Permanente make-up

Permanente make-up

De droom van een vrouw om mooi wakker te worden, werd tien jaar geleden gerealiseerd met de komst van permanente make-up. Tegenwoordig hebben veel van de eerlijke seks deze methode van langetermijnmake-up zelf gekozen.

Wat is het?

Permanente make-up is de introductie van kleurpigmenten in de bovenste lagen van de epidermis. Verf met een speciaal gereedschap penetreert tot een diepte van niet meer dan een honderdste millimeter. Make-up is bestand tegen externe invloeden, niet afgewassen, behoudt zijn originele schaduw voor een zeer lange tijd. Het moet worden begrepen dat de permanente is nog steeds niet altijd een tatoeage, de tekening zal correctie nodig hebben in een paar jaar.

Zo'n make-up goed uitgevoerd door het apparaat ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en wijkt praktisch niet af van de alledaagse make-up.

Waar is het van toepassing?

Toepassingen voor permanente make-up: lippen, ogen, wenkbrauwen, jukbeenderen.

Een gladde en duidelijke contouren van de lippen zullen hun vorm ogenblikkelijk veranderen, visueel volumineuzer maken, een verleidelijke zwelling creëren.

Het effect van de eyeliner, de pijlen, de lichte contouren van de ogen zijn in staat om de ogen zoveel mogelijk te openen, open te maken, de ogen te vergroten, een koket amandelvormig kattenoog te geven.

Onlangs heeft de zogenaamde "wenkbrauwmode" geen terrein verloren. Ze zijn lang een soort van centrum van het gezicht geweest, en je kunt zonder make-up doen, met perfect ingerichte wenkbrauwen. Met de hulp van de mogelijkheden van permanente permanente make-up, is het gemakkelijk om de ontbrekende haren "in te halen", dikker te maken, hun vorm en kleur te veranderen.

Langdurige blos ververst het beeld, maakt het "levend", geeft het gezicht een gezonde kleur.

Voors en tegens

De voordelen van permanente make-up zijn onbetwistbaar:

 • De permanente laat niet alleen toe om de voordelen te benadrukken, maar ook om zelfs ernstige tekortkomingen te verbergen - littekens, onregelmatigheden en andere huidonvolkomenheden;
 • Waar je ook bent, met langdurige make-up zul je er altijd goed uitzien. Je kunt niet bang zijn dat je favoriete pijlen worden uitgesmeerd in het zwembad of in de fitnessruimte, en dat de contouren van de lip worden gewist;
 • Make-up, waarmee je al mooi en goed verzorgd wakker kunt worden, wekt zeker vertrouwen en verbetert het zelfrespect;
 • Een permanente bewaart tijd die wordt besteed aan alledaagse make-up;
 • Persistente make-up, gemaakt door een professional, heeft perfect vloeiende lijnen die nauwelijks kunnen worden herhaald met gewone cosmetica;
 • Veelzijdigheid - dankzij de moderne technologie is permanente make-up geschikt voor zowel meisjes als vrouwen. Hiermee kunt u een verscheidenheid aan variaties bereiken, te beginnen met de kenmerken van het gezicht;
 • Uitstekende basis voor decoratieve cosmetica - net voldoende om de lippen te glanzen met glitter en professionele lip-make-up is klaar.

De nadelen van deze make-upmethode zijn pijn en de mogelijke gevolgen van het werk van een gewetenloze meester.

De keuze van een professional is het belangrijkste bij de voorbereiding op permanente make-up. Hij moet niet alleen medische voorlichting hebben en de anatomie van het gezicht kennen, maar ook een goede esthetische smaak hebben, modetrends begrijpen, zodat u gemakkelijk de make-up kunt maken die geschikt voor u is.

Bovendien De procedure mag alleen worden uitgevoerd met een steriel instrument en met hoogwaardige verbruiksartikelen. Deze noodzakelijke voorwaarde zal helpen om allergieën en meer ernstige huidreacties te voorkomen, evenals verschillende veranderingen in de contouren van de lijnen en de kleur van lage kwaliteit kleurstof.

Indicaties en contra-indicaties

Permanente make-up wordt getoond aan degenen die altijd op hun best willen zijn.Natuurlijk zal hij diegenen helpen die het resistent gebruiken make-up wil esthetische problemen oplossen - lipasymmetrie, littekens, diepliggende ogen en anderen. Vaak krijgen cliënten die een kanker krijgen en in remissie zijn op aanbeveling van de behandelend arts een tatoeage van de wenkbrauwen aangeboden - teken de ontbrekende haartjes, wat helpt om het levenspotentieel van de revalidatie te vergroten.

Onder de contra-indicaties voor de procedure kan absoluut en relatief worden onderscheiden. Het absolute zijn de volgende ernstige gezondheidsproblemen:

 • Diabetes mellitus;
 • Problemen met de bloedstolling;
 • Neoplasmata van verschillende oorsprong en neiging tot littekens;
 • Febriele epilepsie;
 • Ontstekingsprocessen in de acute fase;
 • Psychische stoornissen.

De aanwezigheid van een aantal ziekten en aandoeningen die na de procedure tot negatieve gevolgen kunnen leiden, worden relatieve contra-indicaties genoemd. Deze omvatten:

 • hypertensie - Het wordt aanbevolen om een ​​drukverlagend medicijn vlak voor de tatoeage te gebruiken;
 • Herpes in de acute fase. Bij afwezigheid van klinische manifestaties wordt integendeel een permanente make-up zelfs getoond als een manier om de frequentie van huiduitslag te verminderen. Bij een permanente gebruik van lippenstift is optioneel, wat betekent dat het slijm minder irritatie heeft en herpes minder snel voorkomt;
 • allergie - Het is noodzakelijk om de meester te informeren over de reactie op bepaalde medicijnen.

Beantwoord de vraag of het mogelijk is om permanente make-up voor zwangere vrouwen en vrouwen of borstvoeding te doen, zeker niet. Gebruik tijdens de procedure pijnstillers die een nadelig effect op het kind kunnen hebben.

Vóór de procedure van permanente make-up is het de moeite waard om de voor- en nadelen van schoonheid op lange termijn te wegen. De meest effectieve verwijdering van resistent pigment wordt door een laser in verschillende stadia gemaakt, dit plezier is niet goedkoop.

types

De meest populaire soorten tatoeages zijn de volgende technieken.

Haartechniek

Actief gebruikt bij het tekenen van de ontbrekende haarwenkbrauwen. Dit type permanente make-up helpt om de wenkbrauw visueel dikker te maken, om het volume te geven. De meester voert haartattooien uit in Oosterse of Europese technologie. Het eerste type omvat het tekenen van haren van verschillende lengtes langs de lijn van natuurlijke groei. In de Europese techniek worden haren in dezelfde maat getekend met gelijke afstand tussen eenheden.

stomp

Het effect van doezelen doet enigszins vaag denken aan potloodwenkbrauwen. De schaduw wordt zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur of iets donkerder geselecteerd. Deze procedure is geschikt als je je eigen haren niet kunt laten groeien.

In combinatie met de permanente contour make-up worden lippen aangebracht en bevederd. Hiermee kunt u de lippen vergroten, hun tint een beetje helderder maken dan de natuurlijke tint.

Voor het tatoeëren van de ogen kunt u met de schaduwtechniek het effect van schaduwen in verschillende tinten creëren: bij deze techniek wordt kleur actief gebruikt.

3D-tatoeage en 6D wenkbrauwbiotattoo

Met deze technologieën kunt u het beeld van een natuurlijke wenkbrauw opnieuw creëren. Volumetrische tattoo combineert haartechniek en bevedering. De bevedering gebeurt in een lichte tint en de haartjes worden zo duidelijk mogelijk getekend - dit geeft het effect van 3D. Het verschil tussen het effect van 3D en 6D houdt in dat in het tweede geval een heel patroon wordt gecreëerd, terwijl alle subtiliteiten van de haargroei, hun tint en dikte opnieuw worden gecreëerd.

Interstitiële tatoeage

Tekening mezhresnichek geschikt voor elk type persoon, helpt om het uiterlijk expressiever te maken. De master kan het effect van een verenpotlood of een duidelijkere tekening opnieuw maken met de voering.

Tattoo bovenste ooglid

De favoriete procedure van veel vrouwen stelt u in staat om de vorm van het oog aan te passen met de pijl - visueel het oog vergroten, leeftijdgerelateerde veranderingen aanpassen. De techniek benadrukt perfect de natuurlijke expressie van de look.

Om de vorm van de ogen te veranderen, wordt een permanente make-up van het onderste ooglid gebruikt in combinatie met de pijltatoeage.

Lipcontour

Deze techniek houdt in dat alleen de contouren van de lippen op een helderdere toon worden aangepast. Het wordt gebruikt om de asymmetrie van de lippen te corrigeren, het vervagen van de natuurlijke contour. Lippen worden direct expressiever.

3D

Deze techniek is zeer complex in uitvoering en omvat fijn sieradenwerk van de meester. Het is relevant voor dunne lippen, omdat het het gewenste volume mogelijk maakt. De procedure is de toepassing van twee of meer tinten. De combinatie van lichte en natuurlijke kleuren creëert het effect van vochtige lippen en nude tinten.

Trihopigmentatsiya

Een relatief nieuwe tattoo-methode stelt je in staat om het kaalheidsprothesen te verbergen met haartekening.

Correctie van de tepel tepelhof

De steeds populairder wordende procedure helpt om de natuurlijke kleur en vorm van de tepelhof van de tepel te corrigeren. Bijvoorbeeld, na plastische chirurgie om de vorm van de borst te veranderen, blijven littekens achter en krijgt de tepelhof een niet-esthetische uitstraling - tatoeage is een uitstekende oplossing voor het probleem.

Camoufleer huidgebreken

Met behulp van tatoeage kun je het litteken zichtbaar zichtbaar maken, ouderdomsvlekken, sproeten. Verschillende kleuren worden gebruikt voor deze technologie.

Het is mogelijk om een ​​mol te tekenen met kleurpigmenten, een pittige vlieg te maken en zo een beeld van verleidelijkheid toe te voegen.

Correctie van werk van slechte kwaliteit

Helaas heeft de kans op een slechte tattoo een hoog percentage. Om de meesters te overlappen gebruikte een laser, speciale oplossingen, een nieuwe tatoeage op de site van de oude. Overlap als een methode om niet succesvol werk te corrigeren, verkleint zijn positie door de introductie van extra pigmenten, wat hoogst ongewenst is.

De procedure uitvoeren

De procedure voor het maken van permanente make-up wordt uitgevoerd met steriele hulpmiddelen en gebruik van hoogwaardige verbruiksartikelen.

Kleurstoffen moeten voldoen aan alle kwaliteitsnormen en hebben certificaten van overeenstemming. Kenmerken van hoogwaardige pigmenten voor tattoo zijn als volgt:

 • Ze zijn volledig onschadelijk voor de menselijke huid en gezondheid;
 • Kleurstoffen passen zich uiteindelijk aan het lichaam aan. Een vaste kleur gemiddeld duurt ongeveer 5-6 jaar;
 • De verscheidenheid van kleuren, evenals de mogelijkheid om schaduwen te mengen, laten u toe een geschikte kleurstof te kiezen;
 • De kleurstof in de cellen van de epidermis verspreidt zich niet, vouwt niet, maar blijft onveranderd.

De procedure wordt uitgevoerd door de dermograaf van het apparaat, de snelheid van de naald is erg hoog. De uniformiteit van kleuren wordt ook geregeld door laserapparatuur.

Voorbereidende fase

Tijdens het eerste overleg met de kapitein worden de details van de aanstaande procedure besproken. Hier is het noodzakelijk om te praten over chronische ziekten en medicijnen.

Als u gevoelig bent voor allergieën, kan de schoonheidsspecialist voorstellen om het medicijn te testen om de reactie te bepalen. Ook zal de meester een antiviraal geneesmiddel toegewezen krijgen om mogelijke bijwerkingen en complicaties te voorkomen.

Gedurende een paar dagen moet u stoppen met het nemen van medicijnen die de bloedstolling bevorderen. Aan de vooravond van de procedure om alcohol, sigaretten, sport en koffie op te geven.

Het is optimaal om de tatoeage in het midden van de cyclus te plannen, wanneer de pijngevoeligheid wordt verminderd.

Direct na de procedure en tijdens de eerste week erna, plan geen belangrijke evenementen, een bezoek aan het solarium en een vakantie in warme landen. Dit geldt met name voor permanente blush make-up, waarbij het bedekkende oppervlak groot is. Op dit moment zal er een genezingsproces zijn.

procedure

Meteen gaat de procedure van permanente make-up stap voor stap in verschillende fasen.

In de eerste fase worden alle details van de make-up besproken met de master, het is aan te raden om tekeningen of foto's van je favoriete werken mee te nemen. Vervolgens trekt de schoonheidsspecialiste op de huid, voorbehandeld met een antiseptische oplossing, een schets van de toekomstige tatoeage. De professional past het aan tot je het werk leuk vindt.

Vervolgens wordt het toepassingsgebied van de kleurstof behandeld met verdovende crème of een injectie gemaakt.

De laatste en belangrijkste fase - de schets is gevuld met kleurstof.

De zorg wordt thuis alleen gedaan.

Het is de moeite waard om te reserveren dat een maand na de procedure een correctie moet worden aangebracht, waarna permanente make-up als voltooid wordt beschouwd.

pijnlijkheid

Het gebruik van moderne apparaten in het proces van het maken van duurzame make-up vermijdt littekens - de verf wordt door de kleinste gaatjes in de huid gestoken. Anesthesie blokkeert de pijn significant en zal overigens alleen in bijzonder gevoelige gebieden moeten zijn, maar is onaanvaardbaar in het geval er contra-indicaties zijn voor anesthesie.

Genezing en zorgzaamheid

Genezing duurt 7-12 dagen na de procedure. Op dit moment vormt zich een dunne korst op het oppervlak van de huid, wat extra zorg vereist. Het verdwijnt vanzelf, kammen, het proberen te verwijderen met een scrub is ten strengste verboden.

Tijdens de genezingsperiode wordt permanente make-up behandeld met waterstofperoxide, het gebruik van crèmes is verboden.

Wassen moet warm water zijn zonder toevoeging van tonicum, schuim, zeep. Sommige meesters adviseren om gezicht te wassen met een infusie van kamille of met een trein.

Een niet-geslaagde tatoeage, uitgevoerd door een niet-professionele, wordt verwijderd door een remuver of een laser in verschillende fasen, wat extra tijd, maximaal geduld en aanzienlijk geld vereist.

Mikrobleyding

Toenemende populariteit van populaire wenkbrauwmicrobladen overschaduwde een henna-kleuring en permanente make-up. Het verschilt van het tatoeëren doordat de kleurstof wordt ingespoten in de huid met een speciaal scalpel of mes, waardoor je duidelijk een haar-tot-haar-wenkbrauw kunt tekenen. Microblading wordt uitgevoerd in verschillende technieken - haar, stofvorming, poederachtige wenkbrauwvormgeving. Make-up op hetzelfde moment blijkt het meest natuurlijk.

In tegenstelling tot tatoeage is microbliding een pijnloze procedure. Bovendien vereist het geen correctie in de eerste maand.

Permanente make-up wint op de weerstand van de coating. Wat de financiële kant van het probleem betreft, is microblading duurder, omdat het een meer moderne technologie is. Eigenaars van lichte en zeldzame wenkbrauwen kunnen het beter aan haar geven.

Hoeveel houdt het vol?

Duurzaamheidstatoeage is rechtstreeks afhankelijk van de plaats van toepassing. De meeste sok is permanente wenkbrauw - deze gaat ongeveer 5-6 jaar mee. Een ooglid-tattoo zal je gemiddeld 4 jaar plezier doen. Permanente make-up van de lippen wordt als minder persistent beschouwd - de weerstand varieert binnen 3-4 jaar.

Het lipgebied wordt vaker blootgesteld aan verschillende invloeden - ze komen in contact met voedsel, waarvan de kleurstoffen de pigmenten kunnen vernietigen, de huid op deze plek wordt vaak vernieuwd. Al deze factoren dragen ertoe bij dat de tatoeage in dit gebied minder resistent is.

De redenen die de tatoeage niet bevat, misschien een paar:

 • Onjuiste zorg na de procedure;
 • Substandard materialen. In dit geval zal de optie waarin de pigmenten gewoon vervagen de mindere worden van het kwaad. Dye van dubieuze kwaliteit kan een onverwachte kleur krijgen - blauw, groen, roze. Zo'n tatoeage hoeft alleen te worden verwijderd;
 • Kleurstofafstoting door het lichaam - Een zeldzaam geval, maar er moet een plaats zijn;
 • Late correctie. Binnen een maand na de procedure van tatoeëren is het noodzakelijk om een ​​correctie uit te voeren. Het feit is dat de kleurstof onmiddellijk na de introductie zo helder mogelijk verschijnt - bij de meeste vrouwen 70%, maar meestal 50% van de kleur van het pigment. Als op blinden de gedempte schaduw er natuurlijk uitziet, moeten de eigenaren van de donkere huid de schaduw helderder maken.

beoordelingen

Vrouwenbeoordelingen van het effect van permanente make-up lopen sterk uiteen - van enthousiast tot ronduit negatief.

Alle meisjes die deze procedure hebben geprobeerd, zijn zeker van één ding - het resultaat hangt af van de vaardigheden van de meester en de verbruiksartikelen die hij gebruikt. Wees niet lui en ga naar de eerste salon, je moet navraag doen, om alle nuances van de procedure te verduidelijken. Soms duurt het een jaar, maar je schoonheid is het waard.

Moderne tatoeage is heel anders dan die van 10 jaar geleden. Microbladerende wenkbrauwen (velen beschouwen het als een soort permanent) zien er het meest natuurlijk uit op lichte haren.

De meisjes die permanente make-up hebben gemaakt, zijn graag 's ochtends mooi wakker, verspillen geen tijd aan cosmetica, hebben altijd netjes de nadruk gelegd op contouren en weigeren make-up helemaal in de zomer.Degenen die problemen hebben in de vorm van littekens, asymmetrie en andere defecten onvolkomenheden.

Wat betreft de pijn - allemaal individueel. Iemand voelt geen ongemak van de procedure, veel merken de pijn, eenheden - ondraaglijke pijn, die door anesthesie niet wordt verlicht. En dit betekent niet dat de verf van slechte kwaliteit is of dat de meester slecht is - het is onmogelijk om de reactie van je lichaam te voorspellen.

Opgemerkt moet worden dat het resultaat grotendeels wordt bepaald door de zorgregels in de eerste week na de procedure.

Recensies van vrouwen die al een aantal jaar een permanente make-up hebben ondergaan, zijn een beetje schokkend - zelfs een elitaire tatoeage heeft een negatief effect op de eigen huid van het lichaam. Brows beginnen uiteindelijk actief uit te vallen.

Bovendien, als u eenmaal een permanente make-up hebt gemaakt, moet u erop voorbereid zijn dat elke 3-5 jaar een correctie nodig is. En ja, er kan worden beweerd dat het voor altijd is.

Permanente make-up is een procedure die primair gericht is op het elimineren van ernstige afwijkingen in uiterlijk, dus u moet er niet van lui zijn.

In de volgende video leert u hoe u permanente make-up kunt doen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses