We verwijderen de gele vlekken op de oksels met kleding

We verwijderen de gele vlekken op de oksels met kleding

Meestal lijkt het erop dat atleten gele vlekken op hun kleding zouden moeten vinden. Maar dit probleem staat voor alle mensen, zonder uitzondering. De meesten van ons weten niet hoe om te gaan met dit probleem, dus stuur beschadigde dingen rechtstreeks naar het huisje of in de prullenbak. Hoewel je dit niet zou moeten doen, want er is een uitweg. Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om met gele, witte en bruine vlekken op kleding om te gaan.

Oorzaken van vlekken

Zweetvlekken op oksels op kleding verschijnen om verschillende redenen:

 • deodorant van slechte kwaliteit, met een grote hoeveelheid aluminium;
 • synthetische stoffen of stoffen met slechte perforatie;
 • niet-naleving van persoonlijke hygiëne;
 • aangeboren ziekten.

Daarom is het, om van gele vlekken af ​​te komen, nodig om de reden te begrijpen waarom ze verschenen.

Veel mensen denken dat ze bij herhaald gebruik van deodorant het probleem van het verschijnen van vlekken onder de armen zullen wegnemen. Helaas is dat niet zo. Deodorants verwijderen alleen de geur. Geelheid eet weg van deodorant in kleding en is moeilijker af te wassen, daarom moeten dergelijke vlekken onmiddellijk worden doorweekt.

Bruine en donkere vlekken komen minder vaak voor. Ze verschijnen met overvloedig zweten en een gepigmenteerde huid, waardoor zweet een bruine kleur krijgt. Dergelijke vlekken zijn moeilijker te verwijderen van kleding, vooral wit.

Een nog groter probleem zal zich voordoen met oude en aanhoudende vlekken. Hoe langer zulke kledingstukken zijn, hoe moeilijker het is om ze te wassen. Ze zijn heel erg afgeleid van kleding. Hoewel het echt mogelijk is. Dergelijke vlekken op kleding kunnen worden verwijderd met behulp van vlekkenverwijderaar of zuurstofbleekmiddel, evenals folk remedies.

Hoe te wassen?

Voor het wassen, moet je de vlek enige tijd laten weken, hiervoor zijn er vele manieren en folk remedies. Een van hen zal in je kast liggen.

De meest gebruikte methode om gele vlekken te verwijderen - Dit is peroxide en frisdrank, maar er zijn andere methoden:

 • Fairy. Deze tool, die wordt gebruikt door veel huisvrouwen. Het verwijdert perfect de vreselijke plekken onder de armen. Verdun hiervoor 10 ml Fairy in 200 ml gewoon water en behandel de vervelende plekken, en laat het een paar uur staan ​​om te worden blootgesteld. Zodra het product in de stof is opgenomen, kunt u naar de tweede fase gaan - wassen met wasmiddel.
 • Soda. Een geweldige optie voor verse vervuiling. Als jouw ding met een gele zweetvlek al meer dan één dag is, zal deze methode niet werken. Maak de "pap" klaar - 50 gram soda en 50 gram water, mix tot een gladde massa. Breng aan op het probleemgebied en wrijf het na 10 minuten in met een tandenborstel en laat het nog een uur staan. Spoel in de toekomst een paar keer.
 • Waterstofperoxide. In dit geval is alles eenvoudig: giet peroxide alleen op de vlek, wacht 5-10 minuten, afhankelijk van de vervuiling, en spoel af.

In het geval van kleding gemaakt van zijde, moet het peroxide worden verdund met water in de verhouding van 15 ml peroxide en 200 ml water.

 • Aspirine. Dit is niet alleen een hoofdpijnpil, maar ook een uitstekende remedie tegen geelverkleuring van kleding onder de armen. Om dit te doen, moeten 4 tabletten aspirine worden fijngestampt en 200 ml water worden gegoten, dan giet de vlek en laat gedurende 50-60 minuten. Daarna afspoelen.

Deze methode is niet alleen geschikt voor oude vlekken, maar ook voor vlekken na deodorant, maar u moet onmiddellijk handelen.

 • Zout. De meest bekende manier om verschillende plekken te zastiryvaniya. Deze methode helpt niet alleen voor vlekken van wijn, maar ook van geel. Meng 250 g zout met 1 liter water, breng aan op de vlek, laat 10 minuten inwerken en spoel af met warm water.
 • Petrol. Volgens velen is dit een vreemde manier om schoon te maken, maar werkt het niet slechter dan het bovenstaande. Niet iedereen in het huis is er benzine. Het is noodzakelijk om watten te bevochtigen en de vervuilde plaats te verwerken.
 • Azijn. De applicatie is hetzelfde als in de vorige paragrafen. Breng aan op vlekken en was met zeep.
 • Citroenzuur. Deze tool wordt gedurende een grote hoeveelheid tijd toegepast en het is onbekend of er een resultaat zal zijn. Breng 200 ml water op 10 ml citroenzuur aan op de vlek en spoel af met water.

Hoe kan ik wassen?

Voordat we dingen met vlekken in de wasmachine doen, zoals we hierboven al hebben ontdekt, moet je ze eerst vergrendelen of ze een paar uur laten weken.

Een wasmachine kan de gele en witte vlekken niet wassen zonder super fondsen. Het is het beste om zuurstofbevattende vlekkenverwijderaars te gebruiken. Niet zonder primaire weken. Dit moet worden gedaan, omdat de geur kan doorgaan naar andere dingen.

Er zijn effectieve winkelgereedschappen. U kunt een gewoon waspoeder nemen, bijvoorbeeld Taid of Ariel, Maak er een pap van en doe de vlek op, en was dan op de gebruikelijke manier.

Een andere manier is zeep, bijvoorbeeld "Antipyatin" of kind. Smeer de plaats van besmetting in met zeep en laat het drogen en was dan in een typemachine. Een andere optie is een remedie voor het bedrijf. Amway. Gebruik zoals beschreven in de instructies.

Vaak worden we, naast vlekken, geconfronteerd met een onaangename geur. Het maakt niet uit hoe veel je jezelf beschermt met deodorant, Bij sterke transpiratie kan geen enkele anti-transpirant dit aan. Daarom blijven vlekken en geur achter. Verwijder de geur van zout helpt. Los een lepel zout op met een glas water en wrijf in een doek. Spoel het vuile gedeelte vervolgens af.

De tweede effectieve manier is vergelijkbaar met de eerste, maar met de toevoeging van ammoniak.

Een effectieve manier om geurtjes te verwijderen, is kleding drenken. met shampoo voor haar. Het ontziet de vlek en verwijdert de onaangename geur van kleding.

Naast geel zijn er witte vlekken op kleding die verschijnen bij het gebruik van deodorant. Het verwijderen van dergelijke vlekken is eenvoudig als ze niet oud zijn. Nadat u de kleding 's avonds hebt gedragen, verwijdert u ze en laat u ze 1 uur weken en verwijdert u de vlek vervolgens met een gewone wasbeurt.

Als je trui of T-shirt zwart is, zal het zweet op dergelijke kleding en dus de vlekken twee keer zo sterk zichtbaar zijn, en ze zullen inferieur zijn dan bij lichte. Op zwarte kleding zijn dergelijke vlekken zeer prominent. Als je ze niet meteen verwijdert, kun je het ding vaarwel zeggen.

Profiteer van wodka of medische alcohol. Geniet een tijdje en stuur het naar de typemachine. Oude vlekken worden heel moeilijk verwijderd. Soms worden ze helemaal niet uitgewassen. Week eerst de kleding en spoel ze af, gebruik dan een van de methoden om vlekken te verwijderen.

Een beetje hoger, hebben we al verschillende methoden overwogen, maar individueel zullen ze niet omgaan met vervuiling. Daarom moet je combineren:

 • Ammoniak en citroenzuur (of sap). Voor het wassen moet je 2 uur wachten.
 • Azijn moet worden gemengd met soda en op de vlek worden aangebracht. Gebruik bovendien geen bleekmiddel.
 • Waterstofperoxide en aspirine - een uitstekende tool en vooral effectief. Toepassingstijd 10 minuten.

Van verschillende stoffen

Bij het verwijderen van gele vlekken, moet u rekening houden met de stof waaruit het ding is gemaakt. Het moeilijkst om vlekken met katoenen stoffen af ​​te wassen, bijvoorbeeld met T-shirts en overhemden. En terug naar het peroxide en zout. Deze unieke tool is zelfs geschikt voor delicate stoffen. Let er bij het toepassen alleen op dat de oplossing met water moet worden gevuld, zodat uw ding niet achteruitgaat.

Wol en zijde zijn meer "delicate" stoffen voor blootstelling aan chemicaliën. Weefsels zullen gemakkelijk verslechteren door de effecten van middelen zoals zout, waterstofperoxide en soda. Maar als je de verhoudingen kent, dan zal alles zonder schade aan de trui of het vest uitkomen. Je kunt ook hyposulfiet proberen. Meng om dit te doen 50 g hyposulfiet met 200 g water. Laat 5-10 minuten over. We spoelen in warm water.

Zijdeweefsels kunnen worden gebruikt om dergelijke verontreinigingen te verwijderen met ammoniak en terpentine. De methode van toepassing is ook eenvoudig. Het is voldoende om deze ingrediënten in gelijke delen te mengen en over het probleemgebied te wrijven. Zorg ervoor dat je afspoelt.

Over dingen uit delicate stoffen zijn gele en witte vlekken veel zichtbaarder en complexer, maar deze methoden zullen u gemakkelijk voor dergelijke misverstanden behoeden.

We beschouwen kleur

Houd rekening met de kleur van kleding bij het verwijderen van de geelheid onder de armen. Voor gekleurde kleding kunt u bijvoorbeeld geen waterstofperoxide gebruiken. We zullen meer in detail begrijpen.

Om de kleur die u kunt nemen te herstellen zout en hyposulfiet met een glas water. Deze tool geeft glans aan de stof, vooral zijde.

De gele kleur van witte kleding wordt perfect afgewassen met oxaalzuur. Creëer een oplossing: 1 theelepel zuurpoeder en een glas water, meng en breng het probleemgebied aan.

Uitstekende hulp samengestelde terpentine en ammoniak, wrijf en laat voor een tijdje.

Als de vlek niet oud is, is deze methode geschikt voor witte of lichtgekleurde kleding: toepassen geconcentreerd citroensap en laat het drogen. Was vervolgens met de hand of machinaal. Als de vervuiling oud is, voeg dan zout toe aan het citroensap - de vlek zal lichter worden voor je ogen.

Als je gekleurde kleding voor je hebt, gebruik je azijn het best. "Table". Verdun het in een verhouding van 1: 4.

Van de winkelhulpmiddelen passen Verdwijnen. Dit is een zachte remedie die u van verontreiniging van zowel witte als gekleurde stoffen zal bevrijden. U kunt een goedkoper product nemen, bijvoorbeeld 'Persol'.

Voor gekleurde stoffen geschikt verschillende gereedschappen:

 • Was zeep. Ze moeten de plek "smeren" en weken in een sopje. Goed uitspoelen.
 • Voorzichtige oplossing - zout en frisdrank.
 • Aspirine-oplossing. Houd het gewoon niet lang vol met dingen.
 • Vaatwasmiddel.

Tips en trucs

Er zijn algemene tips en trucs voor het verwijderen van zweetvlekken:

 • Bij het verwijderen van vlekken om strepen te vermijden, beweegt u van de rand naar het midden van de plek.
 • Gebruik bij het spoelen warm, maar niet heet water.
 • Wanneer u deze of andere methoden voor het verwijderen van vlekken gebruikt, lees dan zorgvuldig de instructies op het etiket.
 • Laat de vlek een tijdje weken, zodat de stof doordrenkt is met een oplossing.
 • Bekijk de reactie van de oplossing met een doek. Hoe sneller het in actie kwam, hoe sneller je het ding verwijdert en op de gebruikelijke manier wast.
 • Na het wassen de kleding binnenstebuiten keren en babypoeder gebruiken: breng het aan op de oksels en strijk het vervolgens op een lage temperatuur.
 • Gebruik in geen geval "bleekheid" of bleekmiddel! Deze veelgemaakte fout zal ertoe leiden dat het ding kan worden weggegooid. Het is een feit dat wanneer je een reactie met deze stoffen aangaat, de vlek verdonkert.
 • Gebruik geen benzolbevattende oplossingen voor synthetische stoffen.
 • Wrijf niet te veel over de vlek, u kunt de textielvezels beschadigen. Je veegt de vlek weg, maar het ding zal bederven.
 • Gebruik geen sterke zuren om vlekken te verwijderen, zoals zoutzuur en salpeterzuur.
 • Wanneer u een van de methoden voor het eerst gebruikt, test u eerst een klein stukje materiaal.
 • Verwijder vlekken van de zelfkant van dingen.
 • Spoel je ding een paar keer af.
 • Witte vlekken van deodorant kunnen met wodka worden verwijderd.
 • Wasmiddel is beter te gebruiken op verse vlekken.
 • Vergeet niet dat de bovenstaande methoden niet kunnen helpen.
 • Gebruik geen waterstofperoxide voor gekleurde stoffen.
 • Was kleding onmiddellijk met zware vervuiling.
 • Alle bekende zout kan zelfs aan het wasmachinecompartiment worden toegevoegd. Slechts 2-3 eetlepels ontlast de walgelijke geur.
 • Wanneer de machine wasbaar is, verdubbel dan de hoeveelheid poeder. Dit zal helpen om de geur en vlekken te verwijderen.
 • Als de geur persistent is en niet verdwijnt na de eerste wasbeurt, was hem dan een tweede keer.Om te beginnen, installeer een voorwas, en alleen dan de belangrijkste.
 • Droog je kleding niet in een droger, maar in direct zonlicht en in de open lucht.

Tips en trucs om vlekken te voorkomen:

 • Kies zorgvuldig een deodorant, want een grote hoeveelheid aluminium is slecht voor kleding en je huid, en vormt deze vreselijke plekken onder de armen.
 • Verminder de hoeveelheid deodorant.
 • Volg de regels voor persoonlijke hygiëne.
 • Gebruik geen deodorants en farmaceutische middelen zoals Teymurov-pasta om zweten te verminderen. Als u deodorant de voorkeur geeft, wacht dan na het aanbrengen een beetje tot het volledig droog is op de huid.
 • Om te voorkomen dat gele of witte vlekken verschijnen, kunt u kopen in de apotheek hexamine of formidron. Ze kunnen met elke was worden aangebracht op het gebied van de oksels.
 • Als je kleren ruikt, draag ze dan niet een tweede keer - dit zal haar toestand alleen maar verergeren.
 • Draag in de zomer, bij warm weer, katoenen kleding. In haar huid ademt beter dan door synthetisch weefsel.
 • Als u een jas, jas draagt, zorg er dan voor een vest te dragen, top onder de bodem.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van de gele vlekken op de oksels van de kleding.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses