Bruiloft zonnejurk

Bruiloft zonnejurk

Een beetje geschiedenis

De traditionele trouwjurk in het oude Rusland - een luxe en dure kledij - was bedoeld om de bruidegom te laten zien dat de bruid een bekwame handvrouw en een goede gastvrouw is. De scharlakenrode of karmozijnrode outfit, een symbool van vreugde en liefde, was versierd met geborduurde versieringen. Er was een geloof dat de patronen geborduurd op de kleding beschermen tegen het boze oog. Sundress wees op van welke rand de bruid, en, natuurlijk, als bewijsmateriaal van het welzijn van ouders gediend. De meest luxueuze outfit, versierd met gouden borduurwerk, edelstenen en kralen, kon een gewicht van 10 kg bereiken.

Een jurk die van generatie op generatie wordt doorgegeven, kan bestaan ​​uit een zonnejurk, een shirt en petticoats, een kokoshnik en dure bruidsjuwelen. De mouw van het shirt was, volgens de rite, heel weelderig, omdat de bruid en de bruidegom elkaar niet met hun blote handen mochten aanraken. Vóór de bruiloft was de bruid gekleed in een bescheiden zonnejurk en pas daarna trok hij een rode outfit aan - een symbool van een nieuw leven.

Modetrends

Op trouwfoto's zijn onze moeders en grootmoeders beslist in het wit, maar de huidige trends laten bruiden toe om te experimenteren met de stijl en kleur van hun jurk. Als je een huwelijksfeest in Russische stijl hebt gepland, zal een heldere nationale bruidsoutfit, versierd met borduurwerk, zeker je uitverkorene betoveren en indruk op gasten maken.

Ontwerpers besteden steeds meer aandacht aan het traditionele Russische kostuum met zijn unieke elementen, luxueus borduurwerk in goud, zilver of rode zijde, aangevuld met een sluier of krans met meerdere lagen. U kunt kiezen voor een lichte jurk of een jurk met een fijne tint, uitlopende of versmallende rok. Het belangrijkste verschil tussen de jurk in Russische stijl is een luxueus, handgemaakt ornament: borduurwerk met linten, kralen of zijden draad, of een gedrukt patroon in de traditie van Khokhloma of Gzhel.

Hoe te kiezen

Zomerse bruiloft - wat is er mooier! Maar om van de viering te genieten bij warm weer, moet de bruid zorgen voor een comfortabele outfit. Besteed aandacht aan de bruidsjurk, waarvan de basis een zomerjurk is. Met moderne mode kun je het kort maken. Een lichte jurk met een diepe halslijn is de perfecte oplossing voor een bruiloft buitenshuis. Je kunt kiezen voor een zomerjurk met open schouders, maar voor de bruiloft heb je een cape nodig.

Het A-vormige silhouet van een bruidsjurk is geschikt voor elk figuur - de bruid in zo'n jurk ziet er slank uit, en de donzige rok benadrukt de vrouwelijkheid. De ideale lengte ligt net onder de enkels. Voor een bruid in een perfecte positie sundress in de Empire-stijl.

Wat toe te voegen

Parelkettingen, zware oorbellen voeg een harmonieuze aanvulling op het beeld van de Russische schoonheid. Als de bruiloft in de winter plaatsvindt, zijn de pelsverbinding en de cape, afgezet met bont, de juiste accessoires. Voor de zomerhuwelijk pasvorm lange satijnen handschoenen.De jurk in Russische stijl wordt aangevuld met rode schoenen of laarzen, een kroon van natuurlijke bloemen met linten, effen of met geborduurde sluiers en zelfs een kokoshnik. Make-up voor zo'n jurk moet er natuurlijk uitzien en je natuurlijke schoonheid benadrukken. Het traditionele kapsel van de bruid kan een vlecht worden, gelegd in de Griekse stijl.Om het juiste kapsel te kiezen, moet de bruid niet alleen rekening houden met de stijl van de trouwjurk, maar ook met de natuurlijke kenmerken ervan. De trend is nu klassiek, ecostijl en retro. Wat betreft haarkleuring, stylisten bevelen natuurlijke kleuren aan: kastanje, blond, honing, ashy. In de mode nu kapsels van vlechten, versierd met bloemen. En als je een kort kapsel hebt, kun je een jurkje kiezen op smalle bandjes en je hoofd versieren met een rand met luxe afwerking.


Stijlvolle afbeeldingen

Een van de gewaagde trends van dit jaar is een rok met een trein, ingekort aan de voorkant. Een pastelkleurige zomerjurk geborduurd met pailletten zal helpen het beeld van een zeemeermin te creëren. Als je klaar bent om te experimenteren, kies dan voor een zonnejurk met modieuze tinten roze, oranje, groen, blauw, met een rok en stroken met meerdere lagen. Het originele beeld van de Russische bruid zal helpen bij het creëren van een witte jurk met een passend lijfje en een uitlopende rok, luxueus versierd met bloemen in de stijl van Gzhel.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses