Effectieve middelen en methoden voor het wassen van sokken

Effectieve middelen en methoden voor het wassen van sokken

Ieder van ons is bekend met situaties waarin onze favoriete sokken niet volgens de gebruikelijke methoden worden gewassen. Handen vallen gewoon neer en je moet iets gooien. Haast je niet. Er zijn effectieve methoden voor het reinigen van sokken van vlekken van verschillende complexiteit. Witte, gekleurde en zelfs waterdichte sokken kunnen thuis worden gewassen.

Voorbereiding voor het wassen

Voor het wassen is het belangrijk om de sokken te sorteren, net als de rest van de dingen. Zorg ervoor dat de witte sokken van de gekleurde gescheiden zijn en verdeel de gekleurde sokken in licht en donker. Als u sterke vuiligheid van de dingen vindt, moet u ze weken voordat u ze wast. Alternatieve optie - wrijf sokken met eenvoudige zeep en laat gedurende 12 uur.

Met de kennis van verschillende schoonmaakproducten en het gebruik ervan, kunt u zelfs witte sokken kopen voor dagelijks gebruik. Wees niet bang voor bijtende vlekken - alles kan worden gewassen. Kniekousen of sokken blijven wit, als je ze weken in een oplossing van boorzuur voor het wassen. Bereid om 6 gram zuur in 2 liter water op te lossen. Deze methode helpt sporen van zwarte zolen verwijderen.

Zeer vuile dingen moeten vooral voorzichtig worden voorbereid voor het wassen. Gebruik vlekkenverwijderaar.

Vergeet niet dat je dingen alleen in water kunt weken, waarvan de temperatuur niet hoger zal zijn dan 40 graden. Meer warm water zal het tegenovergestelde resultaat opleveren. Vuil zal sterker op de vezels van de stof branden en zal veel moeilijker te verwijderen zijn.

Het is niet nodig om de wasmachine alleen omwille van sokken te laten lopen, je kunt ze wassen met andere dingen. Voor het wassen in een wasmachine draai elke sok binnenstebuiten. Dus laat je alle rommel en splinter buiten de trommel.

Machine en handwas

Elke huisvrouw kiest de wasmethode. Deze keuze kan worden geassocieerd met zowel persoonlijke voorkeuren als het ontbreken van bepaalde voorzieningen. Elke methode heeft zijn eigen geheimen die het proces helpen versnellen en een goed resultaat bereiken.

Een paar tennisballen kunnen in de trommel van de wasmachine worden gegooid, waardoor de wasefficiëntie toeneemt. U kunt ook soda (200 ml) toevoegen aan het spoelglansmiddelcompartiment. Voordat u het wasgoed in de wasmachine plaatst, moet u de sokken binnenstebuiten keren.

Handwas vereist een juiste selectie van de watertemperatuur. Sokken met proteïnecontaminatie (bloed) kunnen niet worden ondergedompeld in heet water, anders kruipt het eiwit en wikkelt het de weefselvezels. Het is beter om dergelijke vlekken in een koele wil te wassen. Zware vervuiling vereist temperaturen van ongeveer 40 graden.

Wasmachine wassen

Voor het wassen in de machine is het belangrijk om de juiste modus te kiezen. Gebruik de weekfunctie om ernstige vervuiling te behandelen. De wasmodus en de temperatuur moeten worden geselecteerd aan de hand van het soort materiaal van de sokken. Producten van katoen, synthetisch en capron worden bij 60 graden met behulp van eventuele poeders gewist.

Sokken kunnen worden gewassen met andere kleding van hetzelfde materiaal. Het is het beste om producten te combineren met huishoudelijke artikelen. Het is belangrijk dat het type en de mate van vervuiling overeenkomen. Babysokken moeten apart van volwassenen worden gewassen.

Vaak is een stel in een typemachine verward. Dit is vooral onhandig als er soortgelijke sokken zijn. Speciale wasknijpers die sokken verbinden, komen te hulp.

Als de sokken nog steeds verloren zijn, moet u de opening tussen de trommel en de behuizing van de machine controleren. Vaak vallen dingen onder het tandvlees.

Iedereen had te maken met zaken waarbij sokken in andere dingen verward raakten en stelletjes verloren waren. Waszakken voor kleine items passen bij het combineren van kleding en sokken.Zulke tassen zorgen ervoor dat je alle kleding na het wassen vindt.

Handwas

Veel huisvrouwen wassen hun sokken liever met hun handen. De reden kan zijn een gebrek aan vertrouwen in de wasmachine, onwil om de trommel met een kleine hoeveelheid kleding aan te drijven, of helemaal geen auto. Voor dergelijke gevallen is het belangrijk om de kenmerken van handenwassen te kennen.

Met gewone vervuiling omgaan klassieke waszeep. Wrijf ze gewoon in en ga een paar uur weg. Plaats vervolgens de vertegenwoordigers van een paar op de palm (zoals wanten) en wrijf het krachtig tegen elkaar. Je hebt ongeveer 3-7 minuten nodig om de vertrapte sporen schoon te maken.

Producten gemaakt van wol moeten met de hand worden gewassen. Grillig materiaal kan verslechteren als gevolg van ruwe behandeling. Kies voor de reinigingsprocedure een speciaal reinigingsmiddel en spoel het af voor wol.

Producten van dit materiaal worden op een speciale manier gewist - los van de voorkant en de naadzijde. Het is belangrijk dat het water koel is, ongeveer 30 graden.

Het met de hand wassen van sterk vervuilde sokken is moeilijk. Het is beter om eerst de dingen in een zeepoplossing te weken en pas daarna naar de procedure te gaan. Herensokken zijn vaak moeilijker te wassen, dus hun onderdompelen wordt niet onderhandeld.

Bewaar witte sokken

Dingen uit wit materiaal worden gemakkelijk vuil en verliezen snel hun oorspronkelijke glans. Dergelijke producten moeten onmiddellijk worden gewassen, het is erg moeilijk om oude vlekken weg te spoelen. Vaak kunnen sokken worden teruggebracht tot netheid met behulp van klassieke spijsvertering. Voeg citroensap of citroenzuur toe aan water, kook dingen op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, deze methode is alleen geschikt voor producten gemaakt van natuurlijke stoffen.

Zwarte zool kan worden gewassen met behulp van chloorproducten. Een dergelijk reinigingsmiddel moet worden verdund in water. in een verhouding van 1: 1. Bevochtig de spons in een oplossing en behandel de plaats van vervuiling voor het wassen. Bleken kan alleen worden gebruikt bij het wassen van katoenen sokken. Overdrijf het niet bij het toevoegen van bleekmiddel, het is schadelijk voor de sokkengom.

Citroenzuur en bleekwater helpen je om sokken terug te brengen naar hun oorspronkelijke witheid.

Vergeet niet dat na het wassen met bleekmiddelen het onmogelijk is om producten op de open stralen van de zon te hangen. Als gevolg hiervan zullen gele vlekken verschijnen die bijna niet te verwijderen zijn.

Droog snel dingen

Soms moeten sokken dringend worden gedroogd. Misschien heb je ze te laat gewassen of een spoedbijeenkomst verschenen - de redenen zijn misleidend. Hier zijn enkele manieren om producten niet te beschadigen:

 • Gebruik het strijkijzer. Leg katoenen handdoeken onder de sokken en bovenop, zet de stoomfunctie op het strijkijzer uit. Strijk nu de sokken totdat het vocht verdampt is.
 • Kan helpen en een föhn gebruiken. Plaats hiervoor een sok op het apparaat en schakel deze in op een gemiddelde temperatuur en maximale snelheid.
 • Een fan kan in een onverwachte situatie te hulp komen. Zet de sokken op het rooster van het apparaat vast en schakel het in. Terwijl je verzamelt, drogen je sokken uit.

Dergelijke methoden kunnen alleen in extreme gevallen worden gebruikt. Elk van hen kan het gebruikte elektrische apparaat doorbreken. Beter hebben 1-2 reserve paar sokken voor soortgelijke gevallen.

Tricks ervaren huisvrouwen

Vaak maken meisjes fouten door gebrek aan ervaring. Schoonmaaktips zullen u te hulp komen:

 • Koop 30 identieke paren sokken. Dus je kunt je geen zorgen maken over het verliezen van een paar. Bovendien kan deze hoeveelheid eenmaal per maand worden gewassen en geen sokken met andere dingen mengen.
 • Als de sokken niet vuil zijn en wassen alleen nodig is voor verfrissing, dan kun je de ene in de andere doen. Dus je verliest geen paar. Maar om deze methode te gebruiken voor het wassen van zwaar vuil kan dat niet zijn.
 • Als je teennagelschimmel hebt, moet je de sokken na elk gebruik wassen en je handen beschermen met dikke rubberen handschoenen. Bij machinewas de warmte instellen. Zorg ervoor dat je voor het wassen van de handen dingen kookt met de toevoeging van desinfectiemiddelen (peroxide, frisdrank).Strijk de sokken aan alle kanten na het drogen.
 • Kinderen gebreide sokken moeten worden gewassen op een delicate modus, en het is beter helemaal met de hand. Gebruik alleen zeep, vermijd agressieve schoonmaakproducten.
 • Sokken gemaakt van waterdicht weefsel moeten worden gewassen bij lage temperaturen (ongeveer 40 graden). Gebruik geen gewone poeders, bleekmiddelen, bleekmiddelen en conditioners. Deze fondsen verpesten de stof. Gebruik beter zeep.
 • Sokken van het membraan en thermosokken kunnen niet worden gedraaid om te kunnen draaien. Anders wordt de weefselstructuur beschadigd en verdwijnt het effect.

Sok tips

Zodat de sokken en het wassen ervan geen onnodige problemen veroorzaken, Het is noodzakelijk om de elementaire regels na te leven:

 • Om te voorkomen dat sokken uit een onaangename geur komen, is het de moeite waard ze minstens één keer per dag te vervangen.
 • Verwaarloos het sorteren van sokken door kleur en materiaal niet. Zwarte sokken kunnen worden gewassen met een spijkerbroek en dingen van een vergelijkbare kleur, en witte sokken daarentegen mogen niet worden gecombineerd met andere kleding.
 • Plaats geen sokken in de trommel als de wasmachine te vol is.
 • Witte sokken kunnen niet worden gedroogd op de batterij en de zon. Hoge temperaturen kunnen gele vlekken veroorzaken.

Hoe je witte sokken wast, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses