Make-up na 40, die jong is

Make-up na 40, die jong is

Hoe mooi en verzorgd een vrouw is, hangt niet af van haar leeftijd, maar van haar vermogen en verlangen om voor zichzelf te zorgen. Niet iedereen is begaafd met een winnende uitstraling van de natuur, maar in zijn jeugd helpt puur natuurlijke gegevens - gevoelige elastische huid, haar en nagels die nog niet hebben blootgestaan ​​aan riskante experimenten

Leeftijd na 40 is een tijd waarin schoonheid niet afhangt van wat de natuur je heeft gegeven, maar van wat je voor jezelf kunt doen om er beter uit te zien. De periode van gedurfde experimenten is geëindigd, de weddenschap is erop gericht om de natuurlijke, gezonde uitstraling onderdeel te maken van de dagelijkse look. De eer is niet flitsen, maar elegante terughoudendheid, niet blindelings de mode volgen, maar de keuze van hoogwaardige decoratieve en medische cosmetica.

Het vergt geduld, ervaring en zelfrespect om de kunst van make-up te beheersen die geschikt is voor de volwassenheid. Er zijn nu veel manieren om te voorkomen dat er aan de ene kant tekenen van huidveroudering verschijnen en om de gebreken te verbergen die onvermijdelijk optreden met de leeftijd, aan de andere kant. Een belangrijke rol in dit speelt anti-aging make-up.

Voordelen en functies

Om de juiste make-up te kiezen, moet je de kenmerken van make-up kennen na de leeftijd van 40 jaar. Allereerst moeten alle producten van hoge kwaliteit en hypoallergeen zijn, omdat de huid niet zo snel herstelt als in 20 jaar. Make-up na 40, die jong is, is gebaseerd op de volgende regels:

 • Een lichtere concealer zal helpen om de frisse en stralende look die met de jaren verloren is, te herstellen. De crème moet lichter zijn dan de gebruikelijke middelen, in de regel met 1 toon. Lichte textuur zal helpen om het gelijkmatiger te verdelen. De crème moet een waterbasis en een hoge SPF-factor hebben. Een andere truc is het gebruik van een reflecterend tonaal raamwerk dat compenseert voor de verloren natuurlijke uitstraling van de huid. Daaronder is het wenselijk om een ​​corrigerende remedie van een groenachtige tint te gebruiken, die zal helpen om de verwijde vaten te verbergen.
 • Blush moet een delicate natuurlijke tint kiezen: beige, lichtroze, maar niet brons. Blush is beter om romig te kiezen, dankzij hen krijgt de huid extra hydratatie.
 • Poeder is beter om kruimelig te gebruiken. Het maskeert fijne rimpels en dempt olieachtige glans.
 • Schaduwen moeten ook lichter en minder vet zijn dan eerst. Te felle kleuren trekken aan de ene kant de aandacht naar zichzelf, aan de andere kant laten ze fijne lijntjes en vermoeide ogen zien. Geen slechte verfrissende gezichtshaar gouden of zilveren tinten. Paarse of blauwe kleuren spelen een wrede grap met je, met de nadruk op de donkere kringen rond de ogen. Chocolade of rode tonen zullen de ogen laten ontsteken. De flitsende paarlemoeren schaduwen en glitters zullen er achteloos uitzien.
 • Mascara, eyeliner en potlood, het is wenselijk om asgrauwe of koffiekleur te gebruiken. Als je ze goed toepast, zal het helpen om de blik dieper te maken. Verf de onderste wimpers slechts ongeveer een derde aan de buitenste ooghoeken.
 • Raak niet betrokken bij het trekken van wenkbrauwen, pas eenvoudig hun vorm aan. Wenkbrauw dikte die u nodig hebt om het gemiddelde te kiezen. De buitenste randen van de wenkbrauwen moeten zich op of iets boven de hoeken van de ogen bevinden, zodat de gezichtsuitdrukking niet verdrietig wordt.
 • Vóór het aanbrengen van de lippenstift, teken voorzichtig een lipcontour met een potlood. Het potlood moet slechts iets donkerder zijn dan lipstick.
 • Make-up moet worden toegepast in oplopende lijnen. om een ​​saai ogend gezicht te vermijden.

De voordelen van deze make-up zijn dat naast het decoratieve en corrigerende effect, anti-aging cosmetica de huidconditie verbeteren, comfortabeler in gebruik zijn en u in staat stellen om met effectieve middelen een elegant beeld te creëren. Een rustig kleurengamma maakt anti-aging make-up perfect voor zakelijke stijl. Goede accenten maken het zowel expressief als een avondmake-up.

Soorten make-up

De techniek om de perfecte make-up te maken lijkt misschien moeilijk, maar het resultaat rechtvaardigt in de regel alle inspanningen. Casual make-up lost 2 hoofdtaken op: corrigeert of maskeert huidafwijkingen die verschijnen met de leeftijd en zorgt voor een zacht en rustig beeld.

Een goed aangebrachte dagelijkse make-up helpt een vrouw er elke dag jonger en jonger uit te zien, een natuurlijke uitstraling aan haar huid toe te voegen, op de juiste manier accenten te plaatsen in het beeld dat een vrouw voor zichzelf creëert.

Overdagssamenstelling is een andere terughoudendheid en schijnbare eenvoud, en verbergt het zorgvuldige werk aan het uiterlijk. Rustige, matte tonen benadrukken geen individuele details, maar creëren een gevoel van een gezond, stralend gezicht, kunstig verlicht door het spel van licht en schaduw. Dagelijkse make-up aanbrengen moet in zeer goed licht zijn om de helderheid en kleurcompatibiliteit aan te passen.

Beperking is anders en avondmake-up. Het moet niet overweldigd worden met flitsende schaduwen en overdadige details. Expressiviteit wordt gecreëerd door te kiezen voor het belangrijkste gamma - warme, delicate tonen. Desondanks kan 's avonds een vrouw zichzelf toestaan ​​om helderder en plechtstatiger te lijken dan overdag.

De algehele kleur van de make-up wordt gekozen in overeenstemming met de kleur van haar en ogen. Blondes zien er aantrekkelijk en mysterieus uit als ze kiezen voor paarse, diepblauwe of zilveren tinten. Warm bruine tinten zijn goed geschikt brunettes met een donkere huid. De bruinharige, verfrissende olijf- en koffietinten.

Gamma-avondmake-up mag niet te fel zijn. Tegelijkertijd sieren eentonige, vervaagde kleuren een vrouw niet. De juiste keuze is ergens in het midden.

Om het effect compleet te maken, moet een avondmake-up worden aangebracht na het aanbrengen van producten met een lifting-effect, bijvoorbeeld een speciaal masker voor een rijpe huid.

Hoe cosmetica te kiezen?

Bij het kiezen van cosmetica voor 45-jarige vrouwen, moet men zich aan de gulden middenweg houden en voorkeur geven aan kwaliteitsproducten met een vochtinbrengende en aanscherpingseffect enerzijds en matte pastelkleuren anderzijds. Naarmate de leeftijd vordert, breidt het assortiment uit, met als belangrijkste functie het corrigeren van huidonvolkomenheden (proeflezers, concealers, speciale tonale middelen). Ze helpen niet alleen om er jonger uit te zien, maar hebben ook een positief effect op de conditie van de huid, waardoor veroudering wordt vertraagd.

De keuze van cosmetica op volwassen leeftijd moet zorgvuldig worden overwogen. Niet altijd is een modemerk de beste tool voor jou. Het is belangrijk dat het geschikt is voor uw huidtype, geen irritatie veroorzaakt en u het leuk vindt.

De trucjes van anti-aging make-up zijn om de juiste tint en textuur van cosmetica te kiezen. Natuurlijk gamma, de afwezigheid van overmatige glans, romige textuur en vochtinbrengende ingrediënten - dit zijn de belangrijkste kenmerken van ouderdomscosmetica.

Als het in 40 jaar tijd is om kleine imperfecties van het exterieur te verbergen is nog steeds mogelijk met de hulp van foundation en concealer, binnen 48 jaar is deze taak niet zo gemakkelijk op te lossen. Het is noodzakelijk om maskers te gebruiken met een aanscherpingseffect, een complex van speciale anti-aging remedies, om het dieet aan te passen, exclusief vet en zoet voedsel, om zuiverder water te drinken.

Thuis, met ervaring en geduld, kunnen sommige zwakheden worden gladgestreken zonder toevlucht te nemen tot radicale middelen. Wanneer bijvoorbeeld de oogleden worden neergelaten, helpt het gebruik van een lichte schaduw van de schaduwen als de hoofdachtergrond en een donkerdere tint om het vouwgebied en de buitenste ooghoeken te benadrukken.Zoals op elke leeftijd, mogen de schaduwen niet te dik zijn: ze rollen naar beneden, worden gerimpeld in plooien en geven de indruk van slordigheid.

Het is ook niet aan te raden mascara op te leggen met een dikke laag die wimpers lijmt. Als u een donkergrijs of chocoladepotlood in het bovenste ooglid tekent met een potlood oplopend naar de buitenste hoek van de lijn, kunt u het bovenste ooglid optisch optillen.

De binnenhoeken van de ogen kunnen worden verlicht met een transparante basis. Met behulp van matte tinten van een lichte pasteltint, aangebracht onder de wenkbrauwen, kan dit deel van het gezicht worden hersteld tot expressiviteit en frisheid. Het is niet nodig om donkere bruine of paarse schaduwen op de bovenste oogleden aan te brengen - het uiterlijk wordt zwaar en de algemene indruk is pijnlijk.

Hoe aanvragen?

In een poging om hun ideaalbeeld te creëren, passen vrouwen vanaf 40 jaar stap voor stap antiverouderingsmake-up toe, met inachtneming van de volgende regels:

 • make-up is alleen nodig na het reinigen en hydrateren van de huid met speciale middelen 40+, bij voorkeur met een tonische, anti-verouderingscrème of een aanspannend masker;
 • alle middelen die in de voorbereidende fase worden gebruikt, moeten volledig worden opgenomen;
 • doorzichtige basis moet gelijkmatig en fijn verdeeld zijn op de huid van het gezicht;
 • ouderdomsvlekken en bloedvaten moeten worden gemaskeerd met een corrector;
 • foundation moet gelijkmatig korte slagen worden aangebracht;
 • als de huid van de handen en het gezicht warm is, zal de crème gladder liggen;
 • fijne rimpels en kringen onder de ogen kunnen worden gemaskeerd door concealer;
 • het resultaat wordt opgelost met losse poeder;
 • het uitstekende deel van de jukbeenderen wordt veroorzaakt door een delicate crèmekleurige blos;
 • op de bovenste oogleden moet worden toegepast heldere tinten van pasteltinten; op een donkerdere toon, selecteer het gebied boven de vouw van het ooglid, wat het uiterlijk expressiever zal maken;
 • bovenste ooglid moet worden benadrukt met asgrijze pijlen, waardoor de lijn aan de buitenste hoek wordt verhoogd;
 • donkergrijze of bruine mascara tintwimpers met een krulborstel;
 • schilder de lippen met een contourpotlood op hun natuurlijke randen;
 • breng matte lippenstift aan in 2 lagen; als het dagelijkse make-up is, kunt u glans gebruiken.

De schaalkeuze wordt niet alleen bepaald door de smaak, maar ook door de kleur van ogen en haar. Als we het hebben over schaduwen, wordt de expressiviteit van de ogen bereikt door enkele verschillen tussen de kleur van de iris en de toon van de schaduwen zelf. Lichtblauwe en gouden tinten kunnen bijvoorbeeld alle schoonheid van bruine ogen laten zien. Blauwe en lila schaduwen zien op natuurlijke en frisse wijze naar eigenaren van lichte ogen en huid. Brunettes behoorlijk expressieve look en geen schaduwen.

De juiste kleur voor blondines met donkere ogen is brons of beige.

Make-upartiestengeheimen

Make-upartiesten kennen veel geheimen over hoe je een gezicht visueel kunt verjongen, zelfs als de tekenen van leeftijd behoorlijk opvallen. Make-up wordt stapsgewijs toegepast en anti-aging en decoratieve hulpmiddelen moeten elkaar aanvullen.

Een van deze geheimen is de methode om een ​​tonaal raamwerk toe te passen:

 • Een concealer wordt aangebracht op een gereinigde en gehydrateerde huid om de pigmentvlekken, verwijde vaten en kneuzingen te maskeren;
 • bovenop een dunne penseelstreek moet een basis met een heldere tint liggen; wanneer er rimpels zijn, moet de foundation voorzichtig met de toppen van de vingers worden ingeperst, zonder de huid uit te rekken;
 • aan het einde van de procedure kan het gezicht enigszins worden gepoederd.

Completed creëerde een prachtige afbeelding met een smaak geselecteerde kleding in hetzelfde bereik als de make-up, evenals een prachtige lichtgewicht parfum.

De leeftijd van 40 moedigt vrouwen vaak aan om naar een hijsklasse te gaan. Inderdaad, de visuele correctie van het beeld is een geweldige kunst, maar de tijd is nog niet verloren en je kunt de huidconditie verbeteren met behulp van speciale procedures. Anti-aging crèmes en maskers met een liftend effect helpen de huid strakker te maken en het ovaal van het gezicht helderder te maken, droogheid en strakheid van de huid te elimineren.

Na de leeftijd van 40 jaar heeft de huid voeding en hydratatie nodig, maar je moet olieachtige producten vermijden.Er is een breed scala aan cosmetica met hyaluronzuur en co-enzym Q10, dat zich bewezen heeft als een effectief middel tegen huidveroudering.

Een andere truc van anti-aging make-up is de eliminatie van blauw onder de ogen. Corrector helpt dit probleem het hoofd te bieden, en de keuze van de kleur hangt af van de schaduw van blauwe plekken. Als ze roodachtig zijn, moet een bleekgele corrector worden gekozen, maar als ze eerder blauw zijn, kan de corrector van een roze perziktint ze verbergen.

Als het gezicht een bleke, aardachtige kleur heeft, kunt u de paarse tintcorrector gebruiken, die in een gelijke laag over de huid van het gezicht wordt verdeeld voordat de tonale basis wordt aangebracht. De beste optie is in ieder geval een pull-up corrector. Gebruik thuis een stuk ijs of gekoelde theelepeltjes, die op probleemgebieden worden aangebracht en een trekeffect hebben.

Een stijlvolle make-up is geen schema dat door elke vrouw kan worden gebruikt, ongeacht de situatie. De kwaliteit ervan wordt bepaald door de mate waarin het rekening houdt met alle uiterlijke kenmerken, inclusief de leeftijd. Hoe volwassener de huid wordt, des te meer aandacht en zorg het nodig heeft tijdens de zorg. Trends in leeftijdsmake-out weerspiegelen het verlangen naar eenvoud en natuurlijkheid. Hoe paradoxaal het ook is, leeftijd na 40 is de tijd waarin je jezelf kunt zijn, terwijl je de harmonie van ervaring en stijl, leeftijd en tijdloze charme behoudt.

Hoe je make-up maakt na 40 jaar, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses