiken. Het spettert en valt op het gezicht. Stel je voor, je hebt al make-up gedaan en de top heeft vernis. In dit geval moet je een vakantie doorbrengen in het masker van een kleverige en giftige substantie. Het is niet alleen onaangenaam, maar ook schadelijk voor de huid. Daarom tovert de meester eerst het kapsel tevoorschijn en reinigt vervolgens, met behulp van micellair water of melk, de huid en maakt je beeld compleet.

Als u thuis gaat, blijft het principe hetzelfde: als u van plan bent om een ​​laklaag aan te brengen, is het beter om eerst het haar te wassen voordat u make-up aanbrengt.

features kapsels

Natuurlijk is het kapsel van het kapsel anders: het duurt 2-3 uur voor de meester in de salon, en een andere kan thuis worden gedaan voordat hij naar zijn werk gaat en er tegelijkertijd mooi en verzorgd uitziet. En een andere zeer belangrijke nuance is het type gezicht en kapsel (inclusief de aanwezigheid of afwezigheid van een pony) van waaruit het kapsel zal worden gemaakt. De ideale optie voor elke dag is iets eenvoudigs, niet erg tijdrovend en, natuurlijk, mooi.

Styling maken

Eigenaren van lang haar of haar van gemiddelde lengte voelen meer acuut het probleem van styling. Immers, vier van een soort en korter haar is al een volwaardige kapsel, een maximum moet worden teruggegrepen naar mousses of schuimen voor styling en volume. Een andere vraag met pony is je kapsel of niet. Hoewel alles eenvoudig is: als het dat is en het is lang, dan wordt het onderdeel van de styling, als het de ogen bereikt, blijft het een onafhankelijk element van het beeld.

staart

Het lijkt meer dan een triviaal kapsel. Maar vergeet niet dat we alleen de originele opties voor u hebben voorbereid. Naast de hoge paardenstaart en zijn lage snuiter, zijn er opties en nog interessanter:

 • dubbele staart met een zeis. Maak een horizontale scheiding van oor tot oor. Monteer de bovenkant van de staart. Dit moet op zo'n manier gebeuren dat het onderste deel op de basis van de resulterende staart kan worden geschroefd. Van de onderkant van de haarvlecht. Wikkel een schuine staart en decoreer met een baret of stealth;
 • staart met interessant weven. Kam al het haar aan één kant. Monteer de staart en zet vast met een rubberen band. Neem de extreem dunne strengen en bind de strengen in een knoop, nadat je de staart hebt omgord. Doe hetzelfde met de rest van de strengen vóór het einde van de staart. Bevestig de top van het resulterende kapsel met een rubberen band of decoratieve haarclip;
 • gedraaide fishtail. Scheid aan de bovenste twee strengen. Bind ze samen met een rubberen band. Vervolgens vlechtten we een standaard visstaart. Op de punt bevestigen we een dunne rubberen band. Snijd nu de bovenste kauwgom (je kunt een dunne kauwgom voor geld gebruiken, zodat je deze weg kunt gooien).We verdraaien de visstaart en fixeren hem in deze positie met een onzichtbare of kleine decoratieve haarclip. Het weefsel kan enigszins worden uitgerekt om het haar praal te geven.

bundel

Ik begrijp dat de beelden van de bundel van grootmoeder op mijn achterhoofd in mijn hoofd opduiken, maar vandaag is dit kapsel voltooid en is het zelfs in een trouwversie.

 • slordige bundel. Waarschijnlijk het snelste type kapsel, bovendien is het heel eenvoudig gemaakt en daarom geliefd bij meisjes. Verzamel eerst de staart op de achterkant van het hoofd. Wikkel vervolgens het haar rond de basis van de staart en vergrendel het onzichtbaar. Eventueel kunt u de bundel met uw handen pluizen, waardoor het effect van lichte nalatigheid ontstaat;
 • Grieks stel. Bind je haar met een pleister. Draai de strengen vervolgens in de richting van het voorhoofd en verberg de harnassen onder het verband achter in de nek. Alle gedraaide strengen vormen samen een bundel. Bevestig het afgewerkte haar met haarspelden en, indien nodig, vernis. Het ziet er heel ongewoon en ingewikkeld uit, en de tijd besteed tot 20 minuten.

zeis

En bij het noemen van dit type haar, stelt iedereen zich een plantkundig meisje of grootmoeder voor op de bank. Wat te doen, stereotypen dicht op elkaar zitten in onze hoofden. Maar we zullen proberen je te overtuigen. Zorg ervoor dat je interessante dingen op je hoofd kunt verzamelen met behulp van een vlecht:

 • spuw "trio". Kam eerst het haar aan de ene kant (welke je het beste bevalt), verdeel het haar vervolgens in drie delen en weven om identieke vlechten. En weef nu drie vlechten in één. Aan het einde van het afbindende tandvlees en je bent klaar om te gaan. Als u kleur wilt toevoegen, kunt u een gekleurd lint weven of de voltooide versie vastbinden met een verband;
 • "Oblique" vlecht. Dit kapsel is eenvoudig qua uitvoering, maar het ziet er erg origineel uit. Deel op de diagonaal en begin het diagonaal naar beneden te winden met de spit van de juiste tempel, terwijl je draden om je hoofd weven. Vlecht de vlecht over de gehele lengte van het haar, maar het deel van de vlecht dat vrij valt, wordt verdraaid met een bundel en vastgezet met stealth of haarspelden;
 • "Spit harness" of anders "Rope braid". Verzamel eerst de hoge staart, bind deze met een rubberen band. Deel het haar doormidden, draai de losse vlechten. Verzamel beide strengen nu in een kapsel en weven ze samen. Is klaar. Je ziet er goed verzorgd en elegant uit.

bouffant

Hier zijn de dingen een beetje ingewikkelder, maar als je onze aanbevelingen opvolgt, krijg je zeker een prachtig kapsel. Vertel eerst de geheimen van het maken van een bouffant thuis en niet om het haar te beschadigen. Ten eerste moet bouffant niet worden gedaan op nat of niet helemaal schoon haar. Ten tweede moet je een kam met zeldzame tanden gebruiken. Ten derde moet je vanaf de wortels beginnen en over de volledige lengte van het haar bewegen met een klein bereik tot de uiteinden. Het vierde geheim is om het haar aan het einde te borstelen, maar probeer het haar niet te ontwarren, het is jouw taak om de poot voorzichtig op te zetten.

 • los haar met een rand of tiara. Kam alle haar terug, zonder te scheiden. Bevestig het haar met een rand, haarverband of tiara als u een meer plechtige gelegenheid hebt. Het resterende haar nasheshite in de nek, beginnend bij de haarwortels;
 • bouffant met paardenstaart - kapsel, een toverstok, alles is eenvoudig en ongebruikelijk. Kam eerst al het haar terug en verdeel het in drie delen, voeg elk afzonderlijk toe van de wortels, wanneer het gewenste volume is verkregen, maak strengen of haarstukken op de achterkant van het hoofd, verzamel de rest in een strakke paardenstaart. Staart, indien gewenst, kan op een grote krul worden geschroefd.

We hebben je hoofd op orde gebracht, nu is het aan het gezicht. Verscheidenheden van make-up vertegenwoordigen tegenwoordig een groot aantal, maar je moet duidelijk begrijpen wat geschikt is voor het dagelijks leven.

Soorten make-up

Wat de typen betreft, kunnen we verschillende hoofdzaken onderscheiden:

 • dag make-up;
 • avond;
 • bescheiden bedrijf;
 • bruiloft of make-up voor een vakantie;
 • fantasie;
 • leeftijd-gerelateerde.

We zullen meer op de dag blijven stilstaan, omdat deze het vaakst wordt gebruikt.Een onderscheidend kenmerk van overdag make-up wordt beschouwd als de lichtheid en onopvallendheid. Overdag hebben neutrale kleuren de overhand. Vergeet niet dat overdag make-up zowel op de ogen als op de lippen moet worden aangebracht. En toch wordt overwogen dat de dagmake-up een eigenaardige basis is voor een avondmake-up. Als u 's avonds een evenement hebt, dan is het na een werkdag gemakkelijker om de reeds aangebrachte make-up te corrigeren, heldere accenten toe te voegen dan te wassen en opnieuw op te maken.

Make-up aanbrengen

Ook in de make-up branche heeft zijn eigen mode, ideeën en prachtige foto's van make-up gezichten verblinding op het internet. We zullen je helpen je aandacht te richten op het belangrijkste. Laten we stap voor stap zelf een mooie make-up maken.

Laten we stoppen om te beginnen met de voorbereiding van de huid. Voordat u cosmetica op de huid aanbrengt, moet u het gezicht reinigen, bevochtigen en wachten tot het aangebrachte middel volledig is opgenomen. Dit zorgt voor een soepele toepassing van cosmetica en een goede huidconditie. En de laatste factor heeft niet alleen een kwalitatieve invloed op make-up, maar ook op de gezondheid. Als je een vage gezichtshuid hebt - dit is de laatste oproep die wordt gevraagd voor een goede hydratatie en verzorging.

Het succes van make-up overdag is een gelijkmatige toon en teint. Als je huid als problematisch wordt beschouwd, maar eerst moet je een corrector op zulke gebieden plaatsen, die roodheid en oneffenheden maskeert. Breng vervolgens een tonale basis aan. Het is belangrijk om de kleur van uw huid te kiezen, anders zal het contrast tussen het gezicht, de nek en het decollete erg opvallen. Als het nodig is, kun je na de toon poeder gebruiken, maar het belangrijkste is dat je je niet laat meeslepen, een kleine hoeveelheid is voldoende.

Laten we het nu eens hebben over de kleuren. Schaduwen moeten neutrale tinten, pastelkleuren zijn, ze benadrukken en de look expressiever maken met behulp van eyeliner en duidelijke lijnen. Blush moet ook een natuurlijke schaduw zijn. Lippenstift is een wenselijke naakte kleur en parelmoerglans is beter uit te sluiten, laat het in de avond.

De geheimen van de meesters

Het lijkt erop dat alles eenvoudig en duidelijk is, maar om de een of andere reden duurt de make-up van een professional veel langer. We zullen een aantal geheimen voor je ideale beeld openen:

 • dag make-up moet worden toegepast bij daglicht, zittend bij het raam. Zodat u kunt zien hoe helder de kleur die u opsteekt en of u alles goed hebt gearceerd en zonder abrupte overgangen;
 • gezichtscontouren kunnen en moeten worden aangepast met behulp van kleur. Lichte tinten maken gelaatstrekken visueel breder en meer, en donkere tinten zijn al kleiner, hier moet rekening mee worden gehouden om proportionaliteit te behouden;
 • Uw nauwkeurigheid bij het aanbrengen van make-up beïnvloedt het eindresultaat. Als de toon en het poeder een "masker" langs de haarlijn en kin leggen, dan komen deze fouten bij daglicht naar voren;
 • Hoeveel tijd een afbeelding kost, hangt af van ervaring en praktijk. Elke dag zul je meer zelfvertrouwen hebben, en de tijd zal minder worden.

beoordelingen

Veel mensen denken ten onrechte dat het onmogelijk is om "het kapsel te krijgen" voor jezelf en krijgen een enthousiaste beoordeling. Integendeel: een eminente meester doet wat hem werd geleerd door professionals. En jij, met de hulp van je verlangen en oefening, werd onafhankelijk van jezelf opnieuw vernieuwd. We zijn ervan overtuigd dat je zelfs thuis een chique uitstraling kunt creëren, om nog maar te zwijgen van het feit dat het vooral prettig is om te beseffen dat je het zelf hebt gedaan. Streef naar schoonheid en wees elke dag anders!

In de volgende video - een voorbeeld van eenvoudige make-up en haar voor elke dag.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses