Russische folk-zomerjurk

Russische folk-zomerjurk

Russische zonnejurk is niet alleen een van de varianten van het nationale kostuum, maar ook een stijlvol kledingstuk dat meisjes in het dagelijks leven kunnen dragen. Deze outfit met een rijke geschiedenis is een geweldige manier om op te vallen tussen de massa.

verhaal

Voor de eerste keer verschenen Russische sarafans aan het begin van de veertiende eeuw. Een oude jurk gemaakt van vlas bereikte de vloer. Aanvankelijk werd het gedragen door mannen, maar tegen de zeventiende eeuw werd een zomerjurk overgedragen aan de garderobe van een vrouw.

Vrouwelijke modellen zijn kleurrijker en origineler geworden. Ze begonnen de patronen, donzige mouwen en heldere knopen te versieren. Tegelijkertijd werd de keuze van de patronen bijzonder zorgvuldig behandeld en aan elk ervan werd speciaal belang gehecht. Een belangrijke rol werd gespeeld door kleur. Jonge meisjes kozen voor heldere, verzadigde kleuren, terwijl volwassen vrouwen de voorkeur gaven aan sundresses van donkere tinten.

Sundresses werden niet alleen gedragen op een naakt lichaam, maar aangevuld met andere kledingstukken, waardoor de outfit gelaagd werd. Een linnen overhemd werd gedragen onder een zonnejurk, een kleurrijk shirt en een kokoshnik werden op de top geplaatst. Een vest of bontjas werd gebruikt als bovenkleding.

De achttiende en negentiende eeuw zagen de piek van de populariteit van sundresses. Vervolgens werd dit kledingstuk gedragen door meisjes in heel Rusland, uit Siberië en het westelijke deel ervan. Sundresses waren kleding voor zowel getrouwde als vrije meisjes.

Ze waren gekleed in zowel het dagelijks leven als bij ceremoniële evenementen. Tegelijkertijd werden voor verschillende gevallen verschillende modellen gekozen: voor het dagelijks leven - eenvoudiger en voor vakanties - slim, gemaakt van duurdere materialen. Feestelijke overgooiers werden genaaid van fluweel, zijde en andere dure stoffen. Dergelijke outfits waren gedecoreerd met borduurwerk met een gouden draad. De hoge kosten van de zonnejurk waren echter afhankelijk van de rijkdom van het gezin.

Tijdens het bewind van Peter de Grote, werd de zomerjurk, samen met andere elementen van nationale kleding, officieel verboden. De koning wilde de kledingkast van zijn onderwerpen meer Europees maken. Tijdens het verbod is de populariteit van overgordijnen aanzienlijk afgenomen, en dit element in de garderobe is lange tijd vergeten.

Verschillen van de nationale klederdracht

Sundresses in de Russische volksstijl zijn gemaakt van stoffen met heldere, verzadigde kleuren. Ze waren versierd met borduurwerk, wat anders was, afhankelijk van de regio. Verschillende onderling en soorten zomerjassen.

types

Kosoklinny

De traditionele jurk was een folkloristische jurk met brede bandjes. Een kosoklinny zomerjurk verscheen in de centrale regio's, maar kwam later in de mode in alle delen van het land.

doof

Gesloten zomerjurk, het uiterlijk lijkt op een tuniek, de meisjes werden gedragen, voornamelijk als dagelijkse kleding. Een eenvoudige zomerjurk van dit type werd genaaid uit één of twee stukken canvas. De naad in het midden was tegelijkertijd een decoratief element.

Moskou

Ziet er effectief sundress Moskou uit. Rechte rok in dit model werd aangevuld door een spectaculair aangrenzend lijfje. Het lijfje aan het juk maakt de outfit spectaculairder.

Moderne modellen in Russische volksstijl

In de moderne wereld zijn sundresses populair bij fans van de nationale stijl en volksdansers. Modellen om uiterlijk te dansen verschillen niet van eenvoudige sundresses. Uitlopende modellen worden nog steeds aangevuld door brede bandjes en een rok die rechtstreeks aan het lijfje wordt genaaid. Maar de decoratieve elementen in zo'n outfit zijn veel kleiner, wat de outfit gemakkelijker maakt.

Een andere moderne optie - sundresses, die alleen het uiterlijk van folk-jurken styliseren.Dezelfde snit, kleur of patroon kan worden gebruikt. In zo'n jurk zul je zeker de aandacht trekken en er exclusief uitzien.

Veel meisjes houden van sundress, dat is een uitlopende rok met riemen. De rok kan in de vloer liggen, of net onder de knieën. De riemen kunnen zowel breed als smal zijn - hun breedte moet worden geselecteerd afhankelijk van de functies van uw figuur. Als u uw sterke punten wilt benadrukken, helpt dit en selecteert u het juiste patroon.

doek

Russische sarafans naaien uit verschillende stoffen. Het kan natuurlijk linnen of katoen zijn. Dergelijke stoffen voelen aangenaam aan en zijn erg licht. Voor het naaien van elegante overgordijnen worden materialen zoals fluweel, zijde en satijn gebruikt.

Hoe te versieren

Er wordt veel aandacht besteed aan de decoratie van sundresses. Onthoud om te beginnen dat een belangrijke rol in het uiterlijk van een jurk wordt gespeeld door het kleurbereik. Casual outfits kunnen licht zijn, monofonisch, terwijl vakantieslangers allemaal proberen om meer licht te maken.

Nog een verplicht element van het decor: borduren. Aanvankelijk probeerden Russische schoonheden de patronen op de zonnejurk meer volumineus te maken, waarbij ze verschillende gekleurde draden met elkaar verbinden. Patronen verschilden onderling afhankelijk van het territorium waar de jurk werd gemaakt.

Dus in het westen werden sundresses bijvoorbeeld versierd met heldere en gelijkmatige patronen gemaakt met zwarte draden. Maar in het noorden en in het midden van het land werden de overgooiers geborduurd met felle draden, waaronder gedomineerde kleuren zoals groen, rood en blauw. De klassieke combinatie van zwarte en rode bloemen werd door het hele land gevonden.

Nu is zo'n indeling niet bijzonder relevant, maar als je je afkomst wilt benadrukken, is het mogelijk je zomerjurk te versieren met een patroon dat je voorouders zouden kiezen. In aanvulling op borduurwerk outfit kan worden versierd met linten van verschillende kleuren.

Stijlvolle afbeeldingen

Het is niet genoeg om alleen een geschikte zonnejurk te kiezen in kleur en stijl. Om een ​​volwaardige ui te maken, is het noodzakelijk dat alle details van de afbeelding goed met elkaar worden gecombineerd.

Een eenvoudige maar interessante strik zal blijken op basis van een zomerjurk met een blauw-wit patroon. Het zal worden benadrukt door een contrasterende rode riem en een shirt geborduurd met rode draden, gekleed onder de bodem. De jurk ziet er authentiek en zeer aantrekkelijk uit.

Ziet elegantere strik, aangevuld met kokoshnik. Blauwe satijnen jurk met een bloemmotief en brede bandjes ziet er goed uit in combinatie met een wit shirt met wijde mouwen. Prachtige witte kokoshnik en sieraden, passend bij de stijl, vormen een perfecte aanvulling op zo'n strik.

Een andere versie van de afbeelding die een beroep zal doen op moderne meisjes is een combinatie van een bijgesneden rode zomerjurk met een eenvoudig wit shirt geborduurd met scharlakenrode draden. Decoratie voor haar maakt het beeld compleet en maakt het vol.

Russische sarafans zijn, net als veel andere dingen in de nationale stijl, nu populair bij fashionista's. Eenvoudigere outfits zijn geschikt voor dagelijks gebruik, terwijl verfijnde sundresses geschikt zijn voor passende feesten of uitvoeringen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses