Hoe thermisch ondergoed wassen?

Hoe thermisch ondergoed wassen?

Voor de enthousiaste wintersport- en buitensportenthousiasten in de kou produceren fabrikanten speciaal thermisch ondergoed. Onlangs heeft het een buitengewone populariteit. Dit is niet verrassend, omdat vanwege de speciale verstrengeling van vezels dergelijke kleding de warmteoverdracht reguleert, en overtollig vocht naar buiten verwijdert. Maar net als elk ander ding, vereist thermisch ondergoed speciale zorg, en daarom zijn er een aantal aanbevelingen voor het wassen van dit product.

Hoe vaak te wassen?

Warmteoverdracht vindt plaats vanwege de speciale structuur van thermisch ondergoed. Microcellen gevormd door vezels worden na verloop van tijd verstopt door deeltjes huid en bezonken stof. Lucht stopt in het product te stromen en het geaccumuleerde vocht kan niet meer uit het oppervlak van de huid verdampen.

Door geur is het onmogelijk om de mate van besmetting te bepalen, omdat het weefsel dat wordt gebruikt voor het naaien van thermisch ondergoed deze niet absorbeert zelfs na een week van dagelijkse slijtage. En daarom, als u kleding niet van tijd tot tijd wast, zult u veranderingen in de functies van dit product alleen merken in het geval van bevriezing.

De frequentie van het wassen van producten met het voorvoegsel "thermo" hangt af van het doel. Ondergoed ontworpen voor intensieve dagelijkse trainingen, waarbij er sprake is van toegenomen zweten en snel verstoppen van weefselcellen, is het noodzakelijk om te wassen dagelijks, na elke training. Normaal ondergoed dat wordt gebruikt voor dagelijks gebruik en minder vaak wordt gedragen, kan 2-3 keer per week worden gewassen. Voor bovenkleding met "thermo" -functies is de frequentie enigszins anders: om al het vuil te reinigen, volstaat het om ze maximaal één keer per maand te wassen.

Hoe te wassen?

De vezels die deel uitmaken van het weefsel dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van thermisch ondergoed, zijn rechtstreeks van invloed op de keuze van producten die voor het wassen moeten worden gebruikt. Conventioneel waspoeder is niet geschikt voor dergelijke producten, ongeacht het type weefsel. Het wordt slecht gespoeld, zijn deeltjes verstoppen microporiën en daarom is het beter om andere wasmiddelen te gebruiken die het meest geschikt zijn voor elk type vezel.

In de regel geven fabrikanten op de labels de samenstelling van de stof aan, en daarom zal de keuze van de middelen niet moeilijk zijn.

Voor producten waar katoen als percentage van de dag de overhand heeft, is het beter om wasmiddel te gebruiken. Het is altijd eerder opgelost in water. Gebruik geen verschillende vlekkenverwijderaars die een dergelijke agressieve component als chloor bevatten. Droge reiniging van thermisch ondergoed van katoen is eveneens uitgesloten.

Wolvezels die het linnen vormen, moeten ook speciale gereedschappen gebruiken. Deze omvatten: gels, poeders voor wollen en delicate stoffen, babyzeep. Deze fondsen moeten worden toegepast, zelfs als het percentage wol niet op de eerste plaats komt. Het gebruik van chloorhoudende reinigingsmiddelen is onaanvaardbaar.

Het weefsel, dat polypropyleenvezels bevat, heeft middelen nodig, waaronder stoffen die het product antistatische eigenschappen geven. Thermo ondergoed met een polypropyleen draad is beter om met de hand te wassen.

Zorg voor het product, dat is samengesteld uit polyestervezels, het is beter om het uit te voeren met een speciaal poeder of wasmiddel. Echt niet gebruik niet voor het wassen van dergelijke producten producten die chloor bevattenanders kunnen de vezels eenvoudig instorten, en een dergelijk product zal eenvoudigweg moeten worden weggegooid.

Ongeacht de samenstelling van de stof, de beste optie voor het wassen van thermisch ondergoed zijn speciaal ontworpen producten voor deze producten.Ze zijn niet alleen perfect bestand tegen sterke vervuiling, zonder de structuur van enige soort vezels te verstoren, maar worden ook goed uit de stof gespoeld, wat betekent dat het favoriete product lang meegaat zonder de functionaliteit te verliezen.

Wasaanbevelingen

In de regel geven alle fabrikanten hun wasaanbevelingen op productetiketten aan. Maar als het per ongeluk is afgesneden of als de informatie te klein is afgedrukt, kunt u de onderstaande aanbevelingen gebruiken.

Voor elk thermisch ondergoed, ongeacht de samenstelling van de stof, Het is noodzakelijk om de temperatuursomstandigheden te observeren. In de regel moet de watertemperatuur tussen 30-40? С. Te warm water heeft een nadelig effect op de vezels van het product. Onder invloed van hoge temperaturen kan het thermische ondergoed worden uitgetrokken, het product verliest zijn oorspronkelijke vorm en zijn thermoregulerende eigenschappen verdwijnen, omdat de vervormde vezels niet langer de cellen vormen waardoor warmtewisseling plaatsvindt.

Er zijn twee manieren om thermisch ondergoed te wassen: het is een handleiding en een machinemethode.

Machinewasbaar

De eenvoudigste en eenvoudigste manier is het product in de machine te wassen. Om vervorming van de vezels te voorkomen, moet u een delicaat wasprogramma toevoegen. In de regel wordt in dit programma de watertemperatuur automatisch ingesteld en moet dit zijn binnen 30-40 ºС. Als deze functie ontbreekt, wordt de temperatuurmodus handmatig geselecteerd.

Machinaal wassen wordt aanbevolen voor producten die meer synthetische vezels bevatten, namelijk polyester- en polypropyleengarens. Het is ook nodig om de draaifunctie uit te schakelen, aangezien er een mogelijkheid is voor schade aan het product. Bij het kiezen van een afwasmiddel in de automatische machine zou de voorkeur moeten geven aan vloeibare stoffen die direct met linnen aan de trommel kan worden toegevoegd. Voor een betere spoeling van reinigingsmiddelen is het beter om een ​​extra spoelprogramma toe te voegen na een volledige was- en afvoercyclus.

Handwas

Handmatige wasmethode wordt niet alleen gekozen vanwege de samenstelling van de stof, maar ook omdat het niet altijd wenselijk is om één set in de auto te wassen en het onverstandig is om deze met andere soorten linnen te mengen. Wassen met de hand is lastig, maar om het thermische ondergoed niet te bederven, zult u wat tijd moeten spenderen aan het opruimen van dit niet-zo-goedkope ondergoed. Goede heren- en damesondergoed kost immers veel geld en daarom moet je wat moeite doen om al zijn functies te behouden en lang te dienen.

Er zijn verschillende regels voor handenwassen:

  • De temperatuuromstandigheden moeten strikt worden nageleefd. Handmatig, evenals machinaal wassen, moet worden uitgevoerd bij een temperatuur niet hoger dan 40C. Voor wolproducten mag de temperatuur de 30 ° C niet overschrijden. Je kunt de temperatuur van het water controleren met een thermometer of op de oude manier, namelijk door je elleboog in een bak met water te laten zakken. Bij een aangename temperatuur zal het water de elleboog niet verbranden.
  • Het beste reinigingsmiddel is een zwakke zeepoplossing. Om dit te doen, wrijf de zeep op een rasp en plaats in een kleine container met water. Nadat de zeep volledig is opgelost, giet de oplossing in een bak met water en plaats daar een set thermisch ondergoed.
  • Stel het wasgoed niet bloot aan ruwe mechanische invloeden, wrijf of rek niet. Nadat de kit in een bak met water is geplaatst, blijft deze enige tijd staan. Over het algemeen is 30-40 minuten voldoende om alle vuildeeltjes op te lossen. Na het weken beginnen de onderkleding in koud stromend water te spoelen. Voor producten gemaakt van synthetische vezels, moet een kleine hoeveelheid conditioner worden toegevoegd aan het einde van de laatste spoeling.
  • Het is ten strengste verboden om producten met een "thermo" -functie in een automatische machine te drogen, omdat drogen in de regel bij een hoge temperatuur wordt uitgevoerd.Polyester en andere synthetische vezels bij een temperatuur van meer dan 60 ° C kunnen smelten, waardoor het product onbruikbaar wordt en moet worden weggegooid.

Hoe te drogen?

Na het wassen met de hand of in de machine moet u het wasgoed goed drogen. Een goede droging is niet minder belangrijk dan een goede wassing.

Vanwege het feit dat een set thermisch ondergoed na het wassen ondergaat geen handwas, of uit de machine worden verwijderd zonder te drukken, het is helemaal nat. Daarom is het nodig om op voorhand te zorgen voor de locatie van het te drogen wasgoed. Het is beter om kostbaar parket of kostbaar tapijt uit stromend water te sparen en de kit eerst over de badkamer te hangen. Nadat het grootste deel van het water is afgetapt, kunt u het op een goed geventileerde plaats ophangen.

Droog ondergoed kan op het balkon of op straat zijn, maar u moet niet vergeten dat de zonnestralen schadelijk zijn voor deze stof, en daarom is het beter om een ​​plaats in de schaduw te kiezen. Om het wasgoed te drogen, kunt u een touw of een dwarsbalk gebruiken, het belangrijkste is om de stof niet met wasknijpers vast te klemmen, om de textielvezels niet te beschadigen.

De droogtijd is in directe verhouding tot het seizoen. In de koude winterperiode zal de kit veel langer drogen, maar het verkorten van de droogtijd met elektrische drogers en batterijen is geen goed idee. Het gebruik ervan kan immers de kwaliteit van het materiaal negatief beïnvloeden, waardoor de functionaliteit verloren gaat. Gebruik het strijkijzer en de stomer niet zelfs in de aanwezigheid van natuurlijke vezels, vooral hierin, is er geen speciale behoefte.

Hoe je thermisch ondergoed wast, zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses