Badges op kleding

Badges op kleding

Insignes op kleding helpen kopers de kwaliteit van het product en de zorgvoorwaarden te beoordelen. De fabrikant geeft op de etiketten de samenstelling, informatie voor wassen, drogen, strijken, reinigen en bleken aan. IJverige fabrikanten bieden volledige informatie. Soms zijn de tags op de kleding lang en breed met een stippellijn. Het geeft aan dat het pictogram moet worden afgesneden. Het zal dus tijdens het dragen niet interfereren en zal niet over de huid wrijven.

Waar zijn de labels

Kleding gemaakt van synthetisch materiaal, natuurlijke wol, tweed, katoen vereist een verscheidenheid aan zorg. Goed wassen, drogen, schoonmaken helpt dingen te houden, vooral als ze er een hoge prijs voor betalen. De duurzaamheid van kleding en de duurzaamheid ervan hangt af van het wassen, drogen en zelfs opbergen van kleding. Iedereen weet dat labels op kleding belangrijke informatie bevatten, die wordt weergegeven door symbolen.

Badges op kleding bevinden zich in het binnenste gedeelte van de kleding, in de nek, in de gordel of langs de naad. Deze aanduidingen bevatten belangrijke informatie over de fabrikant, de samenstelling van de stof, aanbevelingen voor de verzorging van het product. Op bovenkleding bevinden tags zich meestal aan de zijkant of achterkant. T-shirts, T-shirts, shirts, sweaters, badges bevinden zich op de achterkant van de kraag of in de zijnaad.

Typen tekens

Als u niet weet wat voor soort tekens zijn, wat hun benamingen, decodering en hoe ze heten, hebben de fabrikanten een speciale tabel samengesteld. De betekenis van symbolen is gemakkelijk te ontcijferen: de meeste zijn duidelijke afbeeldingen, wasadviezen in een wasmachine en handmatig. De tabel met symbolen helpt gebruikers te begrijpen wat wel en niet met kleding kan worden gedaan.

Op het etiket geven fabrikanten vaak tekens aan die eruit zien als een bekken water, doorgestreept, met een nummer binnen of met een hand. Markering geeft ook informatie over drogen, bleken, schoonmaken. Het teken van het strijkijzer met cijfers geeft de temperatuur aan waarop het artikel moet worden gestreken. Het gekruiste strijkijzer verbiedt te strijken of te strijken. Veel pictogrammen betekenen dat het product niet in warm water kan worden gedrenkt.

Symbolen op etiketten voor de verzorging van textiel worden door fabrikanten gebruikt voor het markeren van kleding en materialen. Deze identificatietekens bevelen de gebruikersregels aan voor het hanteren, bedienen en verzorgen van dingen. De namen van de bewerkingen worden aangegeven met basis- en extra tekens. Markeren is zo gemaakt dat het voor iedereen duidelijk is. Een kompas op kleding betekent dat het item van een bepaald Stone Island-merk is.

De badge van de rijder geeft aan dat de kleding van het bedrijf Burberry is. Elke afzonderlijke tekens, tekens op het label worden anders genoemd en worden uitgevoerd door fabrikanten van verschillende soorten textiel. Zachte etiketten moeten worden afgesneden en kunnen moeilijk uit de naad worden getrokken. Ondergoed heeft ook labels. Ze bevinden zich aan de zijnaad of bandjes (bij de beha).

Het etiket is gemaakt van speciale materialen die de huid niet prikken of wrijven. Geen labels voor kinderdingen: sliders en vesten. In dit geval zorgen fabrikanten voor informatie op de labels. Ze moeten na aankoop losraken. Wil je de dingen niet schaden tijdens het wassen? Lees het label correct. Er is niets ingewikkeld aan. Kijk naar de symbolen en probeer een patroon te vinden.

Symbolen bestaan ​​uit vijf typen en duiden vijf verschillende acties aan.

 • Chemisch reinigen Een teken is een cirkel met een letter, doorgehaald of leeg.
 • Drogen. Het vierkant waarop een decodering is in de vorm van aanvullende symbolen.
 • Voor whitening wordt een driehoeksteken gebruikt.
 • Strijksymbool stijltang met temperatuur.
 • Wassen wordt aangegeven door een bak met water. Dit teken kan wijzen op de mogelijkheid van machinaal en met de hand wassen, centrifugeren, mechanische reiniging.

Onderhoudsinstructies

Als u niet weet hoe de tekens op de tag moeten worden ontcijferd, helpt u met de Help-tabel en geeft u instructies voor de verzorging van dingen. Een goede werking van textiel verlengt de levensduur van dingen, helpt om te begrijpen hoe u voor dunne en delicate materialen moet zorgen. De tekens op de tags kunnen verbieden, waarschuwen en informeren.

Waarschuwingssymbolen geven aan dat met het artikel voorzichtig moet worden omgegaan. Tekenen op labels helpen de gastvrouw om het uiterlijk van dingen te houden. Dit is een rationele en handige methode waarmee u gemakkelijk vlekken kunt verwijderen, wassen, drogen en er absoluut zeker van bent dat er niets met het product gebeurt.

Wasmodi

Het eenvoudigste en meest begrijpelijke teken op het etiket. Een bassin water geeft de gastvrouw aan, op welke temperatuur de vloeistof kan worden gewassen. Meestal wordt de temperatuur aangegeven met cijfers, soms met punten. Eén punt betekent dat wassen mogelijk is bij een watertemperatuur van 30 graden, twee punten - 40, drie punten - 60. Als het beeld van het bekken is doorgehaald, betekent dit dat het product niet kan worden gewist.

Het bekkenpictogram met de hand naar beneden geeft aan dat het beter is om het product met de hand te wassen. Het doorgestreepte gedraaide linnen waarschuwt de gastvrouw dat het onmogelijk is om de kleren mechanisch te beïnvloeden. Schakel in dit geval de draaifunctie in de wasmachine uit, maar laat de spoelbeurt. Onder de gebruikelijke pictogrammen kunnen enkele horizontale lijnen worden getekend, wat betekent dat de wasmodus wordt verzacht. Om dit te doen, stel een wasmachine in, verminder snelheid, snelheid, plaats een delicate wasbeurt.

Drogen en spinnen

Wasmachines komen huisvrouwen helpen, als je thuis vervuiling moet schoonmaken. Was een wasmachine uitgerust met een droogfunctie? De modus kan eenvoudig worden gekozen als er een vierkant pictogram op het kledinglabel staat. Een vierkant met een cirkel aan de binnenkant betekent dat drogen mogelijk is in een speciale droger. Een doorgestreept vierkant geeft aan dat drogen niet wordt aanbevolen.

De punten in de figuur vertellen over de droogtemperatuur. Hoe meer van hen op het plein, hoe hoger de temperatuur kan zijn. Als productdrogen is toegestaan, kan een verticale lijn in het pictogram worden getekend. Een dergelijke markering is te vinden op de dingen van hun polyester, op de "geblazen" jassen en donsjacks. Dergelijke dingen kunnen niet worden ingedrukt na het wassen.

Als twee schuine strepen naast het vierkant worden weergegeven, betekent dit dat het onmogelijk is om het ding in de zon te drogen. Dit geldt voor gekleurde stoffen, zijde, wol, synthetisch. Spin - een speciale functie in de wasmachine. Dingen worden in de laatste wascyclus eruit geperst en enigszins gedroogd. Het spinnen vindt plaats bij hoge snelheden, zodat delicate items moeten worden gewassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

kamerdienaar

Zoek het ijzeren pictogram op het etiket voordat u schone kleding strijkt. Fabrikanten adviseren u om uw strijkijzer in te stellen voordat u gaat strijken: stel de juiste temperatuur in en schakel de stoomfunctie uit als de stoomstraal op het pictogram wordt doorgestreept. Voor dingen gemaakt van polyamide, acetaat, acryl, nylon, moet de temperatuur het minimum (100 graden) instellen.

Zijde, wol en viscose worden gestreken op een temperatuur van 150 graden, en katoen en linnen op tweehonderd graden. De punten in het strijkijzer zijn graden. Hoe meer van hen, de temperatuur is hoger.

Whitening en chemisch reinigen

Het pictogram voor chemisch reinigen is bedoeld voor werknemers die dingen professioneel reinigen. Chemisch reinigen wordt aangegeven door een cirkel. Een lege cirkel geeft de mogelijkheid van chemisch reinigen aan, de Engelse letter "A" maakt reiniging met alle actieve stoffen mogelijk. De cirkel met de letter "F" maakt een stomerij met koolwaterstoffen mogelijk. Een gekruiste cirkel verbiedt het reinigen.

Als je iets wilt witmaken, kijk dan naar het label als daar een afbeelding van een driehoek staat. Een leeg cijfer betekent dat het product kan worden gebleekt, doorgestreept verbiedt elke vorm van bleken. Als er twee letters "CL" in de driehoek staan, betekent dit dat het ding mag worden gebleekt met chloor.Een driehoek met schuine lijnen verbiedt blootstelling van chloor aan kleding. Andere bleekmiddelen kunnen worden gebruikt.

stoffen

De kwaliteit van materialen en stoffen hangt af van hoe lang het artikel zal duren. Onjuiste zorg voor textiel verkort ook de levensduur van producten. Wis en maak dingen schoon met de informatie op het etiket. Als het om welke reden dan ook afwezig is, gebruik dan het advies van experts.

De samenstelling van de stof bepaalt de regels voor het reinigen van dingen en informatieve labels bepalen de juiste richting.

 • Terry-stoffen behouden hun oorspronkelijke uiterlijk langer als u wat zout toevoegt na het wassen in het spoelwater. Het wordt niet aanbevolen om te knijpen, te draaien, te kloppen, anders zullen ze hun "luchtigheid" verliezen.
 • Dingen uit popeline, damast, piek na het wassen moeten in een droog katoenen materiaal worden gewikkeld en vervolgens op een horizontaal oppervlak worden gedroogd.
 • Wol. Was en spoel wollen items in warm water. Heet water krimpt deze kleding. Uitknijpen van producten gemaakt van wol kan, maar kan niet worden verdraaid. Het is beter om ze handmatig te wissen, eerder binnenstebuiten gekeerd.

Wassen in een typemachine is mogelijk als ze een speciale modus voor wollen dingen heeft. Tijdens het wassen kunt u een beetje alcohol aan het water toevoegen. Dit zal de elasticiteit van het garen behouden.

 • Cotton. Katoenvezels absorberen perfect vocht. Dit materiaal is duurzaam, aangenaam om te dragen, natuurlijk. Puur katoen dingen verfrommelen, dus fabrikanten voegen er synthetische stoffen aan toe. Door de mens gemaakte vezels elimineren de nadelen van katoenen garens en verbeteren deze. Witte katoenen kleding kan op een temperatuur van 95 graden worden gewassen. Het wordt aanbevolen om gekleurde kleding op een lage temperatuur te wassen - 45 graden met een speciaal wasmiddel zonder bleekmiddel.
 • Len. Linnen artikelen zijn ideaal voor warm weer. Vlas is een hard materiaal in vergelijking met katoen. Hij kreukt niet zo veel. Linnen dingen kunnen worden gekookt, gewassen in een typemachine.
 • Kunststoffen. Was synthetische items in heet water. In de wasmachine is synthetisch wassen in de "snelle was" -modus toegestaan. Als er complexe vervuilingen zijn, moet het product worden gedrenkt in warm water en de vlekken met zeep worden gewassen.

Voor het wassen moeten de dingen worden gesorteerd. Kleur wasgoed gewassen met kleur, licht - met licht, donker - met donker. Als u bang bent om delicate stoffen in een typemachine te reinigen, week ze in een bak met warm water en was ze dan met de hand.

firma

Beroemde merken die kleding en textiel produceren, geven volledige informatie over het product. Stijlvolle, hoogwaardige dingen hebben speciale zorg nodig, maar in de regel dienen ze hun eigenaar voor een lange tijd. De reden is dat beroemde fabrikanten hun reputatie waarderen en hoogwaardige stoffen en materialen gebruiken om dingen te creëren. De hoge prijs van het product is vaak een garantie dat het artikel duurzaam is en zijn relevantie gedurende het seizoen niet zal verliezen.

Merkartikelen hebben vaak geen etiket op een naad, riem of kraag genaaid, maar op de stof geprinte informatie over de samenstelling, de maat en de wasmethoden. Merkkleding met de juiste zorg, zelfs na vele wasbeurten, behoudt kleur, stretcht niet en scheurt niet. Er zijn veel fabrikanten van moderne en interessante kleding in Rusland. Ze produceren hoogwaardige designartikelen die zelden in de schappen vallen.

De logo's van deze merken zijn nog steeds weinig bekend en worden niet bestudeerd door de consument. Je kunt kleding van Russische ontwerpers kopen via sociale netwerken, online winkelen. De collectie van het huismerk Pirosmani uit Sint-Petersburg omvat kleding voor mannen en vrouwen. Ongebruikelijke vormen, mooie materialen en een gotische stijl zullen zeker jonge mensen en liefhebbers van casual style aantrekken.

Democratisch merk Bera Group produceert kleding voor dagelijks gebruik. De collectie is universeel, ontwerpers promoten de huidige stijl van "unisex".

Het merk Amano uit Moskou is gespecialiseerd in het maken van damesjurken en bovenkleding. Prijzen zijn niet goedkoop, maar voor Moskou - acceptabel.

Merk Oganesyan produceert kleding voor vrouwen. De modecollectie bestaat uit casual en avondjurken, evenals bovenkleding.

Het merk Angulo Moskou produceert conceptuele dameskleding tegen betaalbare prijzen. De collecties presenteren bovenkleding, tunieken, jurken, rokken, accessoires. Je kunt kleding bestellen via de officiële website of kopen in showrooms.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses