Aanbevelingen en methoden voor het verwijderen van motorolie uit kleding

Aanbevelingen en methoden voor het verwijderen van motorolie uit kleding

Machineolie wordt veel gebruikt om wrijving in voertuigen, industriële machines, krachtapparatuur en andere apparatuur te verminderen. Samen met het gunstige effect, als je kleren aantrekt, laat elke motorolie lelijke vlekken achter. Iedereen kan dit probleem tegenkomen en het is handig om precies te weten hoe het is opgelost.

Wat zijn de spots?

Alle motoroliën in hun chemische aard en eigenschappen (in de delen die voor ons van belang zijn) staan ​​dicht bij vetten. Maar hun diversiteit laat niet toe om de opkomende vervuiling als iets fundamenteel uniforms te beschouwen. Dus, de olie die oorspronkelijk in de motoren van auto's is gegoten, wordt vet genoemd in de professionele cirkel. Na een bepaalde periode van werking, onder invloed van hoge temperaturen, oxidatie door zuurstof en mechanische effecten, wordt de olie afval.

Chemische veranderingen in de samenstelling van het smeermiddelreagens veranderen de praktische eigenschappen ervan radicaal. Maar in termen van vervuiling en het verwijderen van speciale verschillen gebeurt niet, en je kunt dezelfde hulpmiddelen gebruiken.

Het is alleen nodig om rekening te houden met wat de stof is en hoe lang de vlek is verschenen; Afhankelijk hiervan wordt een geschikte reinigingsmethode geselecteerd met behulp van de middelen die voor u beschikbaar zijn.

Beschikt over reinigingsmaterialen

Afhankelijk van de dichtheid en het type materiaal, de intensiteit van vervuiling, de kleur van het product en andere parameters, Er zijn verschillende reinigingsmethoden:

 • Het schoonmaken van jeans en jasjes (donsjack) wordt bemoeilijkt door het feit dat hun structuur erg dicht is. Smeerolie is bijna onmogelijk om de gebruikelijke waspoeders te verwijderen, bleekmiddel kan het ding volledig verwoesten met onzorgvuldig gebruik. Deze kledingstukken bij het reinigen met een borstel kunnen worden verdund en verliezen ook hun eigenschappen. Omdat het weefsel dicht is, vindt de absorptie van vloeistoffen langzaam plaats. Dit betekent dat vlekken die er vers uitzien, bedekt zijn (zonder te wrijven!). Bij gerechten verwijderen ze vuil met stoffen servetten en wassen ze kleding zoals gewoonlijk.
 • Van geïmproviseerde middelen om de olie van het oppervlak van de jas te verwijderen, helpt droge mosterd drogen. Het is gedrenkt om zoiets als een pap te maken, 30 minuten op een vuile plek te leggen en het vuile ding in warm water af te spoelen. Zelfs dikke kleding kan worden gereinigd met kerosine, dat op het oppervlak van de vlek wordt gegoten en na een paar seconden beginnen ze naar het midden van de vervuiling te duwen.

Met deze methode moet u de vlekken verwijderen door het meest warme water te wassen en als de stof niet tegen een dergelijke behandeling bestand is, moet deze worden losgelaten.

 • Jeans worden vaker door olie aangetast dan andere, en het is erg moeilijk om dergelijke vlekken te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de behandeling met de toepassing van het oplosmiddel te starten en het is onmogelijk om hard te wrijven, anders zal het oppervlak vervagen. Vervolgens wordt de spijkerbroek besprenkeld met wasmiddel, besproeid met water en ingewreven met een borstel (krachtig, omdat we de zwakke bewegingen van de strepen niet kwijt kunnen raken). Speciale sprays kunnen ook de oliebesmetting van een spijkerbroek verdrijven, maar alleen als de vlek niet oud is.
 • Het meest energieke product dat op jeans past, maar absoluut niet geschikt is voor bolonovy-textiel - een combinatie van ammonia en terpentine. Wees voorbereid op het feit dat het ding onherroepelijk kan verslechteren! Als u toch een kans wilt nemen, brengt u het mengsel op de verstopping aan en maakt u het schoon met een zachte doek. Daarna hebt u verschillende handwasbeurten nodig met een oplossing voor een andere zeepoplossing. Zelfs met volledig succes kan een stabiele onaangename geur achterblijven.
 • Opgemerkt moet worden dat jeans en bovenkleding in alle gevallen niet van olie kunnen worden ontdaan. Dus de meest delicate materialen met de noodzakelijke verwerking zakken eenvoudig in elkaar, verliezen hun uiterlijk. Het meest veelzijdige reagens is benzine voor aanstekers, die een paar servetten impregneren die vanaf verschillende kanten zijn aangebracht. Na 30 minuten blijft de olie alleen op een servet achter.

De klassieke blauwe kleur van jeans betekent dat je helemaal geen oplosmiddel kunt gebruiken; donkere soorten stof kunnen herhaaldelijk worden verwerkt, waarbij alleen de kleur van de materie zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.

 • Bij witte of zeer lichte broeken worden olievlekken verwijderd door behandeling met zuurstofbleekmiddel. Gezien hun grote activiteit, volg strikt de instructies, en als de toegepaste tool niet helpt, probeer dan niet verder te experimenteren, neem contact op met de professionals. Bij het reinigen van de bolonyev-stof moet de binnenkant van de vlek op een plank of op hard karton liggen. Wrijf nooit overmatig tegen het oppervlak van het vuil.
 • Bologna kan alleen worden gewassen bij temperaturen niet hoger dan 40 graden, en handmatig, en het moet voorzichtiger worden uitgewrongen. Strijken na het reinigen van dergelijke kleding is onaanvaardbaar, het wordt alleen bij kamertemperatuur en niet bij zonlicht en verwarmingstoestellen gedroogd. Het is beter om Bologna niet met borstels te poetsen, als laatste redmiddel, gebruik de minst harde en maak ze soepel schoon.

Noodzakelijke accessoires

Om kleding schoon te maken, moet u zowel borstels als servetten bij de hand hebben. Wat precies moet worden toegepast, hangt af van de eigenschappen van de stof. Je hebt ook zeep, warm of warm water nodig, wat helpt om vlekken of restvervuiling te verwijderen. In veel gevallen moet de kleding extra met de hand of in de auto worden gewassen, dus het poeder moet ook bij de hand zijn. Goed middel om vetvlekken te verwijderen - kerosine, benzine, 646e oplosmiddel- en vernisverwijderaarsin de formulering die aceton omvat.

Naast al het voorgaande, maak wattenschijfjes (tampons), weekbakjes, sponzen, ze kunnen op elk moment nuttig zijn.

Voorbereidende werkzaamheden

Zorg ervoor dat je jezelf beschermt als je klaar bent om te smeren. Alle actieve remedies van welke aard dan ook hoeven alleen te worden gebruikt met rubberen handschoenen en de krachtigste reagentia en mengsels kunnen ademhalingsorganen beschadigen. Lees zorgvuldig de instructies voor het medicijn of recensies over het gebruik van handwerk voordat u verder gaat met uw werk. Zorg ervoor dat dit type stof op een bepaalde manier kan worden verwerkt. ten slotte, Volg strikt de technische regelsanders kunt u de vlek in plaats van de vlek verwijderen over een groter gebied of over te dragen aan andere kleding.

Gebruik een gereedschap dat u nog niet eerder hebt geprobeerd of een nieuw ding probeert te reinigen. Controleer eerst het effect van het reagens op een vergelijkbaar weefselmonster of op een visueel onzichtbaar gebied. Als alles goed gaat, kun je handelen.

Hoe kan ik wassen?

Enkele nuttige aanbevelingen:

 • Je kunt dingen wassen met een autospray, het moet strikt volgens de instructies worden gebruikt en dan zal het vuil vrijwel onmiddellijk worden verwijderd. Zo'n tool vecht effectief, zelfs met diep doordrongen vervuiling. Aangezien een dergelijke spray niet in alle huizen aanwezig is, kunt u in plaats daarvan een afwasmiddel gebruiken. Maar ze kunnen alleen omgaan met verse motorolie en de stof moet 4 of 5 uur geïmpregneerd zijn.
 • Verbeter het effect van het toevoegen van waspoeder aan het afwasmiddel. Als u op zoek bent naar iets om de vlek van motorolie weg te schrobben, is hiervoor een speciale zeep. Daarin wordt het problematische ding in warm water gewassen en gedurende een half uur weggezet. Bevestig vervolgens het resultaat en was kleding in de auto volgens het gebruikelijke programma.
 • Om de motorolie te verwijderen in afwezigheid van zowel servies als poeder, kan tandpasta: wrijven met bevuilde kleding en vervolgens de gebruikelijke machinewas uitvoeren.U kunt andere middelen van uniforme samenstelling gebruiken: ruwe stoffen kunnen eenvoudig worden gereinigd met oplosmiddelen uit verven, na aanbrengen worden de vlekken grondig afgeveegd met een stijve borstel. Voltooit de verwerking van al het wassen.
 • In veel gevallen helpt schone terpentijn goed, zonder enige onzuiverheden: het wordt in een kleine hoeveelheid op de vlek gedruppeld, vervolgens grondig gewreven, kleding wordt gewassen en geventileerd. Je kunt het glijmiddel dat zojuist op de stof is gekomen als volgt verwijderen: verwijder het vloeibare deel van de vervuiling met een servet of handdoek, giet een kleine hoeveelheid serviesgoed op de vlek, gebruik dan een borstel na 20 minuten of iets meer. Het blijft alleen om de kleding in de gebruikelijke wasmodus voor haar te wassen.
 • Als er vrees bestaat dat het niet mogelijk is om de vlek af te vegen (dit gebeurt wanneer dezelfde terpentine en andere sterke middelen niet van toepassing zijn), blijft het de meest goedaardige methoden gebruiken. Bestrooi in het bijzonder olieachtige verontreiniging met talkpoeder, maizena of baby poeder. Na het aanbrengen van een dergelijke laag kleding moet worden overgelaten alleen voor de nacht of dag. Dan zwaaien de poederdeeltjes, wordt het ding in warm water gewassen zonder extra reagentia.
 • Als je een sneller effect wilt, strooi je het krijt over de vlek, het werkt in 1-2 minuten. Het is waar dat je kleding moet wassen zodat er geen witte vlekken meer zijn.
 • Als u niet wilt experimenteren met verschillende ambachtelijke middelen en u wilt het optimale effect bereiken, moet u synthetische vlekkenverwijderaars gebruiken. Het is vrij betrouwbaar en veilig. Een goede vervanger voor zeep kan dienen als "Antipyatin." Het vuile gebied wordt ingewreven met een speciale zeep en gedurende 15 of 20 minuten gelaten, waarna het weefsel handmatig in een oplossing van hetzelfde product wordt gewassen.

Het verwijderen van de restgeur van dit uitstekende product is eenvoudig: spoel het artikel in de wasmachine, zorg ervoor dat u een klein deel van de wasverzachter toevoegt.

tips

Een paar tips om gastvrouwen te onthouden:

 • Wanneer er geen gelegenheid of tijd is om complexe composities te gebruiken, om natte bewerkingen uit te voeren, giet u de vlek gewoon in met tafelzout; binnen een paar minuten moet deze verdwijnen. Het strijken van een doek met twee servetten aan beide zijden helpt ook om te doen zonder chemische behandeling met geïmproviseerde of industriële middelen.
 • We raden aan om acetaat, zijde, fluweel en wolproducten te reinigen met een mengsel van terpentijn en ammoniak of gedenatureerde alcohol (ze worden gelijk genomen). De oplossing wordt verzameld met een wattenstaafje en ingewreven op een verontreinigde plaats. Zeer verse vlekken worden verwijderd door krijt en zetmeel te verspreiden, maar om het resultaat te fixeren (bulkmateriaal absorbeert alleen vloeistof), moet u het wassen. Als er thuis magnesiumpoeder en -ether is, worden ze gemengd tot ze homogeen zijn, de vuile plek wordt doordrenkt met pap en voorzichtig, zonder plotselinge bewegingen, in de vlek gewreven.
 • We raden aan nooit "witheid" toe te passen en geoliede kleding niet te laten weken; Beide beschreven methoden zijn nutteloos en de eerste is ook gevaarlijk. Wanneer u met smeermiddelen werkt, de auto repareert of gewoon ergens naartoe rijdt, is het beter om alle kleding en persoonlijke spullen onmiddellijk te inspecteren om de vlek snel te detecteren.

Gebruik oplosmiddelen, vergeet niet servetten onder de vlekken te doen, en als u nat wordt van de uitstromende olie, moet u ze onmiddellijk vervangen. Witte en gekleurde kleding, evenals zeer dunne of delicate stoffen, het is wenselijk om te leveren voor chemisch reinigen, je kunt ze nauwelijks met je eigen handen afwassen. Gebruik benzine, kerosine of aceton en werk zo ver mogelijk van gasfornuizen en hete voorwerpen!

 • Reinigen met kerosine is heel eenvoudig: de vloeistof wordt op vuile plaatsen aangebracht, 10 minuten bewaard, waarna het resterende product wordt opgevangen met een papieren servet, het item wordt gewassen. Eventuele oplosmiddelen en terpentine kunnen alleen worden gebruikt tot de vervaldatum. Wees voorzichtig met de verwerking van fijne, gekleurde materie, evenals degene die is versierd met kralen of borduurwerk.In dergelijke gevallen zijn niet alleen krachtige stoffen gecontra-indiceerd, zelfs wassen in heet water wordt niet aanbevolen.
 • Om het textiel van smeermiddelen te reinigen past gekleurd krijt niet, je hoeft alleen puur wit krijt te gebruiken. Ze vallen royaal in slaap in de getroffen gebieden en wachten tot 5 minuten om de vloeistof door het poeder te laten opnemen. Daarna schudt krijt af.
 • Voedsel of bijtende soda kunnen beide machineoliën absorberen en oplossen. Om een ​​optimaal effect te bereiken, wordt het reagens gedurende zes uur bewaard. Maar ze negeren het niet, periodiek is het noodzakelijk om de geplant servetten te vervangen, anders zal de olie zich verspreiden waar het niet nodig is. Voor absorptie van vloeistof op het oppervlak, zal normaal zaagsel goed werken.

Thuis kun je, zoals je gemakkelijk kunt zien, omgaan met een verscheidenheid aan vervuiling. Het is alleen nodig om de eenvoudigste manieren te kennen en om ongewenst te handelen.

Hoe u vlekken van motorolie verwijdert, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses