Podium make-up

Podium make-up

Mode-industrie is een mysterieuze wereld. Vertegenwoordigers van vele creatieve beroepen, zoals fotografen, visagisten, modeontwerpers, kappers, stylisten, ontwerpers, zijn specialisten die meesterwerken in hun werk maken.

Mode-stijl make-up is een belangrijk onderdeel van de wereld van high fashion. Een podium-make-up is nodig bij het maken van een afbeelding van een verzameling, het gaat vaak verder dan gebruikelijk, het is ongebruikelijk, futuristisch, het toont modetrends, zowel huidige als toekomstige.

Aanvankelijk was het doel van de make-up niet om de kijker tijdens de show af te leiden van de designercollectie. Modellen en hun gezichten dienden als achtergrond, een wit laken, de focus lag op outfits en accessoires.

Voor de eerste keer overtreden deze ongeschreven regels de Engelse couturier John galliano. Bij de shows van zijn auteurscollectie zag iedereen hoe een podiummake-up een belangrijk element kon zijn van een kleurrijke show, onderdeel van een afbeelding die werkt voor een ontwerpidee.

Podium make-up is een zelfvoorzienende vorm van kunstprofessionals geworden.

Mode stijl

Op modeshows moeten modellen er perfect uitzien. De belangrijkste manier om alle fouten in de huid van het gezicht te verbergen, het meisje perfect te maken - dit is een professionele make-up. Een ervaren make-up artist werkt met elk model gedurende een zeer korte periode die hem tijdens de show wordt toegewezen. De organisatoren tellen allemaal met de minuut, sommige modellen wisselen meerdere keren tijdens de hele show.

Daarom is podiummake-up heel praktisch en bestand tegen hoge temperaturen en mechanische stress. Het werk van modellen bestaat tenslotte uit urenlange demonstraties, talloze vermommingen, een fel licht is erop gericht, honderden flitsen.

De podiummake-up mag niet worden vervaagd door de werking van warmte.

Tegelijkertijd moet hij helder zijn voor kijkers van de extreme rijen om hem te zien, fotografen.

Make-up voor de catwalk is gemaakt met behulp van de techniek van het maken van een podium. Bij het maken van een afbeelding zijn professionele make-upartiesten verplicht om rekening te houden met de wetten van fotografie, de effecten van optica, omdat een dergelijke make-up is bedoeld voor scènes, fotoshoots en video-opnames.

Toepassingstechniek

Stap nummer één bij het aanbrengen van make-up voor een show is een vloeiende, vloeiende toon. Het is de achtergrond waarop de visagist een nieuw fantasiebeeld van de collectie creëert. Vereiste eigenschappen op basis van toon - duurzaamheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid. De huid van het modelgezicht moet mat zijn. Zelfs na een lange tijd zijn de vegen, de vettige glans, het rollen van het cosmetische product niet toegestaan De make-upmake-upcrème wordt aangebracht met een spons die overtollig vocht uit cosmetica van de huid verwijdert. Het repareren van de toon helpt professioneel poeder. Traditioneel wordt het toegepast op het gezicht, nek en decolleté.

Ogen - het meest expressieve deel van het gezicht van het model. Afhankelijk van de creatieve taak en het idee van de collectie, gebruiken visagisten verschillende middelen voor decoratieve cosmetica, verschillende technieken. Gebruik oogschaduw heldere tonen, er kunnen grote pijlen rond de ogen zijn - zwarte of contrasterende kleuren.

Als de nadruk ligt op de lippen, blijven in dit geval de ogen meestal in natuurlijke tonen.

Bij het maken van lippen Visagisten gebruiken lippenstift van heldere tinten - robijn, pruim, bordeauxrood en ook klassiek rood.

Afhankelijk van het beeld kunnen de lippen worden gedecoreerd met glitters en strass steentjes. Een duidelijke contour wordt bereikt met behulp van een potlood om lipstick aan te passen. Soms wordt poeder aangebracht over de lippenstift, waardoor de lippen fluweelachtig worden.

Groot belang wordt gehecht aan wenkbrauwen. Masters bereiken een natuurlijke schaduw die het best gecombineerd kan worden met de haarkleur van het model. Wenkbrauwvormcorrectie is vereist in overeenstemming met modetrends.Ze krijgen de optimale vorm in breedte en dikte. Wenkbrauwenmodellen mogen niet worden vervaagd.

Het is mogelijk om een ​​grafisch patroon op het gezicht aan te brengen met scotchtape en een set penselen.

Opvallende kenmerken

Make-up voor de catwalk is heel anders dan wat we gewend zijn, waar we dagelijks mee te maken hebben.

Salon make verbergt alle gebreken in het gezicht en onregelmatigheden. Mode-achtige make-up hecht veel belang aan een heldere individualiteit. Kenmerken van het uiterlijk benadrukken, zelfs overdrijven: het reliëfoppervlak van het gezicht, te diepe ogen, te brede lippen.

In de salonversie is de belangrijkste de vorming van een ovaalvormig gezicht. De mode-industrie waardeert het plein, dus make-upartiesten benadrukken met behulp van make-up specifiek de uitsteeksels van de kaken.

Make-up voor de catwalk is duidelijk verschillend van elke dag. Het is helderder, meer convex en verschillende effecten worden gebruikt om het te creëren.

Afhankelijk van de stemming in de collectie gebruikt de ontwerper van de master of make-up verschillende soorten make-up op het podium.

Het natuurlijke beeld is zeer waardevol, evenals het schone, bijna onmerkbare effect op het gezicht van het gebrek aan make-up. Lippenstift - alleen huidtint.

Bij het maken van de avant-garde afbeelding passen ze schaduwen en lippenstift toe in ongewone contrasterende tonen. Een voorbeeld is zwarte gotische make-up.

Glamour-afbeelding. De naam spreekt voor zich. De heldere kleuren van decoratieve cosmetica onderscheiden traditioneel de ogen en lippen.

Make-upartiesten in hun werk aan het creëren van het beeld moeten de make-upregels volgen. De visagist vergeet nooit trends, zelfs niet wanneer hij een afbeelding in retrostijl maakt.

Soms, om een ​​origineel idee te belichamen, moet men natuurlijke schoonheid opofferen: lippen dikker maken, wenkbrauwen breder maken, agressiviteit tonen, overdreven jukbeenderen benadrukken. In het totaal ontstaat een meesterwerk, bewonderend met zijn onwerkelijkheid.

Enkele trends van dit seizoen

  • Rode lippen. Nadruk op lippen met klassieke rode lippenstift. Ze kunnen zo zijn met neutrale make-up, maar ook met andere felle accenten. Dit, bijvoorbeeld, donker haar, dikke wenkbrauwen, sterk in de steek gelaten ogen - een trend in de stijl van de jaren tachtig.
  • Gothic. Modeontwerpers verwelkomen dit seizoen gotische looks. Zwarte lippen of zo dicht mogelijk bij zwart, de kleur van rijpe pruimen. De ogen van de gotische podiumstijl zijn gevormd met ongebruikelijke lijnen met gebleekte wenkbrauwen.
  • Grafische zwarte ogen. In de trend van rokerige schaduwen, gebogen contrastlijnen, alle tinten zwart.
  • Duidelijke lijnen. Deze trend omvat een grote verscheidenheid aan eyeliner: driehoekige kattenogen, extra dubbele lijnen van alle tinten.
  • Ogen zonder make-up. Natuurlijke make-up, natuurlijke lippen, stralend gezicht, de volledige afwezigheid van schaduwen, wimpers en wenkbrauwen zijn welkom.
  • Focus op wimpers. Ondanks het feit dat dit seizoen een relevante natuurlijke make-up is, kun je enkele functies benadrukken. Valse wimpers kunnen bijvoorbeeld de afbeelding volledig veranderen.

Modeshows tonen trends voor de komende seizoenen. Ze worden afgeweerd als ze praten over nieuwe trends, kleuren en dagelijkse make-up.

Wil je het proberen? Deze stapsgewijze videocursus helpt je een briljante podiummake-up te creëren!

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses