Alles over make-up

Alles over make-up

Niets versiert een vrouw als een goed gekozen, professioneel aangebrachte en geschikte make-up. Hij kan niet alleen rimpels verbergen of blozen op de wangen, maar ook het gezicht onherkenbaar veranderen. Om er altijd perfect uit te zien, moet je alles weten over make-up en zelfs meer.

Wat is het?

De meeste experts geven de volgende definitie van make-up: het is een gericht proces om de gelaatstrekken ten goede te veranderen vanwege de correct geselecteerde kleuren en schakeringen van decoratieve cosmetica.

Hier moet alleen de focus van make-up worden opgemerkt. Het is belangrijk om zelf te bepalen waarom dit of dat element van cosmetica moet worden toegepast. Make-up zou het uiterlijk ten goede moeten veranderen. En natuurlijk is de juistheid van de geselecteerde kleuren belangrijk. Make-up werkt alleen wonderen als het wordt toegepast met de geest, om het uiterlijk te verbeteren, en niet om de tekortkomingen ervan te benadrukken.

verhaal

Make-up bestond, omdat het niet vreemd is, in een primitieve samenleving. En het werd exclusief gebruikt voor mannen. Ze pasten felle kleuren toe op de gezichten van de stamhoofden. En vandaag kun je in sommige Afrikaanse stammen zo'n traditie ontmoeten.

Bekende cosmetica voor vrouwen verscheen in het oude Egypte. De Egyptenaren verschenen voor het eerst opheffen. De make-up van die tijd leek bijna op een moderne: zijn ogen waren dik van steenkool, de oogleden waren bedekt met groen koper, de lippen en wangen waren bedekt met rode kleipoeder, het gezicht en de schouders waren bedekt met wit loodpoeder. En zelfs de spiegels waren in die tijd!

Trouwens, het was Cleopatra die de eerste verzameling cosmetische recepten samenstelde, waarin ze alle processen van het maken van cosmetica uit die tijd en de toepassing ervan beschreef. Het blijkt dat de eerste beautyblogger de koningin van het oude Egypte was.

In de Middeleeuwen werd cosmetica beschouwd als een manifestatie van dienstbaarheid aan de duivel, dus vrouwen waren zelfs bang om iets op hun gezicht te zetten. In Italië produceerde men echter cosmetica en parfums.

In het tijdperk van Louis XVI werd het gebruikelijk om een ​​enorme laag poeder op het gezicht aan te brengen. Zowel mannen als vrouwen deden dit. Het was in de mode om de schepen te isoleren, dus de kunstenaars-make-up artiesten van die tijd schilderden aderen op het gezicht bovenop de laag witkalk. Vanzelfsprekend was rouge verboden om op dat moment te gebruiken. Het was ook in de mode om stoffen zwarte vliegen te dragen, elk had zijn eigen betekenis, bijvoorbeeld een vlieg over de lip betekende koketterie.

Het was pas in het midden van de 19e eeuw dat ondernemingen verschenen die cosmetische en geparfumeerde producten produceerden. Opkomende wetenschap - cosmetologie. Geleidelijk aan begonnen decoratieve gereedschappen niet alleen om het gezicht te versieren, maar ook om er voor te zorgen.

Met de komst van cinema zijn de opvattingen van vrouwen over make-up veranderd. Het was tijdens deze periode dat lange wimpers, donkere oogleden en dieprode lippen populair werden. Iedereen begon de sensualiteit en vrouwelijkheid van vrouwen te waarderen. De benchmark begon te worden beschouwd als meisjes in de stijl van Marilyn Monroe.

Aan het eind van de jaren zestig stopten vrouwen hun lippen met kleur te markeren, dik geschilderde ogen kwamen in de mode. Make-upartiesten begonnen zwarte schaduwen en valse wimpers toe te voegen aan de gebruikelijke mascara. Ze schilderden zelfs op de witte huid van het gezicht. Een voorbeeld van een dergelijke mode is het Twiggy-model.

In de jaren '70 schakelden vrouwen over naar een natuurlijk uiterlijk - de hippiecultuur kwam immers in de mode. Maar dit tijdperk duurde niet lang en al in de jaren 80 liepen vrouwen met felgekleurde roze lippen en gele schaduwen.

Functies en voordelen

De eerste indruk wordt gecreëerd door het uiterlijk van een vrouw, wat ze ook zeggen over de ziel en de mensheid.Goed aangebrachte make-up kan niet alleen de gebreken van het uiterlijk verwijderen en de verdiensten benadrukken, maar deze ook volledig veranderen.

Professionals maken onderscheid tussen decoratieve en medische cosmetica, maar dit alles is een proces van één actie - het creëren van make-up. Denk daarom niet dat het aanbrengen van een dagcrème geen make-up is. Deze make-up en het vereist ook kennis en vaardigheden.

Volgens de techniek van make-up artiesten is de make-up opgedeeld in eenvoudig en complex. Ingewikkeld corrigeert huidonvolkomenheden, bijvoorbeeld, trekt de jukbeenderen. Simple benadrukt individualiteit en maakt perfecte gelaatstrekken expressiever.

Meestal zetten vrouwen eenvoudige make-up aan en hebben geen idee van het complex. Maar om een ​​perfect gezicht te creëren, moet je eerst leren, en daarna je vaardigheden verbeteren met een eenvoudige make-up.

Soorten make-up

In de klassieke school van make-up worden avond, bedrijf, bruiloft, overdag, romantisch, casual, toneel, permanent, opheffende make-up en anderen onderscheiden.

avond

De eigenaardigheid van avondmake-up is dat het wordt beschouwd als de meest expressieve van alle soorten make-up. In deze versie wordt het passend geacht om zowel de ogen als de lippen met kleur te benadrukken. Na het beeldhouwen op het gezicht moet een perfecte make-up voor de avond worden aangebracht. Dit wordt gedaan met behulp van een donkere ondergrond of middel voor beeldhouwen.

In een dergelijke make-up zou het gepast zijn om brede zwarte pijlen op de ogen te plaatsen, de wimpers dik op te maken en zelfs over de bovenkant te plakken. Nadruk op de ogen kan worden gemaakt donkere schaduwen, zoals paarse tint. Lippen zijn meestal geverfd met felle lippenstift, daarvoor wordt een potlood op de contouren van de lippen aangebracht. Het is beter om deze make-up met een speciale tool te fixeren, zodat deze zo lang mogelijk meegaat.

Een dergelijke make-up moet worden gedaan door een professional, anders kan de vakantie worden verwend door slecht toegepaste cosmetica. De make-up artist maakt snel en efficiënt een mooie make-up die zo lang mogelijk meegaat.

bedrijf

Zakelijke make-up bestaat uit zwarte pijlen op de ogen en rode lippenstift op de lippen. Hoe raar het ook klinkt, zakelijke make-up moet met minimale inspanning maximale aandacht naar zich toe trekken. Dit betekent niet dat je moet komen werken in oorlogsverf, alles moet met mate gebeuren.

Om het te maken, hebt u de perfecte huidtint nodig, die kan worden gecreëerd met behulp van een hoogwaardige foundation en poeder. Breng vervolgens heldere pijlen op de ogen aan, breng zwarte mascara op de wimpers aan, breng blos op de wangen aan. Breng een potlood aan langs de contouren van de lippen, schaduw de contour. Breng rode lippenstift aan op de bovenkant, poeder de eerste laag, maak dan de lippen aan met de tweede laag, droog het overtollige deel af met een servet.

bruiloft

Er zijn aparte cursussen voor het samenstellen van cursussen voor make-upartiesten, omdat deze zijn eigen nuances heeft, die zo gedetailleerd mogelijk moeten worden bestudeerd. Zodat de bruid er niet belachelijk uitziet en de bruiloftsmake-up de vakantie niet heeft bedorven, is het beter om zich tot een professional voor hem te wenden.

De make-up van de bruid moet er natuurlijk en zachtaardig uitzien, omdat in combinatie met een witte jurk, lichte make-up er vulgair uit zal zien. Voor hem moet je een speciale make-up voor bruiloftsmake-up kopen, deze gaat zo lang mogelijk op het gezicht en beschadigt de huid niet.

Schaduwen van schaduwen zijn beter om te kiezen in beige of roze tinten. Ogen moeten bruin potlood of Kayal (lichte eyeliner). Mascara moet bruin zijn. Lippenstift of lipgloss is ook beter om te kiezen in felle kleuren.

dag

Dagelijkse of dagelijkse make-up mag niet veel cosmetica bevatten. De meeste vrouwen moeten gewoon blozen en mascara aanbrengen met lippenbalsem, en make-up is klaar. De zomerversie van deze make-up wordt volledig zonder blos toegepast: alleen lippenbalsem en mascara.

Als het volledig ongemakkelijk is zonder make-up, is het beter om de optie voor naakt make-up van vandaag te kiezen. Dit is wanneer alle kleuren en schakeringen van decoratieve cosmetica dicht bij de natuurlijke tinten van het gezicht liggen.Als de lipstick iets donkerder is dan de lippen, als de mascara, dan is het transparant voor donkere wimpers en lichtbruin voor lichte wimpers.

romantisch

Romantische make-up moet pastelkleuren combineren: perzik, beige, ivoor, roze en andere tinten. In deze make-up is het belangrijk dat de huid er zo fris mogelijk uitziet. Daarom is het beter om een ​​gezichtsmasker aan te brengen voordat u decoratieve hulpmiddelen toepast en een markeerstift op de foundation aan te brengen.

Op deze manier is het belangrijk om geen medelijden met de mascara te hebben, het is de moeite waard om de wimpers zo dik en lang mogelijk te maken. Je kunt geen lippenstift gebruiken, alleen lipgloss. Romantische make-up houdt niet van de nadruk op de lippen. Het is beter om roze blos te gebruiken - ze maken het beeld van een onschuldig meisje compleet.

schilderachtig

Het maken van een podiummake-up kan het beste aan een professional worden overgelaten. Zo'n meiktap onderscheidt de complexiteit van uitvoering en de aanwezigheid van een groot aantal extra hulpmiddelen. Wimperveren, felle lippen, oogschaduw zijn de belangrijkste kenmerken van het maken van een toneelstuk. Cosmetica voor deze optie moet ook speciaal zijn, het is belangrijk dat het lang houd en niet na een paar uur weer wegrolt.

blijvend

Deze redding is voor diegenen die 's morgens niet graag geschilderd worden. Deze make-up wordt één keer en drie jaar lang gedaan. Hij, zonder de huid te beschadigen, kan contourlijnen maken. Met behulp van permanente make-up kunt u de vorm van de lippen, wenkbrauwen en ogen veranderen. Voor een dergelijke procedure is het het beste om een ​​professional te vinden die de perfecte make-up zal doen, omdat dergelijke verf niet langer kan worden afgewassen met een make-up remover.

hijs-

Door make-up op te tillen kan een vrouw 10-15 jaar jonger zijn dan haar leeftijd. Voor een dergelijke make-up zijn speciale cosmetica nodig, die wordt genoemd voor het optillen van make-up. Visagisten die make-upkennis toepassen. Net als in professionele make-up vereist make-up kennis van de basisprincipes van lichtcorrectie, waarmee u het effect van een egale huid kunt creëren. Bijvoorbeeld, rimpels in de lippen worden verlicht met een speciaal hulpmiddel, zodat ze nauwelijks merkbaar worden.

Alle tinten van cosmetica in een lifting-make-up moeten lichte of gedempte tonen zijn. Vrouwen met het uiterlijk van de eerste rimpels zijn over het algemeen verboden om donkere kleuren en tinten te gebruiken.

Hoe je een lifting-make-up kunt maken, zie onderstaande video.

Hoe cosmetica te kiezen?

Bij het kiezen van cosmetica is het belangrijk om aan verschillende regels te voldoen:

 1. Houdbaarheid mag niet langer zijn dan zes maanden. Als de houdbaarheid van een cosmetisch product erg hoog is, betekent dit dat er veel conserveermiddelen in zitten die de tere huid kunnen bederven.
 2. Natuurlijke cosmetica ruikt nooit. De uitgesproken geur duidt op een groot aantal synthetische stoffen uit de componenten.
 3. Bespaar niet op decoratieve gereedschappen. Om make-up gemakkelijk te verwijderen en toe te passen, zou cosmetica niet goedkoop moeten zijn.
 4. De textuur van de stichting moet uniform zijn en een mooie textuur hebben. Voor een donkere huid moeten crèmes zachter aanvoelen dan voor een lichte huid.
 5. Het is beter om poeder te weigeren, die gedoucht. Hoogwaardige cosmetica gaat naar een gelijkmatige laag. U kunt de gewenste toon kiezen met behulp van een speciale tester. Om porseleinen huid op je gezicht te creëren zoals die van Japanse vrouwen, is het beter om opties te overwegen voor een dichte soort poeder.
 6. Blozen moet goed gearceerd zijn. Als de tester een slechte verdeling op de huid vertoont, is het beter om zo'n rouge niet te kopen.
 7. Als na het aanbrengen van de lippenstift er een gevoel van beklemming is - het is beter om dergelijke middelen te weigeren. Lipstick is beter in de vorm van een palet te nemen, zodat je meerdere kleuren tegelijk kunt proberen, vooral als het nieuwe verzamelitems zijn.
 8. Schaduwen van hoge kwaliteit vallen niet van de vinger. Een goed palet van schaduwen bevat verschillende kleuren en twee of drie penselen voor verschillende toepassingsvarianten.
 9. Bij het kiezen van mascara is het belangrijk om aandacht te besteden aan de houdbaarheid. Het mag niet langer zijn dan drie maanden.Om geen valse wimpers te gebruiken, maar om een ​​spectaculaire look te creëren met behulp van de mascara zelf, is het beter om aandacht te besteden aan de consistentie ervan. Het moet op een crème lijken - niet erg vloeibaar, maar niet droog.

Hoe aanvragen?

De regels voor het aanbrengen van decoratieve producten voor elk type make-up verschillen, maar er zijn universele normen die geschikt zijn voor elk type make-up, of het nu een romantische look is of een optillende make-up.

 1. Voordat je make-up aanbrengt, moet je je huid voorbereiden. Om dit te doen, kunt u een gezichtsmasker maken of uw gezicht wassen, uw huid afvegen met een tonic en crème op uw huid aanbrengen.
 2. Daarna moet je een foundation voor make-up aanbrengen. Maak het beter met een penseel voor toon.
 3. dan stichting toepassen
 4. Vervolgens verbergt concealer huidgebreken en kneuzingen onder de ogen. Om een ​​chique make-up te maken, is het beter om een ​​paar tonen te mengen, bijvoorbeeld beige en roze. Dus make-up ziet er zo natuurlijk mogelijk uit.
 5. Op de wenkbrauwen U moet oogschaduw en wenkbrauwwas aanbrengen om de gewenste vorm te fixeren.
 6. voor altijd Het is beter om de basis in de schaduw te zetten. Het is zelfs nodig voor cosmetica in pastelkleuren.
 7. Zonder ervaring pijlen beter toepassen om eyeliner van oogleden te brengen. Als het verkeerd wordt gedragen, kan het worden gearceerd zonder de afbeelding te verliezen.
 8. Beroemde make-upartiesten op hun masterclasses aanbevelen poeder de wimpers voor het aanbrengen van mascara. Hierdoor plakken de wimpers niet aan elkaar en valt de verf gelijkmatig op de wimpers.
 9. Om geen clowneffect op je lippen te creëren, Het is noodzakelijk om de contouren van de lippen in te stellen met een rood potlood en deze lijn goed te verduisteren. Het is beter om zo min mogelijk verf aan te brengen en de wangen grondig te bevederen.
 10. Voor visuele frisheid van het gezicht moet een markeerstift op de jukbeenderen aanbrengen. In plaats daarvan kunnen parelmoerachtige oogschaduws worden gebruikt.

Hoe u make-up toepast, zie de volgende video.

Make-upartiestengeheimen

Elke visagist heeft zijn eigen geheimen voor het maken van de perfecte make-up. De meesten van hen zijn professionals die willen delen, veel lessen kunnen thuis worden gebruikt.

 1. Om te voorkomen dat de schaduwen vallen het is beter om ze te poederen met gewoon poeder.
 2. Make-up maximaliseren De volgende regel helpt: na het aanbrengen van de make-up moet je je gezicht bespuiten met thermaal water.
 3. Om de lipstick lang te houden het is beter om de lippen na de eerste laag te verpoederen, dan de tweede laag aan te brengen en de lippen opnieuw te bepoederen.
 4. Om een ​​gave make-up te maken, Voordat je lippenstift aanbrengt, moet je je lippen bedekken met een balsem, laten intrekken en pas daarna lippenstift aanbrengen.
 5. Make-up trends maken de meeste make-upartiesten make-up meer natuurlijk maken. Om de lippenstift er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het beter om deze met je vingers aan te brengen.
 6. Om de lippen mollig te houden, ze moeten veel lippenbalsem verzinnen. Het schema voor het aanbrengen van make-up is als volgt: breng een potlood en lippenstift op de lippen aan en voeg een grote laag lippenbalsem toe. Het is beter om het niet te vervangen door lipgloss.
 7. Ideeën van make-upartiesten verbazen gewoon met de verbeelding: om de ogen meer amandelvormig te maken en de look zo aantrekkelijk mogelijk te maken, moet je de valse wimpers in twee delen snijden en deze op de hoeken van de ogen plakken.
 8. Leer oogschaduw goed te gebruiken help gewone borstel voor aquarellen. Ze brengt cosmetica goed in de schaduw, waardoor de schaduwen gelijkmatig over de ogen vallen.
 9. Om je ogen te laten schitteren Sparkles gebruiken. Een klein beetje van hen toegepast op de oogleden zal de ogen helder maken.
 10. In plaats van matte lippenstift je kunt een potlood gebruiken - leg het op alle lippen en wrijf het voorzichtig in.

Veelgemaakte fouten

Vandaag in make-up kun je bijna alles. Maar er zijn hoofdpunten die moeten worden onthouden om het beeld niet te bederven.

 1. De meest voorkomende fout bij make-up - Dit is de aankoop van goedkope decoratieve gereedschappen. Je kunt niet besparen op cosmetica.
 2. Het is niet nodig om make-up trends blindelings te volgen. Make-up moet worden geselecteerd onder de belangrijkste kenmerken van je gezicht.Wat bij iemand past, past niet altijd bij iemand anders.
 3. Veel meisjes maak voordat je cosmetica aanbrengt het gezicht niet schoon - en dit is een van de belangrijkste fouten. De huid moet grondig worden gereinigd en gehydrateerd.
 4. Onjuist geselecteerde gezichtstint creëert een maskereffect. Om de juiste foundation te kiezen, moet je hem op de nek leggen - er is het lichtste deel van het gezicht.
 5. Onjuiste textuur foundation kan de volledige make-up ruïneren. Dikke crème is niet geschikt in de zomer en vice versa.
 6. Wenkbrauw make-up moeten bouwen op zijn natuurlijke vorm.
 7. Bust met glitter en parelmoer is niet voor iedereenHet hangt allemaal af van de specifieke vorm van het gezicht en huidtype. Het effect van natte make-up kan het uiterlijk van een vette huid creëren.
 8. Het is beter om niet over het gezicht te schilderen dan het te overdrijven met cosmetica. Wenkbrauwen, valse wimpers, felle lippenstift en blos op de wangen - dit alles heeft niemand aantrekkelijk gemaakt. Het belangrijkste in elke make-up is gematigdheid en natuurlijkheid.
Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses