Doopjurk voor meisjes

Doopjurk voor meisjes

De doop wordt beschouwd als een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van orthodoxen. Christenen geloven dat het op deze dag is dat het kind zijn voogd verwerft, die hem gedurende zijn hele leven tegen schade zal beschermen.

De geschiedenis van de rite van de doop

De doop is de rite van de initiatie van het kind voor de kerk. Hoewel een persoon deze ceremonie op elke leeftijd kan ondergaan, is het gebruikelijk om een ​​kind in de orthodoxe samenleving te dopen van de achtste tot de veertigste dag van zijn leven. Het proces van de doop zelf vereist geen speciale voorbereiding. Het is genoeg om vooraf met de priester af te spreken over de datum van de ceremonie en op het afgesproken tijdstip naar de kerk te komen met de nodige dingen en de toekomstige peetouders van uw kind.

Voor een kind is de aanwezigheid van peetouders verplicht, hoewel volwassenen die het ritueel van de doop ondergaan deze niet langer nodig hebben. De gewoonte om peetouders te hebben ging van de tijd dat mensen werden vervolgd voor het geloof, en alleen zij die een borg hadden die klaar was om de verantwoordelijkheid te dragen voor de nieuwe gelovige in het orthodoxe geloof kwamen overeen om te dopen. Nu kunnen bijna alle volwassenen en gedoopte mensen peetouders zijn. Tradities verbieden kinderen om te dienen als peetouders (meisjes onder de 13 jaar, jongens onder de 15 jaar), niet-orthodoxe mensen en mensen die getrouwd zijn. De doop van een kind creëert banden tussen mensen, waardoor ze geestelijke verwanten worden, daarom kunnen ze ook geen echtgenoten zijn op het moment van de doop of erna.

Wie geeft wat

Voor een kerkceremonie heb je een kruis nodig, een doopoverhemd of -jurk en een luier. Het kruis, volgens de gewoonte, moet door de peetvader worden gekocht. Het kan zowel van tevoren als rechtstreeks in de kerk worden gekocht, zolang de priester de tijd heeft om het kruis vóór de ceremonie te wijden.

Een peettante geeft een deksel en een doopjurk aan het kind. Kleding kan ook in de kerk worden gekocht. Inbegrepen in de kerkwinkel is een pet, kleding en een luier. Sommige peetouders, in plaats van het kopen van een onpersoonlijk doopoverhemd, geven er de voorkeur aan om het zelf te naaien. Je kunt ook een luier apart aanschaffen, als deze in een set wordt verkocht, lijkt hij je niet groot genoeg en warm.

Tradities en tekens

Veel tradities worden geassocieerd met de rite van de doop. Ten eerste moet de baby gedurende de hele rite niet door de ouders, maar door de peetouders worden vastgehouden. Als het een jongen is, moet de peettante haar vader in het lettertype houden, en dan de vader, en omgekeerd.

Kleren waarin de baby wordt gedoopt, kunnen traditioneel niet worden verkocht of zelfs maar gewoon aan andere mensen worden gegeven. De doopoutfit van het kind wordt in het gezin bewaard, weg van nieuwsgierige blikken, omdat wordt aangenomen dat hij een soort beschermer is tegen alle problemen en problemen.

Stijlen en modellen

De doop van een meisje is ook het eerste "uiterlijk" van uw kind. Alle meningen tijdens deze ceremonie zullen naar je baby worden gekeerd, dus je zou een doopjurk moeten kiezen waarin ze er charmant uit zal zien.

Doophemd

De gemakkelijkste optie is een katoenen doopvrij shirt. Deze kunnen worden gekocht bij de kerkwinkel. De klassieke jurk voor de doop heeft een vrije snit en wordt recht boven het hoofd gedragen. Deze items vergemakkelijken het proces van aankleden van de baby nadat deze door haar meter is geadopteerd na het bad.

Uitgebreide outfit

Om het traditionele shirt te vervangen, nauwelijks de knieën van de baby bedekkend, kunt u een shirt tot teen kiezen. Deze elegante jurk onderscheidt zich door de aanwezigheid van elegante kanten afwerking, borduurwerk met witte draad of kleine kunstbloemen. Deze decoratieve elementen voegen verfijning naast.

Met capuchon

Een extra element van de doopjurk kan een kap zijn.In een jurk met een capuchon, zal je kind warm zijn en hij heeft geen pet nodig. De kap, net als de jurk zelf, kan worden versierd met kant, borduurwerk, satijnen linten en andere kleine details.

Werkelijke kleuren

De traditionele kleur van de doopjurk is wit. Dat witte shirt symboliseert de zuiverheid, die alleen in de zielen van baby's van elkaar verschillen. Maar als je wilt, kun je een beetje van deze gewoonte afwijken en een jurk met andere pasteltinten voor je baby kiezen. Het kan beige zijn, lichte tinten van roze of blauw. Je kunt ook een goudkleurige jurk kiezen, die ook een symbool is van de heldere ziel van een kind.

lengte

Traditioneel is het doopshirt verschillend in lengte net onder de knieën. Maar je kunt de westerse mode volgen en de lange jurk van een kind op de hielen krijgen. De doopkleding mag de benen van het kind niet volledig bedekken, omdat de priester na het lettertype de zalven met vrede zal zalven. De rest van de kerk regelt de lengte van de doopjurk niet, en u selecteert de optie waarvan u denkt dat die meer geschikt is voor het kind zelf.

materialen

Materialen voor het naaien van doopkleren moeten natuurlijk en aangenaam aanvoelen. Effen shirts kunnen worden genaaid van zacht linnen of katoen. Meer verfijnd - van dunne cambric, versierd met zijde of viscose borduurwerk. Populaire optie en zoals een gebreide jurk. Om het te maken, wordt ofwel dun katoenen garen of dikkere wol gebruikt.

Hoe te kiezen

Er zijn geen speciale criteria voor het kiezen van een doopjurk voor een kind, maar we kunnen u enkele tips geven om u te helpen de juiste outfit voor uw baby te kiezen. Ten eerste moet de kleur van de jurk licht zijn. Zoals eerder vermeld, is het niet nodig stil te staan ​​bij het klassieke witte shirt, maar outfits van donkere kleuren voor de doop zijn niet geschikt.

Het is wenselijk dat de jurk werd bijgewoond door een minimum aantal knopen, knopen en gespen. De jurk moet eenvoudig door het hoofd worden getrokken en verwijderd om de rite niet te vertragen. Als de outfit van je baby de dop aanvult, moet deze ook tijdens de doop worden verwijderd.

Decoratieve elementen op de jurk mogen niet te veel zijn. Vaak is de doopkledij versierd met borduurwerk, applicaties, linten of strikken. Het ziet er allemaal goed uit, maar als de outfit overdreven rijkelijk versierd is, dan is het te veel. Bovendien moedigt de orthodoxe kerk geen buitensporige pretentie aan.

Bij het selecteren van het materiaal waaruit de jurk is gemaakt, let niet zozeer op de aantrekkelijkheid ervan of de baby zich er tijdens de doop comfortabel in zal voelen. Voor zomerceremonies is het beter om een ​​jurk te kiezen die is gemaakt van fijne stof, bijvoorbeeld katoen, zijde of batist. Maar tijdens de doop van het kind in de winter is het beter om zich te kleden in een warmer kleed, bijvoorbeeld gebreid of wol, zodat de baby niet ziek wordt na het baden in koud water.

accessoires

Van de accessoires voor het doopshirt heb je alleen een muts en een kruis nodig, dat tijdens de ceremonie op de nek van het kind wordt gedragen. Een pet kan worden gemaakt in dezelfde stijl als de jurk, of het kan een harmonieuze toevoeging zijn van een ander materiaal en met andere decoraties. Voor meer volwassen meisjes kan de pet worden vervangen door een hoofddoek, die ook is versierd met borduurwerk of kant.

Mooie jurken en afbeeldingen

Voor pasgeborenen

Kleding voor de pasgeboren baby moet zo vrij en aangenaam voor het lichaam mogelijk zijn. In zo'n jurk met een dichte basis en een doorschijnende top, versierd met een print van witte bloemen, zal de baby zich goed voelen en zullen de gasten gefascineerd zijn door haar schattige outfit. Het zal zijn cap in toon aanvullen, versierd met bedrukte bloemen.

Tot een jaar

Voor de doop van een kind dat nog maar een paar maanden oud is, zal een zacht uitlopende hemd het doen. Een eenvoudige snit maakt het gemakkelijk om de baby te kleden en uit te kleden, en de elegante kanten rand aan de onderkant, de kraag en langs de randen van de mouwen maken de jurk elegant.Het shirt is losgeknoopt op de borst en de benen blijven op een kier staan, wat erg handig is voor het proces van Chrismation. Een kanten muts is ook bij de jurk inbegrepen.

3 jaar

Voor oudere baby's is een set doopjurk en hoofddoek die in de stijl past geschikt. De meest delicate linnen jurk, versierd met rieten inzetstukken, reikt tot het midden van het been. De kraag, gedecoreerd met elegante kantpatronen, kan zo nodig gemakkelijk ongedaan worden gemaakt. De hoofddoek ziet er mooi uit, aangevuld met dezelfde patroonrand als de jurk zelf.

Een doopjurk voor je kleine meid kan een heel schattige en elegante outfit zijn. Kies een jurk van hoogwaardig materiaal, vakkundig versierd met borduurwerk of kant, en iedereen zal niet alleen gefascineerd zijn door de heilige rite, maar ook door de schoonheid van je baby.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses