Hoe een gebreid ding wassen dat ze ging zitten?

Hoe een gebreid ding wassen dat ze ging zitten?

Gebreide dingen zijn altijd mooi. Dergelijke producten gaan niet uit de mode, integendeel, ze worden van jaar tot jaar populairder. Toegegeven, er is een nadeel. Aangezien al deze producten zijn gemaakt met alleen natuurlijke garens, zonder synthetische stoffen, verliezen ze na verloop van tijd snel hun vorm en strekken ze zich enorm uit. Maar dit probleem kan worden opgelost, bijvoorbeeld door ze goed te wassen.

Hoe dit te doen? Hoe het effect van de juiste krimp te bereiken? Lees meer hierover in ons speciale materiaal.

Krimpregels

Gebreide wollen artikelen vereisen een bijzonder delicate houding. Maar ondanks alle zorg die de eigenaars tegenover hen hebben getoond, verliezen ze nog steeds hun vorm. Dit geldt in het bijzonder voor verschillende truien en truien. In de regel strekken deze producten de mouwen, schouders en kragen uit. Om de vorige look terug te brengen met behulp van de gebruikelijke wassing van je favoriete ding, moet je een paar geheimen kennen om het gebreide ding precies te wassen zodat het gaat zitten.

Er zijn bepaalde regels die helpen om dingen weer perfect te maken. Het belangrijkste is dat dit geen professionele vaardigheden of dure hulpmiddelen vereist. Alles kan gemakkelijk worden gedaan in normale huisomstandigheden.

Voordat u een van de methoden voor het krimpen van het product kiest, moet u de volgende aanbevelingen onthouden.

 • Bekijk de producttag om precies te weten welk garen werd gebruikt. Als synthetische garens de overhand hebben, is een iets andere wassing vereist dan wanneer het product meer wordt gemaakt met natuurlijke garens.
 • Dankzij de informatie op het etiket, kunt u nagaan op welke temperatuur het product moet worden gewassen om de vezels en de vorm niet te beschadigen. U moet hier speciaal op letten, omdat de mate van krimp direct afhangt van de wastemperatuur. Hoe hoger de wastemperatuur, hoe meer het item gaat zitten.
 • We raden u aan nog een regel te onthouden. Dingen die onafhankelijk met elkaar verbonden zijn, strekken zich veel sneller uit. De reden is heel verklaarbaar. Het feit is dat tijdens grootschalige productie een groot percentage van synthetische garens wordt toegevoegd, waardoor dingen niet snel hun vorm verliezen.

Hoe te wassen?

Als een gebreid ding, bijvoorbeeld een trui of een hoed, niet hoeft te worden gewassen en gekrompen, moet u de procedure niet opnieuw uitvoeren. Van frequente wasbeurten kan het product worden beschadigd, zijn vorm verliezen, de vezels worden losser en dun. Er zijn slechts twee methoden voor krimp: handmatig en met behulp van een wasmachine. Laten we eerst de eerste optie overwegen.

handmatig

Veel mensen geven de voorkeur aan handen wassen, niet omdat er geen wasmachine in huis is, maar omdat ze hun favoriete ding niet kunnen vertrouwen op een zielloos apparaat. Bekijk het etiket voordat u verdergaat met het wasproces. Zodra u alle informatie hebt die u nodig hebt, bereidt u een brede bak, afwasmiddel, het product zelf en schone handdoeken voor die helemaal van pas komen.

 • Typ een bak met warm water. Wat de temperatuur betreft, is er een zeer eenvoudige regel die we u aanraden te herinneren. Om een ​​brei te laten krimpen, moet het water vijftien tot twintig graden hoger zijn dan de temperatuur die op het label zelf is aangegeven. Dat wil zeggen, als het wordt aanbevolen om een ​​ding op twintig graden te wassen, dan is het, om de grootte van een ding te verkleinen, nodig om het op veertig graden te wassen. Rekenen is vrij eenvoudig en duidelijk.
 • Giet een kleine hoeveelheid van een airconditioner die exclusief is ontworpen voor het wassen van wolproducten in het water, en dompel het ding dan zelf onder.De airconditioner helpt je favoriete ding om net zo gezellig, donzig en delicaat te blijven, want vaak na het wassen beginnen dergelijke producten onprettig te prikken.
 • Het product moet letterlijk twintig tot dertig minuten in heet water worden bewaard. Dan raden we aan het te verwijderen en het gedurende vijftien minuten onder te dompelen in koud water. Dan komt een meer cruciaal moment - het droogproces, waarvan veel zal afhangen.
 • Bij het verwijderen van het product uit water, in geen geval knijpen, draai of hang het om het glas te laten lopen. Al deze manipulaties kunnen de vezels ernstig beschadigen en het product kan vervormen.
 • Als je kleine spullen hebt gewassen, zoals een hoed, sokken of een sjaal, kun je het overtollige vocht snel en gemakkelijk verwijderen door ze in te wikkelen met een schone handdoek. Als het product volumetrisch is, bijvoorbeeld een trui of jas, dan moet u van tevoren de plaats van drogen voorbereiden.

Het is wenselijk dat dit een plat bord was. Hij moet zo groot zijn dat het product er rustig op past. Meestal gebruiken de huisvrouwen een roosterbord, dat in elke badkamer zit. Vergeet niet dat u het product alleen in een horizontale positie hoeft te drogen.

Leg een grote baddoek of een breed laken, leg het product er netjes op, rek het niet uit. Een ding moet op een zodanige manier worden ontbonden dat het niet uitrekt en vervormt. Van boven kun je nog een handdoek opzetten.

Zodra de handdoeken zijn doordrenkt met water, moeten ze worden vervangen door een schone en droge. Dus herhaal totdat het ding helemaal droog is. Idealiter kan de procedure worden uitgevoerd in de open lucht of op een balkon waar een tocht kan worden geregeld.

Maar we raden af ​​om dingen in de zon te drogen. Producten kunnen verslechteren door direct zonlicht. Je mag gebreide producten niet drogen in de buurt van verwarmingsapparaten, op batterijen of de föhn. Dus je verwent de wolvezels.

In de wasmachine

De meeste wasmachines van de nieuwste generatie zijn uitgerust met speciale programma's die ideaal zijn voor het wassen van delicate items zoals wol. Gewoonlijk heeft een dergelijk programma al een zachte temperatuur en een delicate draaiing opgenomen, die de textielvezels niet zullen beschadigen.

 • Voordat u doorgaat met machinaal wassen, plaatst u het artikel dat krimp vereist in een speciale zak. Als er geen waszak in huis is, is dit geen probleem. We raden aan om de meest gewone kussensloop als tas te gebruiken. Liever witte stof, zonder kleurtekeningen. U bent dus gegarandeerd het delicate product tegen beschadiging en het uiterlijk ervan is niet hopeloos onjuist.
 • Dan kunt u het ding veilig in de trommel van de wasmachine leggen. Voeg geschikt poeder of vloeistof toe. Vergeet niet dat de temperatuur moet worden ingesteld op twintig graden meer dan de aanbevolen waarde, en dat de spin volledig kan worden afgebroken. Maar als je besluit te draaien, dan niet meer dan vijfhonderd revoluties, anders wordt de kleding onherstelbaar beschadigd.
 • Als er geen programma is voor het wassen van wol items in uw wasmachine, dan is het heel goed mogelijk om een ​​programma van delicaat of handen wassen te kiezen.
 • Nadat het product is gewassen, moet het uit de trommel worden verwijderd en in een kom met ijswater worden geplaatst. U kunt kleine ijsblokjes toevoegen aan het water uit de vriezer. Laat het artikel tien tot vijftien minuten in ijswater.
 • Als het ding niet genoeg is sat, kunt u het volgende doen. Spoel het product gedurende ongeveer drie minuten in warm water. Dompel vervolgens opnieuw in een bak ijswater. De procedure kan twee of drie keer worden herhaald om het gewenste effect te bereiken.
 • Vervolgens zou u het droogproces moeten starten. In dit geval gebeurt alles op precies dezelfde manier als hierboven beschreven met de handwasmethode.

Handige aanbevelingen

En tot slot hebben we tips en aanbevelingen die voor iedereen nuttig zullen zijn.

 • Tijdens het wassen van de handen moeten delicate items zoals gebreid niet de gebruikelijke middelen gebruiken, namelijk wasmiddel. Dit kan vervorming van de vezels veroorzaken. Bovendien zijn de deeltjes van dergelijke fondsen nauwelijks uitgewassen en blijven ze in het materiaal achter. Geef de voorkeur aan speciale producten: gels en vloeibare poeders, die direct worden aanbevolen voor wollen artikelen. U kunt ook babypoeder of de meest gebruikelijke waszeep kiezen.
 • We raden af ​​om bleekmiddelen te gebruiken tijdens het wassen van wollen kleding. Ze kunnen niet alleen de vezels ernstig beschadigen, maar ook de oorspronkelijke kleur van het product bederven. Daarom adviseren wij om de voorkeur te geven aan de middelen waarover we hierboven spraken.
 • Handen die vuil op een gebreid item met de hand wassen, gebruik geen speciale borstels, deze zullen de stof en de draden zelf beschadigen. Was voorzichtig met je handen.
 • Om de rijke kleur van uw favoriete product te behouden, is het de moeite waard om een ​​kleine hoeveelheid tafelazijn aan het water toe te voegen. Azijn helpt de kleur te herstellen. Onthoud dat het geen meervoudig azijnzuur hoeft te zijn.
 • Om een ​​gebreide muts op één maat te strekken, kunt u hem op een eenvoudige manier wassen en laten drogen zonder een doek te leggen.
 • Als u besluit een gebreid item in een typmachine te wassen, dan is het niet het beste om nog meer items in de drum te leggen. Was één ding per keer om betere resultaten te krijgen.
 • Houd tijdens het drogen van truien en truien rekening met het feit dat dit niet op hangers moet gebeuren, omdat het product uitrekt en een lelijke vorm aanneemt. Dan moet je de hele procedure van krimp herhalen.
 • In het geval dat na het wassen het ding is gaan zitten, maar iets langer geworden is, is dit eenvoudig te repareren. Natuurlijk alleen als het ding nog nat is. Trek hem lichtjes uit om de oude, correcte lengte terug te brengen. Droog dan zoals je weet.
 • Als, integendeel, het noodzakelijk is om iets uit te breiden, dan kan dit met een strijkijzer gedaan worden.
 • Om dingen niet op de pellets te laten verschijnen, kunt u een beetje azijn aan het bekken toevoegen met water. Letterlijk een eetlepel.
 • Als u niet wilt dat uw favoriete gebreide kleding snel hun vorm verliest, moet u een paar eenvoudige regels onthouden om dergelijke dingen op te slaan. Sweaters of truien mogen niet worden bewaard op gewone kledinghangers in de kast.

Zulke dingen moeten zorgvuldig worden opgevouwen en op een plank worden bewaard. Zet ze bovendien bovenop zodat andere dingen de fijne vezels van hun producten niet beschadigen of vervormen.

 • Gebreide artikelen moeten worden opgeborgen in speciale tassen. Dingen moeten worden gewassen en grondig worden gedroogd. We raden aan om een ​​hulpmiddel in de tas te doen, die van een dikke stof moet zijn gemaakt, waardoor het verschijnen van een schadelijke mot vermeden wordt.
 • Als u de verloren vorm snel terug moet brengen naar de mouwen, manchetten of hals van een gebreide trui, kunt u dit doen met behulp van de volgende methode. Typ een straal warm water in, pas water toe alleen op het probleemgebied van het product. Hoewel de manchet bijvoorbeeld nat is, kunt u deze de gewenste vorm geven: iets aandraaien, strekken, enz. Vervolgens moet u het ding uitzetten op een vlak horizontaal oppervlak en drogen volgens alle bovenstaande regels.
 • Om ervoor te zorgen dat de gaten voor de knoppen op het product niet worden uitgerekt, is het beter om ze enigszins met een draad vast te pakken.

Voor informatie over hoe je een gebreid ding moet wassen, zodat ze ging zitten, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses