Hoe kleding te wassen van klei?

Hoe kleding te wassen van klei?

Sculpt van plasticine houdt van elk kind. Met plezier zijn niet alleen kinderen, maar ook oudere jongens bezig met modelleren. Dit is een prachtige activiteit die fijne motoriek en verbeeldingskracht ontwikkelt. Het feit dat de kleding schoon blijft, jonge makers hebben geen tijd om na te denken. Dus soms is de moeder bedroefd over een shirt of broek die is bevuild met plasticine. Thuis schoonmaken is niet zo moeilijk als het lijkt.

Het is waar, het is noodzakelijk om drie stadia te observeren: het verwijderen van klei voor het wassen, het verwijderen van vlekken en het wassen. Als alles goed is gedaan, zal het proces niet veel tijd kosten en zal het zeker succesvol zijn.

Voor het wassen

Voor het wassen moet je aan het ding werken, want hoewel er plasticine op zit, is het absoluut onmogelijk om het te wissen. Het moet volledig worden verwijderd van kleding. Dat alleen in plasticine niet aanwezig is - het is zowel paraffine, en kleurstoffen, en rubber, en vetten, en was. Dit alles is letterlijk in de stof gedrukt, als het in de wasmachine blijkt te zijn. Probeer ook niet met je handen de klei te vegen - de vlek zal alleen maar groter worden.

Een geweldige manier die veel huisvrouwen gebruiken - plasticine bevriezen. Ding dat je een paar uur in de vriezer moet stoppen. Plasticine wordt fragiel en kan voorzichtig worden afgeschraapt, en als je geluk hebt, zal het met een heel stuk van de kleding wegvallen. Trouwens, het ding zelf voordat het in de vriezer wordt gedaan, is het beter om in een plastic zak te doen.

Er is een andere manier - droog de vlek af met een föhn en schraap dan ook af. Op deze manier verwijdert u paraffine en was, die deel uitmaken van uw favoriete materiaal voor creativiteit.

Het komt voor dat plasticine letterlijk in de stof eet, bijvoorbeeld als je niet zomaar een stuk op het wollige tapijt laat vallen, maar er ook op stapt. In dit geval is het noodzakelijk het besmette gebied met een strijkijzer te verwarmen, waarbij een servet op de vlek wordt aangebracht.

Als klei slecht wordt verwijderd, dan Je kunt de vlek wrijven met een wattenstaafje gedrenkt in gewone plantaardige olie. Dus je verwijdert zelfs de kleinste stukjes en kruimels van de substantie, hoewel er een olievlek op je kleding zal verschijnen die je moet bestrijden. Dus deze methode is vrij extreem.

Nadat de stukjes plasticine uit de stof zijn verwijderd, moet worden bepaald hoe de vlek direct moet worden verwijderd. Om dit te doen, kun je zowel industriële tools als folk gebruiken.

Folkmethoden

Waszeep - een geweldige assistent in de strijd tegen eventuele vlekken, inclusief vuil van klei. Je kunt de vlek zelf eenvoudig met zeep wrijven, of je kunt het oplossen in een kleine hoeveelheid water om een ​​dikke suspensie te vormen. Het is noodzakelijk om het op de stof te leggen en krachtig te wrijven. 15 minuten is genoeg om het te laten werken. Na deze procedure, wast u het ding zoals gewoonlijk.

Zuiveringszout is ook een trouwe assistent in de strijd tegen plasticine vlekken. Vlek moet worden bevochtigd, besprenkeld met soda, 10-15 minuten laten staan ​​en daarna in de wasmachine wassen. Je kunt een brij frisdrank en afwasmiddel maken, deze op de vlek aanbrengen, laten drogen en vervolgens afborstelen en zoals gebruikelijk wassen.

Als er geen zeep of frisdrank bij de hand is en je de plasticine dringend moet verwijderen, dan zal wolstof je helpen. Zelfs een oude wollen sok zal doen. Wrijf er gewoon een vlek overheen, en als de wol natuurlijk is, zal er geleidelijk een vettige vlek "naar" schuiven.

Ervaren huisvrouwen gebruiken om vlekken van klei te verwijderen waterstofperoxide en ammoniak. Dat is precies het enige en het andere moet worden verdund, anders kunt u de stof bederven. Ammonia wordt verdund met water in een verhouding van 1: 1 en aangebracht op de vlek op de achterkant. Na 30 minuten kan het ding worden gewassen. Een oplossing van ammoniak kan worden gebruikt voor wol en gebreide stoffen van elke kleur. Waterstofperoxide moet ook worden verdund met water - u hebt slechts 5-6 druppels peroxide per 100 ml water nodig. We bevochtigen het doek met de oplossing, laten het 5-10 minuten staan ​​en sturen het dan naar de wasmachine. Een oplossing van peroxide helpt u de vlek te verwijderen, zelfs met een wit shirt.

Maar gebruik geen peroxide voor gekleurde dingen - er kan een lelijk witachtig spoor zijn dat niet wordt verwijderd.

Benzine of kerosine is ook geschikt voor het behandelen van vetvlekken. Deze tools waren onze oma's en overgrootmoeders bekend. De geur is natuurlijk niet de meest aangename, maar de methode zelf is effectief en eenvoudig. Het is voldoende om het wattenschijfje te bevochtigen met kerosine en benzine en het gedurende 10-15 minuten op de vlek te zetten. Was daarna het besmette gebied onder stromend water en was dan zoals gebruikelijk.

Het is zeer teleurstellend wanneer de zijden jurk van een klein prinsesje in plasticine was bevuild. De vlek is zeer merkbaar en agressieve detergentia kunnen niet worden gebruikt, omdat ze de stof kunnen bederven. Bevochtig een wattenschijfje met alcohol en wrijf de vlek van de randen naar het midden.zodat echtscheidingen niet ontstaan. We zullen hard moeten werken - de plek zal misschien niet van de eerste keer verdwijnen. Zijden kleding of dunne stoffen moeten vervolgens worden gewassen op een watertemperatuur niet hoger dan 40 graden met behulp van fijne vloeibare reinigingsmiddelen. Alcohol is ook geschikt als vlekverwijderaar voor wollen stoffen.

Er is een andere manier om de vette vlek te verwijderen, waarvoor je een strijkijzer nodig hebt. Ook is een servet of ander zacht papier nuttig voor u (een gewoon toilet is redelijk geschikt). Leg het aan beide kanten op de vlek en begin het met een strijkijzer te strijken. Het papier moet worden vervangen als je ziet dat er een vette vlek op is verschenen en merkbaar is geworden. Verander het papier totdat de vette vlek niet meer verschijnt.

Om de stof niet per ongeluk te verbranden, gebruik geen erg heet strijkijzer, het is het beste om de temperatuur in te stellen op ongeveer 50 graden.

Fondsen uit de winkel

De vettige vlek na plasticine zal helpen om de producten die in de meeste bouwmarkten worden verkocht wit te wassen - dit is bekend bij veel huisvrouwen. Antipyatin zeep of Maxima zeepevenals vele vlekverwijderaars. Sommige fabrikanten van detergenten produceren doekjes om vlekken te verwijderen - ze zijn ook heel geschikt. Het belangrijkste is om de instructies te volgen, want vlekkenverwijderaars zijn niet geschikt voor alle stoffen en kunnen bijvoorbeeld van kleur veranderen. Na het verwerken van het textielvlekverwijderingsproduct dat moet worden gewassen. Als de stof kan worden gebleekt, voeg dan bleekmiddel toe aan de wasmachine.

Een van de meest populaire vlekverwijderaars is bij velen favoriet Verdwijnen. Hoewel deze tool vrij eenvoudig te gebruiken is, en het heeft een aantal belangrijke geheimen. Dus, Vanish is vloeibaar en in poedervorm. Middel in de vorm van poeder is agressiever en kan zelfs met een oude vet- of kleurvlek omgaan.

Maar voor dunne stoffen en wol kan het niet worden gebruikt - er is een hoog risico op beschadiging van de stof en het veranderen van de kleur.

Gebruik Vanish in het poeder voor katoen, linnen en gemengde weefsels, voeg het toe bij het wassen in een wasmachine. Een maatlepel helpt de hoeveelheid vlekverwijderaar te bepalen - deze is bevestigd aan een pot met poeder. Liquid Vanish wordt gebruikt voor vettige vlekken op dunne en wollen stoffen. Het bevat geen chloor, wat betekent dat de lichte stof niet geel wordt en dat de wol niet "gaat zitten". Breng het product gedurende 15 minuten op de vlek aan en was het vervolgens in de wasmachine. Pre-applicatie is alleen nodig in het geval van een uitgebreide en complexe plek, en in andere gevallen, vloeibare Vanish eenvoudig toegevoegd in de was met een vloeibaar wasmiddel.

Een uitstekende vlekverwijderaar die online met thuisbezorgd kan worden besteld Amway-vlekkenverwijderaar. Het is handig en gemakkelijk te gebruiken, omdat het wordt geproduceerd als een aerosol in blikjes van 140 en 350 ml. Het is noodzakelijk om de vlek te spuiten en dan het ding in de wasmachine te wassen. Overigens helpt deze vlekverwijderaar u op weg en op reis, want het is het beste om het op de vlek aan te brengen direct nadat het ding is gekleurd, maar u kunt het zelfs na een week wassen!

Amway is een vrij sterke vlekverwijderaar, dus bij gebruik op stoffen met een onstabiele kleur moet u voorzichtig zijn en wordt het niet aanbevolen om het te gebruiken voor wol en katoen. Gebruik ook geen vlekkenverwijderaar als de verf op het product niet stabiel is.

Gebruik een stoomreiniger

Tegenwoordig hebben velen kleine stoomreinigers op de boerderij waarmee ze vuil, verf, klei en zelfs lijm van hun stoffen kunnen verwijderen. Lees voordat u de stoomreiniger gebruikt zorgvuldig de instructies over welke spuitmonden u het best kunt gebruiken. Afhankelijk van de kracht van het apparaat, zal de tijd van blootstelling aan stoom ter plaatse ook variëren. Hoe krachtiger de stoomreiniger, hoe korter de tijd van blootstelling aan stoom op de stof. Na het reinigen van de stof met een stoomreiniger, is het ook aan te raden deze zo mogelijk te wassen.

Het is geweldig als een kind speciale kleding heeft voor het oefenen van modelleren en tekenen, eentje dat hij niet bang zal zijn om vies te worden. Polsbandjes en een schort dat uit een oud vaders hemd kan worden genaaid, kunnen zeer nuttig zijn. Bovendien kunnen ze, indien nodig, mee naar school of naar de kleuterschool. Zelfs als je zulke kleding niet hebt, onthoud dan dat je bijna altijd klei van kleding kunt verwijderen, dus ontneem je kind niet aan spellen met dit prachtige materiaal!

Zie hoe gemakkelijk het is om de plasticine-vlek uit de stof te verwijderen in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses