Jurken in Russische stijl - maak een helder beeld!

Jurken in Russische stijl - maak een helder beeld!

Modetrends veranderen vaak, maar klassieke nationale kostuums zijn altijd in een trend geweest. Let op de jurken in de Russische stijl - maak een helder beeld!

Het is de Russische nationale kleding die de aandacht trekt van vele beroemde modeontwerpers en wereldontwerpers. Ze gebruiken op passende wijze Russische nationale motieven in hun collecties: prachtige patronen, borduurwerk met een thema en vrolijke kleuren.

Functies en stijlgeschiedenis

Sinds de oudheid werd de Russische nationale kleding gekenmerkt door zijn veelgelaagde. De eerste laag dameskleding is een breed bodeshirt met een eenvoudige snit. Hierna droegen vrouwen een petticoat, en alleen dan - de jurk zelf.

Een van de belangrijkste kenmerken van Russische volksstijlen zijn de volgende:

 • alleen alle kleding was van natuurlijke oorsprong. Russische stijl wordt geassocieerd met katoen en linnen. Even later begonnen ze een klein beetje synthetica aan de stof toe te voegen, waardoor het gemakkelijker was om voor de producten te zorgen;
 • de stijl van de Russische vrouwelijke decoratie is strikt ontworpen - korte overalls of laag uitgesneden items zijn er niet geschikt voor. Het werd beschouwd als vulgair, en voorouders eerden kuisheid, vrouwelijkheid en bescheidenheid;
 • originele elementen, zoals bloemtekeningen, handborduurwerk, mouwen - "lantaarns", gebruik van ornamenten, kant en kralenborduurwerk om het kledingstuk te versieren;
 • de kleur van nationale jurken was zo dicht mogelijk bij natuurlijke kleuren.

Moderne jurk - wat het is

Na verloop van tijd, wanneer de mode ver vooruit is gestapt, hebben echt Russische nationale jurken hun populariteit verloren en zijn ze slechts als een historisch feit gebleven. Maar alles nieuw is een lang vergeten oud. Moderne modetrends richten hun aandacht op de oude nationale klederdracht en halen er vakkundig alle positieve en mooie uit.

Op dit moment zijn moderne Russische jurken verre van hun 'voorouders', maar de gemeenschappelijke kenmerken zijn nog steeds te traceren:

 • Net als voorheen worden alleen natuurlijke stoffen gebruikt voor het naaien van dergelijke jurken. Het is toegestaan ​​om gemengde stoffen te gebruiken om de verzorging van een jurk te vereenvoudigen. Maar het percentage synthetische stoffen moet erg klein zijn;
 • De stijlen van Russische jurken zijn ook niet veel veranderd - ze zijn nog steeds gereserveerd. Bezuinigingen op sundresses of prominente splitsing zijn niet welkom. Experimenten van ontwerpers zijn alleen bezweken aan de lengte van de jurken;
 • Russische kleding moet expressief zijn. Borduurwerk, bedrukte patronen, veters, enz. Worden hier veelvuldig voor gebruikt. Feestelijke versies van jurken zijn nog helderder en rijker in hun decoratie - gouden en zilveren draden worden vaak voor hen gebruikt;
 • Moderne jurken in Russische stijl hebben hun kleurengamma behouden - natuurlijke tinten zijn relevant voor hen. Stoffen van deze kleur zijn in perfecte harmonie met de heldere afwerking van het product.

Aanpassen

Iemand verbieden om traditionele Russische kleding te dragen is onmogelijk. Bovendien zal deze outfit elke vrouw, van welke nationaliteit ook, versieren. Russische kleding kan sommige gebreken op een positieve manier verbergen, dus zelfs vrouwen met gewelfde vormen worden aangemoedigd om zo'n jurk te passen.

modes

Russische stijl is andere terughoudendheid en bescheidenheid. Dat is wat er van het verleden overbleef in moderne modellen van deze nationale jurk. Een outfit in de Russische stijl kan gemakkelijk worden geselecteerd, afhankelijk van het seizoen.Wintermodellen van jurken zijn van dichtere natuurlijke stoffen genaaid, zomerstijlen zijn gemaakt van dun en ze zijn ook divers en hebben een ruime keuze.

Marysia

Jurk "Marysia" wordt gekenmerkt door het feit dat het uitsluitend is gemaakt van nietjes. Dit is een "ademende" stof, dus deze stijl is erg populair, vooral tijdens het hete seizoen.

Een grote verscheidenheid aan stijlen stelt u in staat om de outfit naar believen te kiezen. Heldere decoratie van de jurk, de variatie van de lengte laat niet de opties voor liefhebbers van spectaculaire outfits, zo snel om deze schoonheid te verwerven.

bruiloft

Op dit moment wordt het als zeer creatief en modieus beschouwd om te trouwen in een jurk die is gemaakt voor Russische nationale motieven. Tot op zekere hoogte is dit niet langer een eerbetoon aan mode, maar een erkenning van zijn wortels, voorouders en respect voor tradities. Het idee van de Russische nationale kleding is kuisheid en bescheidenheid. Moderne bruidsjurken hielden dezelfde richting aan.

Russische trouwjurk is zeer vrouwelijk, intrigerend en opent slechts een klein deel van het vrouwelijk lichaam. Trouwjurken zijn lang en redelijk gesloten. Speciale aandacht wordt besteed aan de finish. Ze is extreem rijk en begon opnieuw een semantisch karakter te krijgen. Jurken zijn versierd met kralen, edelstenen, zijde.

Jurk shirt

Het Russische jurkoverhemd op een moderne manier ziet er heel eenvoudig uit dankzij de ongecompliceerde snit. De verfijnde en prachtige decoratie van deze jurk ziet er echter zeer indrukwekkend en elegant uit.

Een integraal onderdeel van deze jurk is de riem. In kleur moet deze in harmonie zijn met de hoofdkleur van de jurk. De lengte van het overhemd op moderne wijze varieert van mini tot maxi.

Werkelijke kleuren

De kleur van de jurk in de nationale stijl kan niet helder en uitdagend zijn. Het weefsel dat voor deze producten wordt gebruikt, heeft een natuurlijke oorsprong en het is volstrekt onwenselijk om het met kleurstoffen te vervuilen. Pastel, zachte tonen, die worden gebruikt in Russische volksmotieven, worden perfect gecombineerd met producten met een redelijk heldere afwerking. Het maakt gebruik van rijke kleuren: helder groen, blauw, rood, goud.

stoffen

Russische outfits tolereren geen synthetische stoffen. Ze stond maar een klein deel toe om de zorg voor iets te vergemakkelijken. De meest gangbare materialen voor het naaien van jurken zijn vlas, katoen en nietjes.

vlas

Vlas jurken zijn algemeen bekend en populair. Zelfs in het heetste weer zijn ze comfortabel en gratis. Geen wonder dat onze voorouders dit materiaal voor Russische jurken gebruikten. Vlas is aangenaam voor het lichaam, niet geëlektrificeerd, slijtvast en hypoallergeen. Al deze kenmerken duiden op producten van hoge kwaliteit die hieruit zijn vervaardigd.

Je kunt een Russische jurk gemaakt van linnen stof dragen, niet alleen voor een wandeling, maar ook voor een vakantie, kantoor, etc.

Van nietje

In tegenstelling tot katoen of linnen, gemengde stof, bevat het katoen, polyester of viscose garen. Ondanks dit is het ademend en erg dun. De jurk, genaaid uit nietjes, is niet gerimpeld en zeer aangenaam voor het lichaam bij aanraking. Nieten is heel eenvoudig en kost niet veel moeite.

lengte

Deze Russische jurk moet lang zijn. Kleurpotloden van deze jurken zijn anders: shirt, met een hoge taille, met een silhouet in de vorm van de letter A, enz. Het is in deze outfit dat je al je zichtbare gebreken enigszins kunt verhullen. Lange jurken in de Russische stijl hebben altijd de aandacht getrokken met hun individualiteit en heldere decoratie. Ongemerkt om in zo'n product te blijven, zal je gewoon niet werken.

Moderne jurken kunnen een korte lengte hebben. Dit bederft het product helemaal niet en als je de rest van de geschikte kledingkast hebt gekozen, zie je er geweldig uit. Het wordt aanbevolen om een ​​korte jurk te dragen in combinatie met een strakke panty. Dit zal niet de indruk wekken van overdreven openheid en seksualiteit en zal de semantische lading van Russische dameskleding behouden - bescheidenheid.

Wat te dragen

We kunnen enkele tips van ontwerpers en ontwerpers bespreken met betrekking tot de vraag "Wat is deze jurk om mee te dragen?".

 1. Met vergelijkbare jurken zie je geweldige accessoires van groot formaat.
 2. Koppeling of bontjas zal het totale beeld niet bederven.
 3. Monochrome jurk kan bonte lichte vlek - vest zijn.
 4. Een sjaal kan een integraal onderdeel van het totale beeld zijn.

Hoe een volledige afbeelding te maken

Als u de stijl van een jurk op de juiste manier hebt opgepakt, wordt het aangeraden om alle beschikbare accessoires er harmonieus mee te verbinden. Je moet ook denken aan haar, make-up en de juiste schoenen kiezen.

accessoires

Het aantal accessoires in de Russische folkstijl ligt dicht bij het minimalisme. U kunt een afbeelding toevoegen met antieke kralen of een prachtige armband.

Als een handtas aan je outfit is bevestigd, is het wenselijk dat deze is gemaakt van natuurlijk materiaal - jute, stro. Het kan aangewezen discrete, onopvallende ornamenten worden afgeschilderd.

kapsel

Russische nationale stijl vereist geen pretentie. Lang haar kan worden gevlochten in een vlechtwerk, er worden veelkleurige linten in geweven en kort haar kan eenvoudig worden versierd met een bloemenkrans of individuele bloemen.

schoenen

Lichte en luchtige jurken vereisen de aanwezigheid van balletschoenen of sandalen. In het koude seizoen kan het beeld worden aangevuld met bescheiden laarzen of enkellaarsjes, afgezet met bont.

Make-up

Natuurlijkheid is het belangrijkste principe van Russische schoonheid. Daarom is het precies dit waaraan moet worden gewerkt: het is niet slim om te vertrekken met whisky blusher, lippenstift om natuurlijke kleuren te gebruiken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan wenkbrauwen - ze moeten goed verzorgd en dik zijn. Wimpers geven ze volume met zwarte mascara.

Stijlvolle afbeeldingen

Het beeld van de Russische schoonheid hoeft niet te worden aangepast. Tederheid, bescheidenheid, eenvoud - dit zijn de belangrijkste ideeën van de Russische nationale kleding.

Het is noodzakelijk om de nagedachtenis van de voorouders te eren, en niet te vergeten de nationale tradities. Dit geldt ook voor nationale kleding - je moet niet voorbijgaan aan het basisidee dat er sinds onheuglijke tijden in is verwerkt.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses