Hoe de roest van kleding te reinigen?

Hoe de roest van kleding te reinigen?

Waarschijnlijk heeft elke persoon minstens één keer in zijn leven het probleem gehad om hun kleding van roestvlekken te reinigen. Meestal verschijnen er roestige vlekken na het drogen van dingen op verwarmingsbatterijen met gebieden met geschilde verf. Spots worden ook gevormd uit kleine metalen voorwerpen die ze vergaten uit hun zakken te halen voor de duur van het wassen. Een andere reden voor het verschijnen van roestvlekken op kleding is direct contact met roest.

Als de problemen zich nog steeds voordoen en u roestverontreiniging niet kunt voorkomen, kunt u moderne schoonmaakmiddelen gebruiken.

Eerste hulp

Er zijn gevallen waarin zelfs de meest geavanceerde technologieën dergelijke vlekken niet aankunnen. Sommige producten worden uitsluitend gebruikt voor het reinigen van witte stoffen en sommige hoeven alleen te worden aangebracht zo snel mogelijk na besmetting. Het blijkt dat het niet altijd gemakkelijk is om ze te gebruiken.

Zoek een uitweg uit de huidige probleemsituatie zal helpen verzameld door de jaren heen, "mensen" betekent en methoden om zich te ontdoen van roestvlekken.

Wanneer roestvlekken worden gedetecteerd, eerste ding om te doen behandel contaminatie met vlekkenverwijderaar. Lees voor gebruik de aanbevelingen zorgvuldig door voor gebruik.

Voor een witte doek is het gebruikelijke chloorbleekmiddel voldoende. En voor gekleurde kleding en producten uit dunne in omloop zijnde weefsels is een hulpmiddel nodig dat een hoog zuurstofgehalte of een preparaat met een speciaal merkteken bevat. Eerste hulp is belangrijk om de kleding zonder problemen terug te laten keren naar hun oorspronkelijke uiterlijk.

Om eerste hulp te bieden aan een vuile kastitem, kunt u vlekkenverwijderaars gebruiken met een gelstructuur. Vanwege hun consistentie werken deze gels, in tegenstelling tot poedervormige middelen, zachtjes en op een dieper niveau in de vezels van het weefsel.

Het eerste dat u nodig hebt om overtollige roest te verwijderen en vervolgens een kleine hoeveelheid gel op de verontreinigde plaats te wrijven, behandel de vlek indien nodig met een borstel of spons. Laat het product gedurende de tijd aangegeven in de instructies, zodat de gel beter wordt opgenomen. Bedek het product met het gebruikelijke wasmiddel, bij voorkeur met uw handen. En als je de vervuiling bij de eerste poging niet hebt opgelost, probeer je het proces opnieuw te herhalen.

Wat te doen thuis?

Onze mensen verzamelen al jaren methoden en recepten om roestvlekken uit dingen te verwijderen in het geval speciale reinigingsapparaten niet beschikbaar zijn:

 • Tomatensap. Behandel de vlek met het sap van rijpe tomaten, wacht ongeveer 20 minuten en spoel af. Spoel het product met water en stuur het naar de wasmachine voor normaal wassen.
 • Oxaalzuur. Als u gekristalliseerd oxaalzuur bij u thuis heeft, moet u een paar zuurkristallen nemen en oplossen in 1 theelepel water op kamertemperatuur. Doop een tampon in de resulterende vloeistof en geniet grondig van het gebied dat is blootgesteld aan roest. Het is noodzakelijk om over het volledig verdwijnen van sporen van vervuiling te wrijven. Na de procedure is het noodzakelijk het product grondig in koud water af te spoelen.
 • Glycerine en krijt. Neem gelijke delen krijt, glycerine en water, meng voor het vormen van pasta. Breng een voldoende hoeveelheid pasta aan op het probleemgebied en wrijf grondig. Na deze behandeling zal de stof zeer snel worden gereinigd. Deze methode is ook geschikt voor gebruik tegen roestvlekken op gekleurde stoffen.
 • Ammoniak. Perfect om moeilijke vlekken van witte dingen te verwijderen.Doordrenk een wattenstaafje met alcohol en behandel het probleemgebied. De verwerkte plaats moet nog enige tijd worden bewaard om vervolgens een product te wassen.
 • Lemon. Het reinigen van stoffen volgens dit recept wordt gezien als de beste manier om sporen van roest te verwijderen. Deze methode is geschikt voor het verwerken van alle materialen. Neem een ​​gaasdoek en doe er wat citroenpulp in, verdeel deze massa over de vervuilde plaats en verwarm dan dit gebied met een strijkijzer. Om de vlek volledig te verwijderen, herhaalt u het proces indien nodig.
 • Citroensap Citroensap wordt op dezelfde manier gebruikt als pulp. Vervuiling wordt overvloedig bevochtigd met vers citroensap, bedekt met een papieren servet en gestreken. Als de vlek niet helemaal weg is, is herbehandeling mogelijk. Om dunne weefsels te reinigen, is opwarmen niet nodig, laat het probleemgedeelte gewoon weken met vers sap, laat het 15 minuten rusten en stuur het dan naar de was.
 • Afwasmiddel voor gerechten en glycerine. Neem evenveel ingrediënten. Mix, verspreid het resulterende product over het problematische deel van het product en leg het ding opzij. Was na enkele uren.
 • Tandpasta. Geschikt in geval van gebrek aan alle andere fondsen. Meng een beetje tandpasta met water tot de consistentie van zure room, op de vlek, laat gedurende 40 minuten.

Vlekken van witte doek verwijderen

Witte dingen vereisen speciale zorg. Zelfs de meest nauwkeurige mensen zijn niet verzekerd tegen verschillende incidenten en we kunnen allemaal sporen van roest vinden op een shirt, jurk, andere kleding en interieurelementen, zoals tule. In dit geval hebben we verschillende populaire methoden opgepikt waarmee je de roest van witte stoffen kunt wassen. Kies een manier om te proeven en te durven:

 • Citroenzuur. Om roest op deze manier te verwijderen, moet u citroenzuur (20 gram) nemen, het in een half glas water gieten en roeren tot het zuur volledig is opgelost. Verwarm het mengsel in een geëmailleerde pot, breng het niet aan de kook en dip dan het gedeelte van het product dat vatbaar is voor contaminatie, en laat het gedurende 5 minuten weken. Hyposulfaat kan het zuur volledig vervangen, alleen wordt het opgelost in een glas water.
 • Wijnsteenzuur. Deze methode vereist wijnsteenzuur en zout in gelijke verhoudingen. Componenten om te combineren en roeren tot een suspensie, die enigszins moet worden verdund met water. Verspreid het verkregen mengsel over het problematische deel van het product, plaats het in een transparante container in de zon. Wanneer er geen sporen van vlekken zijn, spoelt u het artikel zorgvuldig af en wast u het zoals gebruikelijk.
 • Middelen voor het verwijderen van roest uit sanitair. Dit recept is alleen geschikt voor ontroesten voor witte katoenen producten. Om de roest te laten verdwijnen, moet u het product aanbrengen op het besmette gebied, het wrijven voor het schuimen, grondig spoelen met veel water en daarna het product volgens de wasinstructies wassen. Deze methode helpt om zelfs verouderde contaminatie te verwijderen.
 • Zoutzuur. Om roest van witte dingen te verwijderen, hebben we een 2% -oplossing van zoutzuur nodig. Deze oplossing moet in een container worden gegoten, alleen een verontreinigd gebied moet daar worden geplaatst en het ding moet worden achtergelaten totdat de roest volledig is verdwenen. Terwijl u wacht, moet u een spoeloplossing voorbereiden. Neem ongeveer 3 eetlepels ammonia en voeg ze toe aan een liter water. Als het ding schoon is, moet je het in de resulterende oplossing spoelen.

Verwijder roest van gekleurde kleding.

Het is problematischer om sporen van roest van gekleurde producten te verwijderen. Dit proces heeft een directe relatie met de kleurstof, die niet altijd bestand is tegen de effecten van bepaalde agentia. Daarom hebben we hieronder verzameld verschillende manieren om een ​​roestige vlek van een stof te verwijderen:

 • Azijn - een van de universele remedies, omdat het roest van niet alleen van wit, maar ook van gekleurd textiel kan verwijderen. Het is belangrijk dat de materialen bestand zijn tegen zure omstandigheden. Bereid voor het bereiden van het product 2 eetlepels azijn in 1 glas water en giet deze oplossing in een te verwarmen bak. Dompel vervolgens de hete maar niet kokende vloeistof in de plaats van vervuiling en houd deze 5 minuten vast. Spoel het artikel vervolgens eerst af met schoon, koud water en herhaal de spoeling in een oplossing van water en ammoniak. Ammoniak opgelost in een liter water. Na deze handelingen is het raadzaam om het artikel zoals gebruikelijk te wassen.
 • Azijnzuur. Deze tool zal helpen bij het bestrijden van vervuiling, als je 7 liter warm water mengt met 5 eetlepels zuur. Drenk het ding in deze oplossing gedurende 12 uur. Was het product vervolgens in de standaardmodus.

Vanwege de eigenschappen zal azijnzuur de kleur van het product bijwerken en de kleurstof in de stof aanbrengen, waardoor vervagen en vervagen van uw kleding wordt voorkomen.

 • Uien. De ui wordt door een vleesmolen gevoerd tot een homogene vloeibare massa wordt gevormd. Voeg 35 ml glycerine toe en breng het mengsel aan op roest. We wachten ongeveer 3 uur, verwijderen het overschot met een papieren servet, we verpakken het product met onze handen. Veeg daarna de met uien behandelde plekken af ​​met een schijfje citroen om de onaangename geur te verwijderen. Aan het einde van alle procedures moet het product zoals gewoonlijk worden gewassen.
 • Een mengsel van zuren. Neem 5 gram oxaalzuur en 5 gram azijnzuur, los het op met een glas water, verwarm deze vloeistof. Dompel het problematische deel van het ding gedurende 3 uur onder. Vergeet daarna niet het product af te spoelen en te wassen zoals gewoonlijk. Dit recept is geschikt voor het verwijderen van zelfs oude vlekken.

Hoe de jeans schoon te maken?

Jeans - een van de meest comfortabele kastitems die we gebruiken voor dagelijks gebruik en wandelen door de stad. Wat te doen als je favoriete jeans roestig is?

Reinigingsmethoden:

 • Middelen om tegen een uitschot te vechten. Verwijdert op effectieve wijze roestige sporen van denimkleding door middel van anti-kalk. Neem een ​​spons of een stuk doek, dompel het onder in deze vloeistof en geniet van de vervuiling. Leg een ding 10-15 minuten opzij en was dan.
 • Citroensap of zuur. De eerder beschreven methode om producten te reinigen van roest met citroensap of zuur is ook geschikt voor denim. Breng het sap aan op het besmette gedeelte, droog het met een strijkijzer of een föhn en verwijder het ding.
 • Azijn met zout. Meng azijn met zout tot een dunne pap is gevormd. Verdeel het mengsel over het besmette gebied en laat het enkele uren staan. Na de procedure, afspoelen en naar de wasmachine sturen in de standaardmodus.
 • Hypo. Om de roestsporen op lichtgekleurde denimkleren te bestrijden, bereid je een hyposulfietoplossing voor: verdun 15 gram in een glas water. Dip een plekje in met een hete vloeistof en houd hem vast totdat de roest is verdwenen. Spoel het product na het reinigen af ​​in water op kamertemperatuur.
 • Oxaalzuur en kalium. Los een half glas zuur op in water en een vierde van een glas potas, meng de resulterende vloeistof en voeg water toe aan een halve liter. Week jeans in een verwarmde oplossing direct op de plaats van vervuiling. Verwijder het product na enkele minuten. Was de behandelde stof met een paar druppels ammoniak of een snuifje frisdrank.

Bovenkleding sparen

Voor het reinigen van vuil van een jas of wollen bovenkleding, kunt u een van de methoden gebruiken die al voor u zijn vermeld. Voordat u producten gebruikt, is het belangrijk om het product te reinigen van vuil en stof en probeer onzichtbaar gebied te verwerken om jezelf te beschermen tegen onplezierige gevolgen.

Naast de vorige methoden hebben we er nog een paar verzameld, zodat je degene kunt kiezen die bij je past:

 • Zeep en glycerine. Meng water, zeep en glycerine in de verhouding 1: 1: 1, wrijf de vlek met het mengsel en laat gedurende 24 uur staan. Na verwerking op de gebruikelijke manier wassen.
 • Citroen en waterstofperoxide. Verzadig de besmetting met citroensap, reinig watten met waterstofperoxide en spoel onder stromend koud water.

Veiligheidsmaatregelen en tips

Om roestvlekken te verwijderen, moet u een aantal aanbevelingen en tips volgen:

 1. Voordat u met het reinigingsproces begint, moet u het ding grondig schudden om alle kleine deeltjes stof en vuil te verwijderen. U kunt het oppervlak reinigen met een gewone borstel voor kleding.
 2. Om de onverwachte reactie van de kleurstof op het gereedschap te voorkomen, is het beter om het eerst op een onopvallend gebied te proberen en het middel ook van de verkeerde kant te gebruiken.
 3. Een wattenstaafje of een stuk zachte doek helpt om besmetting sneller te verwijderen. Het is wenselijk dat dit weefsel een lichte kleur heeft, om geen vlek van de kleurstof achter te laten.
 4. We adviseren u om te beginnen met het reinigen met een oplossing met een lage concentratie, die indien nodig kan worden verhoogd.
 5. De snelheid van uw reactie zal een beslissende factor zijn in het reinigingsresultaat. Het is belangrijk om direct na detectie de vlek te verwijderen. Want na een tijdje zal het verwijderen ervan problematisch zijn.
 6. Roestige vlekken moeten worden verwijderd voordat ze in een wasmachine worden gewassen, omdat elke interactie met vocht alleen maar bijdraagt ​​aan de absorptie van roest in de textielvezels en het probleem verergert.
 7. Let bij het werken met zuren en hun oplossingen op de veiligheidsvoorschriften en voorzorgsmaatregelen. Moet werken in handschoenen en geventileerde ruimte.
 8. Om vlekken tijdens het wassen te voorkomen, controleert u de poederdoos, want er kan zich roest ophopen en witte dingen kunnen vuil worden door roestig water.

Om vuil te verwijderen en dingen terug te brengen naar de oorspronkelijke vorm, moet je een beetje moeite doen om de juiste weg te vinden en misschien zelfs verschillende manieren uitproberen. Als al je inspanningen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd of als je bang bent voor een delicate of dunne stof, kun je professionele droogreinigers gebruiken.

Ze gebruiken effectieve, maar niet agressieve middelen die gemakkelijk alle verontreinigingen verwijderen en tegelijkertijd de stof niet bederven.

Zie de volgende video om roestvlekken van kleding te verwijderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses