Hoe witte dingen zelf te wassen?

Hoe witte dingen zelf te wassen?

De witte kleur van de kleding is licht, jeugdig en verfrissend. Witte dingen vereisen echter grondiger zorg. Velen durven ze niet in de kast te plaatsen vanwege het feit dat ze erg gebrandmerkt zijn.

Maar voor degenen die nog steeds wit kiezen, moet u zich de methoden voor het bleken van dingen herinneren. Methoden zijn onder meer chemische methoden voor het bleken van vergeeld weefsel en folkrecepten voor het verwijderen van vlekken.

Wat zou vervuiling kunnen zijn?

Het is mogelijk om schone kleding met weinig moeite schone kleren te geven. Maar het verwijderen van muffe en oude vlekken van witte dingen, zoals vet en olie, koffie, bloed, gras, bieten, chocolade, is veel moeilijker. In de praktijk kunnen de meeste vlekken thuis worden verwijderd. Het is alleen nodig om het type vlek correct te bepalen om correct de middelen voor uitscheiding te selecteren.

Vervuiling is onderverdeeld in de volgende typen:

 • Niet-vette plekken - met contouren van contouren, vaak geel. Zulke vlekken verschijnen van sap, thee, fruit.
 • Vetvlekken hebben onscherpe contouren, in kleur van donker tot licht mat. Dergelijke vlekken lijken op de effecten van oliën, was en vet. Ze zijn gemakkelijk oplosbaar als ze worden blootgesteld aan een speciaal middel.
 • Vlekken van gemengd type blijven van melk, bloed, sauzen. Alle vet dringt door de vezels van het weefsel. Ze worden beschouwd als moeilijk om vlekken te verwijderen.
 • Oude geoxideerde plekken die verschenen uit de natuurlijke effecten van licht en zuurstof. Hun kleur is in tinten van rood naar bruin. Dergelijke vlekken verschijnen meestal van wijn, bessen, koffie, cosmetica, schimmels.

Er zijn vlekken die gemakkelijk kunnen worden verwijderd, evenals vuil dat meertrappige reiniging vereist om te verwijderen. Er is een diverse benadering van verschillende vervuiling:

 • Vetvlekken worden verwijderd met afwasmiddel en normaal schoolkrijt absorbeert vet van het materiaal.
 • Het is genoeg om bloederige sporen in koud water te krijgen. Anders schakelt heet water soortgelijke vlekken uit en is het moeilijk om ze te wissen.
 • Verwijder sporen van koffie en thee, probeer een zoutoplossing. Voor oude vlekken heb je ammoniak nodig.
 • Verf, vernis en sporen van cosmetica worden aanbevolen om te worden verwijderd met nagellakremover. Gebruik voor meer complexere vlekken witte alcohol als oplosmiddel.

Hoe te wassen?

Middel met geconcentreerde werkzame bestanddelen wast perfect de bevuilde dingen en geeft ze weer de oorspronkelijke zuiverheid. Uit de meest effectieve zuiveringsopties zijn de meest bekende te onderscheiden:

 • Goedkoop en betaalbaar "Wit" kan met succes de geelheid van witte kleding verwijderen. Het vervuilde product wordt ongeveer een uur in koud water bewaard. Een mengsel van gereedschappen en heet water wordt toegevoegd aan een container met spullen en gedurende 10 minuten bewaard. Spoel grondig af en gebruik gewoon wasgoed.
 • Ontdoe je van de geelheid van de stof met poeder en gel. Kleding schonk kant-en-klare oplossing gedurende 30 minuten.
 • Waszeep met bleekelementen kan het vet van vuil verwijderen. Om dit te doen, bevochtigt u de vervuilde plaats, wrijft u het in met zeep en houdt u het gedurende 10 minuten vast. Daarna gingen de dingen gewoon uit.

Op basis van zeep, kunt u een effectieve oplossing voor de vertering van wit bedlinnen bereiden.

In het dagelijks leven zijn er behoorlijk adequate en effectieve volksrecepten tegen hardnekkige vlekken:

 • 20 ml waterstofperoxide wordt verdund in 10 liter water en linnen wordt gedurende een uur in deze oplossing bewaard. Het is goed om witte t-shirts met deze methode te bleken.
 • Hydroperit-tabletten (10 stuks) worden verdund in 10 liter water. De oplossing verwijdert vuil van witte kleding.
 • Om het product zijn vroegere glans te geven, wordt het minstens een uur geweekt in een oplossing met toevoeging van water en ammoniak.
 • Geconcentreerde frisdrank en zout zijn onmisbaar bij het wassen van delicate stoffen. Laat de was drie uur weken en blijf een tijdje staan. Vervolgens op de gebruikelijke manier wassen en spoelen.
 • Onverwacht, bakpoeder voor het deeg is een alternatief in de strijd tegen geelheid op sneeuwwitte dingen. Bij het wassen van 2 eetlepels van fondsen een aanvulling op de wasmachine. Oude vlekken worden verwijderd door minimaal een uur te weken met de toevoeging van hetzelfde bakpoeder.
 • Boorzuur is een uniek middel om na het wassen te spoelen. Een paar minuten - en de oorspronkelijke witheid zal terugkeren naar het ding.
 • Aspirine-tabletten zullen niet alleen de kleding reinigen, maar ook helpen om een ​​onaangename geur te verwijderen. Poeder van geperste tabletten wordt verspreid op plaatsen van besmetting, staat een beetje en wordt goed gespoeld. Of 3 uur genieten met de toevoeging van een oplossing. Deze methode verwijdert de gele vlekken van zweet van een blouse, T-shirt.
 • Azijn elimineert hardnekkige vlekken. Maar niet van toepassing op dunne of delicate stoffen.
 • Citroenzuur reinigt dichte witte weefsels goed. Een theelepel citroenzuur moet worden verdund met een glas water. De stof is bevochtigd met essentie. Na 1,5 uur wassen en spoelen.
 • Een krachtig hulpmiddel voor het verwijderen van vlekken is huishoudelijke benzine en ammoniak. Het is belangrijk om rubberen handschoenen en een masker te gebruiken bij het werken met dergelijke stoffen om het inademen van schadelijke dampen en blootstelling aan de huid van de handen te voorkomen. De vervuilde kledinglocatie wordt opgevuld met benzine en wrijft een spons bevochtigd in ammoniakoplossing. Na meerdere malen prostitiruetsya in de machine om de scherpe geur te elimineren.
 • Kippendooier gemengd met gedenatureerde alcohol kan ook veel vlekken verwijderen. Na het aanbrengen van deze prachtige oplossing vormt zich een korst op het oppervlak van de vlek, die gemakkelijk samen met het vuil wordt afgeschraapt.

Men moet niet vergeten dat om vlekken op wit te verwijderen, het noodzakelijk is rekening te houden met de textuur van het weefsel van het ding zelf. Natuurlijke stoffen zoals zijde, wol, katoen, linnenstof vereisen een andere methode om vuil te verwijderen dan synthetische stoffen.

Hoe te wassen?

Kleding wordt opmerkelijk thuis met de hand of in de wasmachine gewassen.

Om een ​​witheid te geven aan een kantoorblouse, om vlekken van witte T-shirts te verwijderen, om grijs ondergoed te besparen, moet je eerst weken met het gebruik van chemische componenten of volksrecepten.

De temperatuur van onderdompelen en wassen mag niet hoger zijn dan de aanbevolen hoeveelheid op bedrijfslabels. Katoenen stoffen zijn zelfs bestand tegen koken als het wassen van linnengoed lagere temperaturen vereist. Voor dingen gemaakt van kunstmatige materialen met een machinewas, wordt de wijze van wassen van stoffen uit kunststof gekozen. Voor gemengde stoffen kunt u de was gebruiken, vergelijkbaar met synthetische dingen.

Het wordt aanbevolen om het draaiprogramma niet op de maximale snelheid in te stellen. Dit kan beschadigingen aan verschillende soorten stof veroorzaken, namelijk gekreukeld linnen dat uit de machine wordt verwijderd, waardoor het afvlakken moeilijker wordt.

De mate van vervuiling en textuur van de stof hangt af van waar witte dingen moeten worden gewassen. In de auto kunt u onder de volgende temperatuuromstandigheden:

 • 40 graden - versheid geven aan dingen.
 • 60 graden - elimineert vlekken en geelheid van kleding.
 • 95 graden - wast sterk vervuild katoen, vlas en calico. Vaak gewassen in deze modus, babykleding en luiers.

Om een ​​hoog niveau van witheid van kleding te garanderen, moet u wasmiddelen en bleekmiddelen gebruiken. gepatenteerde handelsmerken.

Naast weken en wassen, is een effectieve manier van reinigen van vuil en vlekken aan het koken. U kunt kleding koken voor het wassen en na het wassen, als vlekken niet zijn verdwenen. U kunt alleen producten van katoen en linnen stoffen koken. Plaats het product niet in het reeds kokende water, anders zal de vervuiling nog meer ingebed zijn in de stof.

Voor het beste reinigingsresultaat wordt het gebruik van wit linnen in de zon aanbevolen.Het is opmerkelijk dat ultraviolet een kleine witmakende eigenschap heeft en bijdraagt ​​aan het verlichten van vlekken.

Fijne stoffen worden gedroogd in schaduwrijke geventileerde plaatsen. Een tuinhuisje of balkon zou een geweldige plek zijn om soortgelijke dingen te drogen.

Zelfs dure kleding kan onmiddellijk na de eerste wasbeurt zijn witheid verliezen. Allereerst worden de manchetten, kraag, zakken vuil, geel en vervagen: deze delen van het product zijn speciaal gebrandmerkt en kunnen na het wassen hun oorspronkelijke glans verliezen.

In sommige gevallen kan elke shampoo de grijzende witte overhemdskraag afvegen. Om vervuiling te verwijderen, wordt shampoo overvloedig aangebracht op de vlek en ingewreven met een borstel. Voor verbeterde effectieve reiniging, week het shirt in warm water. Deze benadering van wassen geeft de vroegere witheid terug. Om van de rest van de shampoo af te komen, scrollt u opnieuw in de wasmachine.

Als het shirt na de eerste sokken niet is gewassen, is het moeilijk om de grijze vlekken op de kleding te verwijderen. Om besmetting volledig te verwijderen, worden kleding gedurende een uur geweekt met de toevoeging van geconcentreerde producten.

Hoogwaardige poeders die speciaal zijn ontworpen voor witte stoffen, houden de dingen langer in goede staat. Naast chloor- en zuurstofproducten zijn optische poeders even populair. Ze zijn hypoallergeen en laten de stof niet bederven. De bijzonderheid is dat de deeltjes worden afgezet op het weefsel, namelijk op de vlek, waardoor het visueel wordt verlicht.

Het is moeilijk om dingen uit de bovenste kast te wassen, vooral als ze wit zijn. Jas, jas en donsjack hebben de neiging snel vies te worden. Vooral vuil op de kragen, zakken en mouwen. De optie stomen is niet altijd een budgettaire manier. Daarom geven veel mensen er de voorkeur aan om dergelijke dingen thuis te wassen.

Het wassen van een donsjack impliceert een competente aanpak. Dergelijke dingen worden beter gescheiden van andere kleding gewassen. Na het verwerken van de vlekken, keert het donsjack binnenstebuiten en wordt het in een wasmachine geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de dons niet valt, worden er meerdere tennisballen in het donsjack geplaatst. Bij het wassen van de wasvloeistof met toevoeging van de zachte conditioner wordt gebruikt. De wasmodus is gevoelig ingesteld en de watertemperatuur is tot 40 graden. Draai-modus, het is wenselijk om de minimum snelheid te kiezen. Het wordt aanbevolen het gewassen item met handschoenen te verwijderen om besmetting door handen op kleding te voorkomen.

Om vlekken op kleding te voorkomen - wit wordt gescheiden van kleur gewist. Als dergelijk wassen niet zou moeten worden vermeden, gaat mangaan om met het verwijderen van gekleurde vlekken van witte dingen. Een half kopje poeder en kaliumpermanganaat worden opgelost, zodat de oplossing roze wordt. Vervolgens wordt de oplossing met het ding aan het bassin toegevoegd en een paar uur afgesloten. Na de procedure moet het ding grondig worden gespoeld.

Het is mogelijk om meerkleurige vlekken van witte producten te verwijderen door te weken met de toevoeging van gewoon bleekmiddel. In het geval dat er verschillende vlekken op kleding zijn, wordt een speciale vlekkenverwijderaar gebruikt. Middelen worden vervuild en gaan enige tijd mee en wissen dan.

Om de vlekken op de kleding te verwijderen, wordt een mengsel van zeep, gehakt met spaanders, een half glas gewoon zout, een kleine hoeveelheid zetmeel, citroenzuur en water bereid. Met dikke pasta bedekken we de vlek en wordt het ding een tijdje oud. Aan het einde van het product wordt grondig gespoeld.

Vervaagd ding ook opslaan ammoniak en waterstofperoxide oplossingen.

Om methoden toe te passen voor het bleken van een delicaat wit ding, kun je eerst een beetje geld op een vergelijkbare kwestie toepassen en uitkijken. Als het weefsel van structuur is veranderd, is het risico niet gerechtvaardigd - het zal betrouwbaarder zijn om het product in een stomerij voor professioneel wassen te vervoeren.

Tips en trucs

Enkele tips van experts helpen bij het verwijderen van vlekken op witte kleding:

 • Wanneer witte dingen worden gewist met donkere elementen, is vervelling mogelijk. Om de karakteristieke vlekken te verwijderen, moet u een hoogwaardige vlekverwijderaar in water verdunnen.Ding om een ​​half uur in het bassin te staan ​​met een oplossing. Na goed spoelen. Vervolgens kunt u een oplossing met zuurstofbleek maken. Dompel het product nu al in. Verwijder het artikel na een dag en was het handmatig of in de auto.
 • Een alternatief voor deze methode is om een ​​mengsel van ammoniak, servies en water te bereiden. Alle componenten worden in gelijke verhoudingen gemengd en weken het ding gedurende 40 minuten in de resulterende oplossing. Dientengevolge moet de kleding grondig worden gespoeld.
 • Het wordt aanbevolen om lange witte kleding te dragen. Spoel indien mogelijk onmiddellijk af. Dit geldt vooral voor t-shirts en shirts.
 • In het geval dat sporen van ijzer achterblijven, verwijder dan het vergeelde gebied kan een oplossing van bleekmiddel zijn. De oplossing wordt in verhoudingen bereid - 1 theelepel tot 1 kopje water.
 • Bij het machinaal wassen van lichte dingen, is het noodzakelijk om de trommel in de "spoeling" -modus te laten draaien om de trommel van de auto te ontdoen van deeltjes gekleurde voorwerpen.
 • Vuile keukendoeken worden opgefrist door in kefir te weken.
 • Je kunt proberen om roest op witte kleding met citroenzuur te verwijderen. Betekent gegoten op het verontreinigde oppervlak, vooraf doordrenkt met water.
 • Als witte kleding van kleur is veranderd na het wassen samen met gekleurde kleding, was deze dan onmiddellijk meerdere malen met afwasmiddel in veel water. Het resultaat hangt voornamelijk af van het type materie: hoe dichter en natuurlijker het is, hoe minder je een resultaat mag verwachten van de procedure om een ​​geverfd ding te markeren.
 • Het is beter om ondergoed in zaknetten te wassen.
 • Als bij het spoelen witte badstof gewaden en handdoeken een kleine hoeveelheid zout aan het water toevoegen, zullen ze veel zachter en aangenamer aanvoelen.
 • Als je rijkelijk bevlekt, doe het item dan in de zak en houd het minimaal 24 uur vast, je kunt zelfs oude verontreinigingen verwijderen.
 • Bij het spoelen van witte tule wordt gewone melk aan de wateroplossing toegevoegd met blauw. Gordijnen aanzienlijk veranderd.

In de volgende video ziet u de oude manier om witte was te wassen en eventuele vlekken te verwijderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses