Hoe de verf van jeans te wassen?

Hoe de verf van jeans te wassen?

Onder de vele problemen die zich tijdens de reparatie voordoen, is er kledingvervuiling met verf. Bovendien kan een vlek van verf zowel op het werk als bij de ingang en op een bank in een park en op veel andere plaatsen worden 'geplant'. Het is belangrijk om te weten hoe om te gaan met een dergelijke situatie en niet om het ding te vernietigen met de uiteindelijke slecht doordachte maatregelen. Het werk aan het schoonmaken van denim heeft echter zijn eigen specifieke kenmerken en kenmerken die zeker in aanmerking moeten worden genomen.

Wat voor soort verf kan vlekken zijn?

Vaak krijgt watergedragen verf de spijkerbroek. Naast haar heeft u soms te maken met verstopte broeken. dergelijke variëteiten:

  • Spuitverven;
  • Haarverven samenstellingen;
  • Kleur en zwarte printerinkt.

Olieverf is slecht omdat het helemaal niet afwas. Waterige emulsieformuleringen lossen goed op en het beste is dat zodra een plek is geplant, het in warm water wordt gedompeld of over stoom wordt verdampt. Vervolgens wordt de spijkerbroek gewassen met de gebruikelijke afwasmiddel - afwasgels, poeders, wasmiddel met een borstel. Er moet rekening worden gehouden met de oplosbaarheid van de verf, onthoud dat het zich kan verspreiden Reinig de vlek daarom van de randen naar het midden. Het residu van verf op waterbasis na het reinigen wordt verwijderd met medische alcohol of nagellakremover. Als het je lukt om de sporen te verwerken, moet je je spijkerbroek nog steeds op de gebruikelijke manier vergrendelen.

Ongeacht welke van de bovengenoemde verfsoorten op de kleding is terechtgekomen, het verwijderen van het zal een vrij moeilijk ding zijn, want voor het verven in elk geval, breng de meest resistente stoffen aan die goed aan het oppervlak hechten, snel erin worden opgenomen en bestand zijn tegen vernietiging.

Fabric-functies

De populariteit van denim is begrijpelijk: het is duurzaam, betrouwbaar en draagt ​​weinig, maar het is juist vanwege de hoge dichtheid van materie dat elk vuil dat op de jeans komt bijna onmiddellijk in de diepe lagen doordringt. Het zal moeilijker zijn om te verwijderen dan een vlek op het oppervlak. Alle soorten denim bevatten daarom noodzakelijkerwijs katoenvezels kleding er vanaf mag niet in de wasmachine worden gewassen bij een temperatuur van meer dan 40 graden.

In aanwezigheid van borduurwerk en decor mag niet worden gewassen bij verhitting van meer dan 30 graden.

Kies modi met een maximale snelheid van 800 omwentelingen per minuut en de verbeterde spoelfunctie is niet overbodig. Laad wasmachines met spijkerbroek en denim twee keer zo klein als in vergelijking met normale, om ze niet te overladen. Bleekmiddelen of zuurstofbevattende producten zijn niet toegestaan.gebruik alleen gekleurde waspoeders.

Hoe te wassen?

Olieverf kan worden verwijderd en folk remedies - mix waspoeder met boter, wrijf het mengsel in de vlek en was in 3-5 minuten. Verwijdert goed acetonverf: week een wattenstaafje in en veeg het vuil voorzichtig af.

Gebruik niet te veel aceton, raak ze niet aan met een schoon oppervlak. Deze tool is niet geschikt voor het werken met een zwarte of lichte broek, maar witte en andere felle kleuren zijn bijna veilig.

Een ander middel waarmee de vlek kan worden verwijderd zal zijn terpentine. Beide reagentia mogen alleen met handschoenen worden gebruikt, in de open lucht of in de buurt van een enigszins open venster.

Jeansvlekverwijderaars zijn het veiligst om te gebruiken, maar vergeet niet om uit te zoeken of uw product met verf te maken heeft of niet.

Wanneer er thuis geen reinigingsproducten zijn, bedek de verse vlek met zeep, week en breng zo snel mogelijk dezelfde vlekverwijderaars of terpentine aan.Om van het vuil af te komen, is het soms nodig om een ​​ding herhaaldelijk te wassen, een vlek kan pas na de derde of vierde wasbeurt verdwijnen.

Gebruik geen motor- en bootbenzine, omdat de additieven die erin zitten de stof alleen maar meer vervuilen. Neem degene die bedoeld is voor aanstekers.

Het originele product is een mengsel van witte klei (één eetlepel) met dezelfde hoeveelheid pure benzine. Meng het werkstuk grondig en wrijf het in met een vervuilingsplaats. Spoel na het drogen het mengsel af met een sopje of een poeder verdund met water. Het vervangen van de klei kan gewoon krijt vormen.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereiding is vooral belangrijk bij het werken met oude vlekken. Ze worden gedrenkt in een waterige oplossing van glycerine gedurende een half uur. Pas daarna is het zinvol om gebruik te maken van vlekkenverwijderaar, wassen enzovoort. Als er geen glycerine in het appartement is, is er zeker zonnebloemolie. Wees niet bang om vettige sporen achter te laten, ze zijn gemakkelijk te verwijderen met afwasmiddel voor gerechten.

Elke krachtige of onbekende aan u door de actie op de stof betekent dat u zo zorgvuldig mogelijk moet toepassen.

Hoe kan ik scrubben?

Het is noodzakelijk om mechanische reiniging of krachtige middelen te gebruiken om de in water onoplosbare olieverf naar buiten te brengen. Vaak worden deze methoden gecombineerd: eerst de vlek schrapen met een rubberen spatel, de botte kant van een mes, een houten spatel, en dan een preparaat gebruiken om oliën te verwijderen - het is relatief zachtaardig. Als dit hulpmiddel niet helpt, moet u oplosmiddelen gebruiken, maar vergeet niet om ze op onzichtbare sites te proberen. Plantaardige olie moet een half uur bewaard worden, het is het beste om het toe te passen met een wattenschijfje (zodat je zelf minder vervuilt).

Deze behandeling elimineert niet de noodzaak van normaal wassen na de voltooiing van de zichtbare reiniging. Alleen op deze manier zal het mogelijk zijn om de basis, de "kern" van vervuiling, te verwijderen.

Thuis is het goed mogelijk om met aquarelverontreiniging om te gaan, het wordt geëlimineerd door een eenvoudige behandeling met zeep. Na wrijven met een bar, spoel de doek in schoon, warm water. Wanneer ze verstopt zitten met gouache of waterverf, wassen ze de vuile plaats met stromend water (natuurlijk koud) en weken ze even in zeepachtige vloeistof. Om de resterende sporen definitief te verwijderen, gebruikt u extra reagentia. Wees voorzichtig met donkere stoffen, ze kunnen bedekt worden met witte vlekken.

De verf van jeans (acryl) wassen moet zo snel mogelijk gebeuren. Verwijder eerst de gedroogde deeltjes met een stompe voorwerp, dep een verse vlek af met een servet om zoveel mogelijk verf te verwijderen. Jeans bleken te zijn en werden onder stromend koud water gewassen en vervolgens gewassen met een rijke toevoeging van poeder en wasverzachter. Het gebeurt helaas dat de vlek slecht wordt afgewassen. Daarna kan het worden gereinigd met isopropylalcohol.die op de vlekken wordt gegoten en met een oude tandenborstel naar het midden wrijft. Een alternatieve optie is om een ​​mengsel van ammoniak en tafelazijn in een wateroplossing te weken, gevolgd door wassen. Laat een half uur weken.

Als je het vervelend maakt om je haar te verven, veeg je het getroffen gebied eerst af met warm water met een spons. Daarna is het mogelijk om vlekken te verwijderen met glycerol, een oplossing van zout en azijn, ammonia. Het is belangrijk: Al deze manipulaties moeten eindigen met een volledige wasbeurt. Wanneer verf uit een spuitbus op de stof wordt gespoten, is het raadzaam om professionele producten te gebruiken - vlekkenverwijderaar, poeder.

Soms is het mogelijk om volledig nieuw vuil te verwijderen met een wattenstaafje gedrenkt in medische alcohol. Printerinkt kan worden gereinigd met alcohol en bakpoeder: het wordt aangebracht op het lastige deel van de broek, daarna moet je een half uur wachten en de kleding wassen met een vlekkenverwijderaar. Vuile jeans wassen is niet zo moeilijk, je hoeft alleen het soort verf te herkennen en opzettelijk te handelen.

aanbevelingen

Als de vlek een paar minuten geleden verscheen, is er nog steeds een mogelijkheid om het met eenvoudige middelen te verwijderen. Bedek het met zeep, wrijf het schuim in met een stijve borstel. Als er tenminste een beetje verf is verdwenen, moet je 2-3 uur een gezeepte spijkerbroek staan, dan opnieuw wassen en goed naspoelen.

Deze methode gaat om met watergedragen verven, andere verbindingen worden veel erger gezuiverd.

Net zo actief als wasmiddel, reinigt elk geconcentreerd afwasmiddel verfvlekken.

In veel gevallen wordt het spoor van verf niet onmiddellijk gedetecteerd, of de maatregelen die "op het spoor" worden genomen, geven geen goed effect. Er zijn speciale manieren om oude verf uit jeans te verwijderen. Begin met een stijve borstel of een mes, maar ga zo voorzichtig mogelijk te werk, zodat de materie intact blijft. De volgende stap is het spoelen met pure benzine: onder de verkeerde kant plaatsen ze een zachte, onnodige lap die het lekkende teveel absorbeert. Aan de voorkant wordt de vlek gewreven van de randen naar het midden, zonder onnodige toewijding. Wanneer het reinigen van zichtbare sporen is voltooid, grondig zeep probleem gebied, wrijven en spoelen.

Voor de definitieve consolidatie van het resultaat moet je de jeans in de auto uitrekken, maar merk op dat vloeibare preparaten voor het wassen worden gebruikt voordat je dingen in de auto laadt, en de capsules moeten worden geplaatst als de spijkerbroek al is gewassen.

Zeer oude vlekken kunnen soms worden verwijderd met een combinatie van terpentine en soda-oplossing. Vul eerst de verf met terpentine, wacht tot de zichtbare sporen verdwijnen. Los een eetlepel soda op in een glas water, was het beschadigde deel van de spijkerbroek grondig. En nogmaals, het is noodzakelijk om al het machinewerk te voltooien. Als alternatief kunt u 's avonds glycerine aanbrengen en tot de ochtend verlaten en de volgende dag het resterende vuil met gewone alcohol opruimen.

Glycerine moet worden verwarmd in een waterbad.

Het voorkomen van vervuiling van broeken met verf is niet moeilijk, maar het is niet overbodig om de eenvoudigste aanbevelingen te herhalen. Werk altijd met het bouwen van verf zorgvuldig en zonder overdreven haast, onthoud "Opgeslagen" minuut kan in lange weken uren worden, wasbeurten, of je verliest zelfs een kledingstuk. Bereid je voor op schilderen, je moet veranderen in iets waar je geen medelijden mee zult hebben, oplosmiddelen en aceton klaar hebben om meteen verse vlekken op te nemen. Op straat, in een gebouw, zie waar je zit, waar je tegenaan leunt.

Als u nog steeds moet reinigen, volg dan de instructies voor het oplosmiddel of reinigingsmiddel. Overschrijd de toelaatbare concentraties en verwerkingstijd niet, ook al is de besmetting erg groot en diep geworteld: het is beter om een ​​paar keer te herhalen dan om een ​​lelijk gat te krijgen. Wanneer er geen vertrouwen is in een goed resultaat, of pogingen om het probleem zelf op te lossen niet hebben geholpen, is het beter om het ding onmiddellijk te stomen om chemisch te reinigen, het zal veiliger en veiliger zijn.

Hoe je verfvlekken van andere stoffen verwijdert, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses