Reinig de jas op de juiste manier en voorzichtig thuis

Reinig de jas op de juiste manier en voorzichtig thuis

Het meest veelzijdige ding in de kast, zoals een man en een vrouw, is een jas. Dit type kleding wordt niet alleen gecombineerd met klassieke broeken en strikte rokken, maar ook met veel andere dingen, dus ze dragen het bijna dagelijks. Om er altijd perfect uit te zien, moet u de netheid bewaken. Wanneer besmetting optreedt, kunt u deze naar een stomerij brengen, of u kunt het zelf doen, het belangrijkste is om het type vervuiling en hun locatie te bepalen.

Wat zijn de vervuiling?

Er zijn verschillende soorten vervuiling, die zich op verschillende plaatsen van het jack bevinden. Ze kunnen droog of nat worden gereinigd en kunnen worden gewassen zonder gebruik te maken van de diensten van een professionele stomerij.

De eenvoudigste vervuiling waarmee het gemakkelijkst om te gaan is, is stof, kleine mote en haar, die zich op het gehele oppervlak van de jas bevinden. Vlekken van verschillende oorsprong zijn gelokaliseerd in de buurt van de mouwen en planken. Maar meestal zijn de meest onooglijke plekken glanzende kraag, mouwen en zakken, dus het moeilijkst om ermee om te gaan.

Ongeacht het type stof, er zijn algemene reinigingsregels die moeten worden gevolgd om de gevolgen van een onjuist gekozen methode en procedure te vermijden.

Allereerst U moet de hoes zorgvuldig inspecteren op de aanwezigheid van vlekken. Bij donkere kleding kan de witte vlek van de corrector met het blote oog worden gezien. Stopverf, inkt en andere vlekken kunnen worden verwijderd door de juiste reinigingsmethode te selecteren, maar controleer eerst het effect van de agent op het meest onopvallende deel van de stof.

Gevulde kraag, stijve mouwen op het gebied van manchetten en ellebogen, allerlei soorten wrijving worden pas gereinigd na het verwijderen van de vlekken, en alleen dan ontlasten de jas van de geur van zweet, gelokaliseerd in de oksels, met behulp van een geschikte reinigingsmethode. De laatste stap is om de rest van de jas schoon te maken. Om klein puin en haar van het oppervlak van de stof te verwijderen, gebruik speciale borstel, waarvan de keuze afhangt van het soort materiaal.

Hoe te wassen?

Er zijn verschillende populaire manieren om een ​​jas te bestellen. Afhankelijk van het soort vlek, worden verschillende reinigingsmethoden gebruikt.

Corrector wordt van het oppervlak verwijderd met alcohol of oplosmiddel. Vaatwasvloeistof werkt uitstekend met olievlekken. Vlekken achtergelaten van vruchtensappen worden verwijderd met shampoo en water. Kleine stippen van koffie of thee oorsprong worden geschrobd met ammoniak.

Na het verwijderen van alle soorten vlekken, kunt u doorgaan naar de meest problematische plaatsen: kraag, revers, zakken en mouwen. Om deze gebieden te reinigen, kunt u verschillende methoden gebruiken die een verscheidenheid aan combinaties van eenvoudige en, vooral, beschikbare hulpmiddelen gebruiken.

Uitstekend reinigend effect ammoniak en zoutoplossing. Voor de bereiding heb je een container nodig waarin je 1 theelepel moet mengen. zout en 6 el. l. ammoniak. Dit mengsel moet worden behandeld als gebied van de kraag.

Ammonia kan in combinatie met water worden gebruikt. Om de reinigingsoplossing te bereiden, mengt u 3 delen water en 1 deel ammonia. De resulterende oplossing veegt het gebied op de kraag af tot het volledige verdwijnen van de verontreiniging. Daarna is het nodig om een ​​klein stukje stof in water te bevochtigen en de restanten van de oplossing voorzichtig af te wassen en de jas uit te hangen voor ventilatie en drogen.

Verwijder het vuil van de kraag met behulp van gekookt zeep oplossing. Om dit te doen, moet je de waszeep in kleine stukjes maken of vloeibare zeep gebruiken in een hoeveelheid van 3 el. Dat is opgelost in een halve liter water. De verkregen oplossing is een bewerkt oppervlak van de kraag zonder overmatig weken.

Als alternatief kunt u gebruiken gewone wodkawaarin een stuk doek of een wattenschijfje wordt bevochtigd. Na deze behandeling moet u een klein stukje nat gaas nemen en, onder de voorkant van de kraag leggen, van de verkeerde kant strijken tot het gaas volledig droog is.

Een goede manier is om vette gebieden te behandelen rauwe aardappelknol. Om dit te doen, moet je de gewassen aardappel in 2 delen snijden en de vette kraag wrijven met de snede. Na deze behandeling is het noodzakelijk om de sporen van aardappelen af ​​te vegen met een schone doek.

Om het gebied van de ellebogen en boeien op te ruimen, kunt u niet alleen de hierboven genoemde methoden gebruiken, maar ook andere middelen gebruiken.

De bereide oplossing heeft een goed effect. van 1 deel azijn en 1 deel water. Maar je kunt een azijn gebruiken. Hiervoor moet je het verwarmen in een waterbad tot 30-40 C.

De oplossing bereid uit water, ammoniak en 96% medische alcohol. Voeg 200 ml water, 1 theelepel ammonia en 1 tl alcohol toe aan de container, meng de oplossing en verwerk deze.

Om het jasje te ontdoen van de onaangename zweetgeur in de oksels, kunt u verschillende methoden gebruiken, bijvoorbeeld een oplossing van wodka en ammonia aanbrengen in de verhouding 1: 1 op het probleemgebied Meng ammonia met water en alcohol. Voor 4 delen water voor de oplossing moet u 1 deel alcohol en ammonia innemen. Zout kan worden gebruikt in plaats van alcohol. Hier is de verhouding iets anders 1: 1: 1.

Na het verwijderen van vlekken en het behandelen van probleemgebieden, kunt u overgaan tot een algemene reiniging. Het lichte weefsel waarop de jas wordt gelegd, wordt op een plat oppervlak gelegd. Gebruik een geschikte borstel of roller om het oppervlak van het product van verschillende deeltjes te reinigen, schud het en verspreid het opnieuw over het voorbereide oppervlak. We bereiden een zeepoplossing voor en behandelen het hele oppervlak van de jas zorgvuldig met een penseel erin gedompeld. Daarna moet je op het oppervlak lopen met een spons gedrenkt in schoon water en de zeer natte delen drogen met een handdoek. We hangen een jas te drogen op een goed geventileerde plaats.

In de wasmachine

Machinewasbaar is de gemakkelijkste en snelste manier om thuis een jack op te ruimen. Machinewas wordt in de regel gebruikt voor producten zonder hechtvoeten.

Voordat u gaat wassen, moet u het product zorgvuldig inspecteren op de aanwezigheid van dingen in uw zakken en, indien mogelijk, moeilijk behandelen om de vlekken en oksels van de jas te reinigen met de bovenstaande methoden. En pas daarna laadt u de jas in de was.

In de regel is voor deze producten gekozen delicate wasmodus. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30-40 C. Gebruik geen waspoeder, het is beter om te kiezen voor een vloeibaar product dat is ontworpen voor dit type textiel. Het aantal omwentelingen voor het draaien moet worden geminimaliseerd en voor sommige producten is het beter om deze functie volledig uit te schakelen.

Na het wassen wordt de natte jas gladgestreken met een warm strijkijzer en opgehangen voor verdere droging op de hangers in een goed geventileerde ruimte.

Verschillende soorten stof

Jassen zijn gemaakt van verschillende soorten stof, dus voordat u ze in de machine wast, moet u de tag onderzoeken, die de samenstelling en aanbevelingen voor verzorging aangeeft. Het is de moeite waard om dat te overwegen Niet elke jas kan in een typemachine worden gewassen. Er zijn producten die absoluut niet kunnen worden gewassen.

In de regel is er een speciaal etiket op de voering waarop de fabrikant de zorgvoorwaarden aangeeft.Als er een cirkel op het etiket is getekend, waarbinnen zich een vierkant bevindt, dan moet u het wassen en het jack op een andere manier reinigen.

Deze producten omvatten een suède jas. Elke vorm van wassen is onaanvaardbaar, omdat dit materiaal aanzienlijk kleiner kan worden, en bovendien verdraagt ​​het geen spin. Voor een suède jas is het het beste om te reinigen met een speciale borstel met voorbehandeling met stoom.

Wollen jas kan worden gewassen, maar alleen handmatig en bij watertemperatuur niet hoger dan 30 C.

Fluwelen en velours jassen zijn gemaakt van textiel, dat zowel katoen als synthetische vezels bevat, die deze materialen extra sterk maken. Ze kunnen in een automatische machine worden gewassen, als de informatie op de tag op deze manier kan worden gereinigd. Maar de draaifunctie is beter om uit te sluiten.

We beschouwen kleur

Bij het wassen van zowel dames- als herenpakken, moet u de kleur van de producten overwegen.

Als het jack wordt geleverd met een broek of rok, dan moet je beide dingen tegelijkertijd wassen om variatie te voorkomen. Bovendien is de donkere kleur meer dan wit dat gevoelig is voor vervelling, vooral als u de temperatuurmodus niet volgt tijdens het wassen. Op donkere kleuren kunnen vlekken achterblijven bij het gebruik van het poeder, omdat het slecht uit de stof wordt gespoeld.

Voor de behandeling van oksels vóór het wassen, gebruiken lichte producten waterstofperoxide, dat wordt aangebracht op een oppervlak dat is bevochtigd met water.

handmatig

Als de wasmethode van de machine niet geschikt is voor de jas, wordt in de regel de handmatige methode gekozen. U kunt de jas niet alleen in een speciale container, maar ook onder de douche handmatig wassen, en het product op de hangers hangen. Het wasmiddel wordt geselecteerd op basis van het type stof maar je kunt zeep gebruiken.

weken

Handwas begint met een week. Eerst wordt er een beetje warm water in een geschikte container gegoten en daarna worden er speciale vloeibare of zeepschilfers aan toegevoegd. Dompel het omhulsel voorzichtig in de voorbereide oplossing en laat het ding gedurende 2-3 uur in een doordrenkte toestand achter.

Producten gemaakt van fijne dunne stoffen mogen geen weken laten staan.

Na een tijdje kun je direct doorgaan naar de was. Dit moet voorzichtig gebeuren, in een poging de stof niet te beschadigen. Het is niet nodig om de stof sterk te comprimeren en te wrijven, anders kunnen er vouwen en schaafwonden zijn en zal het ding zijn presentabele uiterlijk verliezen.

spoelen

Na het wassen moet de hoes grondig worden gespoeld. Dit kan worden gedaan onder een douche, het plaatsen van een jasje op de hangers, of in een zeer grote hoeveelheid water. Het water zelf moet afkoelen, anders kan de stof waaruit het product is genaaid, gaan zitten en zal de jas zijn vorm verliezen.

Na grondig spoelen, moet u het product op de kleerhanger plaatsen en laten uitlekken, waarbij u de revers en de kraag vooraf rechtmaakt. Het is niet nodig om de jas te wringen of te wringen, omdat er een groot risico is om het product te vervormen.

Droog schoon

De methode voor chemisch reinigen is geschikt voor producten die niet met een natte methode kunnen worden gereinigd, en zelfs nog meer om te worden gewist. Voor het reinigen moet je een borstel gebruiken die geschikt is voor het materiaal. Stomerij kan worden uitgevoerd als geïmproviseerde middelen en met behulp van speciale kits.

Om je jas op te ruimen, moet je hem op een hanger plaatsen en op een goed verlichte plaats ophangen. Inspecteer het hele oppervlak zorgvuldig op verontreiniging, met speciale aandacht voor probleemgebieden, zoals revers, mouwen en een kraag.

Vettige vlekken kunnen worden verwijderd met talkpoeder. Het wordt op de vlek gestrooid en vervolgens geveegd met een borstel. Je kunt benzine gebruiken.

Leer de jas eerst af met een droge doek, verwijder stof en wrijf het oppervlak vervolgens in met vloeibare zeep. Aan het einde van de behandeling wordt een dunne laag vaseline, glycerine of ricinusolie aangebracht. Nadat de tijd is verstreken, verwijdert u het overschot met een zachte doek.

Verzorgingstips

Als je regelmatig je jasje verzorgt en een paar eenvoudige regels naleeft, kun je het doen zonder ingewikkelde schoonmaakmethoden.

Na elke slijtage moet u het oppervlak van het product schoonmaken met een geschikte borstel. Vlekken zijn altijd gemakkelijker te verwijderen als ze vers zijn, dus na het vinden van besmette plaatsen moeten ze onmiddellijk worden verwijderd met behulp van een geschikte methode. Van tijd tot tijd moet u nat reinigen uitvoeren met water- of stoomgenerator. Langdurige opslag van het product thuis kan niet correct worden uitgevoerd zonder een speciale hoes.

Zie de volgende video voor meer tips over hoe u op de juiste manier voor uw kostuum kunt zorgen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses