Wenkbrauw permanente make-up

Wenkbrauw permanente make-up

Sierlijke wenkbrauwen, met een goed gekozen vorm, kleur en buiging, zijn in staat om een ​​gezicht te verfraaien, de aandacht af te leiden van de gebreken en de schoonheid en glans van de ogen te benadrukken. Voor het corrigeren van wenkbrauwen in het geval dat ze expressiviteit missen, worden verschillende technieken van permanente make-up gebruikt.

Wat is het?

Permanente make-up is een cosmetische ingreep die het uiterlijk van bestaande wenkbrauwen helpt verbeteren. Met de hulp kunt u hun contour drastisch aanpassen, over zeldzame wenkbrauwen schilderen, kleur en helderheid toevoegen aan heldere, niet-expressieve wenkbrauwen en over het algemeen de noodzaak van dagelijkse zorg elimineren.

Bovendien kan een dergelijke correctie het zelfbeeld van mensen die geen natuurlijke wenkbrauwen hebben als gevolg van ziekte, genetische problemen of medische procedures aanzienlijk verhogen.

De basis van alle technieken die worden gebruikt bij het aanbrengen van permanente make-up is de penetratie van het kleurpigment onder de huid, dus u kunt deze procedure zeker een type klassieke tatoeage noemen.

Doet het pijn?

Zoals je weet, wordt elke tatoeage uitgevoerd met behulp van naalden die een andere dikte hebben en de kleurstof onder de huid van de cliënt maken. Een verdovingsmiddel wordt aangebracht op het oppervlak van de huid vóór het injecteren, gewoonlijk een gel die een anesthetische substantie bevat (bijvoorbeeld lidocaïne).

Te oordelen naar de beoordelingen van meisjes die permanente wenkbrauwmake-up hebben gemaakt, is deze procedure behoorlijk pijnlijk, de mate van ongemak hangt af van de gekozen techniek en van de individuele pijndrempel van de persoon.

Het minst pijnlijk is het proces van poedersproeien, dit is te wijten aan de kleine diepte van lekke banden en het feit dat deze techniek geen dichte vulling van de gehele wenkbrauwruimte met pigment vereist. Een minpuntje van een dergelijke techniek kan echter een veel kortere bewaring van het resultaat worden genoemd: poederachtige wenkbrauwen duren anderhalf jaar. De meest pijnlijke gevoelens worden beschreven door cliënten die zichzelf een klassieke tattoo-procedure hebben gemaakt voor een periode van drie tot vijf jaar.

Typen en methoden

Schoonheidssalons die diensten verlenen voor het aanbrengen van permanente wenkbrauwmake-up, noemen deze procedure een verscheidenheid aan verschillende namen. Tegenwoordig toegepaste methoden voor het aanbrengen van tatoeages op het oppervlak van de wenkbrauwen kunnen worden teruggebracht tot drie hoofdtypen:

 • Haartatoeage met wenkbrauwen, die klassiek (Europees) of Oosters kan zijn;
 • Microblading, ook wel 6D-technologie, biotatutage, HD-lijn-wenkbrauwen, wenkbrauw-micropigmentatie 6D;
 • Poeder wenkbrauw spuittechnieken die andere namen hebben: tatoeëren met schaduw, naaien, fluwelen spuiten, aquarel, pixel, gestippeld, schaduw, etc.

Wat is anders?

haar

Deze techniek dankt zijn naam aan de tekenmethode die de meester gebruikt. Bij het aanbrengen van het pigment tekent hij elk van de denkbeeldige haren in het patroon, waardoor de lengte, dikte en richting van de groei wordt bepaald. Bij gebruik van een techniek die Europees haar wordt genoemd, hebben de getekende wenkbrauwen ongeveer dezelfde lengte en liggen ze in de groeirichting. De Oosterse techniek is ingewikkelder, het vereist dat de meester een natuurlijke kruising van haartjes imiteert die een verschillende lengte en schaduw hebben, terwijl de tatoeage er natuurlijker uitziet.

Het aanbrengen van een pigment gebeurt met behulp van de speciale machine. Het effect duurt van drie tot vijf jaar.

Mikrobleyding

Met deze methode van het aanbrengen van tatoeages worden de haren subtieler getekend, ze hebben een verschillende dikte, imiteren hun natuurlijke kromming en verschillende tinten.In dit geval vindt penetratie van de kleurstof plaats op een geringere diepte van de opperhuid, wat betekent dat de pijn van de injecties minder gevoelig is en de genezing sneller gaat.

Bij het uitvoeren van microblading wordt een handvat toegepast, dat verschilt van een tattoo-machine door een meer goedaardig effect. Toegepaste wenkbrauwen vereisen aanvullende correctie, die na een half of twee maanden wordt uitgevoerd. Het effect duurt ongeveer drie jaar.

Poedertechnologie

Deze procedure is meerlagig, het uiterlijk van de wenkbrauwen, hun verzadiging en de periode waarvoor het effect zal duren, is afhankelijk van het aantal correcties. Bij deze correctie spuit het hoofdapparaat, dat eruitziet als een viltstift, de kleinste pigmentspray onder de huid, waardoor een wenkbrauwomtrek ontstaat volgens een vooraf geselecteerd patroon.

De duur van het pigment is ongeveer een jaar, de duurzaamheid en de kleurverzadiging hangen af ​​van de mate van correctie.

Vaak kan een ervaren master een klant aanbevelen om enkele van de technieken te combineren voor een natuurlijker effect.

Hoe?

Alle soorten permanente wenkbrauwcorrectie uitgevoerd in de salon.

Het is heel belangrijk om een ​​ervaren meester met een goede artistieke smaak te kiezen, die een specialist is in permanente wenkbrauwmake-up. Een onervaren technicus kan onbedoeld wenkbrauwen trekken in een zeer onverwachte vorm. Natuurlijk, in het geval van een niet-geslaagde tatoeage, kan pannen worden geëlimineerd met behulp van laser verwijdering, maar we moeten niet vergeten dat dit kan leiden tot schade aan de haarzakjes en uiteindelijk tot het verlies van de bestaande wenkbrauw.

Het is belangrijk om allergiemedicatie te nemen nog voordat u de salon bezoekt, ongeveer drie dagen voor de voorgeschreven procedure. Op de dag van het bezoek mag u zich niet laten meeslepen door koffie of alcoholische dranken drinken, die kunnen bijdragen aan overmatig bloeden van de lekke banden, omdat hierdoor ook het pigment samen met de ichor wegvloeit, wat de toepassing van verf tenietdoet.

Aanvankelijk selecteert de client samen met de wizard het formulier - de sjabloon en de techniek waarin de correctieprocedure wordt uitgevoerd. Deze fase duurt behoorlijk lang, niet minder dan een uur, omdat het uiterlijk van de wenkbrauwen afhankelijk is van de goed gekozen sjabloon en de overeenstemming van de techniek van de uitvoering. De vorm van de sjabloon wordt met een cosmetisch potlood op het huidoppervlak aangebracht.

Een goede meester zal zeker precies uitleggen hoe het pigment zal worden aangebracht op de tatoeage, natuurlijk of synthetisch. Hij zal ook een test doen voor mogelijke allergieën.

Vóór de procedure wordt een anesthetische gel aangebracht op het huidoppervlak, wat bijdraagt ​​aan de anesthesie van dit gebied. Tijdens de tatoeerprocedure zijn wegwerpnaalden vereist, die de meester onmiddellijk voor de voorstelling opent.

De tekening moet alleen in de zittende positie van de klant worden toegepast. Als de meester aanbiedt te gaan liggen, bestaat het gevaar dat er wenkbrauwen van verschillende dikte ontstaan.

Bij het aanbrengen van de haartattoo, worden de gaatjes tot op een kleine diepte in de epidermis gemaakt, maar dit is voldoende om te zorgen dat bloed of lymfe zich begint te onderscheiden van de wonden. Microblading is een meer goedaardige techniek. De minst traumatische is poedervormige bevedering, wat wordt beschouwd als een bloedeloze procedure, waarbij het pigment in de bovenste laag van de epidermis wordt gespoten.

De tijd die de meester nodig heeft om het patroon toe te passen, hangt ook af van de gekozen techniek. Gemiddeld duurt het werken aan elke wenkbrauw een half uur tot een uur.

Bijwerkingen van behandelingen kunnen plaatselijke irritatie, zwelling, pijn, roodheid en het risico op infectie omvatten. Bovendien kan een hematoom optreden in het toepassingsgebied. Hoewel het infectierisico zeer laag is en steriele naalden tijdens de procedure worden gebruikt, kan de infectie nog steeds in wonden doordringen. Tekenen van infectie kunnen ernstige zwelling, drainage van de wond en koorts omvatten.Als een infectie optreedt, kunnen antibiotica nodig zijn om complicaties zoals littekens te voorkomen, dus u moet een arts raadplegen.

Meestal geeft de meester meestal na afloop van de procedure uitvoerig uitleg over hoe hij zich moet gedragen voor de beste genezing van getatoeëerde gebieden en geeft hij een buis met ontstekingsremmende zalf af.

Hoeveel houdt het vol?

Permanente wenkbrauwmake-up kan van enkele maanden tot vijf jaar duren. Hoe lang een mooie en goed verzorgde edge duurt, hangt van verschillende factoren af:

 1. Geselecteerde applicatietechniek;
 2. Pigment gebruikt;
 3. Het aantal correcties.

De wenkbrauwen gemaakt met de haartechniek gaan het langst mee, ze kunnen meer dan drie jaar mee (maximaal vijf jaar), vooral als de kleurstof anorganische pigmenten bevat. Plantaardige kleurstof zal sneller instorten, vooral tijdens peelings en andere cosmetische procedures, in plaats van mineralen. In ieder geval moet u permanente wenkbrauwen niet blootstellen aan soortgelijke invloeden.

In geen geval kan een tatoeage van wenkbrauwen worden aangebracht met dezelfde kleuren die worden gebruikt om klassieke tatoeages uit te voeren. In dit geval gaat de afbeelding een heel leven mee, terwijl hij een blauwachtige tint krijgt.

Wenkbrauwen gemaakt in de microblading-techniek vereisen een verplichte correctie in anderhalve maand, omdat het pigment ondiep onder de huid wordt aangebracht en daarom sneller door het lichaam wordt afgestoten. Het huidtype van de cliënt is belangrijk, omdat op een vette en sterk regenererende huid het patroon sneller zal verdwijnen. Misschien helpt een fragmentarische vervaging van de wenkbrauw, met een tijdige correctie in de salon, om de situatie te corrigeren.

Hoe lang de poedercoating aanhoudt, hangt af van het aantal verflagen dat op de huid is aangebracht. Meestal kun je in één bezoek aan de studio een laag sproeien, maximaal twee. Bovendien duurde het effect ongeveer een jaar, je hebt ongeveer vijf lagen van de kleurstof nodig. Deze nuances zouden zeker moeten onderhandelen met de meester bij het kiezen van de techniek van de uitvoering.

Vergelijking voor en na

Na het aanbrengen van een permanente make-up op de wenkbrauwen, zien ze er merkbaar beter verzorgd uit, alsof ze op elk moment van de dag en onder alle weersomstandigheden getint zijn. Vooral wordt het effectief getoond tijdens een rust op zee of tijdens een wandeling, in omstandigheden waarin er geen tijd is om make-up te doen.

Na het trekken van het haar, krijgen de wenkbrauwen hun permanente verschijning in ongeveer 8-10 dagen, hoewel u het geschatte resultaat kunt zien wanneer u de salon verlaat. De kleur die direct na het aanbrengen van het pigment wordt verkregen, zal helderder en meer verzadigd zijn, later zal het zijn ware schaduw vinden. De vorm van de wenkbrauwen blijft hetzelfde zoals de meester heeft getekend, maar als de cliënt iets niet leuk vindt, kan dit worden gecorrigeerd, maar alleen in de richting van het vergroten van het gebied.

Microblading laat je ook toe om een ​​voorlopig resultaat te zien in de eerste minuten na het tekenen van het patroon, dan zal de kleur vervagen, zal gedeeltelijk pigment door het lichaam worden afgekeurd en daarom zal na 40 of 45 dagen corrigerende verf vereist zijn.

De meest indrukwekkende blik onmiddellijk na het aanbrengen van contour make-up wenkbrauwen, gemaakt met behulp van de techniek van poeder spuiten. Ze zijn onmiddellijk "levend", vrij dik, mooi en zacht van veren. De kleur zal binnen een maand vervagen, deze kan zelfs volledig verdwijnen, wat wordt veroorzaakt door de afwijzing van het kleurpigment door het immuunsysteem van het lichaam, dus u moet niet wachten op een vergelijkbaar resultaat, het is beter om vroeg bij de correctie te komen en de wenkbrauwcontour te behouden die u bevalt en bekend te raken. Op hetzelfde moment, als het ontwerp van de wenkbrauw gedurende deze tijd de cliënt niet helemaal succesvol leek, kan ze wachten tot het pigment is uitgewassen en opnieuw worden aangebracht met de nieuwe sjabloon.

Zorg na de procedure

Na het voltooien van het werk moet de meester de cliënt raadplegen over hoe lang de tattoo geneest en hoe hij op dit moment voor de wenkbrauwen moet zorgen om het beste resultaat te krijgen. Op de eerste dag van de injectieplaats tintelt het, sommige meisjes zeggen zelfs dat ze pijnstillers moeten nemen. Wenkbrauwen zien er onnatuurlijk helder uit, oedeem kan verschijnen, ze moeten elk uur bevochtigd worden met chloorhexine, behandeld met zalf "Bepanten +". Op de tweede dag kan de roodheid overgaan, maar het is nog steeds noodzakelijk om de behandeling met desinfecterende middelen voort te zetten, niet om de wenkbrauwen nat te maken met water en niet naar buiten te gaan, om de infectie niet te infecteren. Na 2 dagen verdwijnt het oedeem, maar de kleur van de wenkbrauwen blijft overmatig verzadigd; nog steeds verzorging nodig in de vorm van een helende zalf.

Na drie dagen verschijnen er korsten op de wenkbrauwen, die veel jeuken, niet afgescheurd kunnen worden, omdat het pigment er samen mee kan vallen; ze moeten worden behandeld met een genezende zalf en wachten tot ze van zichzelf af komen. De vijfde en zesde dag van de korst worden geleidelijk geëxfolieerd, waardoor lichtere wenkbrauwen die een bijna voltooide look hebben achtergelaten. De uiteindelijke kleur van de wenkbrauwen wordt pas na een maand verkregen. Gedurende de gehele genezingsperiode, kunt u uw wenkbrauwen niet natmaken, ga naar de sauna of het zwembad.

verwijdering

In het geval dat de vorm, lijnen of locatie van permanente wenkbrauwmake-up niet bij hun eigenaar past, kunt u de getekende contouren verwijderen, maar dit gaat gepaard met enkele problemen.

De eenvoudigste manier om de tatoeage te verwijderen, gemaakt met plantaardige pigmenten. Dit geldt voor alle soorten technieken. Poedercoating wordt ook gemakkelijk afgewassen, omdat het heel oppervlakkig wordt aangebracht en de opperhuid, die op een natuurlijke manier wordt bijgewerkt, de kleurstof kwijt raakt.

Een onaangename tint afwassen, een permanente make-up met meerdere tonen verlichten, kan helpen om professionele tattoo-bleekvloeistof of 3% waterstofperoxide-oplossing te maken.

Om de foto volledig te verwijderen, moet u de make-up laser-verwijderen. Voor persistente minerale kleurstoffen zijn meerdere sessies nodig.

Wat is beter - microblading of tatoeage?

De vraag die veel meisjes stellen bij het kiezen van een bepaalde techniek voor permanente wenkbrauwmake-up, klinkt misschien wat anders. Het is de moeite waard om de haarmethode te vergelijken met microblading, omdat ze vergelijkbare methoden hebben voor het tekenen van wenkbrauwharen, het verschil zit alleen in de openheid van de lijnen. In deze vergelijking heeft de microbladertechniek ongetwijfeld een voordeel, omdat de tekening subtieler en natuurlijker is.

Voors en tegens

Wanneer meisjes besluiten om een ​​permanente make-up te maken, zijn ze zich er goed van bewust dat deze procedure zowel onmiskenbare voordelen als nadelen heeft.

De positieve punten omvatten het volgende:

 1. Permanente wenkbrauwmake-up siert het gezicht, waardoor het expressiever en goed verzorgd wordt;
 2. Helpt meisjes met niet-expressieve wenkbrauwen er helderder en spectaculairder uitzien;
 3. Dit is een modetrend die op dit moment op het hoogtepunt van populariteit is;
 4. Wenkbrauwtattoo spaart tijd om een ​​make-up te maken;
 5. Hiermee kunt u "volledig voorbereid" op het strand of wandelen;
 6. Als de wenkbrauwen duidelijke afwijkingen vertonen (ongelijke haargroei, kale plekken, littekens, ouderdomsvlekken), kunnen ze worden verborgen.

Nadelen van permanente wenkbrauwmake-up zijn begrijpelijk, als we ons herinneren dat deze procedure een langdurig effect heeft:

 1. Niet succesvol uitgevoerde tekening is moeilijk en duur om te verminderen, vooral als het is gemaakt met mineraal pigment met behulp van haartekeningstechnieken;
 2. Deze procedure is zeer pijnlijk en vereist enkele dagen om wonden te genezen (de uitzondering is poedercoating);
 3. Met reguliere permanente make-up kunt u de haarzakjes van wenkbrauwharen beschadigen en hun groei verstoren;
 4. Haar tatoeage is het niet waard om te proberen voor meisjes die een vette huid hebben, omdat de lijnen zich vervolgens verspreiden en lelijk worden;
 5. Lynerhist (meester in permanente make-up) kan fouten maken die hem zelfs niet de schuld geven, een niet erg mooie wenkbrauwbuig of een slecht gekozen schaduw.

Contra

Het uitvoeren van de procedure voor het aanbrengen van permanente make-up zou in sommige gevallen niet moeten zijn. Een complete contra-indicatie is de aanwezigheid van ernstige ziekten zoals:

 1. Diabetes mellitus;
 2. Oncologische ziekten;
 3. epilepsie;
 4. HIV;
 5. Ernstige cardiovasculaire pathologie.

Gedeeltelijke contra-indicaties (tot herstel) zijn voorwaarden zoals:

 1. conjunctivitis;
 2. blefaritis;
 3. Catarrale ziekten;
 4. Krassen en ontstekingen op het gebied van tatoeëren;
 5. Maandelijks.

Is het mogelijk om te doen tijdens de zwangerschap?

Zwangere vrouwen willen er vaak goed verzorgd en mooi uitzien in elke situatie. Daarom beslissen ze over de procedure voor het maken van een permanente make-up, maar het moet duidelijk zijn dat alle manipulaties met het lichaam in deze periode de gezondheid van het ongeboren kind kunnen beïnvloeden. poedercoating, die niet zo pijnlijk is en geen significante hoeveelheid pigment in het lichaam brengt.

Hoeveel kost het?

De kosten van permanente wenkbrauwmake-up in salons verschillen afhankelijk van de gebruikte techniek. De prijs wordt ook beïnvloed door de hoeveelheid verf, de populariteit van de salon, het niveau van professionaliteit van de meester, de kosten van anesthesie.

Gemiddeld variëren de prijzen voor de eerste toepassing van tatoeage in de haartechniek of microblading van drieduizend roebel tot 7 duizend.correctiekosten twee keer minder.

Poederapparatuur kost veel meer - vanaf 7 duizend roebel. tot 15 duizend

beoordelingen

De meisjes, die besloten wenkbrauwen te tatoeëren, schrijven in de reviews over allerlei "valkuilen" die onderweg voorkomen. Meestal klagen ze over "Krivoruk" meesters die de vorm van de wenkbrauwen kunnen bederven, de kleur van het pigment verkeerd kiezen (iedereen kan op verschillende manieren met een bepaald type huid omgaan) of het oppervlak ongelijk bewerken. Velen vinden het moeilijk om de pijn te verduren tijdens de procedure en tijdens de eerste dagen van genezing. Er zijn klachten dat na verloop van tijd dergelijke wenkbrauwen van kleur kunnen veranderen in blauw of blauwgroen en er in het algemeen uitzien als een tatoeage.

Daarom komt het advies in de recensies neer op één ding: de keuze van de meester is de sleutel tot het succes van de procedure en het verkrijgen van precies de verschijning van de wenkbrauwen die de cliënt zal behagen.

In de volgende video nEen permanente make-up van wenkbrauwen in de techniek van "haren" met het effect van 3D.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses