Make-up onder de blauwe jurk

Make-up onder de blauwe jurk

Velen geloven dat blauwe kleur een speciale rol speelt in het menselijk leven. Blauw is een van de ereplaatsen in de garderobe van vrouwen die gevoelig zijn voor romantiek, rust en mystiek. In dit geval neemt de aantrekkelijkheid van vrouwen aanzienlijk toe als de blauwe outfit en make-up de natuurlijke harmonie van haar imago benadrukken.

Beschikt over kleurencombinaties

Deskundigen merken op dat het vrij moeilijk is om de mogelijke combinaties van blauwtinten en de bijbehorende make-up correct te gebruiken. Dit komt door de specifieke kenmerken van de blauwe kleur zelf: deze verschilt zowel in de complexiteit van de kleurenstructuur als in de veelzijdigheid van de tinten.

De aanbevelingen van stylisten met betrekking tot de keuze voor een bepaalde make-up onder een blauwe jurk houden meestal rekening met de mogelijke interactie van twee factoren - de kenmerkende eigenschappen van het uiterlijk van de vrouw en de toon van de jurk. Hierin focussen professionals op verschillende kleurtypes van vrouwelijke verschijning, waarbij aandacht wordt besteed aan de specifieke kenmerken van de succesvolle make-up. Deze kleurtypen omvatten:

 • "Summer";
 • "Autumn";
 • "Winter";
 • "Spring".

Vrouwen met een witte huid, bruinogige of blauwogige vrouwen met bruin haar, worden traditioneel beschouwd als het kleurtype "zomer". Voor vrouwen van dit kleurentype blijkt blauw uitzonderlijk voordelig: het biedt een spectaculair mysterie van blauwe ogen en benadrukt de frisheid van de huid.

Vrouwen van dit kleurtype worden aanbevolen om de ogen fel te benadrukken. De spectaculaire make-up onder de blauwe jurk vereist ook nauwkeurigheid bij het kiezen van het assortiment decoratieve cosmetica. Het tonale gereedschap voor het gezicht moet een zilver- of porseleintint hebben en een uniform kleurenschema met blauwachtige rokerige schaduwen creëren.

Het kleurtype 'herfst' is controversieel. Het is kenmerkend voor vrouwen met bruin of rood haar, maar heeft een witte huid met sproeten. Zo'n opvallende verschijning vereist een koele make-up, die ook niet vreemd is aan inconsistentie.

Dit wordt bereikt door het feit dat warme tinten van foundation, blos en poeder (van terracotta tot roodbruin) contrasteren met de delicate kleuren van de schaduwen. Ze kunnen lichtgroen, licht lila of lichtbeige zijn. De laatste aanraking in de afbeelding gemaakt op basis van het spel met contrasterende tonen kan een lichtroze lippenstift maken.

Het kleurtype "winter" is kenmerkend voor blonde brunettes met heldere ogen. Hun natuurlijke contrasterende uiterlijk moet worden benadrukt met niet minder indrukwekkende make-up, die is gebaseerd op extreem contrasterende kleuren - wit en zwart.

Het heldere uiterlijk van witte brunettes krijgt een extra accent vanwege het spel van blauwe en zilveren tinten, wat wordt bereikt met behulp van een bekwame combinatie van de kleur van de jurk met zilveren glitteraccessoires en koele tonen van make-up.

De blauwe jurk en de schaduwen mogen niet samenvloeien: het is noodzakelijk om de blauwe basiskleur anders te verslaan. De kleuren zachtblauw en lila, grijs en zelfs violet kleuren zien er spectaculair uit.

Stylisten geloven dat vrouwen met het kleursysteem "lente" de grootste keuze hebben bij het maken van een nieuwe afbeelding. Typische "lente" -vrouwen zijn "warme" blondines met heldere ogen, die alle tinten blauw kleuren. Tegelijkertijd wordt aangenomen dat de meest spectaculaire "voorjaarsblonden" in een blauwe of lichtblauwe outfit kijken.

Kleurtype "springveer" Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan beige tinten van foundation. Het effect van speciale verfijning kan worden verkregen door het gebruik van ivoren foundation.

Het voordeel van vrouwen van dit kleurtype is de mogelijkheid om een ​​breed scala aan schaduwen te gebruiken: blauwe, bleke lila en lichtgroene schaduwen zien er goed uit met een blauwe jurk. De kou van het beeld dat op deze manier wordt gecreëerd, kan worden gearceerd met lichtbruine of beige lippenstift.

Opties voor brunettes

De donkerblauwe jurk wordt beschouwd als de favoriete jurk van veel brunettes. 'S Avonds toilet van deze soort, jurk op de vloer - het ziet er zeer indrukwekkend uit.

Een avondblauwe jurk vereist zorgvuldige aandacht voor make-up: het is erg belangrijk om de meest gelijkmatige schaduw van het gezicht te garanderen. Om een ​​ongezonde bleekheid van de huid te voorkomen, die vaak wordt veroorzaakt door een dieprode kleur, moet de basis voor make-up een rijke kleur kiezen.

Een blauwe jurk wordt beschouwd als een win-win voor een brunette, omdat het er luxueus uitziet op een donkere huid. Om dit effect te consolideren, adviseren stylisten op verschillende manieren om de prevalentie van donkere tonen in het beeld te benadrukken.

Deze taak is vrij gemakkelijk op te lossen, niet alleen door een donkere ondergrond, maar ook door roze blos aan te brengen, en de ogen te onderstrepen met zwarte pijlen. Je kunt de standaard zwarte eyeliner vervangen door blauw of bruin en lippenstift om een ​​scharlaken kleur te kiezen.

Ideeën voor de blondine

Er is een mening dat het blauw perfect is voor blondines. Blondjes in blauw zien er onweerstaanbaar uit, maar dit effect kan worden bereikt als:

 • correcte bleke gelaatstoon;
 • in de keuze van schakeringen van middelen voor decoratieve cosmetica om de voorkeur te geven aan warme, goudroze tinten;
 • Accentueer de blauw-blauwe jurk niet door de blauwe tinten in verschillende accessoires te herhalen;
 • Verbetering van het effect van blauwheid of schelle blauwe jurk met ingehouden natuurlijke make-up.

Men moet ook in gedachten houden dat de keuze van een blauw-blauwe jurk voor dagelijks gebruik de verwerping van verzadigde tonen impliceert. De matiging van de kleuren van de jurk moet worden ondersteund door make-up, die even ingetogen is in kleurnuances.

Voorbeelden voor bruin haar

Het voordeel van een blauwe jurk voor een bruinharige is grotendeels te danken aan het feit dat de expressiviteit van bruine ogen, typisch voor vrouwen van dit type, vooral wordt benadrukt door de diepblauwe kleur. In dit geval moet de selectie van cosmetica voor make-up echter worden uitgevoerd op basis van de huidskleur van de vrouw.

In de praktijk betekent dit dat vrouwen met een bruine haren cosmetica moeten oppikken (schaduwen, potloden, enz.), Met voorkeur voor pistachekleuren.

Bruinharige vrouwen met een lichte huid kunnen een onweerstaanbaar beeld creëren door vakkundig het spel van koperschaduwen te gebruiken.

Zowel lichte als donkere bruinharige vrouwen kunnen een heel perfecte make-up maken, als je de aantrekkelijkheid van de ogen juist benadrukt. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de openheid van de ogen te benadrukken, door geschikte schaduwen op de hoeken van de ogen op te leggen, en ook door de wimpers visueel dikker te maken.

Opties voor rood haar

Haar met een roodachtige of gouden glans ziet er geweldig uit in een ensemble met een jurk van zachtblauwe kleur. Over het algemeen moet de make-up een koud bereik hebben: van lila tot verschillende tinten groen.

Bij rood haar ziet de make-up er compleet uit en harmonieert deze goed met de blauwe jurk alleen als blozen op de wangen is aangebracht. Blozen mag in geen enkel geval op een aparte buitenaardse plek lijken: ze moeten heel voorzichtig worden gearceerd en laten geen sporen na.

Bij het kiezen van een blos moet je vertrouwen op de schaduw van een blauwe jurk. De lichtblauwe of blauwe tinten van de jurk worden perfect afgezet door de blush van het natuurlijke palet.

Welke make-up past in een donkerblauwe jurk?

Een juiste selectie van make-up voor de geselecteerde tint blauwe jurk vereist specifieke kennis en bepaalde vaardigheden. Als u bijvoorbeeld een donkerblauwe jurk draagt, moet u extra donkere en gouden schaduwen selecteren die niet zullen worden samengevoegd met de hoofdkleur van de jurk. Het hele beeld moet een geheel uit één kleur zijn - met correct geplaatste accenten.

Om somberheid te voorkomen, is de kleur van de jurk goed gebalanceerd met lichte make-up. Om dit effect te bereiken, adviseren stylisten het gebruik van contrasterende kleuren, terwijl ongewenste flitsende effecten worden vermeden en spelen op halftonen van redelijk verzadigde kleuren.

In elk geval is het nodig om pareltinten van een lichte tint te gebruiken - om de binnenste ooghoeken te benadrukken, wat de blik expressiviteit zal geven. Het effect van een dikke blauwe jurk kan worden versterkt door chocolade, goud en paarse oogschaduw.

Lippen mogen niet heel helder worden geverfd. Bij het kiezen van kleuren bleke tinten heeft een donkerblauwe jurk echter een extra accent nodig in de vorm van felle lippenstift: het kan een kleur hebben die varieert van rijpe frambozen tot fuchsia.

Onder blauw en wit

Als je een geschikte make-up voor een blauwwitte jurk maakt, moet je vertrouwen op de algemene regel van kleur- en tooncompatibiliteit. Het ligt in het feit dat het noodzakelijk is om de hoogst mogelijke kleurharmonie van kleding en make-up te waarborgen: koele en warme tinten mogen niet worden gemengd.

Op basis van deze regel moet u onder de blauwwitte jurk een rustige natuurlijke make-up kiezen, waarbij u de aantrekkelijkheid van de kleur van haar, ogen en huid het meest effectief gebruikt. Kalme kleuren van de jurk mogen echter geen associaties veroorzaken met vervaging, dus de make-up moet worden uitgevoerd in warme, natuurlijke tinten.

Onder zwart en blauw

Onder de zwarte en blauwe jurk wordt aanbevolen om make-up te doen, wat een verfrissend effect heeft - het vermogen om aandacht te trekken, niet alleen voor de jurk, maar ook voor de eigenaar. Dit kan worden bereikt als je een helder verfrissend element in make-up maakt - door een lipstick te kiezen of door oogschaduw en eyeliner te gebruiken. Als er een zwarte kleur in de outfit zit, verrijk dan de make-up die typisch is voor een verzadigde blauwe kleur die contrasteert met rode of scharlaken lippenstift. Dit geeft het beeld een mysterieuze diepte en plechtigheid.

Onder het heldere blauw

Deze kleur is meer geschikt voor roodharige vrouwen. Dit vloeit voort uit het feit dat het doordringende blauw in staat is om een ​​overdreven opvallende roodharige in evenwicht te brengen.

Om een ​​harmonieus beeld te creëren, moet een contrasterende combinatie van felblauw en vurig rood worden uitgebalanceerd met extra kleurvlakken, bijvoorbeeld heldere, rijke blush gebruiken om contrasterende basiskleuren te balanceren.

Voor blauwgroen

Blauwgroene jurk - de perfecte keuze voor bruin haar, vooral als ze de eigenaar is van groene ogen. In dit geval, zal de onweerstaanbaarheid van groene ogen en de schaduw van de jurk helpen de make-up te benadrukken op basis van het spel van kleuren: de combinatie van groene ogen en blauwgroene jurk wordt goed benadrukt door de contrasterende kleur van de schaduwen.

Als u zich concentreert op dit kleurenpatroon, kan worden opgemerkt dat make-up voor een blauwgroene jurk geschikt is met een violet palet, wat zorgt voor een vloeiende overgang van drie kleuren: lichtroze, paars en donkergrijs.

Voor een blauwgroene outfit is een donkerder palet van de make-up heel acceptabel. Een voorwaarde voor succes in dit geval is naleving van de natuurlijke combinatie van huidtint en oogmake-up.

Stapsgewijze applicatiegids

De make-up in het ensemble met deze of die tint van een blauwe jurk heeft een aantal kenmerken. Voordat je het toepast, moet je drie punten duidelijk definiëren:

 • correct (rekening houdend met de kleur van de ogen, het haar en de huid) om de schaduw van de jurk te beoordelen;
 • selecteer een specifiek type make-up dat geschikt is voor de situatie - bijvoorbeeld dag of avond;
 • om de schaduw van een blauwe jurk te matchen met het natuurlijke kleurenpalet van het uiterlijk en de vereisten van het geselecteerde type make-up.

Donkerblauwe jurk met donkere tinten vereist make-up, gemaakt in een donker palet met gouden tinten. De tonaliteit van de schaduwen en jurken mag niet hetzelfde zijn, je moet zorgen voor het spel van tonen en halve tonen.

De tere tint van een blauwe jurk combineert perfect met een discrete make-up, gemaakt in een zacht scala van natuurlijke tinten. Een mooie, onopvallende lipsticktint geeft een holistische look een vleugje charme. Onder de blauwe jurk als een universeel accent voor de ogen wordt aanbevolen om parelachtige lichte schaduw te gebruiken.

Voor die meisjes die het moeilijk vinden om make-up te maken met eyeliner, is de beste optie make-up zonder duidelijke lijnen. Deze make-up vereist de selectie van geschikte schaduwen, mascara en potlood.

De laatste aanraking - kapsel

Make-up onder een blauwe jurk zal alleen echt succesvol zijn als je het juiste kapsel kiest, dat een harmonieus en noodzakelijk onderdeel van een compleet beeld moet zijn. Om het gewenste effect te bereiken, moet u een aantal factoren overwegen: de kenmerken van uw uiterlijk, leeftijd, de aard van de situatie waarvoor u dit beeld maakt, de patronen van compatibiliteit van de gekozen blauwe jurk met een natuurlijke huidskleur en make-up, het vermogen van haar om uw aantrekkelijkheid te benadrukken.

In de garderobe van een vrouw is blauw traditioneel een van de meest gewilde. Om deze reden moet elke vrouw bekend zijn met de regels voor het aanbrengen van make-up, geschikt voor verschillende tinten van deze kleur, en deze gebruiken, rekening houdend met de eigenaardigheden van hun uiterlijk.

Hoe je een make-up maakt in blauwe tinten kijk in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses