Hoe concealer van kleding te wassen?

Hoe concealer van kleding te wassen?

Proeflezer is een zeer populair hulpmiddel onder de bevolking met papieren gegevensdragers. Voor de eerste keer verscheen zijn analogie in de jaren 50 van de twintigste eeuw. In de afgelopen jaren hebben ze enorme veranderingen ondergaan, schijnbaar onbelangrijk op het eerste gezicht.

Deze kantoorplamuur wordt al lang gebruikt door kantoor- en overheidsmedewerkers. Het is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat om van de fouten in documenten en notitieblokken af ​​te komen. Bij onzorgvuldig gebruik van de corrector op kleding kunnen echter vlekken verschijnen die niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Schoolkinderen, studenten, kantoorpersoneel worden vaak geconfronteerd met het probleem van het schoonmaken van dingen.

Zoals de praktijk laat zien, kan dit worden gedaan, het belangrijkste is om dit zo snel mogelijk vanaf het moment van vervuiling te starten.

Kenmerken van de compositie

Om te bepalen welke acties moeten worden ondernomen om schoon te maken, moet u weten welke chemische samenstelling een corrector heeft. Het is volledig onmogelijk om het te bepalen, omdat het meestal het geheim van de fabrikant is. Er zijn chemische verbindingen die aanwezig zijn in elke corrigerende samenstelling, ongeacht het bedrijf. Deze omvatten calciumcarbonaat en titaniumdioxide of sterk gezuiverde benzine.

Het belangrijkste criterium is de basis, waarvan de samenstelling altijd wordt aangegeven.

water

Het meest eenvoudige en milieuvriendelijke type "beroerte". Water wordt gebruikt als oplosmiddel, daarom zijn correctoren bang voor lage temperaturen. Ze zijn veilig voor kinderen en allergieën, omdat ze geurloos zijn en niet ontbranden. Watermonsters zijn geschikt voor papier van elke kwaliteit. Als de oplossing dikker wordt, kan deze worden verdund met water en opnieuw worden gebruikt. Gebruikers merken als nadeel dat de lange droogtijd ongeveer 1 minuut is.

alcohol

De alcohol-gebaseerde corrector is efficiënter dan de eerste omdat het sneller droogt. Het oplosmiddel is alcohol, dat weerstand biedt tegen lage temperaturen. Echter, de "aanraking" brandbaar en heeft een penetrante geur daarom moeten ze voorzichtig worden gebruikt.

Bij verdikking kan de corrector alleen worden verdund met oplosmiddelen van een vergelijkbaar bedrijf.

olie

Olie-emulsie combineert de voordelen van de eerste twee soorten proeflezers. In huishoudelijke winkels is zeldzaam en duurder.

Vloeibaar en droog

Er is een verdeling van corrigerende producten op de structuur van vloeibaar en droog.

De eerste groep bevat het volgende:

 • Corrigerende vloeistof. Ze worden geproduceerd in de vorm van een plastic fles, waarvan het deksel is voorzien van een borstel of een applicator. Vandaag kunnen we dit type corrector verouderd beschouwen, omdat fabrikanten meer handige formulieren bieden.

In elke vloeistofcorrector hoort een schudkogel te zijn, die bij het schudden van de behuizing de samenstelling mengt, waardoor deze uniform wordt.

 • In de vorm van een potlood of pen. In dit geval wordt de staaf niet gevuld met inkt, maar met correctievloeistof. Het werkingsprincipe - bij het indrukken van de behuizing, in de regel gemaakt van zacht plastic, worden corrigerende middelen in de resulterende leegte geïntroduceerd. Waardigheid - ergonomie en nauwkeurigheid bij het corrigeren van kleine onderdelen, nadeel - moeilijkheden bij het werken met grote tekst. Bovendien merken gebruikers op dat het schrijfknooppunt vervuild is, omdat het "streepje", wanneer het droog is, het verstopt. De instructies adviseren om niet te vergeten het te sluiten met een beschermkap.
 • Droge typecorrectors zijn rollers. In een handig plastic doosje zit een speciale gedraaide tape, die wordt aangebracht als de rol met druk op de plaat wordt gehouden.Breedte van een trace varieert van 4 tot 6 mm. De structuur grenst dicht aan papier en is bijna onmerkbaar. De voordelen zijn de mogelijkheid om onmiddellijk te schrijven, de afwezigheid van morsen en bevriezen, een goede inktdekking. In de regel zorgt de chemische samenstelling van de tape voor praktische witheid, continuïteit en sterkte. Het ontbreken van een droge "aanraking" is een onderbreking in de correctieband, als het product wordt gebruikt bij overtredingen.

Hoe te scrubben thuis?

De eerste regel in contact met de corrector op kleding - raak niet in paniek en wrijf niet over de vlek dan te vallen. Het verse pad moet worden weggevaagd met een droge doek, die van de rand naar het midden beweegt. Terwijl de vlek opdroogt, kunt u de compositie onderzoeken en de methode voor het verwijderen bepalen.

Als de verontreiniging afkomstig is van een tape-roller, moet het ding kort worden gedrenkt in warm zeepwater. De tape zal doorweekt en gemakkelijk te verwijderen zijn. Na de plaats moet worden schoongemaakt met een borstel en wassen.

Op water gebaseerde briefpapierplamuur is het gemakkelijkst schoon te maken. Het volstaat om een ​​zakdoek onder de vlek te plaatsen om te voorkomen dat de vlek zich naar de zijkanten verspreidt en met waszeep wrijft. Het belangrijkste is niet veel te wrijven. Laat in deze vorm een ​​paar minuten staan ​​om de zeepcomponenten de elementen te vernietigen die de corrector vormen. In dit geval is het ding volledig onderdompelen in het water niet nodig. Vervolgens moet het artikel met maximale snelheid of handmatig in de wasmachine worden gewassen.

Deskundigen adviseren ook om een ​​vlekkenverwijderaar te gebruiken als een chirurgische ingreep. Om dit te doen, moet het worden aangebracht op de vervuilde plaats en 1-2 minuten worden bewaard, vervolgens in de machine worden geladen en nog eens 100-150 ml aan de trommel worden toegevoegd met linnen. Te wissen bij een watertemperatuur niet hoger dan 30-35 graden.

Zelfs als er geen zeep of poeder bij de hand was, wanhoop niet. In het geval van een water-proofreader komt shampoo of afwasmiddel van pas.

Al deze behandelingen zijn geschikt voor elk type stof.

Om de alcoholcorrector op te lossen, kunt u een speciale anti-schaduwvloeistof kopen of een andere vloeistof gebruiken die alcohol bevat: wodka, cologne, tonic. Het actiealgoritme zal als volgt zijn:

 • We moeten wachten tot de vervuiling droog is.
 • Reinig het dan uit je broek of spijkerbroek met een nagelvijl, borstel of een ander hard voorwerp. Deze acties voorkomen een toename van de plek.
 • Het ding wordt op een hard oppervlak geplaatst, dat vooraf is gecoat met een schone handdoek of doek. Het belangrijkste ding dat deze voering niet vervagen. Het gebied rond de plaats van verontreiniging moet voorzichtig worden bevochtigd met water, waardoor de grenzen van de vlek behouden blijven zonder deze te vergroten. Na een stuk schone doek of een wattenstaafje, behandel de vlek met een alcoholoplossing, bewegend van de randen naar het midden. Het is onmogelijk om hard te drukken. Na 15 minuten moet de procedure worden herhaald.
 • Op het einde moet het ding in de wasmachine worden gewassen.

Behandeling door middel van "anti-beroerte" is vergelijkbaar. Na het verwijderen van de vaste, gedroogde sporen wordt de verontreiniging bedekt met een speciale substantie en na een tijdje wordt deze met een schoon servet geblot.

Verwerk geen kleding met parfum of toiletwater. Ten eerste hebben ze een aanhoudende geur, die moeilijk te verwijderen is. Ten tweede bevatten ze weinig alcohol, dus het effect kan zwak zijn.

Om een ​​op olie gebaseerde "beroerte" van een broek of jas te verwijderen, zult u moeten lijden, omdat het verwijderen van dergelijke vlekken vergelijkbaar is met het verwijderen van emulsieverven van oppervlakken. De eenvoudigste manier is om het ding chemisch reinigen te geven.

Thuis, vóór het verwijderen van de gedroogde resten verwijderd met een borstel of nagelvijl. Voorweken is gecontra-indiceerd. Dan kunt u een chemische stof gebruiken die hiervoor is ontwikkeld.

De gemakkelijkste om toe te passen ammoniakoplossing. Om dit te doen, wordt water vermengd met ammoniak in een verhouding van 2: 1 en veeg de vlek af met een wattenschijfje of een schone doek.Dit moet worden gedaan aan de binnenkant van het product door het op de voorkant van het servet te plaatsen. Na 15-20 minuten wordt het item in stromend water gewassen. Aan het einde van de behandeling moet de kleding zoals gewoonlijk in de machine worden gewassen.

Sommigen adviseren het gebruik van nagellakremover of andere huishoudelijke chemicaliën. In elk van de voorgestelde opties wordt de vlek behandeld aan de verkeerde kant, na het controleren van de reactie van het materiaal op het oplosmiddel.

Hardnekkige vlekken worden zelden verslagen door geïmproviseerde middelen. Huishoudelijke chemicaliën worden alleen gebruikt als de hierboven genoemde methoden niet hebben geholpen of als het niet mogelijk was om de kleding snel schoon te maken.

Veel oplosmiddelen, zoals terpentine, kerosine of aceton, kunnen de textielvezels beschadigen. Om vervuiling te verwijderen, moet het aan beide zijden worden behandeld, zonder in het materiaal te wrijven. Vervolgens moet het artikel worden gewassen, mogelijk meerdere keren. Omdat er een sterke geur is, wordt het aanbevolen om de stof in de open lucht te ventileren. Er moet aan worden herinnerd dat al deze chemicaliën ontvlambaar zijn, dus is naleving van brandbeveiligingsapparatuur uiterst belangrijk.

Middelen voor thuisgebruik:

 • Zeep en waspoeder zijn alleen in de eenvoudigste gevallen geschikt met vlekken van watercorrectors.
 • Ammoniak of ammoniak wordt gebruikt voor verontreinigingen die zijn afgeleid van alcohol of olie-correctievloeistoffen. Om dit te doen, bereidt u een oplossing voor waarbij een tampon wordt bevochtigd en op de vlek wordt aangebracht.
 • Benzine moet worden verfijnd. Dit wordt gekocht in een winkel, niet bij benzinestations. Het is niet geschikt voor synthetische kleding omdat het vezels oplost. Het is belangrijk om te onthouden dat benzine een eigenaardige geur heeft die moeilijk te verwijderen is.
 • Gedenatureerde alcohol wordt gebruikt om vlekken te verwijderen van alcoholcorrector. Gebruikers vieren uitstekende resultaten na aanmelding.
 • Wodka of een andere sterke kleurloze alcoholische drank na toediening gedurende 15-20 minuten zal het mogelijk maken om kleine onzuiverheden van de "beroerte" op basis van alcohol te elimineren.
 • Speciale middelen voor het elimineren van de gevolgen van kleding worden verkocht in kantoorboekhandels. Het belangrijkste is om de instructies correct te volgen.

Met verschillende soorten stof

In grotere mate hangt het vermogen om sporen van de corrector te verwijderen af ​​van de samenstelling ervan. Het materiaal waaruit de beschadigde kleding werd genaaid is echter ook een belangrijke factor. Geen wonder dat dergelijke delicate stoffen zoals fluweel, zijde en satijn worden aanbevolen om meteen in de stomerij te worden gedragen, om het product niet te bederven. Tijdens het reinigen kunnen het oppervlak of de vezels zelf worden beschadigd en verschijnen er haken.

Handige tips

Als er geen zekerheid is, worden geschikte oplosmiddelen of tijd gemist, is het beter om niet te experimenteren, maar de kleding naar de stomerij te brengen.

Het wordt afgeraden om kleding te wassen voor het chemisch reinigen.. Voordat u de vlekken van het kledingstuk van de kleding wast, moet u deze met een servet of een stuk papier droogvegen voordat deze droogt. Je kunt niet vers wrijven, omdat hoe dieper de "streek" in de stof wordt gewreven, hoe moeilijker het zal zijn om te verwijderen.

Voordat u chemische oplosmiddelen gebruikt, moet u de stofreactie controleren op een afzonderlijk gekozen, onopvallende plaats, bijvoorbeeld op de interne naden Zuivere aceton wordt alleen gebruikt om witte dingen te reinigen, omdat het verf opeet. Gevoelige dingen beter om te gaan met een chemische oplossing verdund met water. Om de plaats rondom de vervuiling te reinigen, moet deze worden behandeld met water, zodat het zich bij de verwerking met een agressief oplosmiddel niet verspreidt.

Wassen is effectief als u het ding een tijdje in water weken. De aanbevolen modus van de automatische machine voor hoogwaardige reiniging is maximaal.

Voor jongere studenten is het beter om af te zien van het kopen van "slagen", zo nodig is het beter om scooters of op water gebaseerde correctoren aan te schaffen. Aan het kind moet worden uitgelegd hoe te handelen in geval van besmetting van kleding met de corrector, om de eerste reiniging zelfstandig te leren.

Als je een roller koopt, is het beter om aandacht te besteden aan de opties met een transparante body. Het biedt niet alleen de mogelijkheid controle uit te oefenen over het gebruik van een correctietape, maar ook om defecten te voorkomen: draaien of breken.

Onlangs hebben fabrikanten opties geboden voor rolbeveiligers met een inklapbare behuizing, wat handig is voor het oplossen van problemen. In het geval van een tape-break, kunt u deze openen en het probleem oplossen. Modellen van dit type gaan meestal langer mee, terwijl bij een gegoten behuizing soms een "streek" moet worden weggegooid zonder een tape te gebruiken.

Zie de volgende video om de corrector uit de kleding te verwijderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses