Hoe Zelenka te wassen met kleding?

Hoe Zelenka te wassen met kleding?

Velen van ons weten uit de eerste hand wat Zelenka is. Het is een effectieve, wijdverspreide en goedkope behandeling van wonden, schaafwonden, snijwonden en zweren. De briljante groene oplossing wordt vooral actief gebruikt op het grondgebied van de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Ondanks de enorme keuze aan medicijnen blijft briljant groen populair vanwege de betaalbare prijs en effectiviteit.

Dit geneesmiddel heeft een aanzienlijk nadeel - rijke groene kleur, die moeilijk te verwijderen is, niet alleen van de huid, maar ook van kleding, beddengoed en andere dingen. De samenstelling van de oplossing omvat heldere kleurstofpigmenten om er vanaf te komen, wat soms niet erg gemakkelijk is. Sommige dingen, verwend Zelenko, moeten weggooien. Om niet het slachtoffer van een dergelijk lot te worden, zal het artikel vertellen hoe je thuis een plek met een groene oplossing kunt verwijderen.

Hoe bovenkleding te reinigen?

Om een ​​resistente vlek van een textielmateriaal te verwijderen, is het noodzakelijk om te beslissen over het type stof. Als de wollen producten of jassen zijn gekleurd met groene verf, moet u een zeepoplossing gebruiken. Universele remedie - wasmiddel. Eén wasbeurt zal hoogstwaarschijnlijk niet voldoende zijn om het probleem op te lossen.

Om het spoor van de oplossing kwijt te raken Het wordt aanbevolen om de zeepoplossing op de vlek aan te brengen en de kleding een bepaalde tijd te laten staan., ongeveer 15-20 minuten. Dan kun je proberen de vervuiling af te spoelen met een penseel.

Als u bang bent om de stof te bederven, was de vlek dan met uw handen zonder extra geld en voorwerpen. Spoel het product tot slot af met schoon water. Om helemaal van de baan af te komen, moet je alle acties herhalen.

Maak de huid schoon

Waterstofperoxide wordt gebruikt voor het reinigen van producten gemaakt van echt of kunstleer. Bevochtigd met een wattenstaafje veeg de vlek. Om vervuiling te voorkomen, moet je in de regel verschillende keren een spoor van groen spul scrubben.

De tweede populaire remedie voor gladde stoffen - alcohol. Dankzij hem kun je snel van de vlek afkomen, maar wees voorzichtig tijdens het gebruik op een gekleurde huid. Alcohol kan de kleur van het product beschadigen door de verf samen met de vlek te verwijderen.

Witbontvlek op de vacht

Zelenka van natuurlijk bont brengen is moeilijk, maar mogelijk. Om dit probleem op te lossen, is het noodzakelijk om een ​​beetje in water te verdunnen. shampoo of waspoeder voor de vorming van luchtig schuim. Het resulterende mengsel wordt op het beschadigde gebied aangebracht en laat het product een paar minuten staan. Nadat we het schuim van het product hebben verwijderd en de vacht met een zachte doek hebben afgeveegd. Als de vlek niet is verdwenen, probeer het opnieuw.

Hoe een spoor van groene dingen uit beddengoed verwijderen?

In dit geval kunt u opnieuw gebruik maken van peroxide. De vlek wordt behandeld met een oplossing, waarna u de was ongeveer een uur moet laten staan ​​en deze in een typmachine met standaardmodus moet wassen. Tijdens het wassen kunt u bleekmiddel toevoegen als het product wit is.

Naast peroxide, kunt u gebruiken oplossing gemaakt van water en alcohol. Componenten worden in gelijke verhoudingen gemengd en netjes op de groene plek aangebracht. Later beddengoed moet worden gewassen op een temperatuur van 60 tot 90 graden Celsius.

Regelmatige voedselazijn helpt langdurig vuil van de stof weg te spoelen.Om de samenstelling te bereiden, is het noodzakelijk om water, azijn in dezelfde verhoudingen te mengen en een theelepel zonnebloemolie te gieten. Na het aanbrengen op de vlek, moet de oplossing minimaal 2 uur worden bewaard. Om het effect te consolideren, moet het wasgoed worden gewassen met een hoogwaardig en effectief poeder of gel.

We verwijderen de groene vlek van het shirt wit

Iedereen weet dat witte stof zeer gevoelig is voor vuil. Om een ​​oplossing van greens van een wit shirt te verwijderen, kunt u gewoon zetmeel gebruiken. Bevochtig de vlek licht met water en strooi het met zetmeel. Gebruik een borstel om het vuil te wrijven en laat het product een paar uur staan ​​om dit onderdeel te laten werken. Spoel het gebied na een tijdje grondig met water. Voor meer effect kunt u vlekkenverwijderaars gebruiken voor witte kleding.

De tweede methode is het gebruik van moderne middelen voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. De markt van huishoudelijke chemicaliën biedt een enorme keuze aan producten, waardoor u hardnekkige vlekken uit sneeuwwitte kleding kunt verwijderen, terwijl u de textuur en dichtheid van de stof behoudt. Effectieve middelen zijn niet goedkoop, maar ze geven een uitstekend resultaat, zelfs na het eerste gebruik.

Om vlekken van kleding te verwijderen, gebruikt u vaak stoffen om uw bad en toiletpot schoon te maken. Wees voorzichtig met het gebruik ervan. De samenstelling van deze geneesmiddelen omvat agressieve ingrediënten die gevoelige weefsels kunnen bederven.

Verwijder Zelenka van gekleurde stoffen

Voor het reinigen van kleding van heldere stoffen, wordt 10% ammonia gebruikt. Voor het verwijderen van briljante groene vlekken moet worden behandeld met de bovenstaande middelen en ongeveer 15 minuten laten staan. Daarna moet het besmette gebied worden gewassen met zeep (geschikt voor zowel huishoudelijk als speciaal zeepmiddel), gel of poeder.

Daarnaast gebruiken huisvrouwen vaak mangaanoplossing om vlekken van Zelenka te bestrijden. Hiertoe wordt kaliumpermanganaat verdund in warm water. Overdrijf het niet met het onderdeel. Water moet in een delicate roze kleur worden geverfd. In de resulterende samenstelling moet kleding gedurende 2-3 uur en daarna worden doorweekt, met de hand gewassen of met een wasmachine. Om de eerste keer tijdens het wassen blijvende vlekken te verwijderen, gebruikt u vlekkenverwijderaar voor heldere dingen.

We maken het tapijt of tapijt schoon

Opgemerkt moet worden dat het heel moeilijk is om de briljante groene vlek op het tapijt te verwijderen, gezien de textuur van de stof. Hoe dikker en hoger het dutje, hoe moeilijker het zal zijn om van de vervuiling af te komen, maar er is een uitweg uit deze situatie. Je kunt proberen het spoor van groene dingen te verwerken 10% ammoniak. Nadat het product werkt, moet het gebied met zeep worden gereinigd. Herhaal het reinigingsproces totdat de vlek volledig verdwijnt.

Waterstofperoxide, dat te vinden is in bijna elke verbandtrommel, is niet alleen nuttig voor het reinigen van kleding, maar ook voor het verwijderen van groene verf van tapijt of tapijt.

Efficiëntie wordt aangetoond door moderne tapijtreinigers, maar niet iedereen zal het probleem het hoofd bieden, vooral als de vlek oud is. Als geen van de bovengenoemde middelen niet helpt, vraag dan hulp aan een specialist in chemisch reinigen.

We maken jeans en jeans kleding schoon van briljant groen

De stof van het bovengenoemde type verschilt van andere textielmaterialen in een speciale grove en dichte structuur. Gebruik aceton om de groene vlek van jeans te verwijderen (u kunt nagellakremover gebruiken die aceton bevat). Deze tool moet worden gebruikt zonder voorafgaande fokkerij. Een wattenstaafje gedrenkt in aceton moet meerdere keren worden ingewreven totdat de vervuiling bleker wordt of helemaal verdwijnt. Als er een spoor achterblijft, is het raadzaam om het product in de standaardmodus te wassen voordat het is voorgeweekt.

Gebruik vlekkenverwijderaars met zorg. Sommigen bevatten mogelijk bleekmiddelen. Het wordt aanbevolen om speciale producten te gebruiken die zijn ontworpen voor denimkleding.

We verwijderen briljant groen van de bank

Als je op de bank een spoor van een oplossing van Zelenka opmerkt, is het nodig om er zo snel mogelijk vanaf te komen, anders kan de vlek in de bekleding van het meubilair terechtkomen, hij zal moeten worden vervangen.

Veilige en effectieve middelen - zetmeel. Het kan worden gebruikt om zowel natuurlijke als kunstmatige weefsels met verschillende dikte en dichtheid te reinigen. Het is noodzakelijk om een ​​beetje zetmeel op het vuil te gieten en het met water te laten weken. Laat de substantie handelen en laat hem gedurende 2 uur in deze vorm achter. Zodra het geweekte zetmeel volledig droog is, moet u de bank met een borstel borstelen.

De tweede methode is frisdrank. Het wordt actief in het huishouden gebruikt voor verschillende doeleinden, van koken tot het reinigen van verschillende oppervlakken. Om de vlekken schoon te maken, is het noodzakelijk om een ​​brij van water en soda te maken, het op de verontreiniging toe te passen en goed te wrijven. U kunt de tool 10-15 minuten laten staan. Nadat het nodig is om het gebied met water te wassen.

Als de bank leer is, gebruik dan de tips voor het reinigen van leerproducten van de groene plekken. Dit gedeelte is hoger in het artikel.

We verwijderen Zelenka van de huid van handen

In de regel is het problematisch om de handen en andere huid van de groene oplossing te reinigen, maar er zijn nog steeds manieren om met deze taak om te gaan. Geschikt waterstofperoxide. Het reinigt zacht de huid zonder het te kwetsen. Deze methode kan zelfs door kinderen worden gebruikt.

Het wordt aanbevolen om de huid schoon te maken met wattenschijfjes of een zachte borstel. Om helemaal van groene dingen af ​​te komen moet de procedure verschillende keren worden herhaald.

Een andere effectieve en veilige manier is een mengsel van citroenzuur en alcohol. Met deze oplossing kunt u uw handen en lichaam effectief reinigen, maar het zal niet werken als er open wonden of krassen op de plaatsen van verontreiniging zijn.

Ethylalcohol kan worden gebruikt. Op internet merken ervaren gebruikers dat dit een effectieve methode is. Om de huid schoon te maken, veegt u de vlek af met een staafje gedrenkt in ethylalcohol. U kunt het pas na een paar uur opnieuw proberen om de huid niet te beschadigen.

Chlooroplossing om de huid te reinigen

Blekend poeder wordt niet alleen gebruikt voor het reinigen en desinfecteren van sanitaire zones. Dit onderdeel helpt groene vlekken van de huid verwijderen. Het is vermeldenswaard dat Dit is een gevaarlijke methode waarvoor maximale nauwkeurigheid vereist is. Rietses van bleekwater kunnen brandwonden op de huid achterlaten. Deze techniek is niet geschikt voor mensen met overgevoeligheid van de huid.

Hoe Zelenka uit het gezicht te vegen?

In geen geval mogen chloor en alcohol worden gebruikt om gezichtsgroene planten te reinigen. Het wordt aanbevolen om peroxide en andere zachte componenten te gebruiken. Behandel in het bijzonder de huid rond de ogen. Gebruik een katoenen of zachte doek om te reinigen.

Hoe kleding te reinigen van sporen van Zelenka na waterpokken?

Waterpokken is een ziekte die wordt gekenmerkt door talrijke zweren die het lichaam bedekken. Deze aandoening wordt door elke persoon één keer in een leven ervaren. Op het grondgebied van de voormalige Sovjetrepublieken werden de ontstekingen en sporen van de waterpokken behandeld met briljant groen, waardoor de kleding vies werd en sommige dingen net stierven.

De eerste manier is om de kleding eenvoudig te drogen. Professionele apparatuur is bestand tegen verschillende vervuilingen, maar het is een dure dienst. Daarom is het noodzakelijk om methodes te gebruiken.

De meest gebruikelijke en goedkope tool voor het reinigen van kleding - wasmiddel. Het wordt gebruikt door verschillende generaties huisvrouwen op een rij. Om effectiever te werken, kunt u gel- of waspoeder met zeep gebruiken. Om dit te doen, nat de vlek, wrijf het grondig met zeep en voeg dan een beetje poeder of vloeistof toe. Wacht na de reactie ongeveer een half uur en herhaal de procedure indien nodig.

bevindingen

Zelenka is een persistente stof, de vlekken waarvan het niet gemakkelijk te verwijderen is, vooral als ze niet vers zijn.Ervaren huisvrouwen hebben echter veel handige, goedkope, veilige en effectieve methoden gevonden die thuis kunnen worden gebruikt. Om een ​​spoor van zelenka af te leiden, worden verschillende stoffen gebruikt die in elk huis te vinden zijn: frisdrank, zetmeel, waterstofperoxide en meer.

Als een van deze methoden niet helpt om het probleem van aanhoudende vervuiling op te ruimen, probeer dan de volgende methode. Wees uiterst voorzichtig bij het reinigen, vooral als u agressieve componenten gebruikt zoals technische alcohol, chloor of aceton. Ze kunnen niet alleen producten, maar ook de huid beschadigen.

In de volgende video ziet u 11 manieren om briljant groen van de huid te wassen. Elk van hen wordt getest, je hoeft alleen de meest geschikte te kiezen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses