Mooie oogmake-up

Mooie oogmake-up

Ogen - de basis van elke make-up en het object van aandacht van anderen. Hoe ze make-up hangt af van de gemoedstoestand van de vrouw en haar zelfvertrouwen. Professionele make-upartiesten besteden veel aandacht aan de juiste benadering van het benadrukken van de ogen. Het is belangrijk om hun schoonheid te benadrukken, maar niet om hun natuurlijke charme te ontnemen. Mooie oogmake-up is een thema dat veel vrouwen opwindt.

walkthrough

Make-up oog van vandaag is vergelijkbaar met de kunst van de kunstenaar. De taak van de visagist is om de diepte en expressiviteit van de blik te tonen, terwijl de vrouw het recht op individualiteit behoudt. Met behulp van verschillende make-uptechnieken kunt u de juiste afbeeldingen voor elke stijl maken. De vorm van de ogen van elke vertegenwoordiger van het eerlijke geslacht is individueel. Het bepaalt de methode voor het aanbrengen van cosmetica.

Vanwege de veranderlijke stemming is de vrouw voortdurend op zoek naar de perfecte make-up die haar in het beste licht zou brengen. Door dergelijke experimenten is oogmake-up tegenwoordig zo divers dat je elk beeld kunt proberen met betrekking tot de meest veeleisende voorkeuren.

Opgemerkt moet worden dat oogmake-up van verschillende kleuren in een aantal nuances verschilt. Wat goed is voor een brunette, past niet bij blondine. Bovendien moet u rekening houden met het kleurtype en de huidtint.

Wat is er nodig?

Bij het kiezen van cosmetica voor de ogen, moet met veel factoren rekening worden gehouden. Naast het arsenaal van de juiste cosmetica en penselen voor applicatie, moet je zorgen voor de voorbereiding van de huid. Bovendien, om de perfecte make-up te kiezen, moet u rekening houden met de kleur, incisie en diepte van de ogen.

De basisregel voor onberispelijke make-up is een perfecte huid. De ogen zien er niet mooi uit als ze worden omringd door pigmentvlekken en acne. Hygiëne en verzorging van de dermis is een must, dus je moet eerst de huid op orde brengen.

Maak een vloeiende achtergrond

De keuze van cosmetica kan niet toevallig zijn. Het is raadzaam om producten te kopen die zijn gemarkeerd met HD, waardoor het meest natuurlijke resultaat wordt verkregen met een dichte laag van toepassing, wanneer u de tekortkomingen van de huid wilt verbergen. Om een ​​gezicht er perfect uit te laten zien, heb je nodig:

 • make-up basis;
 • stichting;
 • concealer;
 • losse poeder.

In de make-up tas moeten altijd twee tinten van foundation zijn: een donkere toon is nodig om de basis uit te lijnen, een licht masker dat niet mogelijk is om de eerste laag te verbergen.

Naast tonovnikov heb je een concealer nodig. Het geeft de huid een perfecte look en de toon moet één tint lichter zijn dan de huid. Het egaliseert de teint en is onvervangbaar als er geen lichte basis is. Poeder is noodzakelijk bros: het legt neer met een dunne, doorschijnende laag, geeft tegelijkertijd de huid een saaiheid.

Cosmetica en gereedschappen

Oogmake-up is compleet zonder penselen te gebruiken:

 • glans met afgeschuind dutje (wenkbrauwvormgeving);
 • smalle ronde (plaatsing van accenten);
 • klein (schaduwen toepassen);
 • rond midden (schaduwen verduisteren).

Make-up ogen kunnen niet worden gerealiseerd zonder mooie schaduwen. Hun textuur kan mat zijn, glitter (glitter), glinstering. Schaduwen zijn er in verschillende soorten:

 • droog (enkel of in een set met een applicator);
 • in de vorm van een potlood (handige optie voor beginners);
 • vloeistof (ultraresistent, alternatief voor vloeibare eyeliner);
 • schaduwcrème (verzacht Eerst potlood).

De meest noodzakelijke zijn droog, andere worden willekeurig gekozen.

Flits- en zuurverven zijn niet toegestaan: Het kleurenpalet van schaduwen moet nobel zijn. Als u creativiteit en luxe wilt toevoegen, kunt u steentjes gebruiken.

Om de ogen te benadrukken, om de ogen breed en expressief te maken, hebben we de juiste accenten nodig. In de buidel moet een potlood en een eyeliner zitten.Voor een andere stijl moet je twee kleuren mascara kopen: bruin en zwart. De eerste is geschikt in de middag, de tweede is onvervangbaar in de avond en is het accent van plechtige make-up.

Mooie oogmake-up tolereert geen eentonigheid: één potlood is niet genoeg. Vaak wordt make-up gedaan in twee of zelfs drie tinten. Daarom zijn bruine, zwarte en witte potloden vereist. Blondjes zouden een grijs potlood aan dit palet moeten toevoegen: in combinatie met schaduwen kan het lichtheid en natuurlijkheid aan het beeld geven.

Weinig mensen letten hierop, maar zonder een gladde, heldere en symmetrische wenkbrauwvorm is een perfecte oogmake-up onmogelijk. Tegenwoordig biedt de modebranche een groot aantal make-uptools. Voor een onberispelijke look zijn wenkbrauwstencils nodig. Met deze eenvoudige techniek kunt u ze symmetrisch maken, terwijl u de vorm varieert.

De minimale make-up voor wenkbrauwen is een potlood. Koop geen product van zwarte kleur: de focus van make-up zijn de ogen. De rest is secundair. Bij het toevoegen van een potlood aan een make-up tas, moet je rekening houden met de toon, rekening houdend met de haarkleur:

 1. Donkerbruine schitterende wenkbrauwen moeten lichter van toon zijn dan haar;
 2. De wenkbrauwen van de blondjes zijn iets donkerder dan de natuurlijke kleur van de krullen.

Mooie oogmake-up benadrukt de juiste lipstick.

Op zoek naar zachte, gedempte kleuren, anders zal lippenstift het accent van het oog doden. De beste tonen zijn doorschijnend, natuurlijk. Je kunt een felle kleur gebruiken, maar alleen in speciale gevallen of wanneer lippen een accent worden.

Soorten make-up

De belangrijkste hulpmiddelen die het type make-up bepalen, zijn de schaduw, potlood of eyeliner. Van hen hangt af van de intensiteit en aard van make-up. Afhankelijk van de bestemming kan make-up zijn:

 • alledaags (Natural);
 • marionet (voor Aziatische ogen);
 • in de avond (rijk en helder);
 • professioneel (voor fotoshoots).

Make-up voor elke dag anders natuurlijk.

Dit is een licht en gemakkelijk make-upoog. Kortom, cosmetica worden gebruikt natuurlijke en gedempte tonen.

Puppet-make-up in de stijl van Koreaanse vrouwen is universeel en onderscheidt zich door de aanwezigheid van lichte schaduwen van schaduwen en cosmetica van het naaktbereik. Dit is een zachte make-up voor hangende oogleden met het effect van een open uiterlijk.

Het avondbeeld kan niet worden vervaagd: verwelkom heldere, rijke en zelfs donkere tonen van het palet. In de loop zijn niet alleen bruine, maar blauwe, groene, gouden, zilveren schaduwen, evenals zwarte accenten in de vorm van voering en karkas.

Professionele make-up wordt uitgevoerd door een visagist en impliceert de juiste plaatsing van accenten voor de camera. Hij is altijd verzadigd, maar niet vulgair, houdt rekening met een bepaald beeld, leeftijd, geslacht en onderwerp. Het palet van tonen kan worden gevarieerd. Daarnaast kan er een extra decor worden gebruikt (steentjes, gezichtskunst).

Naast de hoofdtypen wordt prachtige oogmake-up uitgevoerd met behulp van de volgende technieken:

 1. "Banaan" (het ontwerp van de rollende eeuw lijkt op een exotisch fruit);
 2. "Birdie" (een techniek waarbij de bovenste oogleden op de open vleugels van een vogel lijken);
 3. Cat's eye (het veranderen van de vorm van het oog door eyeliner, waardoor het een schuine blik krijgt);
 4. een potlood (make-up met potloden);
 5. "Rokerige ogen" (rokerige make-up ogen, ideaal voor avond- en ceremoniële evenementen).

Beginner lessen

Maak een mooie oogmake-up volgens de krachten van elk meisje. Je kunt het stapsgewijze ritueel van professionele make-upartiesten volgen door hun schema's en andere technieken in de praktijk toe te passen. Om make-up correct te maken en fouten te voorkomen, is het beter niet te experimenteren met de instructies van professionals.

Afhankelijk van de vorm en snit van de ogen, kan de techniek van het aanbrengen van cosmetica zijn:

 1. klassieke;
 2. horizontaal;
 3. normaal;
 4. diagonaal.

Alle technieken zijn goed voor diepliggende ogen. Klassiek universeel en ontworpen voor het oog van elk type en incisie. Horizontaal kan worden toegepast op eigenaars van uitpuilende en ronde ogen.

Met behulp van verschillende technieken kun je eenvoudig de vorm van de ogen veranderen, ze expressief maken en ze in het beste licht presenteren.

Voor ronde ogen

De belangrijkste taak is om de vorm in de amandelvormige richting te veranderen. Matt schaduwen van middellange en donkere toon worden als basis genomen (parelmoer en lichte schaduw versterken de ronding van de ogen).

Een tintaansteker moet worden toegepast op het gebied van het ooglid van de ciliaire rand naar de wenkbrauwlijn. Een donkere schaduw accentueert de buitenste hoek en benadrukt lichtjes het lagere (vaste) ooglid, waardoor de ronding van de ogen vermindert.

Verplichte aanpassing in de vorm van een pijl op een mobiele eeuw, hetzij een potlood, een speciale marker of een eyeliner. Voor expressieve ogen wordt mascara het best toegepast op de bovenste wimpers, waardoor de intensiteit van de laag naar de buitenste hoek toeneemt. De vorm van de wenkbrauwen moet helder zijn, maar zonder creatieve buigingen.

Voor amandelvormig

Amandelvorm van het oog laat veel experimenten toe. Selecteer een kat of Aziatische ogen is gemakkelijk: we hebben heldere schaduwen, potlood en mascara nodig. Om de ernst van het uiterlijk te verwijderen, moet u werken met de vorm van de wenkbrauwen en de buitenrand iets optillen.

Als u de grootte van de ogen wilt vergroten, hebt u lichte schaduwen nodig: deze worden op het bovenste ooglid aangebracht en benadrukken lichtjes het onderste ooglid.

Vervolgens een toon met een donker accent buitenhoek.

Om het effect te vergroten, is een dunne lijn witte schaduwen of een potlood nodig. De bruine contour vanuit het midden van het mobiele ooglid en iets naar de onderkant zal de vorm veranderen naar de gewenste. De laatste slag is mascara in twee lagen aan de bovenkant en één op het onderste ooglid. Met de pijlen moet je voorzichtig zijn: ze kunnen de ogen al maken.

Voor licht

Deze oogkleur heeft lichte tinten van kleur nodig en een nadruk op lippen. Donkere schaduwen zijn niet wenselijk, maar als het haar donker is, is het acceptabel. De keuze van een palet van cosmetica hangt af van het specifieke geval en tijdstip van de dag. Het is belangrijk om het beeld niet te overladen met een overmaat aan cosmetica.

Het gebruik van lichte tinten zal het zicht vergemakkelijken. Als je make-up aanbrengt, overdag overmatig de ogen accentueert in de stijl van "rokerige ogen", en zelfs je lippen opmaakt met felle lippenstift, is de look vulgair en verstoken van smaak. Lichtheid is gemakkelijker te creëren door middel van lichte, bijna witte schaduwen aan de binnenhoek, beige in het midden en een schaduw van cacao - in de zone van de buitenste hoek. Om de ogen te markeren, kunt u een donkergrijze eyeliner of een potlood met een soortgelijke tint gebruiken. Mascara op het bovenste ooglid - de laatste aanraking.

Voor moeras

Moerasogen zijn ongewoon en hebben een accent nodig met een potlood of schaduwen. Zo'n make-up voldoet aan de regels van cosmetica voor hazelaar en groene ogen. In feite kun je alle tinten van cosmetica gebruiken, het spel van contrasten is welkom, maar het samenvallen van de toon van de iris en de schaduwen is niet toegestaan.

Een zwart zacht potlood is een geweldige oplossing. Het benadrukt de bovenste en onderste oogleden en tekent een pijl die niet te dun of breed mag zijn. Glanzende schaduwen zijn ongewenst, maar ondoorzichtig licht aan de binnenkant en donker aan de buitenzijde van het ooglid zijn de perfecte oplossing. Wenkbrauwen moeten niet worden benadrukt met een potlood, maar met tinten die bij het haar passen.

Voor bruin

De perfecte schaduw heeft het juiste accent nodig. Lichte kleuren van cosmetica zijn goed voor een casual look, avond make-up heeft een helder palet, voering en zwarte mascara nodig. De lijnen moeten zo dun mogelijk zijn: het opent de ogen en verkleint de ogen niet. Een uitstekende optie is schaduwen schaduwen met het effect van ombre: scherpe overgangen zijn onaanvaardbaar, anders kunt u de natuurlijke schoonheid niet benadrukken.

Oriëntaalse make-up maakt pijlen dikker, maar maakt ze niet noodzakelijkerwijs te lang: dit kan de blik sluiten. Wimpers kunnen worden verhoogd door kruimelig poeder of speciale tweefasige mascara. De keuze van eyeliner voor meisjes met bruine ogen is onbeperkt: door de techniek van contrast met de schaduwen te gebruiken, kan deze bruin, paars, groen, paars zijn.

Voor blauw

Blauwogige wezens beter niet te overbelasten de schoonheid van de ogen met een hele artillerie van cosmetica.Hemelse schaduw kan saai worden tegen de achtergrond van een brede eyeliner en zwarte schaduwen. Deze make-up is onderworpen aan de regels voor heldere ogen en heeft lichtheid nodig. Alleen op deze manier zal het perfect zijn. Heldere kleuren zijn toegestaan ​​voor de avond, maar dan is het lipaccent uitgesloten.

Frequente fouten

Oogmake-up accepteert geen fouten. Voordat je cosmetica aanbrengt, moet je rekening houden met de ervaring van make-upartiesten, en de reden voor de niet-geslaagde make-up uitleggen:

 • het ontbreken van een basis onder de schaduw vermindert de weerstand van cosmetica;
 • te dichte lagen van foundation creëren een maskereffect;
 • een te lichte concealer geeft de ogen een bolling en maakt de zakken onder de ogen helderder;
 • het effect van verlichte ogen wordt gecreëerd door middel van een corrector (geen concealer!);
 • onverzorgde wenkbrauwen bederven de algehele indruk, te dun voeg leeftijd toe en ontneem gezichtskenmerken;
 • mascarabrokken en het effect van kleverigheid vernietigen de perfecte make-up (vereist een speciale kam en niet meer dan drie lagen cosmetica);
 • blauwe kleur van schaduwen is alleen toegestaan ​​voor meisjes met bruine ogen en blauwe ogen (in sommige gevallen en op het podium);
 • het gebruik van schaduwen van meer dan drie tinten is onaanvaardbaar en lelijk;
 • parelschaduwen in de buitenste ooghoek bederven de bedachte stijl: de glans van de ogen wordt bereikt met behulp van een glinsterende eyeliner of parelmoer in het midden van het ooglid;
 • eyeliner op een vast ooglid veroudert het gezicht, elimineert de wijd open en expressieve look, maakt de ogen kleiner;
 • de overvloed aan rouge ontneemt het beeld van lichtheid;
 • scherpe randen zonder een vloeiende overgang bederven de hele make-up (schaduw nodig);
 • eyeliner kayal maakt de ogen kleiner;
 • glanzende schaduwen vergroten de grootte van de ogen, mat - verminderen;
 • een identieke kleur van ogen en schaduwen is onaanvaardbaar (als laatste redmiddel kan alleen potlood of eyeliner make-up besparen);
 • de rode kleur van de schaduwen maakt de ogen ziek, gezwollen en betraand;
 • accentuering van de ogen, geen wenkbrauwen of lippen uitscheiden.

Het kennen van de gezaghebbende mening van stylisten, maak mooie oogmake-up is niet moeilijk.

Wat te schieten?

Het verwijderen van make-up is een voorwaarde die ervoor zorgt dat de huid jeugd en schoonheid langer vasthoudt. Als u make-up niet op tijd verwijdert, zal dit poriën verstoppen, acne, acne, rimpels en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken.

Het is onaanvaardbaar om met make-up te slapen: van deze wimpers worden fragiel en verzwakt, donkere kringen rond de ogen worden helderder en de huid van de oogleden krijgt een seniele tint en slaperigheid.

Correcte make-up wordt als volgt verwijderd: eerst, lippenstift, dan ogen, en dan - gezicht en decolleté huid. Oogmake-up wordt met delicate bewegingen in de richting van de binnenhoek naar buiten verwijderd. Een wattenschijfje kan worden bevochtigd met water, waarna een reinigingsmiddel wordt toegevoegd: dit bespaart make-up remover.

Het is beter om lotion, micellair water of melk te gebruiken: hun werking is milder dan zeep. Andere middelen om make-up te verwijderen omvatten oliën: castor, perzik, amandel. Je kunt de make-up verwijderen met de Japanse techniek: olie wordt op het hele gezicht aangebracht. In dit geval wordt na de massageprocedure mousse-wassing verschaft, waarna een vochtinbrengende lotion wordt gebruikt.

Het schuim heeft een uitdrogend effect, dus het is onwenselijk om het te gebruiken, omdat het de huid van de oogleden zal drogen.

Hoe kleuren kiezen?

Om niet te worden verward met de keuze van het kleurenpalet, is het de moeite waard om vanuit je eigen oogkleur te beginnen:

 • blauwe ogen beige en koraal tinten zijn geschikt voor naturen met beige tinten; cosmetica in beige en bruine tinten zijn in perfecte harmonie met de huidtint "ivoor";
 • ijverzuchtig meisjes met een warme huidtint krijgen naakte en lila kleuren van het palet te zien, en als de huidskleur koud is, is het beter om een ​​baksteen- en koffiekleur te gebruiken;
 • eigenaren van grijze ogen Poeder en terracotta tinten van het palet zijn ideaal voor een warme huidtint, voor een koele huidskleur, let op beige en paarse kleuren;
 • met hazel eyes mix in paarse, blauwe en smaragdgroene schaduw van cosmetica;
 • donkerbruine ogen hebben brons, donker naakt, moeras en smaragdgroene kleuren van de schaduwen nodig;
 • voor kameleonogen (blauwgrijs), U kunt staal, lichtblauw, verdunde blauwe verf, grafietkleur, paars, beige, zilverkoraal, koper en met gras begroeide tinten van het palet gebruiken, afhankelijk van de toon van cosmetica;
 • interessante oplossing voor bruine en moerasogen er zal zwart-witte rokerige make-up zijn.

Bovendien kunt u rekening houden met het type uiterlijk ("lichtheid").

Het lichttype (lichte tint van de huid, het haar en de ogen) is bijvoorbeeld beter geschikt voor de heldere kleuren van cosmetica, terwijl donkere en ongewone schaduwen er beter uitzien op eigenaren van donker haar en een donkere huid.

Masterclasses

Met behulp van de technieken van make-upartiesten kun je elke make-up tutorial herhalen.

Voor kameleonogen

Breng de huidtint op één lijn en gebruik de basis onder de schaduw om een ​​lichte make-up te maken:

 • gebruik de schaduw van het potlood op de ciliaire lijn van het bovenste ooglid om een ​​pijl te tekenen;
 • met behulp van de borstel wordt de pijl gearceerd in de richting van de binnenste naar de buitenste hoek;
 • de overblijfselen van de schaduwen spenderen een paar slagen langs het onderste ooglid, waardoor de kleur sterker wordt naar de binnenste ooghoek;
 • dan zijn donkere schaduwen nodig om de binnenhoek te accentueren;
 • langs de lijn van de groei van wimpers langs het onderste ooglid trekt zwart een dunne lijn, de pijl op de bovenkant moet breder zijn;
 • om een ​​glinsterende blik te geven, worden vloeibare schaduwen met glitters toegevoegd aan de basis van de wimpers;
 • Het blijft om de wimpers te maken en deze te kammen met een speciale borstel.

"Rokerige ogen"

Chique make-upnevel vandaag is een van de meest populaire. Hij kan het beeld van luxe en plechtigheid inbrengen. En deze make-up is eenvoudig:

 • om de schaduwen lang te bewaren, zet een basis;
 • gebruik dan zwarte schaduwen of een speciaal potlood, dat de vouw van het bovenste ooglid aangeeft en het midden niet raakt;
 • gebruik een platte borstel om een ​​bevedering uit te voeren, waarna de rand van de borstel het onderste ooglid benadrukt en de overgang verzacht;
 • het midden van het bovenste ooglid is gevuld met een schaduw van een contrasterende kleur (bijvoorbeeld blauw) en rekt de toon uit naar de hoeken van het oog, waarbij twee schaduwen gecombineerd worden;
 • met behulp van een potlood onderscheidt de contour van het oog zich door een dunne lijn;
 • de buitenste hoek wordt donker en het mengen wordt uitgevoerd;
 • Ten slotte zijn de wimpers geverfd met zwarte mascara: twee of drie lagen zijn de bovenkant en een of twee zijn de onderste (nadat ze de wimpers hebben geverfd, gekamd, waardoor het effect van "spinnenbenen" wordt geëlimineerd - plakkerigheid en knobbels).

Wanneer u mooie oogmake-up uitvoert, moet u de vorm van de wenkbrauwen niet vergeten: deze moet goed verzorgd zijn.

Als u de bocht wilt markeren en helderheid wilt tonen, worden lichte schaduwen toegepast op de tint van de lichtere kleur van het gezicht op de onderste lijn van de wenkbrauwgroei.

Je zult een gedetailleerde video-tutorial leren over het maken van een mooie make-up uit de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses