Kosoklinny zomerjurk

Kosoklinny zomerjurk

Rusland heeft een ongebruikelijk rijke geschiedenis, niet alleen politiek, maar ook modieus. Primair vragen de Russen nu om verschillende elementen van dameskleding - een letnik, een shushpan, een telegray, een draak, een ponev, een zalona en natuurlijk een kosoklinny zomerjurk. Het laatste element van de kleerkast kwam in de gelederen van de nationale en is zo onderscheidend en interessant dat ik er apart over wil praten.

Een beetje geschiedenis

De term 'zonnejurk' werd voor het eerst gezien door historici in Russische letters van de 17e eeuw. En deze term werd het vrouwelijke element van kleding genoemd - een jurk uit een stuk die over het hoofd wordt gedragen, met of zonder mouwen. Maar de kleding exclusief met riemen werd op dat moment op een heel andere manier genoemd - sukman, feryaz, sayan, bontjas.

Kosoklinnye sarafans droegen vrouwen tot het begin van de 20e eeuw en ze waren lange gewaden van een trapezium of rechte snit, die noodzakelijkerwijs waren geknoopte en stoffen lussen van rand tot rand. Het belangrijkste kenmerk van de jurk was de schuine wiggen aan de zijkanten waarvan hij zijn oorspronkelijke naam erfde. Het is interessant dat de banden in die tijd werden genaaid tot een kleine richel op de rug, die een muis, vork of armsgat werd genoemd.

Een kosoklminny zomerjurk combineren in die tijd was gemaakt met een langwerpig shirt en kokoshnik. Het is merkwaardig dat deze sundress lange tijd diende als een jurk voor een arm deel van de bevolking van Rusland. Sinds het begin van de 18e eeuw werd het voornamelijk gedragen door oudere mensen, en aan het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw werd het bijna volledig vervangen door andere kledingelementen.

Model functies

De decoratieve kenmerken van een Kosoklinny zonnejurk verdienen speciale aandacht. Dit type kleding is altijd onderscheiden door de helderheid van kleuren en originaliteit van patronen. Meestal werden op sarafans bloemen afgebeeld die gekleed waren in een veelkleurige rand. Vaak werden meisjes met strikken en strikken gebonden, waardoor het meisje vrouwelijkheid en naïviteit kreeg.

Maar de kwaliteit van het materiaal wordt vaak bepaald door de mate van welvaart van de jongedames. In de modellen van fluweel, zijde en brokaat waren meisjes van de rijkste families. De dames van de middenklasse konden het zich veroorloven om een ​​sarafan van Garus te dragen, en de armste meisjes waren tevreden met outfits van chintz. Maar de meest respectabele waren witte overgooiers, waarop bloemen waren geborduurd met gouden draden.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de warmere zonnewijzermodellen werden aangevuld met een dichte voering, die soms was gewatteerd. Ze waren gemaakt van dikke stoffen, meestal van natuurlijke wol. Feestjurken worden vaak aangevuld met kanten linten of omzoomde linten. We gebruikten op weekdagen contrasterende textiellinten die met een strik of knoop vastgemaakt waren.

Aanpassen

In Kosoklinnom ziet zonaanbidder absoluut elk meisje, ongeacht leeftijd en bouw. De vrije snede en zachte textuur zorgen voor vloeiendheid en bewegingsvrijheid, en vanwege de veelzijdigheid van het decor worden eventuele, zelfs de belangrijkste figuurfouten verborgen. Het enige wat de moeite waard is om voor een vrouw te zorgen bij het kiezen van een zomerjurk, is om zelf de juiste maat te kiezen.

Modetrends

De geschiedenis van de Russische fashionkosoklinnye-sundresses ging ongewoon helder en kleurrijk binnen. In de oudheid was de trending een rode tint, die vaak werd aangevuld met gouden ornamenten. Er waren ook sneeuwwitte modellen met gouden ornamenten aan de rand, evenals donkerblauwe exemplaren die roodtinten combineerden.Bovendien was de trend gele, bruine, zwarte, oranje en bruine tinten.

Wat en waar te dragen

Tegenwoordig worden de overhemden van Kosoklinnye ook gemaakt door ontwerpers, omdat ze de juiste outfit zijn voor kinderfeestjes, volksfeesten en andere themagebeurtenissen. Bij het naaien gebruiken ontwerpers modernere materialen, maar veranderen de ontwerpkenmerken van de jurk niet. Het universele decoratieve sieraad van de jurk, zoals eerder, is borduurwerk.

Combineer een kosoklinny zonnejurk gemaakt met een tuniek of katoenen shirt in het wit. In een meer moderne versie, zou een witte blouse en sandalen geschikt zijn. In de winter wordt dit element van de kast aangevuld met een bontjas of een trui, evenals laarzen.

Het is wenselijk dat de schoenen oorspronkelijk ook Russisch waren. In de warme versie kunnen het schoenen of horloges zijn, en in de zomer - bastschoenen, ichigi, zuigers. Het is de moeite waard om te overwegen dat bijna alle soorten leren schoenen werden gemaakt, dus in het proces van het selecteren van de perfecte combinatie, is het beter om dit moment in aanmerking te nemen.

Stijlvolle afbeeldingen

Decoraties worden een stijlvolle aanvulling op het Russische imago. Het kunnen lange plastic of metalen kralen zijn, maar ook oorbellen en armbanden. Lace kokoshnik is ideaal als aanvulling op het Russische beeld, en in de moderne interpretatie is het beter om de outfit aan te vullen met een zijden sjaal.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses