Hoe verwijder je gele vlekken van zweet in oksels op witte kleding?

Hoe verwijder je gele vlekken van zweet in oksels op witte kleding?

Zweetvlekken verschijnen gemakkelijk op kleding, maar zijn erg moeilijk te verwijderen van haar, vooral als het zweet wordt gemengd met deodorant. Er zijn echter manieren om ze aan te pakken en een favoriet ding op te slaan.

Oorzaken van vervuiling

In één dag kan het menselijk lichaam tot wel 1.000 ml zweet produceren. Dat het de hoofdoorzaak is van de vorming van gele vlekken in de oksels. Het is de moeite waard om te overwegen dat de oorzaakloze verschijning van symptomen zoals toegenomen zweten, een scherpe en onaangename geur een signaal kan zijn van een storing in het lichaam. In een dergelijk geval is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen..

Hoe te wassen?

Ondanks de geavanceerde chemische industrie, is het vrij moeilijk om de gele vlekken te verwijderen van zweet in de oksels. Dit is te wijten aan twee processen: de reproductie van micro-organismen (de producten van hun vitale activiteit veroorzaken die zeer onaangename geur) en de verdamping van het zweet zelf. Het gebruik van deodorants leidt tot de interactie van zijn chemische componenten met bacteriën, het resultaat is een mengsel van sterk en diep inslikkende weefselvezels.

Gebruik bij het wassen vaak wasmiddelen, waaronder fosfaten. Ze dragen bij tot de vorming van een siliconencoating met een geelachtige kleur. Daarom lijken zelfs zorgvuldig gewassen dingen niet vers en vlekken verdwijnen niet. Om witte dingen te reanimeren, is de gezamenlijke actie van goed waspoeder en bleekmiddel mogelijk. Vlekkenverwijderaars die actieve zuurstof en enzymen bevatten, kunnen gekleurde voorwerpen besparen.

Azijn-essence gaat oude zweetvlekken aan. Bereid een werkende oplossing voor: een liter warm water + 30 ml azijnzuur. Werk alleen in beschermende rubberen handschoenen om chemische brandwonden te voorkomen. Week kleding gedurende 30 minuten. Daarna bereiken we met handschoenen en knijpen we voorzichtig. Puur frisdrank aanbrengen op vlekken. Frisdrank zal een chemische reactie aangaan met azijn en het nodige positieve effect geven.

In plaats van soda te bakken, kunt u een mengsel van citroensap en ammoniak gebruiken. Deze optie is agressiever, het is onaanvaardbaar voor dunne en delicate stoffen. Laat het ding 40 minuten weken en was zoals gebruikelijk.

Hoe kan ik wassen?

De belangrijkste criteria bij het kiezen van een reinigingsmiddel is de mogelijkheid om vervuiling snel en effectief te verwijderen, terwijl de integriteit van de stof zelf behouden blijft.

Verschillende stoffen

Katoenen stof

Gele tekens op katoenen producten verwijderen, helpt waterstofperoxide 3%. Op deze manier Je kunt witte T-shirts, trainingspakken, hemden en blouses wissen:

 • Maak eerst het reinigingsmengsel: 10 g soda + 5 ml wasmiddel + ¼ injectieflacon waterstofperoxide 3%. Meng goed en verdeel over het oppervlak van de vlekken.
 • Borstel licht met drie, zodat de compositie dieper in de stof doordringt en gedurende 60 minuten laat weken.
 • Na de toegewezen tijd wissen we op de gebruikelijke manier in de wasmachine.

Ook niet minder effectieve wijnazijn 6%:

 • Meng 250 ml water met 30 ml azijn en week de kleding in de onderarm met de resulterende oplossing.
 • Ga 30 minuten staan ​​en was zoals gebruikelijk.

Het volgende recept zal helpen om dingen terug te brengen naar het verleden:

 • We krijgen een dikke massa door zout, frisdrank en vloeibare zeep te mengen.
 • Voeg een beetje vloeibare ammoniak toe en verspreid het over verontreinigde locaties.
 • Ga 30 minuten staan ​​en was zoals gebruikelijk.

Een geconcentreerde azijnoplossing helpt ook.We testen het vooraf aan de verkeerde kant of etiket, als de reactie normaal is verlopen en de stof niet is vervaagd en niet is verslechterd, kan het product volledig worden doorweekt.

Je kunt het ding 24 uur laten weken in een geconcentreerde zoutoplossing en het vervolgens in koud water wassen.

Zijde, synthetisch, wol

Zijde- en synthetische producten worden gereinigd met natriumthiosulfaat, dat kan worden gekocht bij de apotheek:

 • In 250 ml verdunnen we met 30 ml natriumthiosulfaat en verzadigen het weefsel.
 • We spoelen het product.

Ook, met vlekken van zweet op zijden kleding kan omgaan met medische alcohol. Veeg de vuile gebieden af ​​en spoel ze grondig in gekookt water.

Je kunt anti-chloor gebruiken. Je kunt het kopen in de ijzerhandel. We mengen 30 g poeder in een liter water en weken het product in. Van tijd tot tijd veeg je met de handen de vervuiling af. Was zoals gebruikelijk en spoel grondig.

Wolproducten besparen zoutoplossing:

 • Meng in een liter water een halve kop zout.
 • Laat het product 60 minuten weken en spoel het uit.

Waszeep met zout is ook handig. Maal een stuk zeep op een fijne rasp en los op in water. Voeg zoveel zout toe aan de zeepoplossing als je kunt oplossen. Week het wollen product gedurende 60 minuten en was het in de wasmachine, spaarmodus.

bont

De aangetaste pelskleding reinigt het mengsel van zout, ammoniak en water in een verhouding van 1: 10: 100. We behandelen het besmette gebied met een oplossing en wassen het af met schoon water.

leer

Was verse zweetvlekken van een leren jas die geschikt is voor uiensap. Snijd de ui in twee delen en veeg de vlekken af. Je kunt ze ook behandelen met verse sinaasappelschil, essentiële olie reinigt perfect de natuurlijke huid.

Witte en gekleurde kleding

Witte kleren

Als er dringend oude vlekken van zweet van wit katoen moeten worden gewassen, gebruik azijn 9%:

 • We verzadigen het vervuilde gebied met azijn en staan ​​letterlijk 5 minuten.
 • Was kleding zorgvuldig.

Het verwijderen van zweetvlekken van een wit linnen of katoenen shirt helpt ook. waterstofperoxide 3%:

 • In een liter water, roer 30 ml peroxide en geniet van het shirt gedurende 30 minuten.
 • We wissen, zoals gebruikelijk en zorgvuldig afspoelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat waterstofproducten in geen geval met waterstofperoxide mogen worden gereinigd. Vlekken zullen verdwijnen, maar met kleur.

Extra recepten voor witte en lichte kleding:

 • Zuiveringszout. Maak een schoonmaakmengsel van 4 eetlepels frisdrank + kopje water. Breng met een penseel de compositie op de kleding aan in een wrijvende beweging. Bestand tegen 60-90 minuten en was zoals gebruikelijk. Als de vlekken niet worden verwijderd, kan de procedure worden herhaald.
 • Persol zuurstof. Chemisch bleekmiddel. Maak een reinigingsmengsel van 5 g persol + 250 ml water. Breng het mengsel voorzichtig op de vlekken aan met een borstel en onderhoud het gedurende twee uur. We wissen, zoals gewoonlijk.
 • Aspirine. Maal twee aspirinetabletten voor en meng in een half glas water. We verzadigen de stof en zijn bestand tegen 3 uur. Was de oplossing af onder stromend water en was zoals gebruikelijk. Als de gele vlekken niet afwassen, kan de concentratie van aspirine worden verhoogd. Hiertoe mengt u de gemalen tabletten met een paar druppels water tot een dikke brij is verkregen. We distribueren op stof, we wachten 60 minuten en we wissen, zoals gewoonlijk.
 • Zout koken Bereid een werkende oplossing: 250 ml water + 30 g zout. We verzadigen de stof en houden deze ongeveer twee uur vast, wissen zoals gebruikelijk. Het recept is geschikt voor katoen, linnen en zijden stoffen.
 • Tafelzout met ammoniak. Bereid een werkende oplossing: 250 ml water + 5 ml ammoniak + 5 g zout. Breng de compositie aan met wrijvende bewegingen en wacht 90 minuten. We wissen, zoals gewoonlijk.
 • Oxaalzuur met wasmiddel. We wrijven de zeep in met een kwast en wrijven hem in de stof, laten hem 30 minuten inwerken en afvegen. Daarna bereiden we een oplossing van 5 ml oxaalzuur + 250 ml water en weken we het weefsel, wassen het onder stromend water, na 10 minuten en wassen het zoals gebruikelijk.
 • Koken met zeep. Het recept is goed geschikt voor katoenen kleding en ondergoed. Maal een stuk zeep op een fijne rasp een half glas. Giet in een metalen bak en voeg water toe. Kook het product tot de vlekken verdwijnen, na het koken houden we het drie uur op laag vuur, vaak roerend.

Gekleurde kleding

Gele vlekken op gekleurde producten kunnen zo'n mengsel verwijderen: één dooier + gedenatureerde alcoholoplossing 10%. Verspreid door vervuiling en wacht precies tot de dooier droogt. Daarna moet de dooier worden schoongemaakt en het wasgoed zoals gewoonlijk worden gewassen.

Tips en trucs

De strijd tegen gele vlekken begint allereerst met een goed begrip van de fysiologische eigenschappen van het lichaam zelf. Het verschijnen van een te sterke geur samen met frequent en overvloedig zweten kan wijzen op problemen, daarom is overleg met een specialist verplicht. Het is ook belangrijk om meer aandacht te besteden aan persoonlijke hygiëne. U kunt speciale pads gebruiken die vocht absorberen en voorkomen dat zweet lekt.

Enkele praktische tips:

 • Bleken als bleek past niet. Anders zal het leiden tot verduistering van het materiaal in besmette gebieden als gevolg van chemische interactie met de eiwitcomponenten van zweet.
 • U kunt geen moeite doen om met de borstel te wrijven, de beweging moet netjes zijn om de verf niet te beschadigen.
 • Acetaat zijde kan niet worden gereinigd met acetaat en azijnzuur.
 • Oplosmiddelen zoals benzeen, benzeen en dergelijke zijn niet geschikt voor kunststoffen.
 • Katoenen materialen zijn gecontraïndiceerd in zuren en in alkaliën van wol en zijde.
 • Voordat het recept wordt toegepast, is een test vereist aan de zelfkant, op een onopvallende plaats.
 • Het is noodzakelijk om alleen in warm water te wassen, alleen fixeer de vlekken op kleding.
 • Na het testen is het beter om vlekken van de verkeerde kant te verwijderen om te voorkomen dat er vlekken om hen heen ontstaan.
 • Met behulp van waterstofperoxide worden de producten grondig gespoeld, omdat onder invloed van ultraviolette straling het peroxide de dingen een gelige kleur kan geven.

Hoe zweetvlekken te vermijden:

 • In het hete seizoen of met zwaar zweten, neem ten minste eenmaal per dag een douche.
 • Persoonlijke hygiëne.
 • Weigering van synthetische kleding.
 • Regelmatig van kleding veranderen, het is beter om vuile dingen onmiddellijk te wassen.
 • Deodorant moet niet alleen de onaangename geur elimineren, maar ook het zweten verminderen.

Je kunt zweetvlekken thuis verwijderen. Het is belangrijk om te onthouden, hoe eerder u het onderhoud van de spots doet, hoe groter de kans op succes.

Hoe je thuis met gele vlekken kunt omgaan, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses