Wat is de zonnejurk anders dan de jurk?

Wat is de zonnejurk anders dan de jurk?

Elegante en vrouwelijke vertegenwoordigers van de zwakke helft van de mensheid zien eruit als een jurk. Ze kunnen met lange of korte mouwen zijn, van verschillende lengte, van lichte of dichte stoffen. In het hete seizoen komt een zonnejurk om dit kledingstuk te vervangen. In dit artikel zullen we proberen te achterhalen wat de zomerjurk anders is dan de jurk en een beetje geschiedenis.

definiëren

Dit soort kleding heeft zijn eigen, zeer opvallende kenmerken.

jurk

Dergelijke kleding kon in de oudheid door mannen en vrouwen worden gedragen, maar na verloop van tijd namen de dames de "rechten" er volledig op. Dit is iets met lange vloeren die het bovenste deel van de benen bedekken.

Jurk - een variant op de mantel of cape. In de vijftiende eeuw, toen evoluties begonnen in de technologie van knippen en nieuwe stoffen begonnen te verschijnen, had de jurk een halslijn, een taille en een lange mouw.

sarafan

Zogenaamd een soort jurk die geen mouwen heeft. In Rusland in de 9-14 eeuw, werden beide dameskleding en een specifieke lange herenkaftan een zomerjurk genoemd. Pas vanaf de zeventiende eeuw begonnen alleen boerenvrouwen het te dragen, ze ophemden, gewone mensen en ook koopmansdochters. Catherine de Tweede maakte een zonnejurk echter een universeel kledingstuk voor alle klassen.

Jurk zomerjurk

Deze vrouwelijke kleding heeft zijn wortels in de Russische nationale klederdracht en is geslaagd voor de evolutie van eenvoudige kledij naar een eliteklas. Het belangrijkste element van de jurk-zonnejurk zijn riemen:

 • smal of breed;
 • recht en met elkaar verweven in de rug of op de borst;
 • verschillende texturen;
 • kant.

Nu zijn er echter ook modellen zonder riem. Bovendien kunnen dergelijke items lang en kort zijn, hoewel de eerste optie de voorkeur verdient.

Jurken sundresses zoals zwangere vrouwen, omdat met een ander type lijfje - nauwsluitende borsten of los, de rok nooit strak zit. Het kan Griekse snit zijn, tulp, rijk, etc. Hiermee kunt u de vooruitstekende buik verbergen.

Opvallende kenmerken

Jurken en overgooiers worden genaaid uit verschillende stoffen in elke kleur, afhankelijk van het tijdstip van het jaar waarvoor ze zijn bedoeld:

 • katoen;
 • vlas;
 • tweed;
 • calico;
 • wol;
 • satijn;
 • chiffon.

Vaak wordt de zonnejurk niet gedragen op een naakt lichaam, zelfs in het warme seizoen kan het een top of T-shirt zijn. In de winter dragen ze, om niet te bevriezen, daaronder dunne truien, coltruien, blouses.

Het bedekken van de jurk impliceert de aanwezigheid van mouwen en een gesloten bovenkant, de onderstreping van de figuur, dat wil zeggen de pasvorm. De zonnejurk kan exclusief op de riemen en de vrijheid van knippen.

Stijlvolle afbeeldingen

Momenteel kunnen sundresses en jurken gedragen worden, zoals ze zeggen, op een feest en in de wereld. Met de juiste selectie van materiaal en accessoires kunnen deze kledingstukken worden aangekleed in een kantoor, een sociaal evenement, een wandeling, een restaurant.

Dus dingen van chiffon zullen de avond en de dagelijkse uitvoeringen versieren. Overdag zijn dit verkorte modellen met felle prints en 's avonds - zwart of goud, pasteltinten.

Sundresses en jurken gemaakt van vlas worden aangevuld met sieraden of sieraden gemaakt van steen en hout. Ze worden gedragen met sandalen met hoge hakken of balletschoenen op kantoor.

Gehaakte exclusieve producten maken het beeld ongebruikelijk en gedenkwaardig. Dergelijke modellen hebben een passende stijl, een bekleding van dure materialen, afgewerkt met steentjes en kralen, Swarovski-stenen.

Jurken van dure stoffen vormen een aanvulling op de modelschoenen met hoge hakken. Voor accessoires, riemen, riemen, sjaals en verschillende sieraden zijn uitstekend voor dit en dat.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses