Hoe grasvlekken van jeans te wassen?

Hoe grasvlekken van jeans te wassen?

Een warme lente of een hete zomertijd is een goed excuus om de natuur in te gaan, te genieten van de frisse lucht en te genieten van heerlijke gerechten voor een picknick. Dit alles is echt mooi, maar dit tijdverdrijf heeft vaak een vervelende kant erna - groene plekken gras op de kleding, links als om te onthouden. Meestal valt het op het lot van je favoriete jeans, omdat het in hen is, zo veelzijdig en comfortabel, dat veel mensen op een vergelijkbare vakantie gaan.

Een dergelijk "ongeluk" is echter geen reden om het kledingstuk weg te gooien, omdat het gras op verschillende manieren kan worden weggespoeld. Het blijft alleen om de meest geschikte te kiezen.

Kleine trucjes

Hoewel dit mogelijk is, is het onwaarschijnlijk dat u de vervuiling snel zult verwijderen, omdat de green een speciaal pigment bevat dat, wanneer het in contact komt met de stof, het een groene kleur geeft. Maar er zijn een paar tips die de snelheid waarmee een favoriet ding van vlekken verwijdert, zal doen toenemen, en het maakt niet uit hoe je de schoonmaakoptie gebruikt:

  • Het wordt niet aanbevolen om uit te stellen. Begin met het wegwerken van deze problemen zou zo snel mogelijk moeten zijn, idealiter - vanaf het moment dat het werd ontdekt, anders zal het proces veel gecompliceerder worden;
  • Het is gecontra-indiceerd om te proberen de vlek af te vegen met water. Het gewenste resultaat wordt hoe dan ook niet bereikt, en zal zelfs het tegenovergestelde zijn - de penetratie van het pigment zal alleen maar dieper worden;
  • met de mogelijkheid om een ​​speciale agent te gebruiken die gras verwijdert, is het beter om het te gebruiken.

Ondanks de effectiviteit van gespecialiseerde chemische producten, heeft niet iedereen ze thuis, en in feite moet je snel handelen om de vlek niet van vers in oud te veranderen. Daarom komen verschillende middelen om deze strijd te hulp te komen.

Waterstofperoxide

Het is niet alleen goedkoop en gaat gepaard met bloedingen, maar het is ook in staat om groene vlekken van jeansstof te verwijderen. Het enige dat nodig is, is een paar druppels geld per item en ongeveer een uur tijd voor het peroxide om zijn taak te voltooien. Nadat u bijvoorbeeld al een wasmachine kunt gebruiken. En toch Deze optie is meer geschikt voor lichtere kleding., omdat het verschijnen van echtscheidingen mogelijk is.

Zuiveringszout

Dit product is voor heel veel mensen bekend. Frisdrank wordt gebruikt in de keuken en in economische aangelegenheden, maar niet iedereen weet dat het ook jeans tegen vervuiling kan besparen. Deze procedure is uiterst eenvoudig: een paar eetlepels soda lossen op in water en vormen een suspensie, die vervolgens wordt behandeld met een vlek. Laat het artikel dan minstens een uur in deze staat, maar u kunt proberen de bewerkte plaats met uw hand te wrijven, doe het zo zorgvuldig mogelijken was.

azijn

Wijn of tafel - er is geen fundamenteel verschil, je kunt gewoon degene nemen die in de keuken aanwezig is. Aanhoudende vervuiling is helemaal geen probleem voor azijn, en daarna ziet de jeans er als nieuw uit. Er zijn hier twee hele wegen: met een heleboel product kun je er ongeveer 60 minuten een ding in laten weken; maar het resultaat zal niet slechter zijn als u de vlek eenvoudig met een borstel wrijft, na het te bevochtigen met azijn, en dan de gebruikelijke wasbeurt op te nemen.

In het geval van de strijd met de oude "greens", wordt het aangeraden om de krachten van soda en azijn te combineren. Druppelen azijn op frisdrank, u zou de vlek met maximale snelheid moeten verwerken tot de chemische reactie die heeft plaatsgevonden tot een einde is gekomen en het kledingstuk moet verzenden om te worden gewist.

tandpasta

Regelmatige tandpasta (wit, zonder gekleurde elementen) en een oude borstel voor mondhygiëne is een ander wapen in de strijd tegen gras. U hoeft alleen maar met een beetje pasta op de vlek te borstelen en ongeveer een half uur te wachten tot het drogen is gebeurd. Daarna blijft het om wat de pasta is geworden te verwijderen en de kleding te wassen.

Ook geschikt tandpoeder, verdund met water tot de gewenste consistentie.

Alcohol oplossingen

Ammonia lost de gevolgen van een lange wandeling op, waardoor deze extreem effectief is. Tegelijkertijd is er geen speciale inspanning nodig. Je moet ongeveer 200 ml warm water nemen en een theelepel alcohol verdunnen, de vuile jeans verwerken met de resulterende vloeistof en deze 30 minuten laten staan. Dan is het belangrijk om zeep toe te passen op de "groene" sectie en het ding opnieuw te laten, nu gedurende 60 minuten. Wanneer alle stadia voltooid zijn, blijft het de wastechniek gebruiken. Het is vermeldenswaard dat alcohol het meest afwijkend is:

  • ammoniak;
  • ethyl;
  • gewone wodka.

De kans bestaat dat de vlek na de eerste procedure niet verdwijnt, ook al is alles correct uitgevoerd. In dit geval hoef je je niet te verliezen en ga je met een spijkerbroek in de vuilnisbak. Herhaalde acties zullen het probleem zeker volledig verlichten.

Heet water

Het is goed mogelijk dat geen van de genoemde producten in de buurt is, bijvoorbeeld op een wandeling of op een datsja. Maar zelfs er is een uitweg - je kunt de vlek letterlijk met water wassen, of beter gezegd, met maximaal kokend water. Hier is het alleen nodig om de vervuiling water te geven en, indien mogelijk, het vuil met wasmiddel te wrijven en het daaropvolgende magisch resultaat te bekijken.

zout

Als tijdens de bijeenkomsten op een wandeling niemand dacht de zeep mee te nemen, zal standaardzout zeker te hulp komen, klein of groot, het is absoluut onbelangrijk. Dit product kan ook op twee manieren worden verwerkt: strooi zout op een bevochtigde plek met gewoon water of geniet het eerst in water en bevochtig de plek van vervuiling met de resulterende oplossing, niet sparen.

Het is niet overbodig om een ​​borstel te gebruiken wanneer deze wordt aangebracht.

citroen

Hier zal vers sap van echte citroen en citroenzuur prima werken. Het verwerken van een van deze producten (citroenzuur moet eerst worden opgelost in een kleine hoeveelheid gewoon water) neemt niet veel tijd in beslag, en dan duurt het slechts een half uur, waarna, na het verwijderen van de restanten van het geld, je veilig je favoriete kleding kunt wassen.

Was zeep

Zodra deze tool een behoorlijke schoonmaakkracht van zijn populariteit genoot, maar de laatste jaren onterecht naar de achtergrond is gedegradeerd. Dit is zeer tevergeefs, omdat de waszeep perfect vecht met complexe verontreinigingen, het belangrijkste is om te leren hoe je het goed kunt gebruiken. Eigenlijk hoeft u geen speciale kennis te hebben.

Het is voldoende om het ding in warm water te weken (het is beter om de tag te bestuderen en te kijken wat de jeans met de hoogste temperatuur weerstaat) voor een paar minuten, en dan de benodigde plaats goed met zeep te verwerken en de broek voor de nacht in de resulterende staat te laten staan. In de ochtend blijft het alleen om ze met poeder naar de was te sturen.

Andere opties

Omdat je bang bent om je favoriete kledingstuk niet aan te kunnen en toch te verliezen, moet je een gespecialiseerd bleekmiddel voor gekleurde stof vinden en het gebruiken, nadat je de instructies op de verpakking hebt bestudeerd. Als deze taak op geen enkele manier wordt volbracht, is het mogelijk om het product te vervangen door waspoeder, het te verdunnen met water, het op het groene pad te leggen en andere dingen een paar uur te doen. Wanneer de tijd ten einde is, zal de wasapparatuur in lijn zijn.

Gelukkig zijn er zoveel schoonmaakmethoden dat het simpelweg onmogelijk is om niet van de grasafdruk af te komen, daarom kun je je geen zorgen maken en rustig communiceren met de natuur.

Zie de volgende video over het schoonmaken van de jeans van het gras.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses