Hoe de inkt van de pen te wassen met kleding?

Hoe de inkt van de pen te wassen met kleding?

Een pen is een noodzakelijk item thuis, op school of op het werk. Maar veel schoolkinderen of kantoormedewerkers zijn bekend met de situatie wanneer een bepaald ding dat in zijn zak is achtergebleven, stroomt, waardoor kleding met inkt wordt uitgesmeerd. Er is een logische vraag hoe u de vlek snel en efficiënt kunt verwijderen. En dit kan op veel manieren worden gedaan.

Frisse tracks

Het verwijderen van een vlek die een paar minuten geleden is gevormd, is gemakkelijker dan een oude:

 • Eerst moet je ervoor zorgen dat de vervuiling niet toeneemt, verspreid over de stof. Je moet onmiddellijk talkpoeder of babypoeder op het aangetaste gebied sprenkelen, je kunt het zetmeel gebruiken (ze laten de inkt niet in de structuur van het weefsel steken). Na een paar minuten, vlek de vlek met een servet of handdoek.
 • Als u thuis een vlekverwijderaar heeft, is het beter om het te gebruiken. Gebruik hiervoor een middel tegen vervuiling, wacht ongeveer vijftien minuten, dompel het ding dan onder in koud water en was het met normaal poeder. Nu kunt u in de winkels een vlekkenverwijderaar kopen in de vorm van een waspotlood, dat inkt effectief uit kleding verwijdert. Hiertoe wrijft u het gecontamineerde en vooraf bevochtigde gebied met een potlood tot er schuim ontstaat. Na vijftien minuten wordt de oplossing met water weggewassen.
 • Veel mensen hebben ammoniak of medische alcohol, wat een waardig alternatief is voor vlekkenverwijderaars. Het wattenschijfje moet met een alcoholoplossing worden bevochtigd, aan de inktvlek worden gehecht en ongeveer twee minuten worden gewacht, waarna de watten worden vervangen en hetzelfde worden herhaald. Wrijf niet over de vervuiling, het zal bleek worden onder invloed van de aangebrachte watten met alcohol. Nadat dit ding op de gebruikelijke manier moet worden gewassen.
 • Om sporen van de pen te verwijderen, kunt u voedsel gebruiken. Melk of citroen is niet moeilijk te vinden in de koelkast. Je hoeft alleen maar te gieten op de verwarmde melk of citroensap. Dan moet je ongeveer tien tot vijftien minuten wachten, waarna je het ding begint te wissen.
 • Elimineer verontreiniging van inkt door verwarmde glycerine te gebruiken. Het is noodzakelijk om het op de vervuiling toe te passen, de stof eronder zal verzachten, daarna moet de kleding worden gewassen. Om glycerine geen spoor achter te laten, kun je vloeibare ammoniak toevoegen.
 • Behalve pennen kan ook inkt uit kleding vlekken maken. Het is belangrijk om vlekken te verwijderen terwijl ze vers zijn. Je kunt hairspray gebruiken. Het product wordt op het vuil gesproeid en er wordt een doek op aangebracht. De procedure wordt herhaald totdat de inkt volledig is verdwenen. En alleen dan kan het ding worden gewassen.

Oude vlekken

Het schoonmaken van de oude plek is moeilijker dan vers, maar er zijn nog steeds manieren:

 • Terpentijn en vloeibare ammoniak zijn geschikt voor gekleurde kleding. Van deze componenten wordt een mengsel bereid, waaraan glycerine wordt toegevoegd. Deze oplossing verwijdert de oude vlek binnen twee uur. Ding na de procedure moet worden gewassen.
 • Waterstofperoxide (in gelijke verhoudingen) kan worden gemengd met vloeibare ammoniak in plaats van terpentine. Deze oplossing wordt toegevoegd aan warm water, waarin het vervuilde ding enkele uren wordt neergelaten. Daarna worden de kleding gewassen met toevoeging van poeder en (indien nodig) bleekmiddel.
 • Een gewone kefir, die gemakkelijk te vinden is in de koelkast, zal helpen om snel de oude inktvlek van synthetische of zijden stof te verwijderen. Het moet worden verwarmd. Ofwel het wordt op de vlek aangebracht, of het geheel wordt erin gedrenkt.Een dergelijk middel is drie uur geldig, waarna de kleding wordt gespoeld en gewassen in een typemachine of handmatig.

Hoe te wassen?

Inkt van de pen kan van de kleding worden geveegd, niet alleen met behulp van professionele vlekverwijderaars, maar ook met huismiddeltjes. Dus je moet niet meteen naar de stomerij rennen, maar je moet het zelf proberen. Het is belangrijk om het type stof te kennen waarop de vlek is verschenen om het juiste reinigingsmiddel te kiezen:

 • Voor katoen (bijvoorbeeld T-shirts) zal een alcoholoplossing geschikt zijn, waarmee de stof zorgvuldig wordt doorweekt totdat de vlek oplicht. Nadat dit ding moet worden gewassen. Waterstofperoxide en vloeibare ammoniak helpen de vlek verwijderen van een dichter katoenweefsel (bijvoorbeeld van een hemd voor mannen). Ze worden in gelijke verhoudingen gemengd.
 • Verontreiniging verwijderen met zijde Jurkblouses of -truitjes kunnen kefir of zure melk bevatten. Ze moeten worden voorverwarmd en op de vlek worden aangebracht. Melk kan ook de vlek van de fluwelen stof verwijderen. Een andere optie voor zijde is zuiveringszout. Het beheert zorgvuldig de structuur van het weefsel zonder het te vernietigen.

Om dit te doen, wordt een beetje water aan de soda toegevoegd om een ​​pasteuze toestand te verkrijgen, deze pap wordt op het beschadigde gebied aangebracht en na een half uur wordt deze met behulp van warm water afgewassen.

 • Vlekken verwijderen met jeans of met een spijkerjas is nogal problematisch, een was hier is niet beperkt. Dit vereist een borstel met zeep. Het schuim wordt aangebracht op het besmette gebied en vervolgens zorgvuldig ingewreven met een borstel. Deze methode is geschikt voor complexe onvolkomenheden. Als het klein is, kun je proberen het te doen met een wattenschijfje gedrenkt in alcohol.
 • Weg met inkt met lederen spullen (bijvoorbeeld broeken of tassen) kan zout zijn. Het wordt in dikke lagen gegoten voor besmetting en wordt achtenveertig uur bewaard, waarna het wordt afgeschud met een in terpentijn gedrenkte spons.
 • Als de stof niet gekleurd is, maar witdan is een methode met azijnzuur geschikt, die op een watje moet worden aangebracht en de vlek gedurende vijf minuten moet afnemen. Je kunt frisdrank gebruiken met water, evenals peroxide met alcohol.

Dus om het keuzemiddel voor het verwijderen van inkt uit een trui of regenjasweefsel niet uit het oog te verliezen, moet u uit het materiaal voortgaan, anders bestaat het risico dat het favoriete ding voorgoed wordt bedorven.

roll-on

Om de pasta van een balpen te wassen, kunt u gebruiken geïmproviseerd betekent:

 • Nou in dit geval werkt de tandpasta. Het wordt op de vlek aangebracht en na enkele minuten verwijderd. Het is alleen wenselijk dat de tandpasta wit van kleur is, anders is de kleur moeilijker af te wassen.
 • Voor elke stof (maar niet wit) is een manier om inkt met citroensap te verwijderen voldoende. Het wordt toegepast op vervuiling, waarna het item wordt gewist.
 • Je kunt scheerschuim gebruiken. Hij vecht tegen inktvlekken op kleding. Leg het gewoon op het vervuilde gebied, wacht een tijdje en spoel het ding vervolgens af.
 • Een goede manier is om alcohol te gebruiken met aceton. Deze twee ingrediënten worden in gelijke hoeveelheden gemengd. Het mengsel moet worden verwarmd en op gaasweefsel worden aangebracht. Door haar plaats met inktvlek moet goed worden gestreken.

gel

Verwijder vlekken van gelpennen harder dan van de bal, vooral als de vlek lang geleden is verschenen:

 • Je kunt citroenzuur gebruiken. Het wordt op het vuil van de druipende gekleurde of blauwe pen gegoten en duurt dertig tot veertig minuten, waarna de kleding in een auto of met de hand wordt gewassen.
 • In het arsenaal van elk meisje is er zeker een nagellakremover. Dit handige hulpmiddel kan niet alleen de vernis van de nagels verwijderen, maar ook de inktvlek verwijderen die is ontstaan ​​door de gelpen. Breng hiervoor een vloeistof aan op het besmette gebied, alleen moet de kleding eerst op een vochtige doek liggen, zodat de vlek er later op wordt overgebracht. Daarna worden de kleding gewassen in lauw water.

Het is de moeite waard eraan te denken dat aceton dergelijke vlekken niet uit delicate stoffen kan verwijderen, anders bestaat het risico dat het ding wordt verpest.

 • Als de plek klein is en niet te diep, dan kunt u proberen het te schrobben met waszeep en het ding vervolgens met koud water te wassen.

Droog schoon

Als u geen gebruik wilt maken van de stomerijservice, dient u thuis een stomerij te regelen. Met deze procedure kunt u eventuele vlekken, inclusief inkt, verwijderen zonder gebruik te maken van water. De stof is niet vervormd, wat een belangrijk voordeel is van dit type reiniging. Middelen voor deze procedure kunnen zowel chemisch als natuurlijk zijn. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur:

 • Een van de populairste middelen om vlekken te verwijderen tijdens het chemisch reinigen, is de Minute gelvlekkenverwijderaar. Het wordt aangebracht op het besmette gebied, het droogt uit en het poeder wordt verwijderd. Het is goedkoop.
 • Een andere gel is "Woolite", die vlekken op wol, knitwear en zelfs delicate stoffen verwijdert. Het heeft geen agressieve samenstelling, dus het ding na gebruik van deze gel zal niet vervagen. Deze tool is geschikt voor zowel kleur als witte dingen.
 • Het volgende hulpmiddel is een aerosol en wordt "K2r" genoemd. Het wordt op de stof gespoten en met zijn hulp lossen alle vlekken, inclusief inkt, op.
 • Wat betreft natuurlijke middelen voor chemisch reinigen, hier kunt u scotch gebruiken. Het verwijdert de vlek perfect van het leerproduct. Ook geschikt frisdrank of zetmeel.
 • Als inktvlekken op pelsgoed verschijnen, kunt u proberen ze te schrobben met verwarmd zand. Het moet worden gegoten op plaatsen van vervuiling.
 • Als de vlek dood is, komt benzine te hulp. Maar voordat u het gebruikt, moet u uw handen beschermen met rubberen handschoenen en van de vuurplaatsen weggaan. Maar toch is het een radicale methode van chemisch reinigen, en deze is alleen nodig als andere methoden niet hebben geholpen.

tips

Zodat het favoriete ding niet bederft, en de werken aan inktwrijven niet werden verspild, Het is noodzakelijk rekening te houden met enkele aanbevelingen:

 • Het is noodzakelijk om rekening te houden met het type handvat, omdat de reinigingsmethoden kunnen variëren. Het is het gemakkelijkst om inkt uit gewone vulpennen te verwijderen (er is hier voldoende zeep), maar vervuiling door bal- en gel-tegenhangers vergt meer inspanning. Het elimineren van blauwe inkt kost minder tijd dan het reinigen van zwart of rood.
 • Voordat u begint met het reinigen van de vlek, moet u deze eerst met een servet of toiletpapier afvegen, zodat er overtollig vocht in wordt geabsorbeerd en niet besmeurd bij het schoonmaken van de stof. Door vuil te schrobben zonder eerst vocht te verwijderen, wordt het nog groter dan het oorspronkelijk was.
 • Ook, zodat de inkt niet stroomt, kunt u een gewone gesmolten kaars gebruiken. Een wattenstaafje wordt rond de vlek omcirkeld, de paraffine wordt in de stof geabsorbeerd en de inkt verspreidt zich vervolgens niet over het product.
 • Veel hostessen bij het zien van verse vlekken van het handvat op de kleding beginnen het product onmiddellijk te wassen en zijn dan verbaasd dat de vervuiling niet is verdwenen.

Het feit is dat zelfs meer "de inkt in de stof" wordt "gefixeerd", dus u moet eerst de reinigingsprocedure uitvoeren en het artikel vervolgens alleen in de wasmachine laden.

 • Bleach kan aan lichte dingen worden toegevoegd, maar het kan gekleurde dingen verkleuren, dus u moet deze tool met de nodige voorzichtigheid gebruiken. Als het geselecteerde bleekmiddel zuren bevat, moet u de belichtingstijd zorgvuldig controleren en de instructies lezen, anders komt er een gat op de plek.
 • Als er water nodig is voor het preparaat, mag het niet heet zijn, anders kan je niet alleen de structuur van het weefsel bederven, maar de situatie ook verergeren met de vlek (deze zal nog dieper in het materiaal zinken).
 • Na het selecteren van een hulpmiddel, zou u het niet onmiddellijk moeten gebruiken, u zou het eerst op een afzonderlijk sectie van het product of een stoffenklep moeten testen (zij worden gewoonlijk bevestigd aan kleren wanneer gekocht).Dit is nodig zodat het ding niet verslechtert onder invloed van de reinigingsoplossing. Sommigen van hen zijn behoorlijk agressief en kunnen de stof beschadigen.
 • Wees voorzichtig met oplosmiddelen, ze kunnen van kleur veranderen en de structuur van het weefsel nadelig beïnvloeden. Hiervoor worden enkele druppels oplosmiddel op een apart stukje weefsel geprobeerd en pas daarna op het volledige vervuilingsgebied aangebracht.
 • Als er na het verwijderen van inktvlekken op kleding sporen van vlekken zijn, kunnen deze worden gewassen met eenvoudige zeep.
 • In een mum van tijd kunt u zich wenden tot stomerijservices, waar professionals zelfs de meest complexe inktvlekken kunnen verwijderen. Vlak daarvoor moet je niet proberen de vlekken zelf af te handelen, anders kan je dit in de stomerij niet accepteren.

Al deze aanbevelingen helpen om snel en efficiënt de favoriete dingen van inktvlekken te verwijderen, zonder de stof zelf te beschadigen. Maar om dergelijke verontreinigingen niet te verwijderen, is het de moeite waard voorzichtig te zijn om geen handvatten te maken die in de borst en andere zakken kunnen lekken.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van inkt uit witte kleding.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses