Gezichtshaar verwijderen

Gezichtshaar verwijderen

Ongeacht hoe mooi het kapsel en de make-up, welke verblindende jurk een vrouw ook heeft aangelegd, het kleine, schijnbaar volledig onmerkbare detail - gezichtsharen kunnen de indruk bederven. Helaas hebben nogal wat vrouwen last van dit probleem.

redenen

De factoren die de groei van haarzakjes op het gezicht beïnvloeden zijn talrijk. Volgens de resultaten van onderzoek is gebleken dat de follikels zeer gevoelig zijn voor verschillende soorten veranderingen, zowel binnen het lichaam als voor externe invloeden. Overweeg de meest fundamentele oorzaken van ongewenste haargroei in het gezicht:

 • Verander hormonale niveaus. Tijdens de menopauze merken vrouwen die de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt vaak een toename van het haar op het gezicht. Dit komt door het feit dat ze juist op deze leeftijd een toename hebben in het niveau van het "mannelijke" hormoon - oestrogeen. Bovendien zien jonge meisjes die de puberteit bereiken ook een toename van deze indicator. Het wordt ook geassocieerd met veranderingen in hormonale niveaus.
 • Anticonceptiegebruik. Zeer vaak ondervinden vrouwen die orale contraceptiva nemen dit probleem, omdat ze een grote hoeveelheid hormonen bevatten. Jammer genoeg, hebben ver weinigen een arts geraadpleegd alvorens het medicijn te nemen, gebaseerd op de meningen van vrienden. Dit brengt vervolgens veel problemen met het lichaam met zich mee, waaronder een toename in het niveau van ongewenst haar op het lichaam en gezicht.
 • erfelijkheid. Bij vrouwen van sommige nationaliteiten is het probleem van overtollig gezichtshaar duidelijk zichtbaar. Meestal is dit van toepassing op vrouwen van Kaukasische nationaliteiten. Daarnaast zijn er gevallen waarin dit probleem van moeder op dochter overgaat of als iemand van naaste familieleden aan spiritisme lijdt.
 • Problemen van vrouwen. Soms vermoedt een vrouw met meerdere haren op haar kin of op haar voorhoofd niet eens dat de reden veel dieper ligt dan op het oppervlak van de haarlijn. Polycysteus ovarium veroorzaakt baardgroei.
 • Ziekten van het endocriene systeem. Wanneer een vrouw problemen heeft, bijvoorbeeld met de bijnieren, verhoogt ze vaak de groei van ongewenst haar, omdat het endocriene systeem verantwoordelijk is voor vele processen, inclusief haargroei.
 • Zwangerschap. Heel vaak, wanneer multivitaminen of hormonale medicijnen worden gebruikt bij zwangere vrouwen, wordt een toename van vellus haar waargenomen door het hele lichaam, ook op het gezicht.

Manieren van epileren voor altijd

Als een vrouw om welke reden dan ook nog steeds ongewenst gezichtshaar heeft, vraagt ​​ze zich meteen af ​​hoe ze zich volledig van haar kan ontdoen. Om dit te doen, moet u direct op het haarzakje handelen om het te vernietigen. Er zijn verschillende manieren om ongewenste haartjes permanent te verwijderen:

 • Epilatie elektrische schok. Een speciaal apparaat is verbonden met honderden kleine naalden die in elk haar worden geprikt en waardoor wisselstroom door het haar kan stromen. Vanwege de warmte die vrijkomt door het haar, brandt het gewoon uit en is het niet langer in staat om een ​​nieuw haarzakje te genereren. Wat betreft de pijn, de procedure is verre van aangenaam, bijna altijd wordt lokale anesthesie gebruikt. Het grote nadeel van deze techniek is dat het zeer waarschijnlijk wordt verbrand, littekens en littekens kunnen ook blijven.
 • Elektrolyse. De technologie van deze methode is vergelijkbaar met elektrische ontharing.Veel vrouwen geven de voorkeur aan deze specifieke methode, omdat het veel minder traumatisch is. De naalden zijn galvanische stroom, die ongewenste haartjes doodt. Dood haar wordt verwijderd met een pincet.
 • Lichttechniek. Deze techniek bevat de meest moderne soorten ontharing voor altijd - dit is foto-epileren en laser ontharing. Het bedieningsprincipe is ongeveer hetzelfde: De lichtstraal vernietigt het haar, dat melanine bevat. Alleen in het eerste geval heeft de laser invloed op een groot gebied en in het tweede geval op een specifiek gebied. Enorme voordelen zijn vervat in deze methode. De huid is bijvoorbeeld helemaal niet gewond, het is bijna pijnloos, de risico's zijn minimaal. Zelfs na de procedure ziet de huid er niet geïrriteerd uit, geen littekens en schaafwonden. Dit apparaat maakt gebruik van donzig haar, bijvoorbeeld een snor boven de lip. Foto-epilatie is een besparing voor vrouwen met een zeer dikke begroeiing, in een kwestie van seconden beïnvloedt het een groot gebied van zelfs zeer stoer en krullend haar. Het enige nadeel van dit type is de onmogelijkheid om grijs haar te verwijderen.
 • Elos - ultramoderne technologie voor ontharing op het lichaam en op het gezicht, gebaseerd op het principe van laserepilatie. Het bevat beide methoden, terwijl het op zeer blond haar werkt, dat niet door de bovengenoemde methoden kon worden verwijderd. Daarom mensen die graag af van ongewenste grijs haar-methode Elos zal de beste optie zijn. Een ander groot voordeel van deze methode is de mogelijkheid om in de zon te blijven van dat deel van het lichaam waar de ontharing werd uitgevoerd. Het verwijderen van foto's of laserbehandelingen stond dit niet toe.

Contra-indicaties voor hardwareprocedures

Ondanks alle voordelen van hardwaretechnieken voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar, zijn er een aantal contra-indicaties. Als u daarom voor deze procedure hebt gekozen, moet u zich er vertrouwd mee maken. Hier is een lijst met de belangrijkste contra-indicaties:

 • Oncologische ziekten;
 • Erfelijke aanleg voor bloedingen;
 • Cystic formaties;
 • neuralgie;
 • Borst- of seniele leeftijd (ouder dan 75 jaar);
 • Diabetes mellitus.

Een speciale factor is de aanwezigheid van moedervlekken op het lichaam. Als ze op zichzelf geen overlast veroorzaken en er niet voor is gekozen om ze te verwijderen, dan kunnen we veilig de mogelijkheid overwegen om ongewenst gezichtshaar te epileren, omdat het hun aanwezigheid mogelijk maakt. Het enige dat u nodig hebt om de aard van de mol te identificeren - goedaardig of kwaadaardig. In het eerste geval kunt u voorzichtig de noodzakelijke gebieden epileren, proberen de impact met de mol te minimaliseren, in het tweede geval zijn hardwareprocedures onacceptabel.

Wees ook uiterst voorzichtig met het behandelen van moedervlekken. Ze hebben, in tegenstelling tot moedervlekken, niet het risico van het krijgen van kanker, maar het is nog steeds aan te raden om ze niet bloot te stellen aan de effecten van hardwarekosmetica.

Tijdelijke verwijderingsmethoden

Tegenwoordig zijn er een groot aantal manieren om ongewenst gezichtshaar te verwijderen. De moderne markt van cosmetologie biedt verschillende manieren om haar voor elke smaak en elk budget te verwijderen. Overweeg de meest populaire methoden:

 1. Ontharen. Heel vaak hoort u dit woord als het gaat om ontharing. Tijdens het epileren wordt het haar zelf verwijderd, dat zich boven de huid bevindt zonder de wortel te beschadigen. Heel vaak wordt ontharen thuis alleen uitgevoerd, maar het moet opgemerkt worden dat in een cosmetologie kliniek iemand met een medische opleiding veel beter kan epileren en het resultaat veel langer zal duren. Overweeg de basis ontharingsvorken:
 • het scheren. Met behulp van de machine wordt het haar mechanisch getrimd, maar de wortel van het haar en de follikel worden niet aangetast.
 • Plakstrips voor ontharing. Meestal worden papieren stroken aan één kant geïmpregneerd met was, die effectief aan het haar kleeft en vervolgens met een scherpe beweging van de huid wordt verwijderd, waardoor ongewenst haar wordt verwijderd. Er zijn veel verschillende fabrikanten van ontharingsets voor was, zoals weet of stel in «Markell».
 • Chemische ontharing. Met behulp van poeders, lotions, schuimen en gels wordt de haarstructuur aangetast. Het wordt los en breekt gemakkelijk af bij de basis, waardoor ongewenst haar wordt onthaard. De procedure is minder pijnlijk vergeleken met het gebruik van plakstrips, dus u kunt het op het gezicht gebruiken als de fabrikant dit toestaat.
 • Waxen. Deze methode is ook gebaseerd op het gebruik van warme of koude was. Een dikke pasta wordt aangebracht op het gewenste gebied, waarna de tijd wordt gewacht en de was mechanisch wordt verwijderd met de haren eraan vast.
 • voorjaar. Een flexibel staafje, strak gewikkeld in een veer, is te vinden in een schoonheidsspecialiste van bijna elke Aziatische vrouw. Het werkingsprincipe is eenvoudig: scrollen op de huid, de lente vangt alle zichtbare en onzichtbare haren.
 • trimmer. Om het haar pijnloos en snel te verwijderen, kunt u een speciaal elektrisch apparaat voor het gezicht gebruiken - een trimmer. Een kleine, handig in het handapparaat geplaatst met een scherp mes zal snel het geweer of de antennes boven de bovenlip verwijderen. Het kan ook de vorm van de wenkbrauwen vlak maken en haar in de oorschelp verwijderen.

Populaire huismiddeltjes

Misschien weet elke vrouw hoeveel ontharingsprocedures in salons en cosmetologieklinieken kosten. Vooral als het gaat om mensen met buitensporige "harigheid" - een echt probleem dat meerdere keren per maand moet worden aangepakt. De kosten van diensten in salons variëren, maar het feit dat ze tot de categorie van dure behoren - dat is zeker.

Daarom komen steeds meer vrouwen tot het gebruik van folk-methoden voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar. Als je alles zorgvuldig doet, kun je zelf overtollig haar kwijtraken, zonder een fantastische hoeveelheid geld uit te geven.

Veel vrouwen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan scheren. Als je een dure machine koopt, kun je het geweer en blond haar gemakkelijk over de bovenlip verwijderen. Het enige nadeel van deze methode is dat je heel voorzichtig met het mes moet werken, want er bestaat een risico op verwonding. Bovendien groeit het haar vrij snel en wordt het moeilijker.

Een zeer handige methode om met overtollig haar om te gaan is maskers. Thuis doet het masker, bijvoorbeeld van kurkuma, het eenvoudigst. Het is voldoende om het kruid met water te mengen tot de gewenste consistentie en op het gezicht te brengen. Bij langdurig gebruik kun je zien dat de haren dunner en onopvallend worden en dat hun groei merkbaar vertraagt.

Met ingegroeide haartjes op de huid helpt het heel goed salicylzuur. Door de bovenste laag van de huid te reinigen, helpt het zuur het uitgegroeide haar naar buiten te laten komen, waarna het kan worden verwijderd. Bovendien verlicht het irritatie perfect, heeft het antimicrobiële eigenschappen.

Een van de meest populaire folk-methoden voor het verwijderen van ongewenst haar is waterstofperoxide. Het is een antisepticum, maakt ook deel uit van de zelfgemaakte bleekmiddelen voor haar. Peroxide verkleurt het haarpigment en vernietigt het verder volledig. Het haar wordt brozer en de follikel sterft. Maar voor het eindresultaat moet ten minste 10% peroxide worden gebruikt.

Kruidenextracten worden ook gebruikt om de groei van gezichtshaar te remmen. Natuurlijk kunnen ze haar in één applicatie verwijderen, maar systematische toepassing zal helpen bij het wegwerken van de groei van ongewenst haar. Hier zijn een paar van dergelijke planten: brandnetelzaden, verdovend middel, saffraan, kurkuma, hyacint, klaproos. Het is de moeite waard eraan te denken dat veel van deze giftig zijn en met de grootste omzichtigheid moeten worden gebruikt.

Een andere manier om gezichtshaar te verwijderen - gebruik van kompressen met soda. In waterige oplossing wordt gaas of katoen bevochtigd, gefixeerd op het gewenste gebied en gedurende de nacht gelaten. Na verschillende sessies is het gezichtshaar onzichtbaar of zal het al verdwijnen. Het is belangrijk om te onthouden om een ​​vochtinbrengende crème op je gezicht aan te brengen.

Hydroperit-oplossing evenals samenpersen met soda 's nachts achtergelaten. Het resultaat duurt niet lang, vooral als u de procedure om de twee dagen herhaalt. Het enige nadeel van deze methode is dat de bereiding nogal bijtend is, zodat de huid op het te behandelen gebied erg kan verslechteren en de oplossing moet worden aangebracht met rubberen handschoenen.

Huidverzorging na de procedure

Nadat het haar op de ongewenste plekken is verwijderd, is het de moeite waard om voor de huid te zorgen, want het heeft ook erg veel geleden. Acne, roodheid en ruwheid - wat meestal op de huid gebeurt na ontharing. Om haar te helpen herstellen, kunt u verschillende methoden gebruiken. Een aftershave crème voor mannen helpt bijvoorbeeld om irritatie te verlichten na ontharen of scheren.

Na het epileren passen sommige vrouwen babypoeder toe, maar dermatologen zijn geen voorstanders van deze methode, omdat het de poriën verstopt en dus beschadigt, wat kan leiden tot infectie.

Om roodheid op de huid te verwijderen, kunt u volksremedies gebruiken: veeg het gebied af met een afkooksel van kamille, calendula of stinkende gouwe.

panthenol - alleen een redder voor de gewonde huid. Het kalmeert in een paar minuten de huid, verlicht roodheid en jeuk.

Aloe Juice helpt de huid in een comfortabele staat te komen. Het is vooral effectief om direct na de procedure een kompres aan te brengen. Dus de huid zal zo snel mogelijk herstellen.

beoordelingen

Zoals de praktijk laat zien, gebruiken veel meisjes voor een snel resultaat het mechanisch verwijderen van ongewenst gezichtshaar. Zoals scheren met een molen of een trimmer. Ondanks het feit dat het haar snel weer zal verschijnen, zijn deze methoden het populairst vanwege de snelheid van verwijderen.

Epileren is de tweede meest populaire lente. De methode is zeer effectief, maar behoorlijk pijnlijk. Het is moeilijk genoeg om uren voor de spiegel te staan ​​en alle haartjes in het gezicht te verwijderen.

De beste recensies van vrouwen laten over lichte technieken voor het verwijderen van ongewenst haar. Het resultaat is ongetwijfeld boven alle verwachtingen, maar de procedure is erg duur. Maar na verschillende sessies van onnodige vegetatie, kun je het voor altijd vergeten.

Wat betreft folkmethoden, merken de meisjes het hoge rendement op van maskers op basis van waterstofperoxide en lotions, die hydroponiet bevatten. Ondanks de duur van de toepassing is het resultaat geschikt voor iedereen - het haar op het gezicht wordt veel kleiner en de groeisnelheid is duidelijk verminderd.

In de volgende video - advies over hoe je haar thuis voor altijd kunt verwijderen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses