Hoe u verf scrubt: manieren om vlekken te verwijderen

Hoe u verf scrubt: manieren om vlekken te verwijderen

Er zijn situaties waarin verf op kleding komt. Velen weten niet hoe ze moeten boenen en welke methoden voor het verwijderen van vlekken er zijn. Verwijder deze verontreinigingen en helpt u en de fondsen die u in de winkel hebt gekocht, en traditionele methoden. Het kiezen van de juiste optie is aan u.

kenmerken

In ons leven zijn er veel verschillende soorten kleurstoffen. Bijvoorbeeld op water gebaseerde kleurstoffen, glazuur of olie, evenals gouache en waterverf. Soms stappen ze op onze kleding en dan is het nodig om ze op de een of andere manier kwijt te raken.

Gouache en waterverf zijn de gemakkelijkste manier om ze af te wassen. Ook zijn ze niet moeilijk te verwijderen van andere oppervlakken. De emulsieverven hebben geen schadelijk effect op de menselijke gezondheid. Vlekken op kleding die door verf zijn veroorzaakt, worden echter niet zonder reden als moeilijk te verwijderen geclassificeerd.

Vooral moeilijk om zacht weefsel te reinigen. Acrylverf of aquarelverf moet onmiddellijk worden verwijderd en niet wachten tot ze diep in de structuur van het textiel zijn gedrongen.

Er zijn gevallen waarin nutsbedrijven geen identificatietekens achterlaten op een geverfde bank of bijvoorbeeld een reling. En dan bevlekken mensen per ongeluk hun kleding met verf en speculeren ze wat ze moeten doen om hun favoriete ding te redden.

Allereerst moet je weten dat de reinigingsmethode grotendeels afhangt van wat voor soort oppervlak of stof we reinigen en van wat voor soort verf we het hebben ingesmeerd. Laten we daarom eens kijken naar de details over het wassen van verf van verschillende soorten oppervlakken.

Reinigingsmethoden

Eerst moet je zeggen dat je niet in paniek moet raken, als je tijdens je bouwwerkzaamheden opeens je woning met verf bevlekt. Er zijn veel manieren om allerlei soorten oppervlakken van dit soort vervuiling te reinigen. Afhankelijk van het type bevlekt oppervlak, zoals reeds vermeld, zullen we een of andere reinigingsmethode gebruiken.

Schuren van verschillende oppervlakken

Om harde oppervlakken schoon te maken die niet bang zijn voor krassen of die niet al te slecht zijn om te krabben, Geschikte methoden zijn onder meer:

 • strijken met ijzer;
 • reinigen met verschillende oplosmiddelen en speciale middelen;
 • reinigen met een slijpmachine;
 • wassen met een sopje of gewoon water, in het geval dat de verf geen tijd had om te drogen. Op deze manier kunt u de verf reinigen, bijvoorbeeld van plastic of tegels.

Overweeg elke reinigingsmethode afzonderlijk:

 • Strijkijzer. Met deze reinigingsmethode moet u het oppervlak bevochtigen, dat gepland is om te worden gereinigd en gedurende 10-15 minuten nat gehouden. Begin dan met het schrobben van verf, bijvoorbeeld met een laminaat, ijzeren borstel. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat schrobbesmetting van de vloer in dezelfde richting moet plaatsvinden. Als de verf niet langer wordt gewist uit bepaalde delen van het oppervlak, is het noodzakelijk om deze gebieden nog meer met water te bevochtigen en verder te reinigen met een borstel. Het is dus mogelijk om de gevelverf vrij gemakkelijk te verwijderen.
 • Oplosmiddelen en speciale producten. Dikke verflagen helpen om oplossingen te reinigen die een groot percentage oplosmiddelen bevatten. Geschikt hiervoor:
  • mierenzuur;
  • isopropylalcohol;
  • dimethylchloride.
 • Er zijn nog andere stoffen, maar deze zijn meestal schadelijk voor de gezondheid, daarom moet je ze zorgvuldig leren kennen, vooral als er kinderen in je huis zijn. De door ons genoemde stoffen zijn onschadelijk voor het milieu en snel ontbindend. Onder de speciale middelen op dit moment de meest populaire zijn zoals "Manor" Russische productie en Set boya sokucu Turkse productie. Instructies voor het gebruik ervan zijn bij het pakket inbegrepen. Ze kunnen het spanplafond en het bad perfect reinigen.
 • Slijpmachine. Je kunt een slijpmachine gebruiken en je kunt boren met een slijptol, het is niet zo belangrijk. Het is belangrijk dat het raadzaam is om het oppervlak van het hout te verwarmen met een bouwdroger voordat u het gaat schoonmaken en verwijder vervolgens de gezwollen verflaag met een spatel. De rest van de verf moet worden gewassen door te malen. Na het voltooien van deze procedure moet u een natte reiniging uitvoeren en de resterende vlekken wrijven met een ijzeren borstel.
 • Water en zeep oplossing. Zoals eerder vermeld, is deze methode alleen geschikt voor die gevallen waarbij de verf niet sterk aan het oppervlak is gehecht of helemaal niet is gedroogd. Het wassen met water heeft geen gedetailleerde beschrijving nodig, maar het reinigen met een zeepoplossing bestaat uit het volgende: zeep of wasmiddel wordt overvloedig opgelost in water, waarna de oplossing gedurende 10-15 minuten op het te reinigen oppervlak wordt aangebracht, waarna het oppervlak wordt gewreven met een spons.

Na het reinigingsproces, veegt u het gereinigde oppervlak droog en zorgt u ervoor dat er geen zeepvlekken meer zijn. Anders herhaalt u het proces opnieuw. Deze reinigingsmethode is geschikt voor zowel glas als behang.

Reinigen van delicate oppervlakken

Voor delicate oppervlakken, zoals linoleum of parket, kunnen de hierboven beschreven methoden niet worden toegepast. Het gebruik van deze methoden kan ze beschadigen of er lelijk uitzien. Daarom moeten deze oppervlakken worden gereinigd met zachte materialen. Niet met ijzeren borstels en slijpmachines, maar met zachte sponzen, vodden of schoenpoets.

De reinigingsprocedure voor delicate oppervlakken is vergelijkbaar met de lakreinigingsprocedure die niet is uitgedroogd. Dat wil zeggen dat een zeepoplossing of gewoon water wordt genomen, aangebracht op ons delicate oppervlak en gedurende 20-30 minuten aan het zuur wordt blootgesteld. Waarna de verf wordt verwijderd. In dit geval moet ook het gebruik van oplosmiddelen en speciaal gereedschap worden afgeschaft, omdat deze het delicate oppervlak kunnen aantasten, beschadigen en resulteren in een niet erg esthetisch uiterlijk.

Hoe de stof te wassen?

Stof, op zijn beurt, zoals elk oppervlak, is verdeeld in typen. En, afhankelijk van het type stof dat moet worden gereinigd, en het type verfstof waarmee de stof is vervuild, worden verschillende methoden voor verontreinigingsbeheersing toegepast.

Hoogstwaarschijnlijk bevlekt u uw kleding met gouache of aquarel dan met een mortel. Daarom zullen we om te beginnen begrijpen hoe kleding van gouache of aquarellen moet worden schoongemaakt.

Verse vlekken achtergelaten in aquarel worden gemakkelijk gewassen met koud water. Gedroogde plekken moeten ongeveer vijftien minuten worden geweekt. De situatie met gouache is iets ingewikkelder, omdat de basis van gouache een poly-nucleus-half-olieachtige basis is, maar wees niet boos. Gouache-reinigers zijn gemakkelijk in elk huis te vinden.

Voor het reinigen moet u het mengsel bereiden door oxaalzuur te mengen met ammoniak. In plaats van zuur, kunt u alcohol of glycerine gebruiken. Omdat gouache-verven voor tekenen worden gemaakt op basis van olie, is het verwijderen van het vuil dat erin achterblijft vergelijkbaar met het verwijderen van vettig vuil. Om dit te doen, de gebruikelijke was geschikte vlekverwijderaars zoals "Bos" of "Vanish".

Misschien zijn de moeilijkste te verwijderen in het geval van weefsel besmetting met email of olieverf. Maar als je je kleding hebt vervuild met een van deze kleuren, rende je niet in wanhoop, je kunt het nog steeds repareren. Om te beginnen, probeer een reinigingsmethode met eventuele oplosmiddelen, bijvoorbeeld aangeduid met voorwaardelijke nummers zeshonderdzesenveertig en zeshonderd zevenenveertig.

Maar onthoud dat sommige oplosmiddelen kleding kunnen beschadigen en test ze daarom voordat ze worden aangebracht. In overeenstemming met de complexiteit van uw vervuiling, kunt u proberen om aceton of benzine te gebruiken.Alleen niet de benzine die wordt gebruikt voor het tanken van auto's, en economische, die wordt verkocht in de winkels.

Hier zijn een aantal maatregelen die kunnen worden genomen om de stof te reinigen:

 • Middelen waarmee vaatwerk werkt, werkt alleen als de vervuiling vrij recent is ontstaan. Het moet worden ingewreven met een spons vuile plaats, en dan de vlekken in water wassen. De methode is perfect voor paleis en kunstleer.
 • Met de nieuw opgekomen plekken helpt het reinigen van poeder, gemengd met plantaardige olie in de verhouding van één op één. Meng deze stoffen in de aangegeven verhouding, wrijf het besmette gebied met de resulterende oplossing en was dan alles weg wat overblijft.
 • Kasjmier, synthetische of lederen artikelen moeten alleen met plantaardige olie worden gereinigd. Plantaardige olie wordt aangebracht op een wattenschijfje, waarna deze schijf het noodzakelijke gebied afveegt totdat de verontreiniging verdwijnt. Na het wissen van de verf, is het noodzakelijk om de scheiding te verwijderen die door de olie is achtergelaten. Dit wordt gedaan door zout met de vlek te sprenkelen en af ​​te spoelen.
 • Een dergelijk hulpmiddel als "White Spirit" is geschikt voor het behandelen van vele soorten vlekken achtergelaten door de verf, maar het verwijdert best vlekken van emailverf. Voor dit doel wordt de plaats van vervuiling afgeveegd met een wattenstaafje bevochtigd met een substantie.
 • Hoop op benzine in de meest kritieke situaties. Vervuiling is voor een bepaalde tijd afgedekt met benzine en vervolgens afgeveegd. Deze methode is echter gegarandeerd schadelijk voor de stof en laat sporen achter.
 • Oplosmiddel. Alle oplosmiddelen zijn goed geschikt voor het reinigen van kleding, omdat ze altijd aceton bevatten, dat sporen van alle kleurstoffen foutloos bestrijdt. De methode om het oplosmiddel aan te brengen is eenvoudig: doe een beetje vloeistof op de vervuilingsplaats, wacht ongeveer tien minuten en was dan het vuil weg. Maar vergeet niet dat oplosmiddelen vlekken op gekleurde stoffen kunnen achterlaten en daarom vóór gebruik op ongewenste stoffen kunnen controleren. Vergeet niet dat zijde vezels dergelijke materie gewoon weg kunnen eten.
 • Alcohol. Tegenwoordig is er een groeiende trend in het gebruik in de constructie van latex en op water gebaseerde verven. Als u vervuild bent met dit soort verven, wanhoop dan niet, bedek de plaatsen van verontreiniging gewoon met alcohol, wrijf met een doek, die ook vooraf licht moet worden bevochtigd met alcohol, en daarna moeten de vlekken worden afgewassen.
 • Een oplossing van azijn en ammoniak. Deze methode is perfect voor solide soorten stoffen die jeans maken. De methode is vrij eenvoudig. Ammoniak, azijn en zout (in de hoeveelheid van twee eetlepels van elk ingrediënt) worden gemengd, en het product wordt aangebracht op het gebied dat is gekleurd met verf. Na het absorberen van de verbinding, kan het vuil worden verwijderd met een borstel.

Dichte stof is minder gevoelig voor corrosie en andere soorten schade, dus er zijn meer reinigingsmethoden op van toepassing dan voor zachte stof. Het weefsel dat in een waterkleur of gouache is bevuild, wordt gemakkelijk verwijderd tijdens het gewone wassen. Corrosiviteit met aceton is minder vreselijk voor dicht materiaal, dus het kan worden gebruikt wanneer het is verontreinigd met andere soorten verven.

Het is ook minder waarschijnlijk dat er een vlek op huishoudelijke benzine zal komen, dus benzine kan ook worden gebruikt bij het schrobben van een of andere vlek achtergelaten door verf.

Met dingen uit delicate stoffen zijn dingen iets gecompliceerder. Voordat je folk-schoonmaakmethoden gebruikt die in dit artikel over dergelijke kleding worden beschreven, moet je je bewust zijn van de waarde die dit ding voor jou heeft. Als het erg duur voor je is, is het beter om het niet te riskeren en naar de stomerij te brengen, en zo niet, dan kun je proberen de vervuiling zelf schoon te maken.

Vers vuil kan worden verwijderd door het af te vegen met zeep. Later kunt u proberen om het afvegen te verwijderen met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol. Alleen nodig om het starten te wissen vanaf de rand en naar het midden verplaatsen om strepen en vegen te voorkomen. Alcohol en zout kunnen nylon- of nylonweefsel afvegen. Eerst wordt het doek ingewreven met alcohol, waarna de vlekken worden afgewassen met een zoutoplossing.

Reinigen van haarverf. De plekken achtergelaten door de haarkleurmiddelen worden verwijderd door gewoon te wassen. Als de vlek echter is opgedroogd, kan deze worden verwijderd met een vernis om te leggen. Witte overhemden kunnen worden gewassen door te wassen in een oplossing van waterstofperoxide en synthetische en wollen weefsels worden perfect gewassen met een mengsel van ammoniak en azijn.

Tips en trucs

Om hun kracht, tijd en reserve aan zenuwcellen te behouden, die, zoals we ons herinneren, niet in staat zijn om te herstellen, doe beter een beroep op professionals of luister naar hun advies, dat hieronder wordt beschreven:

 • U past water- of zeepoplossingen toe op die geverfde sites die op een bepaald moment worden schoongemaakt, en niet op het hele gebied dat moet worden schoongemaakt. Want terwijl u een bepaald gebied schoonmaakt, heeft alle stof drie keer de tijd om te drogen. Dit zal leiden tot onnodige kosten van materiaal en tijdbronnen.
 • Verf op meubels, tapijten en andere oppervlakken moet onmiddellijk worden afgeveegd als deze vochtig is. Het is dus eenvoudiger, sneller en veel efficiënter. Als u de tijd hebt uitgesteld totdat de verf helemaal droog is, riskeert u uw eigendom te beschadigen.
 • Wat kleding betreft, kunnen we u adviseren om uw spullen voorzichtig te behandelen. Doe geen bouwwerkzaamheden aan dure items of kleding die u waardeert. Inspecteer de banken zorgvuldig voordat u gaat zitten en de reling voordat u ze aanraakt. Als ze plotseling er onnatuurlijk helder uitzien, geeft dit misschien hun recente schilderij aan.
 • Welnu, als je om de een of andere reden je ding nog steeds vuil hebt, weeg dan de betekenis ervan voor jou. Als u er geen spijt van hebt om het te verwennen, gebruik dan de bovenstaande tips, breng oplosmiddelen, ammoniak, aceton, benzine en andere middelen aan op eigen risico en gevaar.

Als u niet van plan bent om uw ding te verwennen, is het beter om een ​​beetje geld uit te geven en naar de stomerij te brengen Daar wast u het veel beter en komt u weer veilig en gezond terug.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van verfvlekken van kleding.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses