Trouwjurk met een korset

Trouwjurk met een korset

Hoe de mode ook verandert, hoe de stijl en het ontwerp ook veranderen, het korset blijft nog steeds het basiselement van de trouwjurk. Hoewel het onmogelijk is om niet op te merken dat sommige bruidsjurken vandaag zonder worden genaaid. En toch heeft geen enkel modehuis ooit zijn collectie jurken zonder een model zonder korset gepresenteerd.

Modieuze couturiers en ontwerpers, en trouwens de hele vrouwelijke helft, zijn de schepper van het korset dankbaar, omdat het de vrouw in staat stelt om een ​​niet-ideale figuur te corrigeren, haar borsten en taille te benadrukken, en ook gratie en vrouwelijkheid te geven. Als in de 18e eeuw overal een korset met een rok aan de ringen te zien was, dan wordt in de moderne wereld zo'n outfit meer geassocieerd met een bruidsjurk.

Een trouwjurk met een korset ziet er altijd elegant, zachtaardig en stijlvol uit. In zo'n jurk voelt elke bruid zich een Disney-prinses, net als in het sprookje waar ze sinds haar kindertijd van had gedroomd. Een prachtige witte jurk en een prins op een wit paard zijn, natuurlijk, het al lang bestaande model van de droom van een meisje. Ondanks het feit dat het witte paard vandaag werd vervangen door een witte Mercedes, blijft de weelderige witte jurk met een geborduurd korset nog steeds relevant.

Belangrijkste kenmerken

  1. Benadrukt de taille;
  2. Verbergt en past het volume van de heupen en benen aan;
  3. Hiermee kunt u de borst visueel vergroten;
  4. Geeft een soepele en perfect sierlijke houding;
  5. Met veters kunt u de grootte en het volume variëren;
  6. Geeft het beeld van vrouwelijkheid.

Tegenwoordig zijn er drie variaties op trouwjurken met een korset:

  1. Stukmodel (korset en rok aan elkaar genaaid);
  2. Met een korset en rok (twee delen bestaan ​​los van elkaar);
  3. Met een langwerpig korset (zo'n korset heeft alleen een decoratieve functie).

Modellen van bruidsjurken met korsetten

weelderig

Dit is een traditionele bruidsoutfit, die het meest wordt gekozen in Rusland. Deze jurk kan zowel een A-vormige als een klassieke balzaal zijn. In dit geval heeft de A-vormige jurk zijn volume als gevolg van verschillende lagen rokken, de zogenaamde petticoats voor het volume en de bal meestal op de ring. In dit geval kunnen deze jurken een verscheidenheid aan korsetten kiezen: met een transparant korset, met kant, met strass, met pailletten, enz. Het korset in dergelijke jurkenmodellen kan zowel achter als twee aan beide zijden een veter hebben, en het kan zowel aan haken als aan een bliksemschicht zitten.

zeemeermin

Trouwjurkstijl "Zeemeermin" is erg populair in het Westen. Hij wordt gekozen door celebrity-beroemdheden, koninklijke personen en gewone meisjes, volgens modetrends. Bij zo'n jurk moet je echter heel voorzichtig zijn, omdat het als geen andere jurk alle voor- en nadelen (indien aanwezig) van je figuur zal benadrukken. Er moet een duidelijke contour "borst-heupomtrek" zijn. Daarom, het kiezen van een dergelijk model, raak niet in de war, want elk meisje wil naar haar eigen bruiloft kijken als het meest charmante en aantrekkelijke. Als je voldoet aan de parameters plus / minus 90/60/90, dan kun je deze outfit kiezen en je zult niet verliezen.

Met een laag korset

Jurken met verlaagd korset zijn al lang populair bij bruiden in zowel Rusland als de rest van de wereld. Zo'n jurk als een jurk "Zeemeermin" zal je figuur omgorden en alle rondingen en bobbels herhalen dankzij het korset. Het is heel sexy, dus veel van de zwakkere seksen kiezen hun keuze. Dit model kan nauwelijks worden ontmoet met een transparant korset vanwege het feit dat het korset hier langwerpig is en de heupen bedekt.Dit heeft echter geen invloed op de keuzevrijheid, want langwerpige korsetten zijn te vinden in verschillende stijlen en met verschillende decoraties: met pailletten, kant, borduurwerk, glaskralen en zelfs Swarovski-stenen.

kort

Er kan niet gezegd worden dat zo'n model van een trouwjurk populair is in ons land, maar het heeft bestaansrecht, al was het maar omdat sommige jonge dames juist zo'n model van kleding verkiezen. Gezien de huidige trend om niet zoals iedereen te zijn, kan zo'n jurk precies jouw keuze zijn. Je trouwstijl kan veilig een retrostijl worden - een rok, een prachtig korset, een riem.

Corset selectie

Je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een korset. Als de bruid in haar leven nog nooit geprobeerd heeft om een ​​korset te dragen, dan moet ze onthouden dat hij haar positie verandert, waardoor ze gelijkmatiger en sierlijker wordt. Wanneer u een korset kiest, moet u precies uw maat nemen, zonder er rekening mee te houden dat u afvallen. En als je de taak al hebt gevraagd om af te vallen voor de bruiloft, is het beter om eerst af te vallen en dan een korset te kopen.

Hoe je een korset kant

Toen ik de vraag stelde hoe je een korset moet rijgen, herinner ik me onmiddellijk de scène waarin de kinderjuffrouw het korset van de jonge Scarlett O'Hara (de film "Gone With the Wind") bond, of tegelijkertijd in de film "Titanic" (waar Rosa's moeder hielp om de veters aan het korset vast te maken). Dus, hoe moet je het korset nog netjes ophangen?

Men moet niet vergeten dat een poging om de draden zo strak mogelijk aan te spannen, een complete nachtmerrie voor de bruid kan worden, omdat ze een hele avond of zelfs een dag in deze jurk zal moeten doorbrengen. Op de trouwdag zijn er vele momenten die tot verschillende emoties kunnen leiden, tot sentimentaliteit. Daarom, als op het moment dat het korset wordt aangetrokken, de bruid stilstaat en diep ademhaalt, kan ze zich tijdens de bruiloft zorgen maken. En dit betekent dat ze een snelle ademhaling zal ervaren die, met een zeer strak korset, de bruid enorme ongemakken zal bezorgen. Het is voor deze doeleinden, deskundigen adviseren om het korset vóór de bruiloft minstens 3-4 dagen te verspreiden, zodat de bruid kan begrijpen op welk volume zij het meest comfortabel en goed.

Ten tweede, draai de kant op het korset vanaf de bovenkant. Nadat de eerste kruisveters zijn vastgemaakt met een knoop, is de positie van de borst gefixeerd. Als je vervolgens naar beneden gaat, moet je het middelste gedeelte spannen en pas dan in de laatste ronde een buiging maken.

Als met de veter op de rug alles min of meer moeilijk is, dan moet je met de veters aan de zijkanten een bepaalde vaardigheid hebben. De complexiteit van deze vetersluiting is dat deze gelijkmatig moet worden aangetrokken, zodat het silhouet van de jurk gelijkmatig is en niet scheef.

merken

Afgaande op de nieuwste trends in de modewereld, komen modellen van bruidsjurken met korsetten in een stroomversnelling. Dus, in de laatste weken van de mode in Milaan, in Parijs en in New York, werden dergelijke modellen gevonden in de collecties van Tony Ward, Jean Paul Gaultier, Carolina Harrera en Oscar de la Renta. Wetgevers in de wereld van de bruidsmode zijn geen uitzondering - Vera Wang, Elie Saab en Zuhair Murad. Overigens gebruikte de laatste korsetten in elke tweede jurk, decoreerde ze met alle mogelijke decor en kozen de meest verschillende tinten - van klassiek wit tot rijk goud. Dit is niet verrassend, want met een corsetjurk ziet het er veel voordeliger uit, waardoor de figuur buitengewone gratie en verfijning krijgt. Het silhouet onderstreept, is slank en toont het figuur in de beste hoeken.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses