Luxe ballroom jurken voor meisjes

Luxe ballroom jurken voor meisjes

kenmerken

Het duizelingwekkende tijdperk van weelderige ballen bleef in de gouden eeuw, maar dit had geen invloed op de ballroommode en ballen in het heden. Doe niet zonder een baljurk bij de afstudeerbal en de nieuwjaarsvakantie, de plechtige publicatie. Daarom wordt de interesse in luxe baljurken voor meisjes steeds groter, luxe kleding gaat vol vertrouwen de garderobe van een jongedame in.

De baljurk neemt het meisje uit de echte wereld in een sprookje waar ze zich voelt als een prinses uit een favoriet sprookje. De meest populaire zijn de stijlen die zijn ontwikkeld in Parijse modehuizen. Modeontwerpers proberen meisjes te behagen met buitengewoon elegante en mooie ballroom jurken gemaakt van chiffon, zijde, satijn en fluweel. Kralen, pailletten en steentjes worden gekozen als decoraties.

Prachtige stijlen en modellen voor stijldansen

 • Jurk, versierd met slingers in de vorm van lelietje-van-dalen aan de zijkanten. Het is genaaid van doorzichtig katoen. De jurk kreeg de naam "Lily of the Valley" en betrad de geschiedenis van ballroommode als een duik in prestigieuze ballen.
 • Klassieke baljurk met een lange rok. De stijl kan ofwel in Empire-stijl zijn, ofwel luchtig met een rok in de vloer op de hoepelrok. De stijl van de jurk gemaakt van spectaculaire stof is afhankelijk van de stijl die je kiest bij de bal. Plechtige witte jurken met kant en geschaafde parels herinneren traditionele ballen in het Weense operagebouw en zien er opvallend mooi uit.

Rating Jurk

Voor kleine dansers zijn er modellen voor stijldansen beschikbaar die overeenkomen met het programma dat wordt uitgevoerd tijdens danswedstrijden. Het programma voor meisjes onder de 9 jaar omvat:

 • Weense Wals;
 • trage wals;
 • Quickstep;
 • jive;
 • samba;
 • cha cha cha

Voor professionele dansparen van 10-11 jaar, volgens de regels, worden er nog twee dansen toegevoegd - rumba en tango. Het competitieprogramma is verdeeld in twee delen: Europese en Latijns-Amerikaanse dansen.

Voor wedstrijden in de sport zijn stijldansen in de categorie "Kinderen" jurken toegestaan ​​die voldoen aan strikte concurrerende eisen. Deze jurken worden rating genoemd. Wat is een classificatiekleding of BASIC? Dit is een outfit voor spreken in het openbaar, niet uit te gaan in kleur, materiaal gebruikt en gesneden buiten het algemeen aanvaarde kader.

Gelijke voorwaarden in het kostuum voor de wedstrijd is een onderpand van gelijke omstandigheden in de jurering, omdat de stijlkeuze van de wedstrijdkleding niet alleen het uiterlijk bepaalt, maar ook de kwaliteit van de uitvoering van het verplichte programma. BASIC moet in de figuur passen, comfortabel en gemakkelijk zijn, gemaakt van hoogwaardige stoffen.

Het model van een professionele jurk voor stijldansen bestaat uit standaardelementen die de stijl bepalen. BASIC ziet er als volgt uit:

 1. Als basis wordt een badpak gekozen, waarbij een rok 10-15 cm lang boven de knie langs de taille wordt genaaid. De rok kan van de volgende stijlen zijn: 1/3 van een half-zon, een goete of in een vouw, de lengte is hetzelfde langs de gehele omtrek.
 2. Mouwen elk - recht of zaklantaarn. Mouwen zijn kort, 3/4 of lang. Mouwloze jurken zijn toegestaan.
 3. Voor de nek zijn er 9 verschillende opties waarop de snit van de BASIC afhangt.

Waardering jurken voor meisjes zijn genaaid, volgens de eisen van de Union of Dance Sports van Rusland, van fluweel en supplex. Het gebruik van een ondoorzichtige basis met guipurekanten op de mouwen, een juk en een rok is toegestaan.In BASIC is het gebruik van meer dan twee verschillende kleuren verboden, maar er zijn verschillende tinten mogelijk, de inzetstukken moeten zo dicht mogelijk bij de hoofdkleur van de jurk liggen. Voor junior dansers zijn stretchbenen toegestaan.

Een verscheidenheid aan kleuren verbetert het uiterlijk van de jurk, hoewel er geen decoratieve elementen, glanzende stoffen en accenten zijn. Verblinding met het materiaal is niet alleen niet toegestaan ​​volgens de regels, maar voorkomt dat kijkers naar het dansende paar kijken.

Ondanks de strikte regels met betrekking tot afwerking en materialen, ziet de classificatiekleding voor stijldansen er luxueus en elegant uit dankzij de elegante snit met verschillende rokjes en een doordacht kleurenschema.

standaard

Voor langzame en Weense wals wordt de jurk standaard genoemd. Dit is een lichte, languitlopende jurk gemaakt van luchtige stof, wijd uitlopende silhouet, met een rok van de zon of gode. Voor complexe pas, die niet ongebruikelijk zijn in het balprogramma, is het belangrijk om de rok achter de benen van de danser te bewegen, wat de juistheid van het uitgevoerde danselement aangeeft.

Werkelijke kleuren

Roze, lila en karmozijn worden traditioneel beschouwd als de beste kleuren voor baljurken. De spectaculaire jurk benadrukt de lijnen van de figuur en het originele kapsel versterkt de expressiviteit van het gezicht van de kleine balnitsa. Meestal zijn de bloemen van de toon die overeenkomen met de jurk geweven in het haar van het meisje. Op ballen is het vaak mogelijk om de verfijnde tiara op het hoofd van het meisje te zien.

Als het meisje gevoelig is voor corpulentie, moet je stoppen met meer gedempte tonen voor de jurk - bordeauxrood, blauw of smaragdgroen. Voor jonge dames met blond haar zijn jurken met warme tinten meer geschikt, voor donkerharige, lichte en koele tinten. Het is onwenselijk om de oranje kleur te gebruiken, waardoor het gezicht van de danser met het kunstlicht te bleek is.

Blauwe jurk

Een van de meest populaire ontwerpers van dit seizoen is een blauwe jurk met een rok met meerdere lagen en een zacht lijfje versierd met borduurwerk of gemaakt van glanzend textiel. De blauwe kleur is universeel, dus verschillende blauwtinten zijn geschikt voor zowel blonde meisjes als donker haar.

Want de blauwe jurk wordt gekenmerkt door strikte lijnen, open schouders of één schouder. Gesloten modellen zijn gemaakt van zwaardere materialen - zijde, satijn, brokaat. Jonge balnitsa dragen blauwe jurken met omvangrijke rokken met langwerpige stijl voor Europese dansen bij de concurrentie - quickstep, wals en jive.

Hoe te kiezen

Het belangrijkste selectiecriterium is het uiterlijk van het dansende meisje, haar eigen smaak en dansstijl. De jurk moet de lijnen van de figuur, gratie en houding benadrukken, volledig voldoen aan het gekozen beeld op de bal.

Kleding voor stijldansen combineert elegantie en luxe, nauwgezetheid en vloeiende lijnen. Als het erin wil presteren, kan de uitkomst van de uitvoering in het competitieve programma afhangen van de juiste keuze.

Er wordt serieus geld besteed aan een elegante jurk, want het is de sleutel tot succes. Daarom worden stoffen voor naaien, als er geen kant en klare outfit is, geselecteerd uit een aantal dure en hoogwaardige stoffen. Het is even belangrijk om het beeld dat gecreëerd wordt door de jurk te benadrukken met behulp van haar, sieraden en schoenen.

Stijlvolle afbeeldingen

Voor baby's (3 jaar)

Prachtige baljurken gemonteerd silhouet, met een donzige lange rok op een juk, bestaande uit franjes in verschillende lagen. De bovenkant van de jurk is een korset met franjes. Kies voor baby's de meest delicate kleuren - roze, blauw, wit en crème. De jurk wordt gecombineerd met lange handschoenen, witte schoenen. Klassiek haar met krullen in de stijl van een Weense bal versierd met bloemen en een diadeem. In zo'n jurk kan een klein meisje in een wals draaien tijdens een bruiloft, een onvergetelijk bruidsmeisje worden. De baby zal in de toekomst graag stijldansen doen, als de balsport voor haar wordt geassocieerd met een magische jurk en een prachtig kapsel.

Voor meisjes (5, 6, 7 jaar)

Lichtgewicht, luchtige jurk met een zachte rok van tule.Het korset is versierd met borduurwerk en kanten afwerking, kralenpatroon.

Jurken kunnen roze of blauw of blauw zijn en de rok bestaat uit tule van twee kleuren - wit en blauw. Witte sokken en schoenen met hoge hakken zijn afgestemd op de jurk.

In dergelijke modellen zien kleine meisjes er geweldig uit tijdens de uitvoering van een Latin-programmawedstrijd.

Voor tieners (10-12 jaar oud)

Ideaal voor een meisje van deze leeftijd is een lichtblauwe jurk met hoog getailleerde bandjes van vliegend textiel. Het zachte en tegelijkertijd plechtige silhouet zal de montage creëren, komende van de hoge gordel. Stijlvolle jurk geschikt voor een langzame wals op de meest exquise bal.

Tienermeisjes voelen zich aangetrokken tot modellen van een getailleerd silhouet met een lange rok die hun vrouwelijkheid en gratie benadrukken. De verscheidenheid aan stijlen met korsetten en lijfjes, pluizige rokken en ingewikkelde elementen kunt u de perfecte optie kiezen voor elk meisje.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses