Regels voor het vervagen van vervaagde dingen

Regels voor het vervagen van vervaagde dingen

Soms gebeurt het dat het ding na het wassen er een ongebruikelijke kleur voor krijgt of dat er gekleurde vlekken uit andere producten op worden gevormd. Er kunnen verschillende redenen zijn. Dit omvat het niet in acht nemen van de wasomstandigheden en het per ongeluk plaatsen van dingen van verschillende kleuren in de machine, en het overtreden van het temperatuurregime, of eenvoudig materiaal van slechte kwaliteit. In ieder geval rijst de vraag: wat te doen in deze situatie en hoe om te gaan met beschadigd textiel?

Hoe het witte ding te wassen?

Echtscheidingen op witte stof verschijnen meestal als gevolg van het gezamenlijk wassen van gekleurde en sneeuwwitte dingen. In de regel zijn de wijzigingen zichtbaar zodra u de natte producten uit de trommel laat drogen.

Het beste is om de scheidingen te verwijderen terwijl het ding vochtig is, omdat het na het drogen veel moeilijker zal zijn.

Er zijn verschillende effectieve manieren om witte vlekken thuis te verwijderen. Het belangrijkste is om de meest geschikte optie voor een bepaald weefsel te kiezen.

bleekmiddel

De eenvoudigste en meest effectieve manier is om bleekmiddel te gebruiken. Gelukkig zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Alle bleekmiddelen zijn onderverdeeld in zuurstof en chloorbevattende soorten.

Bleekmiddel met chloor is geschikt voor stoffen gemaakt van natuurlijke vezels. In de regel zijn dit katoen en linnen. Zuurstofhoudende producten zijn zachter, ze zijn veiliger, vooral met betrekking tot stoffen die bestaan ​​uit gemengde vezels, dus het is beter om witte kleding te wassen van delicate materialen met behulp van zuurstof bleekmiddel.

Hiervoor:

 • giet warm water in het bekken en voeg de aanbevolen hoeveelheid bleekmiddel toe;
 • na volledige oplossing van het middel in de vloeistof, doe je het bedorven product in het bekken en laat het 3-4 uur staan;
 • het is noodzakelijk om het water periodiek te roeren en het ding om te draaien voor een beter effect van het middel op het weefsel;
 • Hierna moet het product worden gespoeld en gewassen zoals gewoonlijk.

kookpunt

Deze methode is goed voor natuurlijke stoffen en is ten strengste verboden voor materialen die gemengde vezels bevatten. Voeg in de emmer met 5 liter water de augmented household soap en 3 hl baking soda toe, zonder te vergeten goed te mengen. Het verwende product wordt in deze oplossing geplaatst en gekookt. binnen 1-1,5 uur. Na verwijdering, gespoeld en eventueel behandeld met bleekwater.

Was kleding uit de "buitenstaander" -kleur, u kunt kaliumpermanganaat gebruiken. Om dit te doen, moet je een oplossing van kristallen van kaliumpermanganaat en water maken.

Voeg toe aan de hete vloeistof kaliumpermanganaat, zodat het lichtroze wordt, zet er dan chips op wasmiddel. Waspoeder kan in plaats daarvan worden gebruikt. Plaats het bedorven product in de voorbereide container en houd het ongeveer 2-3 uur vast. De emmer water moet worden afgedekt met een deksel.

weken

Er zijn verschillende populaire recepten waarmee u goede resultaten kunt bereiken bij het verwijderen van vlekken en vlekken. U kunt bijvoorbeeld iets leegmaken door een eenvoudige maar effectieve mix te maken. Neem om te beginnen 1 eetlepel huishoudelijke zeep en meng met een halve kop keukenzout, voeg er 1 eetlepel zetmeel en dezelfde hoeveelheid citroenzuur aan toe. Meng het mengsel met water tot een dikke pap.

Het resulterende hulpmiddel wordt aangebracht op de vlekken en laat gedurende 12 uur inwerken. ammonia perfect helpt om te gaan met echtscheidingen op witte dingen.Voeg voor 3-4 liter heet water 100 ml ammoniak toe en plaats het ding in de oplossing. De belichtingstijd van de oplossing op de stof - 2-3 uur.

Voor delicate stoffen die u kunt gebruiken 3% waterstofperoxide en bakpoeder. Voeg in een bak met 2 liter water 1 eetlepel peroxide en een beetje soda toe, meng en zet de hitte op het vuur. Verwarm de oplossing tot 70 ° C, haal van het vuur en leg voorbereide dingen in de container. Week kleding gedurende 10 minuten onder voortdurend roeren, verwijder en spoel daarna.

Voor wit bedlinnen is het noodzakelijk om de dosis van de ingrediënten te verhogen (afhankelijk van de hoeveelheid water).

Een monochroom katoenen of linnen overhemd in gekleurde vlekken van andere dingen krijgt zijn originele, sneeuwwitte look dankzij een eenvoudig recept. Je moet 2 liter warm water nemen en er 1/2 kopje tafelalcohol aan toevoegen. In de resulterende oplossing is het noodzakelijk om het shirt gedurende 50-60 minuten te laten weken met scheidingen en aan het einde van deze tijd het product grondig te spoelen.

Geniet van delicate stoffen

Dingen gemaakt van fijne fijne stoffen en wol vereisen een speciale benadering, dus de volgende methoden kunnen worden gebruikt om je favoriete jurk of trui op te ruimen.

In een kleine hoeveelheid water los je verschillende kristallen van kaliumpermanganaat (kaliumpermanganaat) op en giet je de resulterende oplossing in een voorbereide container met 5 liter warm water. Voeg in dezelfde container huishoudelijke zeepkrullen (30 g) toe en laat de vervaagde voorwerpen na grondig mengen weken. Houd ze de hele nacht in een doordrenkte staat en spoel ze daarna goed af.

Uitstekend met vervaagde vlekken omgaat mosterdpoeder. Om dit te doen, voeg je in een kom met warm water (3 l) 2 eetlepels mosterdpoeder toe, roer en zet het wasgoed. Na het weken kunt u de producten zoals gebruikelijk wassen en afspoelen. Van vlekken en vlekken mag geen spoor blijven.

Voor wollen dingen (trui, trui, hoed) zou de beste optie zijn Ik krijt. Er wordt 3 liter warm water in de voorbereide houder gegoten en er wordt vermalen krijt toegevoegd in een hoeveelheid van 1 kg. In de resulterende oplossing week je een wolproduct gedurende 1 nacht. 'S Morgens wordt het artikel gespoeld in een grote hoeveelheid stromend koud water.

Remedies voor zwarte en witte dingen

Bij het wassen van dingen die uit twee kleuren bestaan, ontstaan ​​er soms vlekken op een lichtere plek. Corrigeer de situatie en maak een zwart-witte jurk of een tweekleurig T-shirt in orde eenvoudige recepten bestaande uit de beschikbare ingrediënten helpen:

 • warme groene thee moet worden toegevoegd aan de container en het item moet daar gedurende 30 minuten worden geplaatst;
 • in 5 l warm water, los 10 g poedervormig boorzuur op en laat het ding in de resulterende oplossing weken.

Als de resulterende veeg te klein is, kunt u een ander recept gebruiken: een kleine hoeveelheid soda en dan citroenzuur worden zorgvuldig aangebracht in het gebied met een scheiding. Houd dit mengsel ongeveer 30 minuten vast en spoel het vervolgens uit.

Hoe gekleurde dingen te wassen?

Het is mogelijk om de originele helderheid in te stellen of vlekken van gekleurde dingen te verwijderen met behulp van verschillende methoden. Het meest effectief tegen de gevormde plekken zijn speciale middelen - vlekkenverwijderaars voor gekleurd wasgoed.

Er staat altijd een kleur op hun label.

Om vlekken te verwijderen, is het noodzakelijk het gekozen product te verdunnen in warm water in de verhouding die op de verpakking staat aangegeven. Het veelkleurige ding wordt gedurende 30-40 minuten in de bereide oplossing geplaatst. Nadat de tijd is verstreken, wordt wasmiddel voor gekleurde stoffen aan het water toegevoegd en wordt het artikel op de gebruikelijke manier gewassen en vervolgens in een grote hoeveelheid stromend water gespoeld.

Voor het verdwijnen van vlekken kunt u vlekverwijderaar toevoegen direct ter plaatse. In de regel worden poedervormige soorten verdund in een kleine hoeveelheid water tot een dikke slurriestaat en in deze vorm verdeeld over het gehele oppervlak van de vlek.

De hoeveelheid tijd waarin het nodig is om het concentraat op de vlek te houden, staat op het etiket van de geselecteerde agent.

Om de kleur van een verbleekte stof te reanimeren, kunt u speciale kleurverlagende middelen gebruiken. Met hun hulp is het mogelijk om de helderheid van vervaagde en vervaagde dingen terug te brengen. Maar er zijn anderen Manieren om dergelijke vlekken te verwijderen, bijvoorbeeld:

 • in het bassin met heet water (5 l) ammoniak toevoegen;
 • geniet van de voorbereide dingen in deze oplossing gedurende 2-2,5 uur;
 • Bij gebruik van deze methode is het noodzakelijk om de ventilatie van de kamer te garanderen, omdat de ammoniakoplossing een zeer scherpe en scherpe geur heeft.

De gemakkelijkste manier om vlekken te verwijderen, is dingen in een wasmachine automatisch opnieuw te wassen.

De maximale temperatuur voor gekleurde stoffen overschrijdt in de regel niet meer dan 60C. Het beschadigde artikel wordt in de wasmachine geplaatst, de maximaal toegestane temperatuur wordt ingesteld. Het reinigingsmiddel wordt in het compartiment of rechtstreeks in de trommel geplaatst en de toegestane wasmodus wordt geactiveerd.

kleur

Als het niet mogelijk was om de kleur van dingen te herstellen, dan is de enige manier om over te gaan vlekken. Met deze methode kunt u de tint zo dicht mogelijk bij de originele toon ophalen, maar deze is iets donkerder dan de vorige kleur. Dat moet je je herinneren Deze methode kan alleen worden gebruikt voor dingen gemaakt van natuurlijke vezels. Weefsels waarbij een hoger percentage tot de synthetische componenten behoort, kunnen niet in de gewenste tint worden geverfd.

Het is mogelijk om iets te schilderen met behulp van speciale verven die worden verkocht in bouwmarkten. Dit proces kost niet veel tijd, als je precies de stappen van het schilderen volgt.

Eerst moet je de juiste hoeveelheid van het ingrediënt in koud water oplossen, mengen en op het vuur zetten. Verwarm de resulterende oplossing tot 40 ° C, plaats het bereide schone product erin en incubeer ongeveer 30 minuten.

Om gelijkmatig verdeeld over het hele oppervlak te schilderen, moet je constant roeren en het ding draaien.

Het geverfde product wordt gespoeld met veel water. Om de kleurstof op de stof te fixeren, kunt u een kleine hoeveelheid azijn toevoegen bij de laatste spoeling. De volgende 2-3 wasbeurten van het geverfde product kunnen het beste worden uitgevoerd. afgezien van alle dingenzelfs vergelijkbaar in kleur.

Als de bovenstaande aanbevelingen niet hebben bijgedragen aan het terugkeren van de kleding naar een toonbare uiterlijk, dan het blijft om haar chemisch reinigen te gevenwaar, dankzij moderne apparatuur en een fatsoenlijk arsenaal aan speciale gereedschappen, de stof in orde wordt gebracht.

Algemene aanbevelingen

Om te voorkomen dat verwende dingen verschijnen, is het noodzakelijk om te observeren een paar eenvoudige regels:

 • Er moet strikt linnengoed worden gesorteerd. Wit en licht linnen moeten altijd gescheiden van de kleur worden gewassen. Voor elk type stof moet u speciaal gereedschap gebruiken. Wat geschikt is voor katoen- en linnenvezels, wordt niet altijd gebruikt voor fijne, delicate materialen.
 • Controleer voor het wassen altijd het etiket op het product. Er zijn aanbevelingen voor zorg. In de regel is de maximale wastemperatuur aangegeven. Negeer deze informatie niet door het artikel naar een wasmachine te sturen.
 • De meeste deskundigen raden aan een nieuw product in water te weken met toevoeging van zout of azijn. Zowel dat, als andere stoffen bevorderen het fixeren van kleurstoffen op textielvezels, en het betekent dat het risico om te verwennen als het ding is als het tweekleurig is, en andere producten die samen worden uitgewist, aanzienlijk afnemen.
 • Dingen uit synthetische stoffen zijn gevoeliger voor afstoten dan producten gemaakt van natuurlijke vezels.Synthetische materialen zijn in staat om meerdere wasbeurten op een rij te werpen, dus het is beter om de voorkeur te geven aan dingen gemaakt van natuurlijke stoffen of kleding van synthetische stoffen gescheiden van andere modellen te wassen om vlekken te voorkomen.

Hoe je het product voorzichtig van de ruistof kunt wassen en hoe je dergelijke vlekken kunt verwijderen, zie je in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses