Hoe de vlek thuis van gouache te verwijderen?

Hoe de vlek thuis van gouache te verwijderen?

Alle kunstenaars en ouders van creatieve aard zijn bekend met de situatie wanneer, na het maken van een gewone schilderij, niet alleen het canvas, maar alles eromheen is versierd met heldere kleuren. Daarom moet u na enkele uren tekenen voor een lange tijd schoonmaken. En om te gaan met vlekken van gouaches kan heel moeilijk zijn, en soms bijna onmogelijk.

We kiezen een effectief hulpmiddel

Om de vlekken van gouache te bestrijden, kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laten we kijken naar degenen die precies werken, die al zijn getest door meer dan één generatie makers en hostesses.

Als u te maken heeft met kleding, kies dan om de vlekken van gouache te bestrijden synthetische koper. Het is de moeite waard zorgvuldig te kiezen, rekening houdend met alle kenmerken van je spullen.

Hoe dunner en delicater de stof, des te milder moet het product zijn waarmee u hem schoonmaakt. Het gaat erom of de kleding wit of gekleurd is. Alle noodzakelijke informatiefabrikanten vermelden in de regel op de verpakking van het product.

Degenen die proberen alle "chemie" in hun huis te vermijden, je kunt iets kiezen uit de beschikbare geïmproviseerde middelen. Dus, bijvoorbeeld, een simpele wasmiddel. Je kunt eenvoudig de stof ermee afvegen, of het ding weken in een oplossing met zeep en ingewreven in warm water.

Hulpmiddelen zoals aceton, nagellakremover of zelfs geraffineerde benzine. Voeg ze in kleine hoeveelheden toe aan het water. De resulterende samenstelling mag het hele ding niet laten weken, maar alleen het besmette gebied.

Zoals de praktijk laat zien, laten deze producten je letterlijk in een half uur van verfvlekken ontdoen. Het belangrijkste is om niet te vergeten de doek te spoelen, zodat er geen onaangename geur is.

En als je niet werkte met eenvoudige verf, maar met fluorescerende gouache, dan zou je op zo'n product moeten letten eucalyptusolie. Het moet ook een paar minuten direct op de vlek worden aangebracht. Echte en geschikte eucalyptusolie alleen om te werken met dichte weefsels.

Manieren om vlekken te verwijderen

Zoals de praktijk laat zien, is het helemaal niet moeilijk om de vlek thuis van gouache te verwijderen. Je kunt elk soort vervuiling aan, als je vakkundig het gereedschap kiest en het op de juiste manier kunt toepassen.

Met kleding

Meestal valt gouache op kleding. En ongeacht of het een nieuwe jeans of een zelfgemaakte blouse is, ik wil het ding nog steeds niet weggooien. Ja, dit en hoeft niet te doen, omdat je de stof altijd kunt wassen en het oorspronkelijke uiterlijk kunt herstellen.

Voordat u tot actie overgaat, moet u de mate van vervuiling van de stof beoordelen. Natuurlijk is het veel gemakkelijker om met verse vlekken om te gaan dan met oude vlekken. Hoewel, als er een dikke laag gedroogde verf op de kleding zit, kunt u proberen deze voorzichtig schoon te maken met een speciale borstel. In dit geval heeft u geen extra bleek- en vlekverwijderaars nodig.

Een dunne laag gedroogde verf kan uit kleding worden verwijderd. substitueren ding onder de stroom van water. Als de vlek niet veel ingesleten is, zal deze verdwijnen. Restvlekken moeten worden behandeld met aanvullende producten.

Als u een vlek van verf opmerkt direct nadat deze op de kleding is terechtgekomen en de kleur nog niet in de vezels is doorgedrongen, kunt u een eenvoudige zeep of een soort vlekverwijderaar gebruiken die de stof niet beschadigt. Als u met een vlekkenverwijderaar werkt, moet u het op de besmette plaats leggen en uw kleding in warm water onderdompelen. Hierna is een verplichte stap het wassen op een lage temperatuur.

Op dezelfde manier kunt u een gouachevlek verwijderen van een gekleurde blouse en een wit shirt. Ja, bij het werken met verschillende soorten stof is het de moeite waard om te onthouden dat elk materiaal zijn eigen aanpak vereist. Het is bijvoorbeeld veel eenvoudiger om met kunststoffen te werken. Maar katoen, vlas en andere natuurlijke materialen absorberen veel sneller helder pigment.

Het is nog moeilijker om verf uit gemengde stoffen te wassen, bijvoorbeeld uit spijkerbroeken. Maar materiaal zoals dichte natuurlijke denim is niet zo delicaat. Dit betekent dat het meer radicale schoonmaakmethoden kan testen.

Gebruik bijvoorbeeld ammoniadie in bijna elk huis te vinden is. Werken met ammoniak is heel eenvoudig. Bescherm je handen met rubberen handschoenen en breng het aan op een gouachevlek met een wattenstaafje of wattenstaafje. Het is raadzaam om van de randen naar het midden te gaan, zodat de vlek niet verder verspreidt. Nadat je het hele gebied hebt bewerkt, moet je kleding een half uur opzij leggen en diep in de vezels laten indringen en het pigment verwijderen.

Daarna kunt u de jeans wassen met het gebruikelijke poeder of dezelfde waszeep.

Nog een niet erg zachte stoffenmethode die geschikt is voor denimproducten - een combinatie van azijn en benzine. Hier heb je ook duurzame rubberen handschoenen en fleece nodig. Azijn moet worden voorverwarmd, gemengd met benzine in een verhouding van 1: 1 en op de stof worden aangebracht. Houd dit explosieve mengsel moet niet meer dan twintig minuten zijn. Daarna kun je doorspoelen.

Als de stof delicater is dan denimdenim, kunt u zachtere vlekkenverwijderaars vinden. Dus, als je nog een plekje over hebt op een mooie witte blouse, dan kun je het behandelen met een sprayverwijderaar.

Dit is een zeer goede manier om met vervuiling om te gaan, omdat de spray alleen op het oppervlak van de stof wordt gesproeid en er niet in wordt gewreven.

Met tapijten en meubels

Heel vaak zijn niet alleen favoriete outfits, maar ook meubels het slachtoffer van een creatieve impuls. Gouache-vlekken van textiel en tapijten zijn ook mogelijk, dus wanhoop niet.

Allereerst kunt u het proberen tapijtreiniger. Iedereen zal het doen, maar vaker kiezen huisvrouwen producten in de vorm van poeder, die in water moeten worden opgelost. Dit poeder wordt in een dicht schuim geslagen, dat op het gekleurde oppervlak wordt aangebracht. Het schuim verdwijnt na een paar minuten, waarna het vuil nog moet worden afgeveegd met een borstel.

Als alternatief voor dit product kan een gewoon wasmiddel worden gebruikt. Ook hij ranselde op schuim. Breng deze schuimsamenstelling aan op het meubilair, zonder angst voor beschadiging van textiel.

Een andere effectieve manier om vlekken van het oppervlak van een tapijt of meubilair te verwijderen, is om een ​​eenvoudig vaatwasmiddel te combineren met glycerine. Zo'n mengsel kan zelfs gedroogde gouache aan. Schraap hiervoor de gedroogde verf met een scherpe schaar of een borstel en bevochtig de vlek met een mengsel van wasmiddel en glycerine. Laat dit mengsel enkele uren staan ​​om de vlek volledig te laten weken.

Je kunt ook proberen het pigment te verwijderen met een lepel azijn, opgelost in een glas zuiver water. Dit tapijt moet grondig worden doordrenkt met deze oplossing. Na een paar uur moet je alles met warm water afspoelen.

Met behang

Het is veel moeilijker om de verf van de muur te wrijven. Vooral als je tijdens het maken van reparaties papierachtergronden kiest. Maar in bijna alle gevallen is het mogelijk om de situatie te redden en een lichtpuntje van de muur te verwijderen.

De eenvoudigste manier om gouache te schrobben van die oppervlakken die geen vocht opnemen. Deze omvatten gelakt hout, glas, porselein, metaal en kunststof. Als de wanden van je huis bijvoorbeeld zijn afgewerkt met houten panelen of tegels, dan zou je geen problemen moeten hebben met het schoonmaken van de muren. Veeg het oppervlak eenvoudig af met een vochtige spons.

Dichte vinyl- of vliesbehang kan ook worden gereinigd. Toegegeven, dit is een ingewikkelder proces.Hier is het nodig om frisdrank of reinigingsmiddel in warm water te verdunnen, een spons in deze vloeistof te bevochtigen en de wand ermee schoon te maken.

Als je papieren wallpapers hebt geplakt, kun je de vlek niet helemaal verwijderen, je kunt zelfs niet proberen deze te schrobben. Kies liever een net stuk behang of een mooie foto om het bevlekte deel van de muur te lijmen of te sluiten.

Van boeken

Als een verfvlek op een boek valt, is het verwijderen ervan ook bijna onmogelijk. Het enige wat je kunt doen, is de gouache voorzichtig van de omslag van het tekstboek verwijderen. Als de pagina's zelf vlekken vertonen, kan hier niets aan worden gedaan, omdat het papier het pigment zeer snel absorbeert, en watergebruik verergert de situatie alleen maar.

Met plastic

Het is veel gemakkelijker om het volledige kleurenpalet uit plastic te verwijderen. Loop op het oppervlak met natte doekjes bevochtigd in water met een spons of doek. En je probleem is opgelost.

Handige tips

Als u of uw kind graag gouache gebruikt, dan zijn deze tips zeker nuttig voor u.

Ten eerste moeten alle creatieve mensen niet alleen verf en penselen inslaan, maar ook speciale beschermende kleding. Een schort om je outfits te beschermen, kan voor creativiteit in elke winkel worden gekocht of besteld. En je kunt je eigen handen naaien uit de resten van de stof. Wat een beschermende kleding die je gewoon niet erg vindt. En als het verf krijgt, kan het worden gezien als onderdeel van het decor.

Bovendien kunt u de omliggende ruimte beschermen. U kunt bijvoorbeeld markeren speciale hoek voor creativiteit. Daar kunt u een doek ophangen om het behang te beschermen tegen spatten. Je kunt ook gewoon in een kamer zitten met betegelde of plastic wanden, die veel gemakkelijker te reinigen zijn van gouachevlekken.

Houd er rekening mee dat als u de stof probeert te reinigen van besmetting, u geen warm of heet water mag gebruiken. Het is beter om koud water te gebruiken om te spoelen en om te wassen en zelfs om te weken.

Het feit is dat gouache een verf is die voornamelijk bestaat uit natuurlijke ingrediënten, die zeer snel in de stof opeten wanneer ze worden blootgesteld aan warm water.

Onthoud tenslotte dat hoe snel en permanent de verf in de stof wordt opgenomen, afhankelijk is van de pigmenten in de basis. Het meest eenvoudig te verwijderen uit de stof artistieke gouache, een beetje harder poster. Maar TL-licht is bijna onmogelijk.

Hoe je verfvlekken uit kleding kunt verwijderen, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses