Hoe schimmels uit kleding te verwijderen?

Hoe schimmels uit kleding te verwijderen?

Schimmel behoort tot de categorie schimmels die microscopisch klein zijn. In grote hoeveelheden zijn ze echter gemakkelijk zichtbaar voor het blote oog. Veel mensen komen een situatie tegen waarbij een zwarte of groene schimmel hun kleding aanvalt. In dit artikel wordt beschreven hoe u schimmel van kleding verwijdert en hoe u voorkomen dat het eruit ziet.

Oorzaken van

Er zijn verschillende situaties die het uiterlijk van een onplezierige schimmel beïnvloeden. Schimmel kan optreden om de volgende redenen:

 • het wasgoed was niet goed gedroogd;
 • dingen werden bewaard in een vochtige kamer;
 • de schimmel verspreid door vervuilde kleding die in de buurt lag.

Zwarte of groene schimmel kan op kleding verschijnen. Hoe langer het product in contact komt met vocht, hoe dieper de schimmel doordringt in de vezels van het materiaal. Uiteindelijk komt er een tijd dat het erg moeilijk wordt om oneffenheden te verwijderen. Soms beginnen zelfs kleding te rotten. Zulke dingen kunnen alleen worden weggegooid.

Als u dingen in een onbewerkte staat opslaat, zal dit leiden tot de vorming van schimmelvlekken. Besteed speciale aandacht aan het droogproces, zodat de schimmel niet goed aanvoelt en zich niet uitstrekt tot normale, droge kleding.

Om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt, zou ongeschikte voorwaarden ervoor moeten creëren. Kamers met een hoge luchtvochtigheid moeten constant worden gelucht en verwarmd, en kleding moet grondig worden gedroogd. Vergeet de dingen die zich in de kasten bevinden niet voor langdurige opslag - ze moeten ook worden geventileerd.

Hoe te wassen?

Er zijn verschillende effectieve manieren om beschimmelde vlekken van kleding te verwijderen. Lees voordat u elk hulpmiddel gaat gebruiken de gebruiksvoorwaarden.

Ui en citroen

Deze tool is populair bij huisvrouwen, omdat de attributen die nodig zijn voor de procedure in bijna elk huis voorkomen. Geef de methode niet op vanwege de boog, zijn aroma zal de aanwezigheid van citroen elimineren. Om met schimmels te werken, zijn twee grote uien en twee citroenen nodig. Ui wordt in een blender geplaatst. Eerder zou het van de schil af moeten zijn. Het sap wordt uit een citroen geperst en de schil zelf wordt door een vleesmolen gevoerd.

Beide componenten moeten worden gecombineerd en ontbonden pap op een vlak oppervlak. De massa wordt op schimmelvlekken geplaatst, waarna deze met plasticfolie wordt bedekt. Na 30 minuten kan het mengsel worden verwijderd. Was kleding in een wasmachine met wasmiddel en conditioner. Droogproducten moeten in de open lucht worden gedaan.

Borax melkpoeder

Deze methode heeft zich perfect getoond in de verwerking van delicaat materiaal. U hebt niet-vette melk, boraxpoeder, azijn en citroensap nodig om te verwijderen. Sap kan worden vervangen door citroenzuur. Alle ingrediënten worden gecombineerd in een verhouding van 50/50.

Het resulterende mengsel wordt op de vlekken aangebracht, waarna het met plasticfolie wordt bedekt en gedurende 40 minuten wordt gelaten. Vervolgens moet de compositie worden bevochtigd met wattenschijfjes en worden de dingen zelf verschillende keren met de hand gewassen.

Bleekmiddelen

In veel winkels zijn er universele bleekmiddelen te koop die kunnen worden gebruikt met materialen van elk type en elke kleur. Vanish Oxi Action en Domestos presteerden het best. Elk product gaat vergezeld van instructies die de gebruiksregels gedetailleerd beschrijven.

kefir

Velen zijn verrast, maar Kefir is een effectief hulpmiddel in de strijd tegen schimmel. Sommige huisvrouwen gebruiken voor deze doeleinden yoghurt. Plot met schimmel moet royaal giet kefir en laat gedurende 8-10 uur. Vervolgens moet het artikel met de hand worden afgespoeld. Als de schimmel nog niet volledig is verdwenen, herhaalt u de procedure opnieuw.

Hoe afleiden uit verschillende materialen?

Helaas is er geen universele manier om schimmelvlekken van het oppervlak te verwijderen. Elk materiaal vereist een individuele relatie om de integriteit ervan niet te schenden. U kunt schimmelvlekken van wit linnen, wol of katoen verwijderen met behulp van de volgende technieken:

 • verdunde verzadigde zeepoplossing. Met behulp van zeep moet je de vlekken extra wrijven. Vervolgens wordt het wasgoed gedurende 30 minuten ondergedompeld in de oplossing. Verontreinigde gebieden moeten opnieuw worden gesloten en gespoeld;
 • De tweede methode is om 1 grote lepel waterstofperoxide per 0,5 liter water te gebruiken. Dompel de kleding onder en spoel grondig in de oplossing. Als deze methode niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, probeer dan de situatie te corrigeren met de volgende oplossing: 200 ml water en 1 theelepel ammonia;
 • Sommige huisvrouwen melden dat zuiveringszout goed voor hen is. Dit product helpt vlekken van kleding te verwijderen. Frisdrank moet in de getroffen gebieden worden ingewreven en grondig worden gekneed. Na deze procedure, spoel het item;
 • Domestos helpt bij het verwijderen van witte dingen en zelfs een tafelkleed gemaakt van natuurlijke materialen van schimmels. Vergeet niet om de substantie op te lossen zodat het de stof niet bederft;
 • in ernstige gevallen, op voorwaarde dat de stof niet gaat rotten, kunt u koken gebruiken. Koop bleekwater, voeg 1 grote lepel per 0,5 liter water toe. Kleding moet worden ondergedompeld in kokend water. Trek dingen uit als je de vlekken ziet verdwijnen. Deze methode duurt ongeveer 15 minuten.

Deze methoden zijn geschikt voor elke natuurlijke stof.

U kunt schimmels van gekleurde artikelen verwijderen met behulp van de volgende technieken:

 • gebruik eenvoudig krijt. Om dit te doen, bestrooi met gepoederde poeder besmeurde besmette gebied en bedek met een servet. Strijk de plek met een warm strijkijzer;
 • goede resultaten toonden een combinatie van zout water en ammoniak. Deze methode is geschikt voor linnen gekleurd materiaal. Los 1 theelepel ammonia op in 0,5 l heet water. Bevochtig het gewenste gebied en laat het 30 minuten staan. Dan kunt u de vervuiling met zeep vervuilen. Laat de kleding niet drogen in de frisse lucht om geen onaangename geur te krijgen;
 • Ascorbinezuur opgelost in alcohol helpt schimmel thuis uit de kleding te verwijderen. Behandel het gewenste gebied met een oplossing en wacht tot het droogt. Dan kunt u het product wassen;
 • om zich te ontdoen van de vervelende schimmel zijde, kunt u terpentijn gebruiken. Gebruik deze tool om de vlekken te behandelen door er talkpoeder op te strooien. Bedek het poeder met een papieren servet en strijk het met een warm strijkijzer;
 • Je kunt oude schimmelvlekken en onaangename geuren verwijderen met Vanish. Deze tool helpt vlekken van gekleurde kleding, jassen en andere producten te verwijderen;
 • Synthetische materialen moeten worden behandeld met zoutoplossing en water in een verhouding van 1: 1. Vergeet niet om de stof te testen op een reactie.

Paddestoel in een kinderwagen

Veel ouders houden het kindertransport op het balkon of in de gang. Wanneer de wandelwagen opnieuw nodig is, vinden velen er vlekken op. Als de schimmel een klein gebied raakt, kunt u het doen zonder de stof te verwijderen en de structuur te demonteren. Om het product naar zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te brengen, zijn week- en waselementen vereist.

Er is een mening dat het gebruik van een kinderwagen die is aangetast door een schimmel is onaanvaardbaar. Deze conclusie is gebaseerd op de gevaren van inademing van schimmelsporen. Een dergelijk argument is waar, want geschillen die de baby in de longen krijgen, kunnen hem aanzienlijke schade toebrengen. Daarom hoeft u niet alleen het oppervlak van de onderdelen van de schimmel te reinigen, maar ook om de infectie zelf te verwijderen.

De esthetische component van de wandelwagen gaat in dit geval naar de achtergrond, omdat je de oorzaak van schimmel moet verwijderen.Eén waspoeder lost het probleem niet op, je moet een gereedschap vinden dat de schimmel kan bestrijden.

Als hij een matras in de kinderwagen raakte, vervang deze door een nieuwe. Het verwijderen van een schimmel uit een poreus materiaal is vaak een overweldigende taak.

Kies een middel om schimmel te bestrijden, let op de speciale huishoudchemicaliën of folkmethoden. Geschikte baking soda, ammonia, azijn en gereedschap dat chloor bevat. Al deze stoffen zijn in staat om de schimmel te vernietigen en chloor zal de vlekken zelf kunnen verwerken.

De meeste fabrikanten bieden kopers huishoudelijke chemicaliën die specifiek zijn ontworpen om schimmel te bestrijden. Let bij het kiezen van het juiste product op de volgende punten:

 • de gevarenklasse moet meer zijn dan 4. Als dergelijke informatie niet op het etiket staat, weiger dan te kopen, omdat het gebruik van een dergelijk hulpmiddel voor kinderdingen gevaarlijk is;
 • brandgevaarlijke producten bevatten altijd aceton of alcohol. Dergelijke producten kunnen worden gebruikt als u de stof goed kunt spoelen, bijvoorbeeld in een wasmachine;
 • onderzoek de instructies voor het product. Sommige merken produceren schimmelpreventie en niet eliminatie;
 • Het is niet toegestaan ​​ammoniak te mengen met bleekmiddel, dat bestaat uit chloor. De combinatie van twee stoffen vormt een giftig mengsel, dat schadelijk is bij inademing.

Volg deze regels om schimmel van een kinderwagen te verwijderen:

 • Bevochtig probleemgebieden met tafelazijn, bleekmiddel of mortel, die bestaat uit 100 gram ammonia en 1 liter water. Het beste is om voor deze doeleinden een spuitfles te gebruiken;
 • verlaat de wandelwagen enkele uren;
 • Gebruik dan een harde borstel om de vlekken te verwijderen. Als het materiaal is opgedroogd, herhaalt u de procedure;
 • veeg de kinderwagen droog en bewaar hem alleen in een kamer waar geen hoge vochtigheid heerst;
 • Als u werkt met huishoudelijke chemicaliën, volg dan altijd de instructies voor het gebruik van het product. Vergeet niet dat het werk altijd begint met overvloedige bevochtiging van het verontreinigde gebied met water of een oplossing. Deze actie is nodig om te voorkomen dat sporen in de lucht komen op het moment dat u met een borstel gaat schoonmaken;
 • Reinig de kinderwagen buitenshuis of in een goed geventileerde ruimte.

Deze procedure is geschikt voor het reinigen van producten die de schimmel lichtjes trof. In een dergelijk geval is het niet nodig om de stof te verwijderen en de structuur te demonteren.

Instructies voor het verwijderen van schimmels uit verwijderbare delen:

 • schimmel houdt niet van hoge temperaturen. Als u de doek twee uur kookt, is dit een garantie dat u de schimmel verwijdert;
 • Als er vlekken in de kinderwagen verschijnen, moet u deze demonteren en het materiaal laten koken. Wees voorbereid op het feit dat slecht geverfd weefsel zal verkleuren;
 • in plaats van koken, kun je antischimmelmiddel gebruiken;
 • Sommige kinderwagens hebben een volledig verwijderbare doek. U zult de instructies moeten bestuderen om de structuur op de juiste manier te demonteren;
 • nadat u de weefselonderdelen hebt verwijderd, behandel de aangetaste gebieden met een geselecteerd agens en week het materiaal enkele uren in water met antischimmelmiddel;
 • moet de doek met zeep of babypoeder worden gewassen;
 • gebruik azijn bij het spoelen (u heeft 1 kopje azijn per 5 liter water nodig);
 • als je besluit om een ​​ding in een typemachine te wassen, kies dan niet voor een spin op hoge snelheden. Deze modus kan het materiaal vervormen;
 • droog na het wassen grondig.

Hoe te vermijden?

Schimmel is moeilijk uit kleding te verwijderen. Veel mensen nemen verschillende manieren om het product naar zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te brengen. Als je niet meer wilt vechten tegen schimmel, volg dan een paar regels:

 • kleding kan alleen in volledig uitgedroogde staat in de kast worden gevouwen. Natte dingen zijn een ideale omgeving voor de ontwikkeling van microben, schimmels en bacteriën;
 • producten moeten worden geventileerd.Velen zeggen dat de mal precies de kleding heeft geraakt die het hele seizoen in de kast lag. Breng in de zomer bont en andere winterkleren naar de straat;
 • de zonnestralen zijn goede schimmelpreventie;
 • maak je kasten minstens één keer per week schoon. Dit geldt met name voor kinderkabinetten. Niet elk kind zorgt ervoor dat vieze dingen niet in de schappen vallen;
 • Als je nat wordt in de regen of zweet na een run, wacht dan tot de kleren uitdrogen. Plaats geen natte kleding in de wasmand. Dit veroorzaakt onaangename geur en meeldauw;
 • let op de vochtigheidsgraad in de kamer. Laat altijd ruimte op de planken voor luchtcirculatie. Verstopt aan de bovenkant van de kast provoceert ook de verschijning van schimmel.

Volg deze regels om schimmelvorming in het "transport" van kinderen te voorkomen:

 • Bewaar geen natte, vuile kinderwagens. Vocht, samen met resten van voedsel en vuil - ideaal voor de verspreiding van bacteriën;
 • Berg de kinderwagen niet lang op in een ruimte met een verhoogde luchtvochtigheid. Zelfs de winter zal de ontwikkeling van schimmel niet stoppen, omdat hij niet bang is voor koud weer;
 • Als het niet mogelijk is om een ​​andere kamer te vinden, behandel het oppervlak dan met soda-oplossing en veeg het af met azijn erop. De wandelwagen moet dan grondig drogen.

Als u zich aan deze aanbevelingen houdt, kunt u voorkomen dat u vertrouwd raakt met de vorm van uw spullen. Verantwoordelijke houding ten opzichte van de producten zal helpen om hun aantrekkelijke uiterlijk voor een lange tijd te behouden.

DaaroverHoe je schimmels en schimmels uit kleding kunt verwijderen, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses