Hoe de pen te wassen met kleding?

Hoe de pen te wassen met kleding?

Markers zijn te vinden in bijna elk huis of kantoor. Ze worden gebruikt door volwassenen en kinderen en vervuilde kleding kan een natuurlijk gevolg zijn van de interactie met dergelijk briefpapier. Velen geloven dat de vlekken van de markeringen erg moeilijk te verwijderen zijn, dus denken ze dat dingen niet kunnen worden hersteld. Maar er zijn veel mogelijkheden om dergelijke verontreinigingen alleen op te vangen zonder kleding en met minimale tijd te offeren.

Algemene regels voor fokken

Om op de juiste manier van de vlekmarkering thuis af te komen, moet je volgen Een aantal universele aanbevelingen:

 • Als u besluit het product te vergrendelen, moet u alleen koud water gebruiken.
 • Zorg ervoor servetten te gebruiken zodra u de vlek ziet. Ze helpen de bovenste laag van vervuiling te verwijderen.
 • Om de vlek effectief te schrobben, is het het beste om van de randen naar het midden te gaan.
 • Overdrijf het niet met wrijving, want er is altijd een risico op vervaging van de inkt. Gebruik zachtere bewegingen om het merkteken van de pen te verwijderen.
 • Om het vuil van kleding te wassen, moet u niet onmiddellijk overgaan tot agressieve reinigingsmethoden. Het is beter om te beginnen met de meest goedaardige manieren, omdat vervuiling misschien niet zo moeilijk is als je op het eerste gezicht zou denken.
 • Als u besluit om een ​​geconcentreerd hulpmiddel te gebruiken om de pen leeg te maken, kunt u het effect ervan op de verkeerde kant van het ding testen.
 • Degenen die de droger voor kleding gebruiken, moet u ervoor zorgen na het wassen, dat de vlek volledig is afgewassen. Anders kunnen sporen van het wazig worden als gevolg van hoge temperaturen.

Hoe te verwijderen van witte kleding?

De meest opvallende vlek van de marker kijkt op witte kleding. Om de lichte kleur terug te brengen in hun kleur, moet u letten op de stof waaruit ze zijn gemaakt. Speciale poeders en conditioners met bleekeigenschappen zijn perfect voor natuurlijke stoffen.

Een van de meest budgetfondsen - bleekmiddel. Het verbetert ook de witheid van dingen en is perfect voor stoffen die bestand zijn tegen chemische aanvallen, zoals katoen.

Lifehacks zoals het gebruik van fondsen zullen geschikt zijn om de marker te verwijderen. "Domestos" of "Toilet duckling"die ook zeer geconcentreerde middelen zijn.

Om witheid terug te geven aan synthetische dingen, is het het beste om het te gebruiken waterstofperoxide. Ze wordt bevochtigd met een wattenschijfje en wrijft de vuile plek een kwartier in. Schijven veranderen als ze vies worden.

Hoe te verwijderen van gekleurde kleding?

Bij het verwijderen van vervuiling, moet speciale aandacht worden besteed aan de stof waaruit het ding is gemaakt. Er zijn verschillende soorten materiaal elk daarvan vereist een speciale aanpak bij het verwijderen van een markering:

 • Voor katoenen stoffen kunt u een verscheidenheid aan poeders en gels gebruiken, die zijn ontworpen om verschillende vlekken te verwijderen. Een uitstekend hulpmiddel zijn de producten van het bedrijf "Vanish" en andere vlekkenverwijderaars voor kleding. Als u deze componenten samen met airconditioning gebruikt om de kleur van dingen te behouden, worden uw kleren niet bedreigd door vervaging.

Alcoholoplossingen zijn een gunstiger middel. Met een natgemaakt wattenschijfje wordt de vlek van de rand naar het midden verwijderd totdat het spoor ervan ophoudt merkbaar te zijn. De katoenen schijf moet regelmatig worden bijgewerkt. Na de procedure wordt het ding meestal in een typmachine gewassen.

 • Bij synthetische stoffen is het moeilijker om een ​​gedroogde plek te verwijderen dan een nieuwe, dus de reinigingsprocedure moet zo snel mogelijk worden gestart. Vaatwasmiddel is geschikt voor reiniging, die wordt toegepast op het besmette gebied en bons.Vervolgens moet u de kleding grondig uitspoelen en de procedure herhalen indien nodig.
 • Zijde- of wollen dingen worden het best behandeld met teerzeep. Ze moeten de natte doek overvloedig insmeren en een half uur laten staan. Daarna wordt de zeep opgenomen en kunnen kleding met de hand of met een typmachine worden gewassen.
 • Bij jeans kan de marker worden verwijderd met een oplosmiddel. Het moet worden toegepast op de besmetting van jeans met een wattenschijfje, iets naar beneden te drukken. Daarna kunt u het item in een zeepoplossing wassen en machinaal wassen om het resultaat te fixeren.
 • Om de vlek van een echt leren jack te verwijderen, kunt u zeep en warm water gebruiken. Binnen een kwartier kunt u de vlek behandelen met een dikke crème en afwassen samen met sporen van een viltstift met warm water. Een ongebruikelijke methode is het gebruik van een haarclip: u moet een schone doek met lak spuiten en deze met vuil wrijven. U kunt terpentijn gebruiken, die de vlek voorzichtig schoonvegen en het gebied vervolgens behandelen met een droge doek.
 • Om het leren jasje te verwijderen van het merkteken van een viltstift, bevochtigt u het vuile gebied, bestrooi met zout de bevlekte plaats en wrijf het na het spoelen met glycerine in. Soms wordt azijnzuur, citroensap, kerosine of benzine gebruikt voor het reinigen.
 • Als de besmetting een gevoelig materiaal raakt, moet u een oplossing van borax, citroensap, melk en azijn maken. Het moet een kwartier worden aangebracht en vervolgens worden gewassen.
 • Het standaard gereedschap voor het verwijderen van de vlekken van een viltstift is het gebruikelijke afwasmiddel. Het wordt een paar minuten op de vlek aangebracht en vervolgens met schone kopjes verwijderd.
 • De pen kan soms zelfs van een bolonevisch jasje worden verwijderd, en ingrediënten zoals citroenzuur, melk, nagellakremover en zelfs badreiniger worden hiervoor gebruikt. Maar u moet rekening houden met factoren zoals de kleur van het product en de mate van vervuiling.
 • Met een zwarte doek om te wassen is de marker veel handiger. U kunt zich geen zorgen maken over een kleine footprint die mogelijk overblijft als de vervuiling niet helemaal is weggewassen. Je kunt minder agressieve middelen gebruiken om de stof te beschermen tegen chemische aanvallen. Maar om de vlek uit het shirt te verwijderen, die alleen gebieden met een zwarte rand heeft, is het beter om de vlek tot het einde te verwijderen, omdat in geval van blootstelling aan temperaturen, verontreiniging kan worden overgedragen op de lichte delen.
 • Voor het voorzichtig verwijderen van de pen uit gekleurde voorwerpen, kunt u een speciale spray of een potlood kopen, dat wordt aangebracht vóór het hoofdwasproces.

Zijn er verschillen in de afleiding van vlekken van de marker en van de marker?

Er zijn een aantal verschillen tussen de marker en de marker. Het belangrijkste verschil is de basis van waaruit deze schrijfonderwerpen worden gemaakt. De marker is op waterbasis gemaakt en kan gemakkelijk met water en watermengsels uit de kleding worden gewassen. De marker kan een basis hebben die bestand is tegen waterhantering en wordt alleen gereinigd met behulp van geconcentreerde chemicaliën en componenten met een agressieve samenstelling.

Producten met watersamenstelling zijn zeer eenvoudig te reinigen. Zelfs gedroogde plekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met behulp van gewone was. Zeepwater of wasmiddel doet uitstekend werk met vuil.

Veeg de pen op basis van alcohol, gevolgd door manipulatie alcoholhoudende vloeistoffen gebruiken. Ze zijn in staat om vuil van de stof af te weren en dingen terug te brengen naar hun oorspronkelijke uiterlijk. Soms wordt voor het reinigen van de weefsels vloeibare ammoniak gebruikt, die met water wordt gemengd en op de vlek wordt aangebracht en vervolgens met een tandenborstel wordt verwijderd. Soms wordt ammoniak gemengd met wasmiddel en met een zachte spons op het oppervlak aangebracht.

Voor het verwijderen van sporen van producten op basis van verf en vernis, geschikte componenten zoals benzine, aceton of manicure remover. Absorberend materiaal wordt ingesloten onder één deel van het product, terwijl de andere wordt verwerkt met een van de oplossingen en een wattenschijfje.

Wanneer de pen op oliebasis wordt gemaakt, worden olieachtige formuleringen ook gebruikt om het te verwijderen. De meest voordelige optie is plantaardige olie die op de vlek wordt aangebracht en na 30 minuten wordt verwijderd samen met sporen inkt.

Voor sommige producten gekleurd met een marker, alleen vlekverwijderaars kopen. Dit geldt in het bijzonder voor permanente markers. De procedure voor het verwijderen van de marker is in de meeste gevallen meer tijdrovend en kan in verschillende stappen plaatsvinden, zodat de vlek volledig verdwijnt.

Handige tips

Zodat de procedure voor het verwijderen van vlekken van markeringen een echt effectief resultaat oplevert en veilig is voor uw spullen, Het is noodzakelijk om zich te houden aan nuttige en bewezen tips:

 • Om te voorkomen dat de viltstift in de diepe lagen van de stof kan eten, moet deze onmiddellijk na besmetting van het ding binnenstebuiten worden gekeerd en op een horizontaal oppervlak worden geplaatst, zodat de verkeerde kant rechtop ligt. Onder de plek met een plekje moet je een servet met een absorberend oppervlak leggen, zodat het de resten van de marker opneemt.
 • Gebruik geen gewone spons om vaat te wassen om de vlek van leren producten te reinigen. Een beter alternatief zou een vod of watten zijn.
 • Om uw handen te beschermen tegen bijtende stoffen, moet u de reinigingsprocedure met handschoenen uitvoeren.
 • Als de stof te delicaat is en niet bestand tegen de effecten van verschillende middelen, dan kan de vlek van de marker worden vermomd met behulp van accessoires. Dit kunnen broches, sjaals of strepen op kleding zijn.
 • Als u over naaitechnieken beschikt, kunt u in sommige gevallen zelfs de vorm van het product wijzigen om de vlek te verbergen.
 • In plaats van verschillende vodden en sponsen, kunt u een tandenborstel gebruiken om het oppervlak te reinigen. De borstelharen zijn ideaal voor het verwijderen van gedroogde deeltjes van een product of voor het verwijderen van diepere lagen stof van vuil.

Met behulp van de juiste methode van alle genoemde, kunt u eenvoudig de sporen van de marker met uw kleding reinigen. Rekening houdend met de eigenschappen van stoffen, de structuur van kleding en de aanwezigheid van de noodzakelijke ingrediënten, zal je de procedure om kleding schoon te maken voor altijd veranderen in een snel en zelfs aangenaam proces.

Zie de volgende video om te leren hoe u de markering van de kleding kunt verwijderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses