Hoe een vettige vlek op jeans wassen?

Hoe een vettige vlek op jeans wassen?

Geen enkel type kleding is verzekerd tegen vervuiling tijdens het dragen. Denimbroeken zijn waarschijnlijk een van de meest populaire items in de garderobe van veel vrouwen, mannen en zelfs kinderen. Jeans is immers praktisch, comfortabel en duurzaam, dus veel mensen houden geen spijkerbroek, werkkleding, feestjes en een picknick. Vanzelfsprekend is een dergelijk actief gebruik beladen met verschillende verontreinigingen op jeansbroeken.

Vetvlekken

Waarschijnlijk zijn veel mensen bekend met deze situatie. Feest op een feestje of een picknick met vrienden, lekkere hapjes op tafel, een aangename en ontspannen sfeer. En vanwege hun eigen onzorgvuldigheid of vanwege de nalatigheid van een buurman op de tafel, is er een olievlek op hun favoriete jeans gelegd, die zich vlak voor uw ogen op de stof uitspreidt.

De stemming wordt meteen verwend, omdat het uiterlijk van kleding rommelig wordt. Bovendien rijst in mijn hoofd een pijnlijke vraag: hoe kan ik deze besmetting van broeken helemaal wegwerken en of het in principe mogelijk is.

Maak je geen zorgen. De vettige vlek op een spijkerbroek is geen zin voor je kleding. Dit artikel beschrijft verschillende manieren om olieachtig vuil van jeansbroeken te verwijderen, waardoor u uw kleding netjes en mooi kunt terugsturen.

Verse vervuiling

Onthoud om te beginnen een eenvoudige regel die uw worsteling met de vlek aanzienlijk zal vergemakkelijken en u zal behoeden voor tijdrovende operaties om deze te verwijderen. Neem maatregelen om jeans zo snel mogelijk van vet te verwijderen. Hier zijn enkele manieren om denim-eerste hulpbroeken met vetstof te bieden:

 • Een zeer belangrijk punt: in geen geval niet beginnen met het wrijven van de vlek met droge of natte doekjes, stukken doek of een spons. Dit helpt niet alleen bij het bestrijden van oliesporen, maar leidt ook tot een nog diepere penetratie en absorptie van vet in de vezels van het materiaal.
 • Als het probleem bij u thuis is of bij vrienden, kunt u de volgende methode gebruiken om vuile jeans te reinigen. Neem je keuken mee of vraag de eigenaren van het appartement regelmatig zout. Strooi het met een kledingstuk bevuild met vet. Druk het zout erop met een droog servet gevouwen in verschillende lagen. Het is zeer belangrijk om de vlek nooit met zout te wrijven, namelijk om het servet met uw hand in te drukken en gedurende 1-2 minuten te houden.

Veel van het vet wordt opgenomen in een laag zout en servet. Als de vervuiling niet volledig verdwijnt, zal de spotgrootte op zijn minst merkbaar afnemen. U kunt deze bewerking 2-3 keer herhalen, het gebruikte zout afschudden en het vervangen door vers. Een servet is ook aan te raden om een ​​schone te nemen. In veel gevallen helpt deze methode zelfs om de vette vlek volledig te verwijderen of om verder wassen en schoonmaken van het product aanzienlijk te vergemakkelijken, omdat zout het vet uit de stof trekt en voorkomt dat het in de vezels wordt geabsorbeerd.

Er zijn andere manieren:

 • Vergelijkbaar met zout, maar bakpoeder en zetmeel hebben een zwakker absorberend effect. U kunt deze stoffen gebruiken als er geen zout bij de hand is.
 • Als u zich in een café of op een andere openbare plaats bevindt waar het onmogelijk of onhandig is om zout, frisdrank of zetmeel te gebruiken, kunt u de vlek met een eenvoudig servet afdrogen. De regels zijn hetzelfde als bij de hierboven beschreven reinigingsoptie: wrijf nooit, gebruik een doek die meerdere keren is gevouwen, herhaal de procedure 2-3 keer en vervang de doek door een schone doek.

In dit geval werkt het papieren servetmateriaal op een wijze die soortgelijk is aan zoutkristallen. Het absorbeert olie en vet en trekt het uit de stof.

Oude sporen

Als het om welke reden dan ook niet mogelijk was om noodmaatregelen te nemen en de vetvlek lange tijd op een spijkerbroek zat, moet u deze gebruiken. op verschillende andere manieren om het af te vegen:

 • De eenvoudigste en meest betaalbare optie in het geval van oude olievervuiling is om het te wassen met wasmiddel. Bevochtig het verontreinigde gebied van het product en wrijf het in met een stuk zeep. Laat het product 15-20 minuten staan. Na het wassen van je spijkerbroek op de gebruikelijke manier.
 • Was de oude olievlek van het denim materiaal om vaatwasmiddel te helpen wassen. Dergelijke gels hebben een spaarzame samenstelling die het materiaal niet kan beschadigen, maar tegelijkertijd zijn er componenten aanwezig die het vet goed oplossen op de vaat. Het is deze eigenschap van deze tool die nuttig zal zijn voor het verwijderen van vette vlekken van de stof. Breng schaalgel aan op het product, laat het zonder te wassen een half uur staan. Wrijf het gebied vervolgens in met een spons of een zachte borstel en spoel af onder stromend warm water.
 • Eventuele oplosmiddelen helpen om snel vet uit de jeansbroek te verwijderen. Deze omvatten aceton, nagellakremover, geraffineerde benzine. Met een oplossing van een van deze stoffen is het noodzakelijk overvloedig te weken met een wattenstaafje of spons en het met een vlek aan het gebied te bevestigen. Het vet zal oplossen onder invloed van de samenstelling, dus op de achterkant van het materiaal moet een stuk dik karton of een dik papieren servet worden gedaan. De olievlek zal geleidelijk afdalen en worden opgenomen in het materiaal dat hieronder wordt geplant.
 • Alcohol heeft ook een eigenschap die vetstoffen oplost. Je kunt het vervangen door wodka, alleen de belichtingstijd ter plaatse moet iets worden verhoogd.
 • Een handige en betaalbare manier om thuis te gebruiken, is de hete ijzeren optie. Het product moet worden uitgespreid op de strijkplank. Net als bij de vorige methode moet je vanaf de onderkant een dik karton of servet aanbrengen. Op de vlek wordt een vel gewoon kantoorpapier aangebracht, er wordt zout op gestreken met een dikke laag en er wordt een ander vel papier op het zout aangebracht. Heet ijzer moet alle lagen indrukken. IJzer hoeft geen strijkbewegingen te doen, houd hem slechts één minuut lang ingedrukt. Haal het strijkijzer weg en kijk of er een vettige vlek op het bovenste vel papier zit. Als dit niet het geval is, houdt u het strijkijzer ongeveer een minuut vast, zoals hierboven beschreven.

De procedure kan worden voltooid wanneer een vel papier dat erboven ligt, is verzadigd met een olieachtige samenstelling. Dit betekent dat het vet uit het weefsel is verdampt.

 • Om vettig vuil van jeans te verwijderen, kunt u ook een vlekkenverwijderaar gebruiken. Dergelijke samenstellingen zijn van verschillende types en worden verkocht in de afdelingen van huishoudelijke chemicaliën. Bestudeer het etiket van de vlekverwijderaar aandachtig, let op voor welke verontreinigingen het is bedoeld en welke soorten weefsels door hen kunnen worden verwerkt. Het is noodzakelijk vlekverwijderaar strikt te gebruiken volgens de instructies die eraan zijn gehecht.

Volksmanieren

Vervolgens krijgen volksrecepten en methoden om denimmateriaal uit vet te reinigen. Veel natuurlijke stoffen zijn veel spaarzamer voor het weefsel, terwijl ze niet minder effectief zijn in de strijd tegen vette vlekken dan chemicaliën. De meest gebruikte hulpmiddelen van het spaarvarken van de mensen zijn:

 • Verwijderen van olievlekken met krijtpoeder. Deze methode is het effectiefst in de eerste minuten nadat je vet hebt gekregen op kleding, maar het kan ook worden gebruikt voor de oude plek, waarbij dit recept wordt gecombineerd met andere methoden. De vlek moet worden gevuld met gemalen krijt, bij voorkeur kruimels. Een laag krijt moet ongeveer 0,3-0,5 cm zijn.Na een halfuur verwijdert u het krijtkruimeltje uit de stof en wast u het product.
 • Drie eetlepels van een oplossing van ammoniak moeten worden gemengd met 1/2 theelepel tafelzout. Wrijf het mengsel in de vlek met een spons of zachte borstel. Na 1,5-2 uur om de compositie onder stromend warm water te wassen, was je de jeans op de gebruikelijke manier.
 • Sommige huisvrouwen beweren dat het helpt om de vetvlek te verwijderen van alle kleding fijn geraspte rauwe aardappelen. Een grote hoeveelheid gerafelde aardappelen moet met een vlek op het gebied worden aangebracht. Het is noodzakelijk om geraspte aardappelen op de doek te laten zitten totdat de bovenste laag pap begint te drogen en bedekt wordt met een droge korst. Daarna wordt de aardappelmassa uit de kleding verwijderd en kan het product naar de was worden gestuurd.
 • Een andere, niet echt traditionele manier om met dingen om te gaan, is om poeder te gebruiken voor kinderen, het kan ook talkpoeder zijn. Een van de bovenstaande middelen moet op een spijkerbroek worden gegoten en gedurende 2-3 minuten worden geperst met een vel papier of een servet. Verwijder de stof vervolgens op een droge manier uit de stof. Het is beter om tandpoeder alleen op jeans van lichte kleuren te gebruiken: het kan op het materiaal inwerken als een zwakke glansmiddel.

Algemene aanbevelingen

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om olieachtig en vettig vuil van denimmateriaal te verwijderen, en ze zijn redelijk betaalbaar thuis. Dus wanhoop en het opgeven, je jeans per ongeluk vervuilen met vette voedingsmiddelen en substanties, is het niet waard. Op het einde kun je een paar algemene tips geven en aanbevelingen die moeten worden gevolgd bij het verwijderen van vetvlekken uit jeansbroeken:

 • Neem stappen om vlekken bij voorkeur zo snel mogelijk te verwijderen. Draai het proces voor het hanteren van het vervuilde gebied niet aan. Hoe minder vetstoffen er op de stof zitten, hoe gemakkelijker het zal zijn om het op een zachte en eenvoudige manier te verwijderen.
 • Probeer de vlek niet te boenen met een droge of vochtige doek, spons of doek en wrijf er ook niet over met uw handen. In het geval van olieachtige vervuiling is wrijving absoluut gecontra-indiceerd. Gevolgen voor het bevuilde materiaal zijn alleen absorberende en oplosmiddelen.
 • Niet altijd werken de hierboven beschreven methoden de eerste keer. Wees voorbereid op het feit dat je een procedure moet herhalen om jeans te reinigen of verschillende methoden te gebruiken. Dit geldt vooral voor oude vetvlekken.
 • Als u besluit een voldoende agressieve stof te gebruiken, zoals aceton, benzine of een chemisch vlekkenverwijderaar, voer dan eerst een test uit op het onzichtbare deel van het product. Breng een beetje geselecteerd product aan, bijvoorbeeld op de binnenzoom aan de onderkant van het been of op het binnenoppervlak van de riem.

Observeer of de toegepaste oplossing de kleur van de stof verandert. Als alles in orde is, kunt u veilig het geselecteerde hulpmiddel gebruiken om de vlek uit een prominent gebied van het product te verwijderen.

Hoe je een dikke vlek op een spijkerbroek verwijdert, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses