Hoe pennen van witte kleding te wassen?

Hoe pennen van witte kleding te wassen?

Inktvlekken en -strepen op witte of lichtgekleurde kleding zijn niet alleen hinderlijk voor schoolkinderen of studenten. Een kantoormedewerker of een accountant kan inktvlekken op zijn shirt detecteren. Vaak kan inkt van een schrijfpen eenvoudig in een borstzak terechtkomen, waardoor er natuurlijk een grote vlek achterblijft, die helemaal niet vrolijk is. Dit artikel zal kijken naar verschillende manieren en folk remedies die u zullen helpen bij het verwijderen van bal of gel pasta uit witte kleding.

Kenmerken van inktvervuiling

Het is een schande en onaangenaam om een ​​vlek op een wit of lichtgekleurd shirt te zetten. Vooral omdat het op zo'n stof is, zijn penmerktekens vooral merkbaar. Gelinkten zijn veel gemakkelijker te verwijderen omdat ze olieachtige stoffen bevatten die niet diep in de weefselstructuur van het product doordringen. Maar met stippen van bolinkt zal het moeten sleutelen. Ze zijn echter helemaal geen zin voor witte kleren.

Inkt penetreert het diepst in de vezels van natuurlijk linnen en katoenen stoffen. Om het spoor van het handvat met dergelijke dingen weg te vegen, moet je hard werken. Het is veel eenvoudiger inktvlekken te verwijderen als er synthetische of gemengde materialen in de stof aanwezig zijn.

Het is ook de moeite waard aandacht te schenken aan het feit dat In de eerste plaats betekent het hulp. Het hangt allemaal af van het type inkt, de mate van vervuiling en het type stof. De volgende hulpmiddelen en methoden zijn het meest veelzijdig en geldig voor natuurlijke en kunstmatige producten. Het is echter vaak nodig om methoden te combineren of dezelfde methode te herhalen voor een betere verwijdering van de spot.

Reinigingsmethoden

Balpen

Balpennen hebben ons vele jaren als onderwerp van een brief gediend. Ze waren de voorlopers van gelstaven, zijn erg in trek en zijn een onmisbaar attribuut van kantoor-desktops, studententassen en studentenportfolio's.

Moderne pennen zijn ongetwijfeld aanzienlijk geavanceerd in termen van inktkwaliteit. Maar niemand is immuun voor het per ongeluk trekken van een lijn op de mouw of een druppelstang in uw zak. Hier is het enkele aanbevelingen en tips, waarmee u sporen van inkt uit verschillende dingen kunt verwijderen uit witte en lichtgekleurde stof, bijvoorbeeld uit een blouse, badjas, shirt, jas of T-shirt:

 • Een van de assistenten bij het omgaan met inktmerken is eenvoudig glycerol. Op een blot of een strip van de pen moet je een glycerine-oplossing laten vallen, zodat het goed doorweekt weefsel is. Laat glycerine op het doek achter en was het gedurende een uur niet af. Nadat de aangegeven tijd verstreken is, moet het gebied van het product waarop glycerine is aangebracht grondig worden gespoeld in gezout, warm water. Als het zichtbare spoor van de pen nog steeds aanwezig is, kan de vlek worden opgelost met zeep of poeder.
 • Mengsel van ammoniak en waterstofperoxide Het helpt om de inkt goed te wassen. Een theelepel zalm en peroxide gemengd in een geëmailleerde kom, giet een glas warm water. Het kledinggebied, waaruit het spoor van het handvat moet worden weggespoeld, moet gedurende ten minste twee uur in deze oplossing worden ondergedompeld. Spoel daarna af onder stromend warm water. Op dezelfde manier kunt u een mengsel van bakpoeder en peroxide gebruiken, de verhouding van componenten in de oplossing blijft hetzelfde.
 • Als u van plan bent om het product te wassen, waarop, onder andere, sporen van inkt zitten, moet u deze gebieden vóór de machine vergrendelen of met de hand wassen. Vaatwasmiddel verwijder goed verschillende verontreinigingen uit het weefsel, terwijl ze kwetsbaar zijn en de vezels niet beschadigen, zoals bleekmiddel of agressieve chloorbevattende middelen. De vlek van het handvat moet goed worden ingewreven met afwasmiddel en ongeveer een uur voor het wassen worden bewaard. Spoel het product niet zoals gebruikelijk af.
 • Los verschillende vlekken op, inclusief sporen van inkt, zuur oplossingen. Thuis kunt u tafelazijn, geperst citroensap of een zwakke oplossing van citroenzuur als zuren gebruiken. Deze hulpmiddelen zijn vooral effectief in de eerste minuten na besmetting. Hoe eerder u de oplossing op de stof aanbrengt, hoe beter deze kan helpen bij de bestrijding van de vlek.
 • Verse inkt kan met normaal worden gesprenkeld zout. Deze methode is, net als de vorige, het meest effectief in de eerste minuten nadat de inkt in de stof is binnengedrongen. Strooi zout over het gebied met het handvat en verwijder het zout zonder water met een borstel of een droge spons. Meestal helpt deze methode om de vlek op zijn minst aanzienlijk te verminderen, omdat het zout vloeibare inkt absorbeert.

Er moet aan worden herinnerd dat heet water het probleem van inktvlekken alleen maar verergert. Door de uitzetting van de vezels van het materiaal zal kogelinkt alleen dieper in de stof doordringen. Behandeling en wassen van kleding die met inkt is gekleurd, moet worden uitgevoerd met warm of enigszins koel water.

Nadat elke methode voor het verwijderen van vlekken is aangebracht, is het wenselijk om het product extra te naaien met zeep of een wasmiddel. Dit zal helpen om het resultaat te verbeteren en het is beter om de inkt uit de diepe lagen stof te wassen.

Gelvlekken

Zoals hierboven vermeld, zijn gelsporen iets eenvoudiger verwijderd. Hoe eerder maatregelen worden genomen om van de vlek af te komen, des te effectiever kan het product worden gereinigd. Om blauwe, zwarte of kleurengelpasta van witte stof te wassen De volgende methoden zullen u helpen:

 • Nagellakremover of eenvoudig aceton gaat goed om met dergelijke verontreinigingen en laat de lichte stof niet bederven. Een wattenschijfje, een stuk verband of een spons moet overvloedig worden bevochtigd met aceton. Plaats een droge spons onder de penvlek. Druk de spons ondergedompeld in aceton strak op de inktvlek, houd hem een ​​tijdje vast. Gelinkt lost op met aceton en gaat naar de spons die hieronder is geplant.
 • Normale wodka werkt op ongeveer dezelfde manier als nagellakremover. Inkt lost nog sneller zuivere ethylalcohol op, maar niet iedereen kan het bij de hand hebben. Het proces van het reinigen van kleding van gelinkt met wodka is vergelijkbaar met het algoritme van actie met aceton.
 • Verse sporen van gelinkt kunnen overvloedig worden besprenkeld met zetmeel of talkpoeder. De inkt wordt in het poeder opgenomen.
 • Geen slechte omgang met sporen van terpentijnpennen. Het is geschikt voor gel- en ballensporen. Terpentijnolie wordt op de vlek aangebracht met een spons. Vervolgens moet het weefsel worden afgeveegd met een wattenstaafje gedrenkt in waterstofperoxide. Na het oplossen van het inktspoor, spoelt u de kleding onder stromend water.
 • Veel huisvrouwen raden aan om haarlak te gebruiken. U moet het product op het oppervlak naar boven uitzetten en op het spoor van inkt uit een bus met vernis sprenkelen. Onder het product moet je eerst een servet of wattenschijfje doen. De lak zal de vlek geleidelijk oplossen en de inkt zal in het substraat worden geabsorbeerd.
 • Een van de effectieve hulpmiddelen die het goed doet met zowel gel- als balinkt is yoghurt of kefir. Je moet zure melk of kefir in een kleine emaille pan doen en een beetje opwarmen. In een schaal met kefir om een ​​vervuild kledinggebied te plaatsen.

Na een tijdje zal yoghurt of kefir in een lichte tint inkt vlekken. Dit betekent dat de vlek is opgelost in het zure medium van yoghurt. Om de resultaten te consolideren en de stof beter te reinigen, moet u de kefir of yoghurt vervangen en de procedure herhalen.

Als u geen kefir of yoghurt hebt, kunt u gewone melk in de gerechten gieten en er een paar druppels citroensap aan toevoegen.

Vervuilde vervuiling

Vooral veel moeite brengt oud, onopgemerkt in de tijd sporen van gel of balpennen. Meestal is dit waar voor kinderen van school en voorschoolse leeftijd. Bij het tekenen op de kleuterschool of tijdens een pauze, merkt een kind misschien niet hoe hij zichzelf sloeg met een pen over zijn shirt of t-shirt. Ja, en als je het spoor van inkt ziet, kun je het simpelweg geen waarde geven. Dergelijke vergissingen kunnen echter bij volwassenen optreden, bijvoorbeeld tijdens hard werk op kantoor.

Oudere inktverontreiniging wordt helaas te veel in de stof opgenomen en daarom slechter afgeveegd en uit kleding verwijderd. Dit is echter geen zin voor je spullen.

Hoogstwaarschijnlijk zul je je moeten wenden tot de hulp van chloorhoudende en bleekmiddelen voor het wassen van stoffen. Lees zorgvuldig het etiket op het product dat u wilt wassen. Als de instructies verbleken niet verbieden, kunt u veilig gebruik maken van deze methode.

Ook in de winkels en afdelingen van huishoudelijke chemicaliën vindt u speciale vlekverwijderingsoplossingen voor verschillende soorten textiel, inclusief delicate stoffen. Kijk naar het label voor de samenstelling van uw product en selecteer er een geschikte vlekverwijderaar voor. Als het label niet is bewaard en u twijfelt over het materiaal waaruit de kleding bestaat, neem dan een vlekverwijderingsmiddel voor delicate stoffen of zijde.

Vrijwel 'bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik' kan worden genoemd oplossing uit een mengsel van ethylalcohol en azijn. Deze twee componenten moeten in gelijke verhoudingen worden gemengd. De oplossing wordt met vervuiling op het gebied aangebracht, waarna u 3-5 minuten moet wachten. Wanneer u ziet dat de inkt op uw kleding vervaagt en vervaagt, kunt u het product afspoelen onder stromend leidingwater.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van inkt uit een balpen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses