Hoe het schuim van kleding te reinigen?

Hoe het schuim van kleding te reinigen?

Polyurethaanschuim is een bouwmateriaal dat een belangrijke functie vervult bij de uitvoering van bouw- en reparatiewerkzaamheden. Dit polyurethaan afdichtmiddel is nodig om openingen, naden en holtes af te dichten. Het heeft veel voordelen en is in sommige gevallen eenvoudigweg onvervangbaar. Maar wanneer dit materiaal op kleding terechtkomt, zijn er ernstige problemen verbonden aan de verwijdering van een bepaald type stof.

Het is echter moeilijk om het ding met de vervuiling van het montageschuim hopeloos verwend te noemen, omdat er enkele reinigingsmethoden zijn die u kunt proberen om dit soort vlekken te elimineren.

Eigenaardigheden van vervuiling

Polyurethaanschuim is erg populair in werken die te maken hebben met reparatie en constructie, omdat het erg hecht verbonden is met het materiaal. Dit verklaart de moeilijkheden die optreden bij het verwijderen van kit van kledingweefsels. De vlek mag niet worden verwijderd met behulp van een machine of met de hand te wassen.

Een verstandige oplossing om te voorkomen dat dit soort vervuiling op kleding ontstaat, is om naast schuim een ​​oplosmiddel aan te schaffen dat is ontworpen om de kleefmassa die op het ding is gekomen onmiddellijk en effectief te bestrijden.

Bij afwezigheid van een dergelijk middel is het mogelijk om de kleding van bouwmateriaal te reinigen bij het gebruik van huismiddeltjes. De waarschijnlijkheid van zuivering van dergelijke vervuiling met geïmproviseerde middelen zal veel minder zijn, en de tijdsbesteding is meer. Het is echter onmogelijk om het verwijderen van deze vlekken uit te stellen, omdat het afdichtmiddel vrij snel hard wordt (binnen 12 uur) en kleeft aan de stof, diep doordringend in de vezels, wat verder nog meer moeilijkheden zal veroorzaken bij het verwijderen ervan.

Het succes van het resultaat en de complexiteit van het behalen ervan, in verband met het verwijderen van vlekken uit bouwmateriaal, zijn te wijten aan de responsiviteit van het antwoord - het is dringend nodig om reinigingsmaatregelen te nemen voordat de schuimachtige samenstelling de tijd heeft om naar een bevroren toestand te gaan.

Wat kan worden gewassen?

Speciale reinigingsmiddelen of producten die altijd bij de hand zijn, helpen het product van montageschuim te reinigen. Het reinigingsproces zal veel eenvoudiger zijn als de vlek vers en niet gestold is.

Om om te gaan met vlekken van uiteenlopende complexiteit, is het aanbevolen om de volgende hulpmiddelen te gebruiken:

 • schuimreiniger op te slaan;
 • schuimoplosmiddel;
 • dimexide;
 • een mengsel van benzine en vlekkenverwijderaar;
 • een mengsel van terpentine en vlekkenverwijderaar;
 • aceton;
 • nagellakremover.

De bovengenoemde middelen stoten giftige stoffen uit, dus voordat u de verpakking opent, moet u het ademhalingssysteem beschermen door persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Bovendien moet regelmatig worden gelucht in de kamer.

Het gebruik van geïmproviseerde middelen die thuis worden aangetroffen, kan een nadelige invloed hebben op het kledingweefsel dat een deel van het schuim is geworden. Vlekken verwijderen met huisschoonmaakmethoden is veel moeilijker en tijdrovender. De kans op beschadiging van het oppervlak van het kledingstuk en het oplossen van textielverf is groot. Daarom is het noodzakelijk om ze aan de verkeerde kant van kleding te testen, verborgen voor nieuwsgierige blikken.

Een gebrek aan schoonmaakmiddelen mag het reinigen van kleding niet belemmeren. Als een speciaal hulpmiddel nog niet eerder is gekocht, moet u geen tijd verspillen aan het zoeken naar het in de winkels en het kopen ervan. In dit geval is elke minuut kostbaar, dus in plaats van deze stappen te nemen, is het beter om de beschikbare hulpmiddelen te gebruiken.

Effectieve reinigingsmethoden

Helaas is de vervuiling door het schuim niet altijd op tijd merkbaar.De grootste moeilijkheden doen zich voor bij het verwijderen van oude vlekken gevormd uit de bevroren constructieconstructie. Het lijkt erop dat een favoriete jas, comfortabele broek of trendy jeans hopeloos tekortschieten en moeten worden weggegooid. Het probleem kan echter worden opgelost door gebruik te maken van de beschikbare fondsen die thuis beschikbaar zijn of speciale oplossingen die in hardwarewinkels worden verkocht.

Het is alleen nodig om de apparaten te kennen en ze correct te gebruiken. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen dingen veilig worden gereinigd en teruggebracht naar het oorspronkelijke uiterlijk.

Er zijn veel tools en manieren om het vuil effectief van het schuim te verwijderen. De meest voorkomende zijn:

 • Spatel (mes), wasmiddel (wasmiddel), vodden (watten of doek), speciale schuimreiniger. Onder speciale middelen is deze stof erg populair omdat deze een redelijke prijs en een brede beschikbaarheid heeft. De methode van toepassing ervan bestaat uit het correct uitvoeren van de volgende opeenvolgende acties:
  1. Verwijder de dop van het schuim met een spatel.
  2. Bevochtig de doek in de reinigingsoplossing en met stipbewegingen om deze aan het behandelde gebied te bevestigen. Contact met een vloeibare substantie op de vlek veroorzaakt een gemakkelijke en veilige verwijdering van de stof.
  3. Was het product met een poeder en spoel het uit.
 • Mes (spatel), wattampon, harde borstel, wasmiddel (wasmiddel), dimexide. Het is een betaalbaar medicijn dat wordt gebruikt voor extern gebruik. Het verwijst naar antiseptische middelen. Dimexide in de vorm van een oplossing of concentraat kan vlekken die worden veroorzaakt door contact met een bouwmateriaal en zelfs lijm vlekkeloos verwijderen. Wijze van gebruik:
  1. verwijder de dop van het schuim van het oppervlak van het product met een mes;
  2. Stoffig dimexide dikke laag op het bevroren schuim;
  3. wacht een half uur om de vlek op te lossen onder invloed van de agent;
  4. borstel om sporen van schuim te verwijderen;
  5. was kleding met poeder;
  6. na het beëindigen van de reinigingsprocedure, spoelt u het item af.
 • Oplosmiddel, harde spons (borstel met harde haren). Deze tool en zijn actie is vergelijkbaar met de cleaner. Het verschil is een effectiever resultaat: de actie is veel sneller en het oppervlak is veel schoner. Wijze van gebruik:
  1. verwijder de dop van het schuim;
  2. breng oplosmiddel aan op de vlek en wacht een kwartier om het te verzachten;
  3. scrub alle resterende schuim met een borstel of spons;
  4. als de noodzaak zich voordoet, moet de procedure worden herhaald;
  5. aan het einde van het reinigingsproces, spoel het item in warm water.
 • Benzine, vlekkenverwijderaar, spatel. Wij raden aan om middelen consequent te gebruiken. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat het gebruik van deze hulpmiddelen leidt tot het risico van corrosieve verf en de vorming van gekleurde vlekken in het gebied dat is verontreinigd. Daarom is het in dit geval alleen nodig om deze tool in het onzichtbare deel van het ding te testen. Wijze van gebruik:
  1. spatel verwijder stukjes schuim;
  2. overvloedig bevochtigen sporen van schuim met benzine om te zorgen voor hun weken en vervolgens eenvoudig te verwijderen;
  3. afhankelijk van de ernst van de vervuiling, wacht op het juiste moment (als de vlek een gemiddelde complexiteit van vervuiling heeft, wacht dan 30 minuten);
  4. na een bepaalde tijd moet de stof worden behandeld met een vlekverwijderaar, waarbij strikt de instructies op de verpakking van het product worden gevolgd;
  5. was het behandelde gebied en spoel af.
 • Terpentine, vlekverwijderaar. Bij het gebruik van deze chemicaliën is het nodig om het effect ervan op een klein stukje doek te testen om mogelijke corrosie van de baan te voorkomen of de kleur ervan te veranderen. Methode met gebruik van:
  1. week de vlek met veel white spirit;
  2. wacht een half uur;
  3. Behandel de plek die is verontreinigd met een vlekkenverwijderaar.Lees voordat u een dergelijke chemische stof gebruikt de instructies op de verpakking.
  4. Was het product en spoel het uit.
 • Nagellakremover, wattenstaafjes. Het wordt aanbevolen om een ​​vloeistof te gebruiken die geen olie bevat. Het zal in staat zijn om zelfs oude vlekken te verwijderen. Wijze van gebruik:
  1. breng het product netjes aan op het te behandelen oppervlak;
  2. verwijder de bouwstof uit de kleding met wattenstaafjes.
 • Plantaardige olie, waspoeder, borstel. Vetten hebben te maken met vervuiling door vernis, kleurstoffen en schuim. Wijze van gebruik:
  1. reinig de schuimsamenstelling van het behandelde gebied;
  2. grondig de vlek doorweken met warme plantaardige olie;
  3. wacht een paar minuten (niet meer dan 5), zodat de verontreiniging de olie absorbeerde;
  4. giet vervolgens het wasmiddel in het geoliede gebied, wrijf het om een ​​schuim te krijgen - dit zal helpen om de oppervlaktelaag van de bouwstof af te spoelen. Voeg indien nodig wat water toe;
  5. maak de doek voorzichtig schoon met een borstel;
  6. was het behandelde gebied in warm water waaraan het poeder is toegevoegd.

Als de bovenstaande middelen en methoden voor hun gebruik niet hebben geholpen om met vervuiling om te gaan, is het misschien de moeite waard om nog twee schoonmaakmethoden te proberen:

 • Bevriezen. Een ding dat onderhevig is aan vervuiling, wordt aanbevolen om in een zak van polyethyleen te worden geplaatst, zodat de vlek de schone delen niet raakt en zich aan de buitenkant bevindt. Het is noodzakelijk om de zak in de vrieskamer te plaatsen en een bepaalde tijd te wachten voordat het schuim volledig is uitgehard. Bevroren schuim moet zorgvuldig worden gereinigd met een mes. De resterende kleine vlekken worden gereinigd met een vlekkenverwijderaar of nagellakremover. Na het uitvoeren van deze reinigingsmethode moet u het schuim afwassen en het product spoelen.
 • Licht van de zon. Dit type verwerking is tijdrovend. Het gebruik van een ultraviolette lamp zal het proces versnellen. Deze reinigingsmethode is geschikt voor stoffen die verschillen in dichtheid en een hoge mate van weerstand tegen schadelijke effecten. We hebben het over jeans, een jas en andere kleding. De eigenschappen van het schuim worden gebruikt voor de uitvoering van interne constructiewerken, waardoor de invloed van de zon nadelig is. Dit veroorzaakt een vrij snelle veroudering. Het gebruik van deze eigenschap als middel om hardnekkige vlekken uit de stof te verwijderen, zorgt voor het gewenste resultaat. Het gebied van de stof dat aan verontreiniging wordt blootgesteld, moet op een open plek worden geplaatst die aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Verwacht een lange tijd, met een periode van meerdere dagen. Doek met vervuiling moet periodiek worden geplet om de vlek sneller te laten verdwijnen. Een van de eerder beoordeelde fondsen kan de saldi verwerken.

Oude vlekken verwijderen

Het schuim, dat is uitgehard, heeft een hoge mate van sterkte en waterbestendigheid en kan ook de nadelige gevolgen van de omgeving weerstaan.

Om de verontreiniging ten gevolge van het drogen van de halfvloeibare massa te bestrijden, wordt het aanbevolen speciale gereedschappen te gebruiken.

Geproduceerd veel gereedschappen die gemakkelijk schuim samenstelling met verschillende soorten stoffen kunnen worden gereinigd. Dergelijke reinigingsmiddelen worden in gespecialiseerde winkels tegen een betaalbare prijs verkocht. Ze kunnen worden gebruikt om gereedschap en kleding te reinigen. De meest populaire zijn:

 • Vloeistof voor het reinigen van het montagepistool. Deze tool is ontwikkeld door bedrijven die zich bezighouden met het vrijgeven van het montageschuim. Deze substantie verwijdert onmiddellijk sporen van schuim op de broek en jas die geen tijd hadden om te drogen. Vers of zeer weinig gedroogd schuim wordt aanbevolen om met een spatel uit de stof te worden verwijderd en het geabsorbeerde residu wordt behandeld met een chemische stof uit een blik. Vloeistof kan ook oude verontreinigingen verwijderen, maar de werking ervan zal niet voldoende effectief zijn.Het geharde schuim moet worden gedrenkt en vervolgens worden afgeveegd met een borstel met harde haren.

Na het reinigen van kleding, is het aanbevolen om ze te vergrendelen in een oplossing van poeder en water.

 • Speciaal oplosmiddel ontworpen voor gedroogd schuim. Om de geharde kit te verzachten, kunt u een speciaal oplosmiddel kopen dat een krachtig effect heeft. De prijs zal echter hoger zijn dan de kosten van vloeistof voor pistolen. Gehard schuim moet met een mes worden gesneden. Extreme voorzichtigheid en uiterste zorgvuldigheid zullen helpen schade aan de integriteit van het web en de vorming van gaten in de verontreinigde plaats voorkomen. Laat daarna het ding met de toegepaste agent gedurende de tijd aangegeven in de instructies (ongeveer een kwartier). Doordrenkte massa moet van het oppervlak van de kleding worden gereinigd. Om een ​​effectiever resultaat te bereiken, kan deze procedure worden herhaald.

Om mogelijke schade aan de stof door blootstelling aan de chemische stof te voorkomen, kan hij testen op een klein gebied van kleding van de verkeerde kant.

 • Reinigingsmiddel in een spuitbus. Voor gebruik, wordt het aangeraden om de container voorzichtig met vloeistof te schudden, waarna het proces van direct spuiten wordt uitgevoerd. Om het schuim dat boven het oppervlak steekt te verwijderen, zal het mes helpen voordat het wordt gereinigd, en resterende verontreiniging moet met het product worden besproeid. Schone doeken mogen niet worden blootgesteld aan oplosmiddelen. Na een kwartier moet de vervuilde plaats worden afgeveegd met een schuimspons en moet het product zelf worden gewassen met water waaraan zeep is toegevoegd. Aërosolen worden gebruikt om zowel vers als reeds gedroogd schuim te verwijderen.

Als geen van de vermelde soorten reiniging is mislukt en de vlek op dezelfde plaats blijft liggen, kunt u de enige optie gebruiken die voorkomt dat kleding vrijkomt - om borduurwerk of applicaties op het beschadigde gebied te maken.

Handige tips

Er zijn veel methoden die de essentie onthullen van het veilig verwijderen van bouwvuil uit kleding, maar je moet proberen alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat dergelijk vuil gewoon niet verschijnt. Dan hoef je geen tijd te besteden aan het schoonmaken van dergelijke complexe vlekken, of geld om chemicaliën te kopen die specifiek zijn ontworpen om verontreinigingen uit bouwmateriaal te verwijderen.

Als je rekening houdt met de volgende tips, voorkom je schuim op je kleding:

 • Beschermende kleding. Het wordt aanbevolen om speciale handschoenen en pakken te dragen die geschikt zijn voor het werken met een bouwstof. Oude kleding die niet voor een dergelijk doel mag worden gebruikt, is ook geschikt.
 • gereedschap. Spuitbussen en pistolen zorgen voor de nodige schuimdosis. Het overschot zal niet uit de tool stromen.
 • De organisatie van de werkplek. Uitgebreide en comfortabele ruimte zal helpen om per ongeluk contact van semi-vloeibare massa op het oppervlak van kleding te voorkomen. Vreemde objecten moeten onmiddellijk worden verwijderd, zodat ze de workflow niet belemmeren.
 • De juiste technologie. Het is aan te raden het oppervlak te behandelen waarmee het schuim zal klemmen. Dit verbetert de kwaliteit van de verbinding en de bouwstof zal niet uit de scheuren op de vloer of kleding vallen.

Wanneer u thuis met giftige producten werkt, moet u de veiligheidsregels naleven:

 • het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de kamer regelmatig wordt gelucht;
 • Het wordt aanbevolen om rubberen handschoenen te gebruiken die het optreden van een chemische verbranding kunnen voorkomen;
 • persoonlijke beschermingsmiddelen voorkomen het binnendringen van giftige stoffen op de huid en het slijmvlies;
 • Je moet zeker een sjaal om je hoofd hangen of een hoed dragen;
 • Spuit geen spuitbussen in de buurt van open vuur /

Het is verboden om chemicaliën in dichte nabijheid van gelakte oppervlakken te sproeien - dit kan leiden tot bederf.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van montageschuim uit kleding.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses