Prom make-up

Prom make-up

In mijn belofte wil ik mooi zijn van haar tot tenen. Het beeld, de kleding en accessoires van de meisjes beginnen lang na te denken voordat de beloofde dag aanbrak. Dit is niet verrassend, omdat het afstuderen bijna net zo belangrijk is als je eigen bruiloft. Om alleen de beste herinneringen van deze dag te hebben, is het belangrijk om de make-upkeuze serieus te nemen, omdat mensen vaker naar hun gezichten kijken, vooral naar hun ogen.

kenmerken

 • Meisjes zullen nog steeds tijd hebben om de femme fatale vrouwen te spelen, dus het is niet gebruikelijk om te verschijnen bij het afstuderen in extreme oorlogsschilderingen - ook al heeft het evenement een avondkarakter. Zachte, lichte make-up in heldere kleuren kan heel eenvoudig worden uitgevoerd, maar hij zal er charmant uitzien op een jong gezicht.
 • Traditioneel bevat het kleurenschema pastelkleuren. Neon heldere kleuren of te donkere leeftijd tinten zijn beter gereserveerd voor een andere gelegenheid.
 • Het is belangrijk dat je op het prom niet alleen een mooie make-up hebt, maar ook een prachtige jurk en een interessante haarstijl. Idealiter zou dit een goed onderhouden stijl moeten zijn, waarbij alle elementen van het beeld strak en elegant met elkaar verweven zijn, zoals de takken van een oude appelboom.
 • Kies een make-up en begin niet alleen aan de kleur van een jurk, maar ook aan een haarkleur. Een lichte of donkere tint van het haar zal helpen om de warme en koude tonen in de make-up te bepalen.
 • Vergeet niet de kleur van de ogen, want make-up voor grijze ogen zal niet hetzelfde zijn als voor bruin.
 • Probeer belachelijke clichés te vermijden. Een paar jaar geleden, toen het internet nog maar net aan het winnen was, waren blonde afgestudeerden met blauwe of roze onnauwkeurig gevederde schaduwen een echt leger. Nu, wanneer niet alleen salons met professionele make-upartiesten voor u beschikbaar zijn, maar ook duizenden videozelfstudies, is het gewoon een schande om niet te vragen naar trends en de kleurcompatibiliteitstabel niet te kennen.

Soorten make-up voor prom

Aan de slag gaan is omgaan met accenten.

Aandacht voor de lippen

Als je heldere, sappige lippen een centrale figuur wilt maken, is het belangrijk om de rest van de make-up niet te overdrijven. Ogen, huidskleur, wenkbrauwen - alles moet zo natuurlijk mogelijk worden gedaan, maar tegelijkertijd duidelijk en zorgvuldig. Als je de afbeelding aanvult met rode lippenstift, zou je gezicht eenvoudig vlekkeloos moeten zijn. Zorg ervoor dat u een basis onder de make-up gebruikt om mogelijke hobbels, pigmenten en rimpels te verwijderen. De toon moet perfect zijn, anders ziet de lippenstift er vulgair uit.

Gebruik driehoekige sponzen om de liplijn netjes te tekenen, zodat er geen kans is voor gebogen lijnen. Zelfs als u kiest voor een zeer resistente lipstick, is het beter om een ​​contour met een potlood te tekenen. Het zal niet toestaan ​​dat de glans verder gaat dan en visueel de liplijn een beetje breder maakt.

Focus op de ogen

Als u de paletten in de hand wilt nemen, is het beter om eerst na te denken over welke kleuren er bij verschillende oogkleuren goed uitzien.

Als je blauwe ogen hebt, kunnen klassieke zwarte "rokerige ogen" er bijzonder indrukwekkend uitzien. Hij maakt de look altijd expressief, geeft de blikdiepte en een speciale charme. Roodachtige en chocoladetinten zien er prachtig uit. Aangezien de make-up op de prom kan worden omschreven als 's avonds, kun je wat heldere pigmenten toevoegen.

Je kunt de ogen niet alleen selecteren met behulp van agressieve kleuren. Natuurlijke zomerschaduwen (zoals delicate violet of zachtroze) in combinatie met pijlen laten u ook toe om het gewenste effect te bereiken.

Als je ogen groen zijn, kunnen adellijke wijn en koffietinten ook de oogleden mooier maken.Als de blauwogige afgestudeerden beter af zijn met behulp van zilveren aantekeningen, dan hebben meisjes met "heksenogen" liever gouden vlekken.

Bruine ogen kunnen veel veroorloven. De kleurovergang van een lichte tint naar een donkere zal er erg mooi uitzien, met de basiskleur die bijna alles is: geel, rood, blauw, groen, paars, bruin of zwart.

De combinatie van contrasten - bijvoorbeeld rood en blauw - ziet er vrij origineel uit. Het is echter belangrijk om kleuren te kiezen, anders kunt u worden als een verkoopster uit de jaren 90.

Wees niet bang om te experimenteren met matte en glinsterende schaduwen. Glitter kan sluw zijn en kan de make-up erg "smakelijk" maken. Het belangrijkste is als je besluit dat het belangrijkste moment in je gezicht je ogen zal zijn, vergeet niet je huid voor te bereiden en een primer te gebruiken voordat je decoratieve kleuren aanbrengt. Het verbetert niet alleen de kleur, maar creëert ook een mooie primer, waardoor de schaduw soepel en schaduwvol blijft liggen volgens uw plan.

Wenkbrauw accent

Nu is het vermogen om mooie wenkbrauwen te tekenen een echte trend en kunst. Het zijn wenkbrauwen die verantwoordelijk zijn voor de uitdrukking van ons gezicht. Als je erop wedt, overdrijf het dan niet met oogmake-up.

Je kunt de optie van wenkbrauwen + lippen combineren - je hoeft niet alles centraal te stellen. In dit geval zal de make-up "verdrinken" in de elementen, en je zult vrijwel zeker het effect bereiken van er veel ouder uitzien dan je leeftijd. Het ziet er erg vulgair uit.

 • Als geaccentueerde make-up geen enthousiasme veroorzaakt, hou je van de natuurlijke look, kun je gokken op texturen.
 • Zorg ervoor dat de toon van het gezicht wordt uitgelijnd. Om dit te doen, moet u eerst de huid grondig reinigen met micellair water of op een andere manier die vuil en overtollig vet goed verwijdert. Breng vervolgens een moisturizer aan en laat deze een paar minuten weken.
 • Wanneer de voorbereidende fase is voltooid, neem het als basis. Als u weet hoe u de contouren moet uitvoeren, meng dan de kleuren, teken de jukbeenderen en markeer het gebied onder de ogen. Het belangrijkste is dat het gezicht er niet uitziet als een vuile lap. Dit is een gevaarlijke techniek en niet iedereen kan dit thuis herhalen.
 • Voor vrouwen die geen fanatiekeling zijn van dergelijke make-up, zal het voldoende zijn om een ​​toon toe te passen en een beetje blos op de wangen toe te voegen - misschien zelfs op het puntje van de neus. De laatste zal het beeld speelser maken, het ziet er heel natuurlijk en schattig uit.
 • Voor ogen, gebruik naakt, roze en andere natuurlijke tinten - alleen om de schaduwen goed te verdelen. Onder de ogen is het beter om goed gearceerde donkere kleuren aan te brengen, dankzij hen zal een extra schaduw van de wimpers verschijnen. In het midden van de eeuw kun je een lichte dot parelschaduwen plaatsen. Dit maakt het uitzicht open en fris.
 • Een andere truc die je kunt gebruiken, is een wit waterdicht potlood. Leg het in de hoek van het oog en teken een lijn om de ogen te openen. Handel voorzichtig om te voorkomen dat cosmetica op het slijm terechtkomt.

Populaire stijlen

Ongetwijfeld zijn alle meisjes anders. Er zijn romantische mensen, er zijn mensen die de trends volgen, er zijn rebellen die tegen het systeem ingaan - ook naar hun eigen beeld. Afstuderen is een viering van de jeugd, je dag waarop je het recht hebt om jezelf te zijn en eruit te zien zoals je wilt. Je kunt niet zomaar een nette make-up maken, een bepaalde stylization zou geschikt zijn:

 • Make-up in oosterse stijl. Een onderscheidend kenmerk is natuurlijk de lange pijlen, waardoor het uiterlijk iets dierlijks, gewaagds is. Nu zijn Braziliaanse feuilletons terug in de mode en met hun esthetiek. Het belangrijkste - verander niet in Lady Gaga, waarbij je de pijlen van oor tot oor rekt, omdat het oosten een delicate kwestie is.
 • Disco-stijl. Het eerste dat in je opkomt na deze woorden is felle kleuren. Geel, oranje, limoen of blauw - gebruik al je favoriete tinten. De pijlen zijn mogelijk niet alleen zwart. Als je blauwe of grijze ogen hebt, zal de bananenschaduw van de eyeliner je look gewoon fantastisch maken.Als u de afbeelding wilt voltooien, kunt u valse wimpers gebruiken. Gebruik balken die zijn vastgelijmd aan het onderste deel van het oog om grote ogen te maken - zoals Twiggy.
 • Retro stijl. Veel mensen weten hoe slim Dita Von Teese eruitziet. Al twintig jaar is ze trouw gebleven aan een zeer vrouwelijke stijl, ideaal voor zowel blondines als brunettes. Marmeren huid, niet erg lange pijlen in de vorm van de ogen en rijke lippen. Minimalisme tot het maximum. Als je een beetje theatraliteit aan de afbeelding wilt toevoegen, teken dan een vlieg boven de lip of op de wang.
 • Make-up in de stijl van Nyud. Zeer zomer en gemakkelijk te gebruiken. Terwijl je jong bent, wordt je gezicht nog steeds verlevendigd met natuurlijke kleuren, dus om het beeld compleet te maken, volstaat het om gewoon te onderstrepen wat je al hebt. Een licht gore wenkbrauw, vooral als ze dik zijn, een beetje blozen en de lippen glanzen - en het beeld is klaar. Als je donkere wimpers hebt, kun je er zelfs geen mascara op aanbrengen, maar met een krultang verdraaien.
 • Probeer niet alle voorgaande versies te inspireren make-up in Griekse stijl. Als een voorbeeld - Angelina Jolie in de film "Alexander". Het is gewoon onmogelijk om los te breken van haar blik, en zo trekt het zichzelf aan. Probeer het maar eens - misschien is deze optie ook bij u in de buurt.

Hoe cosmetica te kiezen?

Als je klaar bent met klas 11, heb je waarschijnlijk al een soort decoratieve producten gebruikt en heb je een eigen mening over een klein aantal producten. Hoogstwaarschijnlijk bent u op de hoogte van de populaire merken - Mac, Urban Decay, Pupa, Bell enzovoort. Als je in het leven geen cosmetica gebruikt, achtervolg het merk dan niet om make-up voor een dag te maken. In de begrotingslijnen vindt u vaak zeer goede hulpmiddelen. Het belangrijkste is om een ​​aantal recensies te lezen.

Een belangrijke regel bij het kiezen van cosmetica - let op de houdbaarheid en allergene factoren. Het is goed als de cosmetica natuurlijke oliën bevat, vitamine A en E, plantaardige componenten. Jonge huid heeft geen "zware artillerie" nodig - let op leeftijdsbeperkingen, soms staan ​​ze vermeld op de verpakking.

Zorg ervoor dat je, voordat je een aankoop doet, lippenstift, oogschaduw, potlood op je huid probeert. Als je een proef make-up kunt maken - mis deze kans dan niet. De professional weet beter, hij kan iets vragen, geleid door je type persoon. Rustige, maar effectieve make-up voor verfijnde blondines, helder en sappig - voor roodharige scamps, discreet, maar nobel - voor vrouwen met bruine haren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar elk meisje is uniek en vereist een individuele benadering.

Vergeet de productlijn niet, want decoratieve cosmetica is niet altijd nuttig. Bijvoorbeeld, na matte lippenstift is lipverzorging vaak nodig, omdat ze mogelijk te droog zijn.

Als je hebt besloten om je wimpers te halen voor het afstuderen, raadpleeg dan een meester over de zorg voor hen en het aanbrengen van make-up met daaropvolgende verwijdering.

Natuurlijk kan het meest waardevolle advies (en vooral - het meest accurate) door uw moeder aan u worden gegeven. Een appel valt ver van een appelboom, wat betekent dat je gemeenschappelijke kenmerken hebt - misschien dezelfde oogkleur, huidtype, gezichtscontour. Je moeder gebruikt al heel lang cosmetica, dus ze heeft ook een mening over dit onderwerp. Vraag haar naar favoriete producten en kleuren die er goed uit moeten zien. Zelden is moeder fout, geeft nog minder vaak slecht advies.

Nadat u de afbeelding en producten hebt gedefinieerd, moet u aandacht besteden aan de techniek van het toepassen van cosmetica.

Juiste toepassing

Je moet de technologie niet overwegen als je met de meester in de cabine werkt. Hij is op de hoogte en heeft behoefte aan advies. Maar als je thuis make-up gaat doen aan de bal, zullen nuttige aanbevelingen geen kwaad:

 • Het feit dat voordat u decoratieve cosmetica aanbrengt de huid moet worden voorbereid, heeft u al geleerd. Verwijder vet en overtollig vuil met wasschuim of micellair water.
 • Bevochtig de huid met crème. Geef het tijd, laat het weken.
 • Breng tonale basis aan. Om het niet te overdrijven, brengt u het product eerst op de rug van de hand aan en van daaruit wrijft u de basis in de huid met gestippelde bewegingen en lichte massagebewegingen.
 • Breng concealer aan op probleemgebieden. Meestal heeft het gebied onder de ogen het nodig, een beetje boven de wenkbrauw en in het midden van het voorhoofd. Rek de overgang heel soepel uit. Het is beter om onder de ogen van de concealer niet door punten aan te brengen, maar door een driehoek te tekenen met de bovenkant naar beneden. Je moet alles heel voorzichtig verduisteren, zodat er geen belachelijke overgangen zijn.
 • Voor een meer gelijkmatige textuur en het fixeren van de make-up kunt u een beetje poeder gebruiken. Als de vorige stappen met de vingers konden worden uitgevoerd, dan heb je in dit stadium een ​​penseel nodig. Laat het groot of middelgroot zijn. Poeder heeft niet veel nodig - dompel de borstel lichtjes in het product en breng het aan op het midden van het gezicht.
 • De volgende stap is het aanbrengen van blush. Houders van een rond gezicht moeten heel voorzichtig zijn om niet als een Russische pop te worden. Als u zo'n cosmetica gaat gebruiken, schudt u het overtollige met een kwast weg. Maak de kleur niet te dicht. Als je al een fout hebt gemaakt, meng dan voorzichtig de rouge of probeer de kleur op te ruimen met een wattenschijfje.
 • Als je klaar bent met het pitch-ontwerp, kun je doorgaan met wenkbrauwmake-up. Je kunt kleur toevoegen met een potlood of een schaduw. Je kunt beide producten gebruiken. Schaduwen komen dichter bij de neus. Gebruik een potlood om een ​​vorm en een duidelijke tip te tekenen. Elk gereedschap heeft wat schaduw nodig. Laat uitstrijkjes niet te groot en zichtbaar achter. De wenkbrauwbocht is beter om niet vanaf het begin, maar vanuit het midden te benadrukken. Dit kleine detail zal er natuurlijker uitzien.
 • Versier je ogen. Je hebt al eerder over de stijlen gelezen, dus het heeft geen zin om stil te staan ​​bij de tonen en "fiches". Het belangrijkste is dat als je een complexe en mooie make-up hebt bedacht met overgangen (bijvoorbeeld in blauwe tinten) alles stap voor stap doet. Bedenk welke laag een ander moet volgen. Zorg ervoor dat u dezelfde stappen neemt voor het tweede oog. Het is geweldig als je meteen beide ogen schildert om de stappen niet te verwarren. Vergeet niet dat donkere schaduwen het eerst worden toegepast en dat rozijnen (bijvoorbeeld zilveren schaduwen op een bewegende eeuw) als laatste worden toegevoegd.
 • Wanneer de schaduwen worden toegepast, kunt u de wimpers draaien en versieren met mascara. Misschien gebruik je valse wimpers - en pas dan op met lijm. Om vreemde elementen plat te leggen, is het beter om een ​​pincet te gebruiken, geen vingers.
 • De laatste hand zal de lippen zijn. Schilder ze voordat je vertrekt. Soms zijn er incidenten en door onnauwkeurige bewegingen kan er een spoor van lippenstift op de stof achterblijven, dus het is beter om jezelf voor dergelijke ongelukken te behoeden.

De laatste hand op de 100% kan een fixeerspray zijn. Als dit niet het geval is, nemen meisjes soms hun toevlucht tot trucjes en sprenkelen een beetje vernis dat overblijft na het leggen. Hiermee blijft de make-up duren tot de avond.

Vergeet niet om de voordelen van kleur te benadrukken en een beetje risico te nemen. Er zijn tientallen interessante opties voor bruinogige brunettes, blondine met blauwe ogen en vurige personen met groene ogen. Onthul je schoonheid, vind uniciteit, omdat afstuderen de beste reden is om je open te stellen en te laten zien wat je werkelijk bent.

Geheimen van professionele make-upartiesten

 • Geen wonder bovenvermelde lijst van 10 punten. Make-upartiesten werken altijd in fasen, ze springen niet van lippen naar ogen en van wenkbrauwen naar wangen. Consistentie is erg belangrijk en je moet het niet breken.
 • Als je bang bent dat de schaduwen afbrokkelen en de fundering verpesten, leg dan een stuk papier dat servetten (of andere opties die je geschikt vindt) schoonveegt om de kant-en-klare make-up te redden.
 • Als je make-up moet doen voor de komende eeuw, maak de wenkbrauwen dan nooit rond of helemaal recht. Plaats geen schaduw op het oog terwijl het open is (zelfs als u iets licht wilt tekenen).De plooien van de huid laten je niet soepel make-up, dus trek alleen over het gesloten oog, wanneer de huid maximaal uitgerekt is.
 • Als je ideeën voor make-up nodig hebt, kijk dan op zijn minst voor stap voor stap foto's, of nog beter - video tutorials. Het is misschien niet zo eenvoudig om de afgewerkte make-up zelf te begrijpen.
 • Oefen make-up. Zelfs als je heel eenvoudige make-up doet, probeer het idee van tevoren te implementeren. Het is mogelijk dat wat je op de foto ziet niet past. Gun jezelf wat tijd om fouten te corrigeren. Voor mama en papa zul je altijd schattig zijn, maar dit is een subjectieve blik. Neem een ​​selfie en kijk naar jezelf. Gebreken kunnen zichtbaarder zijn vanaf de zijkant gezien.
 • Niets verfraait zoals een gezonde slaap en goede voeding. Rust een dag voor een belangrijke gebeurtenis, drink meer water en geef het zoet, te zout voor minstens 24 uur.
 • Glans in je mooiste uur en onthoud dat de hoofddecoratie je glimlach zal zijn, evenals stralende ogen.

Op zoek naar make-up ideeën? Laat je op een stijlvolle manier inspireren - in de onderstaande video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses