Schooljurk met schort

Schooljurk met schort

Een beetje geschiedenis

Schooluniform kwam naar ons toe vanuit het pre-revolutionaire Rusland. Aan het einde van de 19e eeuw studeerden meisjes en jongens afzonderlijk. Middelbare scholieren droegen een jurk met een schort, die lang was.

Nadat het schooluniform niet langer werd beschouwd als een overblijfsel van het burgerlijke verleden, werd het opnieuw geïntroduceerd in 1948. Het verplichte ontwerp van het schoolkleed veranderde pas in 1962 en onderging de komende dertig jaar kleine veranderingen.

We herinneren ons nog goed uit Sovjetfilms hoe een excellente student eruit had moeten zien: een bruine jurk met een casual zwart of elegant wit schort. Op het hoofd zitten twee grote nylon bogen, witte kniekousen en slippers.

Op deze manier werden vele generaties schoolmeisjes opgevoed. Moeders naaiden witte kragen aan de jurken, en of gesteven witte satijnen schort of elite veter uit Moskou werd als een speciale chic beschouwd.

In 1992 werd het schooluniform officieel geannuleerd en nu kiest het schoolmanagement voor zijn studenten dat type uniformen dat hen onderscheidt van de rest - van een bepaalde kleur, met een schoolembleem.

De nostalgische traditie is gebleven. Daarom dragen de afgestudeerden een bruine jurk met een wit schort voor de laatste bel viering, zelfs als de rest van de tijd ging naar klassen in andere jurken. Van het verleden heeft de schoolmode het beste geleerd door stijlvolle en interessante details toe te voegen.

Functies en voordelen

De klassieke jurk met een schort blijft een van de meest populaire schoolkleding. De belangrijkste voordelen van een schooljurk met een schort zijn:

  • Comfort in dagelijks gebruik;
  • Elegant en net uiterlijk;
  • Praktisch - het schort houdt de jurk schoon zonder dat deze vies wordt.

Hoe te kiezen

Als u een kleinkind voor school kiest, moet u eerst de stijl en kleur bepalen. Het meisje wil ongetwijfeld mooi voelen in haar schooljurk, omdat de tijden van het vervelende uniform verleden tijd zijn.

Dit geldt vooral voor adolescenten, en voor adolescente meiden moet je zorgvuldig een geschikte jurk uitkiezen die de waardigheid van de figuur benadrukt.

Schooluniformen moeten niet vulgair of saai zijn. Om het te selecteren, zijn er een aantal basiscriteria, namelijk:

  • Overweeg het type figuur en de bouw van het meisje. Niet nodig om betrokken te raken bij korte kledingstijlen, geschikt voor jongere schoolmeisjes. De vorm van de lengte van de rok mag tot op de knie of niet meer dan 3 cm boven de knie. Als het meisje een beetje mollig is, let dan niet op flodderige stijlen, maar op jurken met een hoge taille en een uitlopende rok.
  • De snit van de schooljurk moet comfortabel zijn en de naden moeten van hoge kwaliteit zijn. De jurk mag beweging niet belemmeren, omdat het kind minstens 7 uur per dag op school doorbrengt;
  • Kies een sterke en duurzame stof voor de vorm. Jurken zijn gemaakt van wol, viscose, knitwear en vlas. Synthetische additieven zijn toegestaan ​​binnen niet meer dan 20-40%, maar jurken van gemengde materialen gaan langer mee.

Moderne stijlen en modellen

De verschillende stijlen voor schooluniformen zijn net zo groot als voor gewone jurken. Voor jurken met een schort zijn deze stijlen het meest geschikt:

  1. Schede jurk Met een slank figuur is deze jurk zeer geschikt voor middelbare scholieren. De lengte van de elegante jurk voor school - midi.
  2. A-lijn jurk met uitlopende rok. Klassieke kleding voor schoolmeisjes uit de middenklasse. De baby's zijn gekozen jurken met een half-zon rok, en met een gerimpelde rok.
  3. Tulpjurk. Dit is een model voor een vakantie, met een kenmerkende taille onderstreepte taille, die volheid verbergt,

Modetrends

Tegenwoordig worden niet alleen zwarte, groene en bordeauxrode jurken gedragen op school.Jurken in een modieuze dim-cel of strook, met een effen top en een geruite rok zullen geschikt zijn voor een bezoek aan de school.

Geen aandacht besteed aan ontwerpers en kleuren zoals paars en grijs. Bruine stoffen worden bijna nooit gebruikt voor kleermakerij. In de mode donkerblauwe kleur, erkend als universeel voor jurken fashion cut. Een mooie schort van zuivel satijn in combinatie met een blauwe jurk met een uitlopende rok zal een stijlvolle en strikte look voor de school creëren.

Schoolschort moet wit zijn, de dresscode staat geen andere kleuren toe. Dit detail voor het schoolpak bleef de functie van een mooi element dat de jurk siert en het malser en vrouwelijker maakt.

Het schort bestaat uit twee delen - de bovenkant en onderkant, waartussen een riem wordt gestoken, op een boog wordt vastgebonden of vastgemaakt. Topriemen genaaid met franjes.

Voor het naaien van een schort met kanten stof of natuurlijke zijde, katoen, doorschijnende materialen. Borduren dat het patroon op de kraag herhaalt, zal helpen bij het versieren van het modieuze schort. Zijden schort gedrapeerd, en de riemen en de omtrek van het product zijn versierd met elegante kanten strepen.

Wat te dragen

Een school dress code betreft een combinatie van een jurk met stevige stevige of donkere panty, parisin golf. Deze regel is van toepassing op schoenen. Het is raadzaam om schoenen te dragen zonder hiel of op een lage hak, ballet flats of mocassins. Kalme kleuren zijn ook kenmerkend voor schoolschoenen.

Als je oorbellen of een kleine ring wilt dragen, doe het dan, maar dergelijke sieraden mogen geen aandacht trekken. Het is beter om op te vallen buiten de omgeving, door voor dit doel een stijlvolle en ongebruikelijke tas of rugzak te kiezen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses