Hoe was ik lippenstift?

Hoe was ik lippenstift?

Als je voor de taak staat om dingen van lippenstift af te wassen, onthoud dan dat het spoor ervan als een moeilijke vlek wordt beschouwd, omdat de basis ervan olie is. Om je favoriete kleding niet te bederven, moet je onthouden dat elk type stof een individuele benadering vereist voor de zuivering van dergelijke verontreinigingen.

Manieren om thuis te verwijderen

Omdat lipstick is gemaakt van oliën, kleurpigmenten en andere chemische componenten, is het resultaat van het schoonmaken van kleding er onvoorspelbaar. Maar je kunt proberen je favoriete kleding te redden door een paar stappen te nemen:

 • Leg een papieren handdoek op de snijplank. Draai het product binnenstebuiten en doe een vlek op de handdoek zodat het vet wordt opgenomen.
 • Kleding die niet bang is voor normale wasbeurten, kan op de volgende manier worden gereinigd: plaats een snuifje natriumboraat op de besmette plaats en voeg een paar druppels 3% peroxide-oplossing toe. Wanneer de vlek oplost, spoel het product dan af in koud water (was indien nodig).
 • Met een spoor van lippenstift kunnen vochtige doekjes het goed doen. Hun voordeel is dat de oxidator alleen interageert met de vervuilde site, zonder de stof te bederven. Veeg de doek af met een doek totdat de vlek verdwijnt.
 • Je kunt de vlek behandelen met ammonia. Was kleding om geur te neutraliseren.
 • Effectief is de samenstelling van citroensap en bakpoeder. Het moet op de vlek worden aangebracht en na het drogen de resten van een borstel voorzichtig afschudden.

Folk remedies

Onder het bewezen recept voor het verwijderen van vlekken die onze moeders en grootmoeders in hun praktijk gebruikten, Het is de moeite waard enkele van de meest effectieve te selecteren:

 • Breng een kleine hoeveelheid tandpoeder aan op het besmette gebied en wrijf. Was het product in warm water met huishoudzeep of afwasmiddel. Als u de lippenstift niet meteen afspoelt, herhaalt u de procedure. Met deze reinigingsmethode kan lippenstift geen bleekpasta aanbrengen voor gekleurde kleding (bijvoorbeeld voor rood), dit kan het uiterlijk van het product nadelig beïnvloeden.
 • Peroxide kan worden gebruikt om vuil van witte stof (uit een blouse, shirt) te verwijderen. Breng aan op vlekken en laat weken. Was het behandelde product in een zeepoplossing. Herhaal meerdere keren totdat de vlek verdwijnt.
 • Terpentijn is geschikt voor het reinigen van delicate stoffen en dingen die niet kunnen worden gewassen. Door de natuurlijke samenstelling van de naalden lost het gemakkelijk alle vetten op. Voor de verwerking wordt de vlek grondig gereinigd van stof. Dan wordt terpentijn aangebracht op een servet met een dutje en wordt aangebracht op een vlek van lippenstift. Er wordt een katoenen doek of papiervel op geplaatst. Strijkijzer.
 • Breng benzine aan op het doek en schuur het weg met een vettige vlek. Om vlekken te verwijderen, veegt u de vlek af met een azijnoplossing (4 eetlepels, verdun de azijn in 200 ml water). Na alle procedures om te wassen.

Speciale vlekkenverwijderaars

Op de schappen van supermarkten staan ​​vele gespecialiseerde instrumenten om vervuiling van verschillende oorsprong te bestrijden. Ze kunnen de vorm hebben van een potlood, spray, aerosol. Uw productkeuze hangt af van het type stof dat u wilt reinigen. In de regel Alle informatie voor de koper om hem te helpen beslissen over de aankoop staat op het productlabel.

Voordat u de vlekverwijderaar aanbrengt, moet u het effect ervan op een onopvallend deel van het product controleren. Als de kleur van de stof niet verandert, kan het gereedschap op het besmette gebied worden gebruikt, volgens de instructies voor gebruik.

U kunt een universeel actie-algoritme gebruiken dat bij de meeste moderne tools past:

 • Nat, vervuild oppervlak met warm water.
 • Breng vlekverwijderaar aan (potlood, zeep, spray).
 • Laat 20 minuten weken, spoel af met water of was in de auto.

Ambulance voor verse vlekken

Er zijn verschillende recepten waarmee u snel en efficiënt een nieuwe vlek uit de stof kunt verwijderen:

 • Meng citroensap en zout tot een suspensie ontstaat. Breng het gedurende 30 minuten aan op het besmette gebied. Wrijf, spoel met water.
 • Gel voor het afwassen helpt bij het verwijderen van een nieuw spoor lippenstift. Een kleine hoeveelheid van het product wordt op de vlek aangebracht. Het is noodzakelijk om het 20 minuten te laten weken. Om een ​​tandenborstel te wrijven en in lauw water af te spoelen.

Met gekleurde stoffen

Om vlekken van lippenstift met gekleurde producten te verwijderen, moet u het gereedschap zorgvuldig selecteren. Zo zullen chloorbevattende vlekkenverwijderaars onvermijdelijk leiden tot schade aan het product. Onder de veilige middelen voor gekleurde stoffen zijn de volgende:

 • Vloeibare glycerine. Het moet in een warme staat worden gebracht en op het gewenste gedeelte van het product worden aangebracht. Verlof gedurende 60 minuten. Los op in 5 liter water 2 el. l. zout, spoel kleding in deze oplossing.
 • Terpentijn en ether gemengd in gelijke delen. De resulterende oplossing wordt aangebracht op de vlek gedurende 30 minuten. Als het spoor van de lippenstift niet verwijderd kon worden en een vale tint kreeg, leg het dan op beide zijden van de vervuiling. Bestrooi met talkpoeder en strijk het met een goed verwarmd strijkijzer.

Met verschillende soorten stoffen

Verwijder sporen van lippenstift uit denim (met een rok, jeans, jas) kan haarspray. Het is noodzakelijk om het op het besmette gebied te spuiten, het te laten weken. Laat de doek in water dopen. Als de vlek oud is, zal babypoeder te hulp komen. Het is noodzakelijk om het over de lippenstift te gieten en een paar uur te laten staan. Gedurende deze tijd absorbeert het al het vet. Borstel vervolgens de stof en was. Om vlekken van spijkerbroeken, hulp en hulpmiddelen zoals gel voor gerechten, azijn, zoetstof, scheergel te verwijderen.

De aanduiding "delicate stoffen" spreekt voor zich. Dingen gemaakt van deze materialen kunnen gemakkelijk worden verwend met bleekmiddelen.door hun originele toon te veranderen. Het beste van alles voor dergelijke kleding alcohol, bakpoeder en tandpasta zijn geschikt als vlekkenverwijderaars.

Je kunt de vlek en chemische middelen verwijderen, maar dan moet op het etiket worden aangegeven "voor delicate stoffen".

Om lippenstift te verwijderen van wolproducten, moet u een wattenschijfje nemen, bevochtigen met alcohol en de vlek schoonmaken. Deze methode is geschikt voor zijden kleding.

Om het uiterlijk van het product niet zijn aantrekkelijkheid te verliezen, is het beter om de stof te verwijderen en niet te wrijven.

Voor jerseykleding kan geraffineerde benzine als reinigingsmiddel worden gebruikt. Uitgelichte vlekken kunnen gemakkelijk worden genivelleerd met verwarmde glycerine of een mengsel van azijn en water.

Met bovenkleding

Om de bovenkleding van regenhoes, kasjmier, laken, bolon en andere materialen te reinigen, kunt u terpentine, benzine, vochtige doekjes, een mengsel van water, azijn en zout gebruiken.

Aardappelzetmeel is alleen geschikt voor artikelen met een frisse vlek. Voor een lichtgekleurd donsjack, vooral wit, mag alleen gedenatureerde ethylalcohol worden gebruikt. Lippenstiftvlekken kunnen met behulp van een vlekverwijderend potlood van elke bovenkleding worden verwijderd.

Met dekens en gestoffeerde meubels

Om de beddensprei en het meubilair terug te brengen naar het oorspronkelijke uiterlijk, kunt u gebruik maken van de aanbiedingen van een schoonmaakbedrijf of een stomerij. Deze service zal duur zijn, Het resultaat zal echter voldoen aan de meest veeleisende klanten.

Bovendien zijn gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen die door de specialisten van het bedrijf zijn gebracht, niet gecontra-indiceerd, zelfs niet voor kleine kinderen, huisdieren en mensen met allergische manifestaties.

Als het meubilair afneembare hoezen heeft (dekking), moeten ze worden gewassen in een bleekmiddel dat geen chloor bevat.Je kunt het verwijderde ding in citroenzuur weken (bereid een oplossing voor: 3 eetlepels zuur verdund in 5 liter water), en vervolgens in de auto gewassen met poeder.

Elimineer sporen van lippenstift met droge reinigingsmiddelen in de vorm van een aerosol en poeder. Effectief witwassen van meubels betekent Varena, geproduceerd in Duitsland. De gedetailleerde instructie is eraan gekoppeld.

Haarspray kan op het vuile gedeelte van de sofa worden gespoten. Laat 5 minuten weken, verwijder residu en dep met een papieren doekje. Indien nodig wordt de procedure herhaald. Voor zachte bekleding geschikt schuim voor scheren en ammoniak, verdund met water. Breng aan op de vlek, laat 3 minuten intrekken en veeg af met een handdoek.

Met behang

Als het behang heeft geleden onder lippenstift, kunt u het schoonmaken, maar het is belangrijk om het exacte uiterlijk van de coating te kennen. De procedure voor het verwijderen van vuil van vliesbehang zal aanzienlijk verschillen van die van papier of vinyl. Op elke behangrol moet de handleiding staan, waarin wordt uitgewerkt mogelijke mate van materiële interactie met vocht.

Om onafhankelijk te bepalen hoe behang bestand is tegen water, moet u een klein gedeelte (op een plek die aan het zicht is onttrokken) achter een kast of stoel vegen met een doek met zeepwater. Als de afbeeldingen die op het behang zijn aangebracht niet te lijden hebben, kan de coating veilig worden gewassen.

De meest effectieve remedies voor het verwijderen van lippenstiftvlekken:

 • Veeg het behang af met een droge doek en vervolgens een vochtige doek met het medium (afwasgel, zeepoplossing). Blot met een servet. Deze methode is gecontra-indiceerd voor het reinigen van op papier gebaseerde achtergronden.
 • Als de vlek niet oud is en een klein gebied heeft, kunt u deze verwijderen met een gewone gum.
 • Melamine spons zal omgaan met zware vervuiling. Het heeft echter ook nadelen: vanwege de schurende basis kan het behangpatroon worden beschadigd. Vóór gebruik moet u het op een klein stuk behang controleren.
 • Om sporen van lippenstift op papierbasis te verwijderen, is het raadzaam om een ​​kruimel brood te gebruiken. Een klein stukje stevig tegen de grond gedrukt en een paar minuten vastgehouden. Gedurende deze tijd wordt het vuil opgenomen in de gluten. Herhaal indien nodig.
 • Benzine gemengd met tandpasta zal oude vlekken van allerlei soorten behang verwijderen. Breng pap aan op vlekken, laat drogen. Verwijder residu met een borstel.

Algemene regels

Om vlekverwijdering effectief te maken, moet u enkele richtlijnen volgen:

 • Voordat met het verwijderen van de vlek wordt begonnen, is het noodzakelijk om het type materiaal (wol, zijde, katoen, enz.) En de weerstand van het lipproduct te bepalen. Deze actie zal helpen bij het bepalen van de vereiste concentratie reinigingsmiddel.
 • Lees zorgvuldig de tag die aan het product is bevestigd. Als wordt aangegeven dat chemisch reinigen voor dit soort kleding kan worden gebruikt, is het de moeite waard om het product te drogen.
 • Het product waarop er een spoor van lippenstift is, moet je op een hard oppervlak zetten. Van onderaan wordt aanbevolen om een ​​katoenen handdoek of servet te plaatsen om overtollige vloeistof te absorberen.
 • Om beweging van de spons te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​spons te produceren vanaf de randen van de vlek naar het midden.
 • Voor de behandeling van een vuile plaats is het beter om een ​​oude tandenborstel, spons, borstel te gebruiken.
 • Als de plek groot genoeg is, moet het product van binnenuit worden schoongemaakt. In dit geval heeft het vet geen tijd om diep in het weefsel te dringen.
 • Als na verschillende pogingen om de lippenstift te verwijderen met huishoudelijk gereedschap en speciale vlekverwijderaars, de vlek nog steeds op het oppervlak zit, niet experimenteert, het product chemisch reinigt. Gespecialiseerde instellingen beschikken over een breder arsenaal aan hulpmiddelen die van invloed zijn op moeilijk verwijderbare contaminatie.
 • Gebruik alleen producten die geschikt zijn voor dit type stof om het product te reinigen. Het gebruik van andere stoffen geeft mogelijk niet het gewenste resultaat, waardoor er lelijke scheidingen ontstaan. Dan worden de stof en het uiterlijk van het product hopeloos verwend.

Vettige sporen van lippenstift kunnen worden verwijderd van alle soorten textielcoatings en zelfs behang. Het belangrijkste is om het snel te doen. Oude vlekken lijken moeilijker en vaak niet zonder sporen na te laten.

Hoe je de vlek van de matte lipstick verwijdert, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses