Hoe spijkerbroek te wassen?

Hoe spijkerbroek te wassen?

Jeans zijn zo comfortabel dat het moeilijk is om de man te ontmoeten die ze nooit droeg. Dit is een universeel basis ding in de garderobe van zowel mannen als vrouwen. Vanwege het feit dat mensen dit soort kleding bijna elke dag dragen, zullen ze vroeg of laat de vraag moeten stellen hoe ze hun jeans op de juiste manier moeten wassen.

Fabric-functies

Op kledingstukken die lang worden gedragen, moet u de regels volgen om voor hem te zorgen. Het is belangrijk om het materiaal waaruit het ding is gemaakt te overwegen. Dit geldt ook voor jeans.

Bijna iedereen heeft dit deel van de kast. Het past goed bij veel overhemden, truien, is comfortabel en gemakkelijk. Daarom is het belangrijk om enkele kenmerken van deze kleding te kennen. Ondanks de kracht, met de verkeerde reinigingsmethode, kunnen jeans hun oorspronkelijke look snel verliezen.

Er zijn verschillende soorten denim, die verschillen in de methode van weefdraden, methode van vervaardiging, verven, de oorsprong van grondstoffen.

Dus, de volgende materialen onderscheiden zich door kleur en samenstelling:

 • denim heeft een hoge dichtheid;
 • jeans worden gekenmerkt door diagonaal weven;
 • Stretch geeft kleding elasticiteit.

Elk van de materialen moet goed worden onderhouden, rekening houdend met de gunstigste omstandigheden voor hen.

Over het algemeen heeft het denim-ding verschillende voordelen:

 • veelzijdigheid;
 • het vermogen van vezels om lucht door te laten;
 • gemak.

Ongeacht van welke stof de jeans is gemaakt, het nieuwe oppervlak verliest tijdens het wasproces zijn oorspronkelijke uiterlijk een beetje. Maar om het ding niet volledig te bederven, is het belangrijk om het te wassen met de nodige aandacht voor de eigenaardigheden van het weefsel en met inachtneming van de vereiste watertemperatuur.

Soorten vervuiling

Denimbroeken zijn zeer absorberend, dus om vlekken van dit product te verwijderen en om verdere penetratie van stoffen in de vezels te voorkomen, is het noodzakelijk om voorbereidende maatregelen te nemen om het materiaal te beschermen voordat u het zelf wast. Het is belangrijk om de oorsprong van de verontreiniging vast te stellen en de bescherming te kiezen die specifiek geschikt is voor deze vlek. Natuurlijk spelen de kwaliteit van het reinigingsmiddel en de tijdigheid van het nemen van maatregelen om vuil te verwijderen een belangrijke rol:

 • Vetafscheidingen zijn gemakkelijk te verwijderen met keukenzout, omdat het vuil opneemt. Dezelfde methode is effectief voor het verwijderen van verse rode wijnvlekken. Mensen passen de methode voor het schoonmaken van witte wijn toe. Om vuil blijvend te verwijderen, is de volgende stap om een ​​professionele vlekverwijderaar te gebruiken.
 • De marker van jeans wordt weergegeven met alcohol of glycerine. Alcohol wordt eerst aangebracht op een katoenen handdoek of servet. Dan is de vlek zelf doordrenkt.
 • Als het artikel is vervuild met hars, spoel dan niet en was de vlek onmiddellijk. Eerst wordt aangeraden het merkteken mechanisch te verwijderen met een scherp voorwerp en het spijkerproduct een tijdje in de vriezer te laten staan. Lage temperaturen helpen de resterende teer te verwijderen. Nadat u het gebied van jeans moet wrijven dat eerder met alcohol of terpentijnservet is bevochtigd. Als geen van de bovenstaande dingen niet aanwezig was, dan kunt u als oplosmiddel nagellakremover gebruiken.
 • Vaak ziet het materiaal er na het gebruik van chemicaliën vervaagd uit. Om schade aan de stof te voorkomen, wordt het aanbevolen om een ​​strijkijzer te gebruiken. Om dit te doen, moet u een schone katoenen handdoek onder het product plaatsen, waarop de restanten van de hars onder invloed van de temperatuur zullen vallen. Na deze procedure is het belangrijk om niet te vergeten een jeans naar de wasmachine te sturen.
 • De vlekken op de vlekken van de broek zijn moeilijker te verwijderen, maar mogelijk.Benzine komt in dergelijke gevallen te hulp, maar deze mag niet vies zijn. Anders kunnen gele tracks op de jeans verschijnen, waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze verdwijnen.

Het gebruik van terpentijn is ook effectief. Het wordt aangebracht op een servet en vervolgens behandeld met een besmette plaats. Na twintig minuten wachten kan het product worden afgespoeld met koud water en vervolgens in een automatische machine worden gewassen.

Subtiliteiten en manieren van wassen

Het gebeurt vaak dat na een paar wasbeurten je favoriete jeans uit de maat viel en aanzienlijk rekte, en dit gebeurde niet vanwege een afname van het lichaamsgewicht. Als gevolg van onjuiste verzorging, verliezen de broeken hun originele uiterlijk. Als u enkele van de subtiliteiten van het wasproces kent, kunt u een nieuwe verspilling van geld voorkomen om iets nieuws te kopen.

Er moet voor gezorgd worden dat het stretchbroeken zijn De vezeleigenschap staat niet toe dat het materiaal met water op hoge temperatuur wordt behandeld. Je zou niet moeten overgaan tot het frequent wassen van kleren van zwarte kleur, omdat elke keer dat de verzadigde schaduw wordt weggespoeld en minder helder wordt.

Water op de juiste temperatuur heeft een positief effect op het materiaal en helpt je favoriete broek wassen zodat ze gaan zitten. Daarom is het noodzakelijk om water met de optimale index te gebruiken, afhankelijk van de keuze van de wasmethode.

handmatig

Vanwege de dichtheid van de stof is het vrij moeilijk om de vlek met de hand op een jeans te wassen. Deskundigen zijn echter van mening dat het wassen met de handen het mogelijk zal maken kleding langer te behouden.

Er is een bepaalde volgorde van acties voor een effectievere verwijdering van vervuiling:

 • Direct voor het wassen begint u het spijkerbroekje gedurende een half uur met een kleine hoeveelheid poeder. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan veertig graden.
 • Was de stof met de handen met een borstel en een vloeistof. Wrijf de oppervlakken niet samen. De verwerking gebeurt altijd aan de verkeerde kant.
 • Voordat u met het wasproces begint, is het belangrijk om het materiaal nat te maken. Borstel moet het geselecteerde gereedschap schuimen en langs de vezels van denim bewegen. Dit zal bijdragen aan een snellere verwijdering van besmetting. Dan moet je de broek losschroeven en de procedure herhalen.
 • Na het afwerken is het belangrijk om te onthouden om je jeans grondig te spoelen met schoon water. In dit stadium, om de broek perfect te laten zitten, wordt een positief resultaat bereikt door te spoelen in zowel warm als koud water.
 • Spoelen kan het beste gebeuren onder de douche. Hier is het belangrijk om het materiaal met water te behandelen, zodat er geen sporen van wasmiddel achterblijven.
 • Om binnen te hangen om iets te drogen, wordt binnenshuis geadviseerd zonder directe zonneschijn door de droger op te hangen aan een riem.
 • Als alle stappen van het proces zijn gevolgd, hoeft u het product niet te strijken.

Wat betreft de keuze van schoonmaakproducten, hier is de lijst behoorlijk groot. Als je te maken hebt met een complexe vlek op kleding, dan zal gewone zeep je helpen. De betrouwbaarheid van deze methode wordt bevestigd door het gebruik in de samenstelling van natuurlijke vetten die de huid beschermen. Verschillen in veiligheid en poeders van plantaardige oorsprong.

Handen wassen is milder en bespaart vezels beter, maar het kost wat tijd en energie.

In de automachine

In de wasmachine is er een speciaal programma voor jeans, dat het wasproces aanzienlijk vereenvoudigt. Alle modi bevinden zich op het lichaam van de machine en op het etiket van het ding zelf, dat de samenstelling van het materiaal en de vereisten voor zorg aangeeft. Maar ook hier heeft zijn eigen nuances, omdat het belangrijk is om het juiste waspoeder en de watertemperatuur te kiezen.

Vóór het proces zelf, kunt u het product aan de verkeerde kant draaien om schade aan de vezels van het voorste deel te voorkomen. Het is ook belangrijk om alle items uit de vakken te verwijderen. Vervolgens moet je alle ritsen en knopen vastmaken.

Het is noodzakelijk om een ​​goede wasmiddel te kiezen, zodat de broek niet schuurt.Het wordt aanbevolen om jeans te wassen met chloorvrije producten, zodat de kwaliteit van kleding lang behouden blijft. Deze stof kan zelfs de moeilijkste plek grondig reinigen, maar kan tegelijkertijd een aantal problemen veroorzaken:

 • verlies van weefselsterkte;
 • chloor kan huidallergieën veroorzaken;
 • met slechte spoelvlekken blijven.

Voor witte broeken zijn poeders voor een delicate was het meest geschikt.

Als het doel is om het denim ding in omvang te verkleinen, dan is er een bewezen manier om het te doen. In de automatische machine moet u altijd de draaimodus inschakelen, dit zal het product met een of meerdere maten verminderen.

Dagelijks wassen van jeans zonder ernstige vlekken kunt u het beste doen zonder te weken. Nu in de verkoop zijn er een groot aantal niet alleen reinigingsproducten, maar ook airconditioners. Ze helpen om elke stof zachter en aangenamer te maken voor het lichaam. Verwaarloos het gebruik van dergelijke verzachtende middelen niet.

Naast het gebruik van een speciale modus voor jeans, kunt u modi voor de hand of delicate was gebruiken. Het materiaal na hen verliest zijn kwaliteit niet. Het is niet nodig om de temperatuur boven de veertig graden in te stellen. Als er wordt gedraaid, stelt u het in op het minimale aantal beurten.

Welke remedie is beter?

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, alleen omdat er veel soorten vervuiling zijn, en in beide gevallen is een bepaald hulpmiddel meer of minder effectief.

Het resultaat hangt af van de kleur van het materiaal. Dus, voor het wassen van lichte stoffen kunt u geen bleekmiddel en vlekkenverwijderaar gebruiken. Hier is het beter om toevlucht te nemen tot populaire methoden, als de vervuiling zeer ernstig is. Donker gekleurde spijkerbroeken worden in een set gewassen met andere zwarte dingen in een automatische machine op een temperatuur van dertig graden.

Zeer effectief voor zowel hand- als machinewassen is voorweken jeans in een oplossing met de toevoeging van azijn. Het wordt aanbevolen om één eetlepel per liter water te verdunnen. Met deze methode kan de stof de helderheid van de kleur behouden.

Let bij het kiezen van een product voor het wassen van jeans op het gebruik van de volgende composities:

 • vloeibare gels;
 • poeders voor kleurproducten.

Experts raden het gebruik van bulkmaterialen niet aan, omdat ze de structuur van het materiaal kunnen beschadigen.

Tips en trucs

Denim dingen houden van goede zorg. Om ze langer te houden, moet je aan een aantal vereisten voldoen:

 • Het product wordt altijd voor het wassen binnenstebuiten gekeerd.
 • Jeans worden apart van andere kleding gewassen of samen met jeans van dezelfde kleur.
 • Het wordt niet aanbevolen om sterke spin te gebruiken.
 • U kunt gebruik maken van ijzer om de stof zacht te maken. Strijken doe je het best op een nat oppervlak.
 • Bij afwezigheid van ernstige vervuiling was je broek pas na de vierde sokken.
 • Als er decoratieve elementen op het materiaal zitten, is het de moeite waard om af te zien van het wassen in een wasmachine.
 • Droge kleding hoeft alleen in de schaduw.
 • Vóór het drogen moet het product waterpas worden gemaakt aan de naden.
 • Geef jeans indien mogelijk niet aan stomerijen. Een groot aantal chemicaliën vernietigt het uiterlijk van de stof.
 • Bij het kiezen van een was in de automatische machine, zet de modus aan met het aantal beurten niet meer dan achthonderd.
 • Lees altijd de informatie over de zorg voor het niet labelen van dingen.
 • Op lederen inserts kan glycerine-oplossing worden aangebracht. Deze methode zorgt voor een gladde huid.
 • Tijdens het drogen mag de stof niet communiceren met de knoppen.
 • Denim kleding kan niet worden gewassen in een typemachine. Dit leidt tot schuren.
 • Indien mogelijk moeten grote sieraden op een spijkerbroek worden verwijderd voordat ze worden gewassen.
 • Gebruik de minimale hoeveelheid poeder in de aanwezigheid van een patroon op het oppervlak van het product.

Het is belangrijk dat uw favoriete garderobe-item na verloop van tijd niet uit het oog verliest. Als je alle bovenstaande regels volgt, is het niet zo moeilijk om je jeans op orde te houden. Het is voldoende om ze te wissen in overeenstemming met belangrijke vereisten en aanbevelingen.

Zie de volgende video over het wassen van jeans zodat ze geen kleur en maat verliezen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses